Šta je novo?

Terraria

Ovaj Barakuda neje normalan brteee, pokazivao mi malo sta gde kako ko neki nindza je iljadu lijani macevi cepaj laseri orbovi fjuuuuuu... ko da gledam sf film a ja s onim mojim pijukom i macicem izgledam ko retard :d

...uspeo sam sa meteor mecima da nadjem 2 lebdeca ostrva. Nisam se jos penjao da ih istrazim...

Ovaj Barakuda neje normalan brteee
...neje. Napravili smo mapu veliku zajedno i sam je uspeo da opustosi tamnicu... nemoz ga ispratiti. Ja lakapo za njim, ali dzaba, ostavio mi samo dugmice u kovcezima:d...

Kao da su oslabili bosove zadnjom verzijom?... mnogo lako padajau.

...u najavi 1.0.6 sa dosta novog sadrzaja...
Pravo vreme da se krene opet sa jednom velikom mapom. :)

Poslednja izmena:
Life now regenerates automatically. The longer it's been since you've been hit, the faster it regenerates.

:(

More Floating Islands content.
Return of Cobalt Armor.
More furniture for builders to work with.[12]
Window (and a curtained variation)
Bell
Painting (small and large)
Lantern
Clock (?)
Red Banner
Blue Banner
Trash Can
Safe
Bath
Armor Stand (?)
Wooden Stand
Cauldron
Throne
Lamp-post
Grandfather Clock
Piano/Organ
Dresser
Mirror
Wardrobe
Torch Stand
Bench
Pure PvP servers with team based objectives, including newly generated worlds with an automatically created tower on each side of the map, with players fighting each other on a CTF game mode.[13]
Adding sloped/inclined tiles to make the world smoother.[13]
New harder world types:[13]
Alien planets
alternate dimensions
evil worlds
Enemy factions that will move into your world, and build their own city.[13]
More events:[13]
volcanoes
earthquakes
more/improved invasions
Weather:[13]
seasons
snow
floods
Farming and stamina system that gives a bonus to player stats.[13]
Separate cooldowns for edibles.
Mechanics for making traps and devices.[13]
Implementation of Steam features.[13]
Multiplayer improvements.[13]
NPCs which can give quests to provide more content.[14]
New items:[14]
Reinforced Door
Stone Door
Portcullis
Campfire
Flag
Fishing Pole
Background vistas which will provide a backdrop in different areas of the map.[14]
Bushes to provide more flora to the world.[14]
Stalagmites and stalactites in caves.[14]
Modding support

Daće bog da pola sa spiska bude dostupno u nekoj 1.1 verziji za 3-4 meseca.

Poslednja izmena:
^sta te briga... kad vec potovima punis kad oces na H.

Poslednja izmena:
Ja imam regenerate item koji radi to isto. Auto regeneracija je podilaženje masama.

..to sam ja koristio u pocetku, posle samo potovi... mada su trebali da regeneraciju ponude kao opciju...

New harder world types:[13]

Alien planets
alternate dimensions
evil worlds

Enemy factions that will move into your world, and build their own city.
:p

aaaaaaaa kad ne citam redom
These planned changes have been announced as possibilities in future updates, but won't feature in the next version.
:S:

Poslednja izmena:
Da :) Kazu da ce igra toliko biti izmenjena da se nece prepoznati. Taman sam se otresao te zavisnosti ali moracu opet da raspalim :) Kazu sledece nedelji izlazi.

Taman sam se otresao te zavisnosti ali moracu opet da raspalim
..nismo se bili navukli... malo smo se navukli :p... Ko prvi provali neka javi pa da pravimo jednu veliku mapu za Ktulua:). Ako su krenuli u svet necronomicona onda mozemo ocekivati jos dosta bosova iz Lovecraftovih vizija. :p

Ja mislim da ako ovako nastavi, da će Terraria biti najsveobuhvatnija igra ikada za nekih godinu dana.

Naravno pod pretpostavkom da autoru ne dođe iz dupeta u glavu i ne okrene se nekom drugom projektu gde će zgrnuti lovu a ne da troši vreme na doterivanje igra za ljude koji su je platili 10 dolara...

...mozda prodaju nekoj od ovih velikih izdavackih kuca igara za teletabise, pa kad potrose kintu opet naprave nesto zanimljivo...

Igra li neko najnoviju terraria v1.1.1? U sustini produzena je igra. Nastavis samo gde si stao tako sto ubijes novog boss-a "Wall of flesh" i aktivira se hard mode.
Novi bossovi su nemoguci. Pokusao sam 4 puta da ih pobedim i urnisu me svaki put :crash: Zeznuti su cak i ako imas novi armor od mithryll-a(onaj materijal sto dwarfs u Lord Of The Ring filmu kopaju u rudnicima Morije :)

Igram ja, mada sam otkrio exploit koji mi je pokvario exploration i mining fazu (našao sam način kako do unlimited svega u igri bez editora itd.)

