Šta je novo?

Terminator 4 the movie!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Socom ... Film je ...... Daj ne przi ljude da daju pare da ga gledaju ... Nije vredan ni CAM release-a a kamo li 300-400 din. za kartu ... The story of Rickey je izmislio film za ovo ... Mislim ako ste zesci fanatik Terminator serijala odgledajte film i sanse su 50%/50% da vise necete biti ...

Iskreno, jesam žešći fanatik po pitanju terminatora, i film svakako odudara od prethodnih i delovao je loše, ima očajnih delova zaista, ali ipak film ima i dobrih momenata, zaslužuje prelaznu ocenu.
Uostalom ja sam ga kritikovao ali sam posle značajnog razmišljanja ipak skontao, ovo je ok film, mada moje zamerke ostaju:)

Neka ljudi odluče sami:D

Mislim da ce film biti puno bolji od Terminatora 3. Christian Bale je podigao Betmena iz pepela, pa sto ne bi i Terminatora. Mator je Arnold, bolje sto ga vise nema. :)

Nije mator za CG. Doduše, mogli su malo da se otvore, da ga ubace na duže od pola minuta...

E da, meni je film skroz ok. Ja ne znam šta ste očekivali - da bude bolji od T2?

Kao i većina blockbustera ni ovaj nije imun na reklame pojedinih proizvodjača(u ovom slučaju iz IT sveta) koji se jasno mogu videti u filmu. Sony VAIO i Sandisk Cruzer USB.Valjda je poenta reklamiranja bila da će ti proizvodi biti ispravni i posle nuklearne katastrofe !?!

:)

Film je boolja, klasicna americka mambo dzambo produkcija. Sta vredi sto su efekti i zvuk fantasticni, kad pravih filmskih elemenata nema.

Inace 3D sala u Uscu je odlicna, svaka preporuka.

Poslednja izmena:
Sve zavisi od ukusa a i sa kakvim ocekivanjima idete da gledate film...Ako ocekujete vrhunski film najverovatnije cete se razocarati, zato lepo idite i ne ocekujte nista posebno i mozda vam se svidi! :D:d

ja na ovaj terminator gledam kao na početak nove trilogije. slično kao Batman Begins, uloženo puno love, dobra je priča, mračnije je. ali nisam na kraju rekao "wow kakav film", međutim očekujem da ću posle drugog dela reći tako nešto. tek će biti akcije.

Poenta filma je bila da se spreci sudnji dan (1 i 2), onda ispade sta god uradili bice vatromet begaj de ko moze (3) .....(4) peti deo sigurno bice neka zazalica sa novougradjenim srcem...
Uglavnom poenta se izgubila u 3 delu i ovo je sad samo uzimanje jos kojeg $.
Bilo bi lepo da nas obraduju sa novim efektima u 5 delu.

Odgledah ga i ja. Zapravo nije loš film, kada bi zaboravili poslednjih 2 minuta...

^^Taman tako:D

Šta se to dešava na kraju? Mislim da sam zadremao negde posle prvih 20 minuta.

Otišao sam u bioskop očekujući teen zlo u kome je film tu radi efekata, nešto sličnu Transformersima. Dobio sam spektakl :D efekti treba da su u službi filma, a ne obrnuto i ovde je to slučaj. Nisu nekako "gay" meki :p već onako divlji i nemilosrdni, pomaže i bioskopski zvuk takvom utisku. Naravno da je T2 neuporedivo bolji, zaboga to je večna 80's style klasika, al' Salvation je svakako bolji od T3, možda čak i od keca, kad se odgledam opet sva 3 filma daću sud.

Ono što mi je na momente smetalo je vremenski paradoks i teškoća da se utvrdi šta je kome i čemu cilj. Za trenutak sam se uplašio da će ispasti da je Džon Konor sam sebi otac :d na neki način on to i jeste jer se on ne bi ni rodio da nije poslao Kajla u prošlost. To znači da je on uzrok svog rođenja, tj. samom je sebi uzrok. Stari problem serijala je što su i originalni roboti napravljeni na osnovu one ruke Terminatora iz budućnosti što znači da je i sam Skynet izazvao samog sebe. Priznajem da je potpuno suludo logički shvatati putovanje kroz vreme koje je zamislivo, ali logički nemoguće.