Bossovi su laganica ako primeniš taktiku koja je u neku ruku exploit.

Za Destroyera sve što ti treba jeste dobar melee weapon (Phasesaber), mala prostorija napravljena od hellstone cigli, cross necklase, dosta armora (stavi sve + armor iteme) kao i iron skin i regeneration potioni. Kada sve to obezbediš ubiti Destroyera je boza samo pazi pre nego što ga ubiješ da mu glava bude blizu tebe inače češ morati da tražiš loot koji može biti duboko zakopan ili negde nebu pod oblake.

Za Twins ti treba slično samo što treba da imaš i + speed iteme. Napravi dugačku pistu od hellstone cigli, uzmi neki samotrel ili megashark i rokaj po bossovima dok ne crknu. Mada sam ja korstio sličnu prostoriju kao za Destroyera i 5xLight Disc.

Skeletron Prime se čini nemogućim, u stvari i jeste gotovo nemoguć za soliranje.

Tu uskače taktika koja pali za sve bossove i sa kojom ti ne treba ni puno armora ni iron skin ni regenerate ni cross ogrlica. Sve što ti treba jeste 3-6 heart statua, koje ćeš povezati žicom na timer od 1 sekunde. Mada i tada Skeletron Prime zna biti zeznut jer kada se glava zaleti u tebe udara mnogo jako. Oprezno s njim.

Ja btw imam sve legendary kao i full Hallowed set.

Zasto hellstone cigle? Da li ih one povredjuju? Ako ih povredjuju onda je bolje napraviti bazene sa lavom pa kad prodje kroz lavu bolje je nego kroz cigle.

Inace pobedicu ih eventualno, samo da sklopim adamantite armour i oruzije. Teski su ali to je i zanimljivo :)

Poslednja izmena:
Zasto hellstone cigle? Da li ih one povredjuju? Ako ih povredjuju onda je bolje napraviti bazene sa lavom pa kad prodje kroz lavu bolje je nego kroz cigle

Povredjuju tebe tj. skidaju po 1 hp. Fora je shto postoji cooldown na primljen damage tako da primash dmg od cigli a ne od bossa.

Cross necklace povecava taj cooldown 3 ili 4 puta.

Aha... Sada sam ukapirao :)

Za prvi put cu pokusavati ovako regularno da ih pobedim.

Sredio sam ih. Prvi put je najtezi, ali cim dobijes bolju opremu mnogo je lakse :)

Ako nekome treba pomoc neka javi pa da ih zajedno sredjujemo.

Ako je neko raspolozen za multyplayer ja sam mislio da veceras pocnem novog coveculjka, novu medium mapu i cilj misije je excalibur mac
Terraria_Excalibur.png
:)

jel ima neki tutorijal ova igra? probao sam malo.mlatarao sekirom,srusio par stabala i ubio 2 zeca :) nije mi jasno sta treba da radim.

http://wiki.terrariaonline.com/Terraria_Wiki

Treba da sagradiš kuću, da bi imao gde da se sakriješ od zombija koji napadaju noću. Treba da kopaš dublje i dublje da bi došao do kvalitetnije rude i od toga pravio bolje oružje, oklope, nameštaj. Sa tim ćeš napasti bossove. Kada pobiješ sve bossove onda možeš i dalje da gradiš ali recimo da je to neki nazovi kraj. Igra je sandbox tako da i nema kraja.

Znači napraviš kuću od drveta tako što postaviš recimo dva zida od 5 blokova visine i na njih staviš krov 10 blokova dužine. Onda unutra od drveta napraviš radnu klupu (workbench), koju postaviš u kuću i kada si blizu nje stisneš ESC da bi napravio wooden wall of drveta koji ćeš postaviti unutar zidova da ti ne bi uletali mobovi. Takođe od drveta možeš napraviti vrata, koja ćeš postaviti tako što ćeš srušiti tri bloka sa nekog od zidova i tu postaviti vrata koja možeš da otvaraš. Svi materijali u igri se mogu reciklirati, uništiti i ponovo postavljati. Dalje ti treba peć koji praviš na workbenchu od drveta i kamena (stone). Pa onda anvil koji praviš od rude gvožđa (koju moraš obraditi u peći da dobiješ ingote). I tako dalje i tako dalje. I onda se okreneš i vidiš da je prošlo pet sati :)

Igra je eXplore, eXpand, eXploit i eXterminate (bosove u singlu, druge igrače u multiju) tj. 4X ali na zemlji. Nažalost još ne može da se ide u svemir, možda u nekom od nastavaka :)

Poslednja izmena:
Vrh Dno