Ja sam sam sebi protumačio to na sledeći način:
U prvoj vremenskoj iteraciji nije postojao Džon Konor i Skynet je bio drugačiji. Naravno, opet je došlo do nuklearnog rata i Skynet je provalio time travel i odlučio da ga iskoristi za svoje svrhe, recimo da kokne u prošlosti tadašnjeg vođu otpora ili prosto da pošalje tehnologiju nazad da bi pomogao sam sebi. Otpor uspeva da pošalje Kajla Risa da bi sprečio Skynet u tome i nekako u toj prošlosti Kajl napravi Džona sa Sarom.
Od tog momenta počinje sledeća vremenska iteracija u kojoj Džon Konor odrasta da bude vođa otpora, a pošto je svestan da Kajl Ris mora da bude vraćen u prošlost šalje ga ponovo kada dođe vreme, ovog puta da bi spasio svoju majku i da bi on mogao da bude začet.
E tada kreće ceo Terminator serijal i zapravo dok pratimo seriju filmova vidimo kako se kreira nova vremenska iteracija gde se stvari razlikuju kao posledica promena koje su nastale tokom prve dve (ili tri, ako uopšte računamo da Terminator 3 postoji kao film) vremenske inkurzije u prošlosti.

Poslednja izmena:
Oce li neko da obrise iz naslova Teaser trailer, smara ovako.

Ja sam sam sebi protumačio to na sledeći način:
U prvoj vremenskoj iteraciji nije postojao Džon Konor i Skynet je bio drugačiji. Naravno, opet je došlo do nuklearnog rata i Skynet je provalio time travel i odlučio da ga iskoristi za svoje svrhe, recimo da kokne u prošlosti tadašnjeg vođu otpora ili prosto da pošalje tehnologiju nazad da bi pomogao sam sebi. Otpor uspeva da pošalje Kajla Risa da bi sprečio Skynet u tome i nekako u toj prošlosti Kajl napravi Džona sa Sarom.
Od tog momenta počinje sledeća vremenska iteracija u kojoj Džon Konor odrasta da bude vođa otpora, a pošto je svestan da Kajl Ris mora da bude vraćen u prošlost šalje ga ponovo kada dođe vreme, ovog puta da bi spasio svoju majku i da bi on mogao da bude začet.
E tada kreće ceo Terminator serijal i zapravo dok pratimo seriju filmova vidimo kako se kreira nova vremenska iteracija gde se stvari razlikuju kao posledica promena koje su nastale tokom prve dve (ili tri, ako uopšte računamo da Terminator 3 postoji kao film) vremenske inkurzije u prošlosti.

Ovo zapravo i ima smisla! Šalji CV i Writer's Guild Association!

"this is not the future my mother warned me about" tu je sve rekao. a rečenica nije spojler nikome, da neko ne pomisli, jer je bila i u trejlerima.

Pa pre nekog vremena smo razvili slične teorije, ali nismo baš naišli na razumevanje:p
Mada ja mislim da osoba koja se uklapa u opis Konora, postoji u svim verzijama realnosti, i Sara mu je uvek majka, ali otac je promenljiva:)
Bar meni tako izgleda.

Ma nije toliko loš film. Naravno da nije kao T2, ali nisam to ni očekivao pa valjda zato nisam ni razočaran filmom. Zvučni efekti su, bar meni, odlični, možda je bolje reći surovi.

@byMax
Uhvatio virus pa ne pušta :d

odgledah i osećaj koji varira od kvaliteta do dosadnih sf filmova b produkcije,
šta se tu dešava....
moje mišljenje je da je glumačka postava očajna, atmosfera i priča užasno dosadna
ali efekti i režija su opet dobro odrađeni što daje filmu život pa se onda zapitamo šta stoji iza priče.... utisak je još svež, ali da nije terminator u pitanju verovatno ne bih ni razmišljao o tom filmu....

Izbor glavnog glumca je bio cist promasaj, on je trebao da se zaustavi kod Kapetanske mandoline a ne da pokusava da odglumi nesto sto jednostavno nije njegov nivo.

koje kapetanske mandoline, to ti je bio Nikolas Kavez(Cage) čoveče.

Ma ok je Bejl, samo treba vremena da se svari:p
Iskreno, trenutno ne vidim koji bi glumac bio adekvatan Konor sem samog Bejla?
Možda čejndž sa Vortingtonom, ali sada je kasno za to:p
Kristijan je drkadžija ali kontam da je takav lik i potreban:D

A evo kako izgleda Furlong ovih dana:D

Prilozi

• furlongmd4.jpg
    furlongmd4.jpg
    42.1 KB · Pregleda: 219
Poslednja izmena:
Auu, pazi podočnjake :D

Nije menjao frizuru, a od tog vremena se ugojio isto kao i ja... u vreme T2 sam i ja bio mršav, a glas mi je mutirao (Got to be, Miles Dyson! She's gonna blow him away! Come on, come on, come on comeoiiioooan)

Al si se uživeo u ulogu :D

Ne znam za Konora i Maxu, ali kod mene kilogrami miruju:D
Čekam samo svoju ulogu u Sudnjem Danu:D

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno