Šta je novo?

Terminator 4 the movie!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
U Pozeskoj na Banovom brdu, iza Jugopetrolove pumpe.

Poslednja izmena:
Hvala na brzom odgovoru:)

Kratak intervju sa Džejmsom Kamerunom:

James Cameron spoke to Wired magazine about how he got the idea for the "Terminator" franchise and his involvement with the latest film. Below is what Cameron had to say. It is a bit lengthy, but very interesting.

"I first remember being aware of geopolitics during the Cuban missile crisis. When I was 7 or 8, I found a pamphlet for fallout shelters on the coffee table in my family's house in Ontario, and I remember thinking, "What's this about?" I had the sudden sensation that my coddled existence was a facade. Something dark and terrifying lurked behind it.

I've been fascinated ever since by our human propensity for dancing on the edge of the apocalypse. So when I wrote the first Terminator outline around 1982, I was just working out my childhood stuff. It was also born out of the science fiction movies and literature I grew up with. For the most part, they were warnings—about technology, about science, about the military and the government. You couldn't escape those themes or the fear of nuclear holocaust.

The idea of a hit man from the future trying to change past events was certainly not new. What I thought was cutting-edge was deciding to not have the Terminator be a guy in a robot suit. That's how it was typically done. But a flesh-covered endoskeleton? That was new. So for me it was all about how we could develop stop-motion animation and puppetry to create a true robotic endoskeleton. The team at visual-effects house Stan Winston Studio jumped into it and made it work.

Casting Arnold Schwarzenegger as our Terminator, on the other hand, shouldn't have worked. The guy is supposed to be an infiltration unit, and there's no way you wouldn't spot a Terminator in a crowd instantly if they all looked like Arnold. It made no sense whatsoever. But the beauty of movies is that they don't have to be logical. They just have to have plausibility. If there's a visceral, cinematic thing happening that the audience likes, they don't care if it goes against what's likely.

I don't think anything resembling The Terminator is really going to happen. There certainly aren't going to be genocidal wars waged by machines a few generations from now. The stories function more on a symbolic level, and that's why people key into them. They're about us fighting our own tendency toward dehumanization. When a cop has no compassion, when a shrink has no empathy, they've become machines in human form. Technology is changing the whole fabric of social interaction. We're absorbing our machines in a symbiotic way, evolving to become one with our own devices, and that's going to continue indefinitely.

I kind of turned my back on the Terminator world when there was early talk about a third film. I'd evolved beyond it. I don't regret that, but I have to live with the consequence, which is that I keep seeing it resurrected. I'm not involved in Terminator Salvation. I've never read the script. I'm sure I'll be paying 10 bucks to see it like everybody else.

Meanwhile, the original film was recently selected for preservation by the National Film Registry. So there's a good possibility that when the machines actually do take over someday, The Terminator will still be in existence. And the machines can have a good electronic laugh about that."

I Robert Patrik o mogućoj ulozi u petom delu (ako ga bude):

A while back, 'Terminator Salvation' director McG revealed that he has already spoken to Robert Patrick (T2) about portraying the creator of the T-1000 in the sequel. Now, FEARNet caught up with Patrick to get some details.

"Yeah, he talked to me about it," he said. "I'm interested. I was listening to him tell me about it. I had no idea that he thought about that. But we saw each other and he talked to me about it, so we'll see what happens."

He continued: "The sci-fi genre, and specifically that character, is something I'm very proud of. It's what broke me out big to the world. And it's a character that I've lived with ever since, and I kind of carry it with me everywhere I go, for good or bad. So it's obviously something that's very dear to me and real special to me."

Poslednja izmena:
presretcah je napisao(la):
Drug je gledao Star trek u Uscu i kaze da je zvuk odlican. Raspitacu se jos malo za Usce pa javljam kako je.

Gledao sam i ja i mogu ti reci da mi je ostao neki mlak otisak. Nisam bio u biskopu 6-7 godina i ocekivao sam ipak malo vise. Sedista su super, udobna, ima dovoljno mesta ispred da ne moras da se uvlacis kad neko prolazi ali zvuk... Njime sam najvise razocaran. Daleko od toga da je los ali nije to to. Za bioskop mora da postoji vrhunski zvuk pogotovo ako se gleda neki spektakularniji film. Atmosfera je najbitnija, zvuk je tu pola price, a od cele veceri zvuk je bio najgori. Kako moj drugar rece posle filma, "fali basa". I istina je, stvarno fali. Mislim da necu otici skoro da gledam nesto.

Znaci nemojte da me pogresno razumete, nije biokop los, ali nikako nije ni jedan od onih i kojeg cete izaci puni utisaka. Totalno je mlak.

I jos jedna stvar... Kokice su preslane!!! :p Ja obozavam slano pa mi nije mnogo smetalo kao mojim drugarima koji nisu ni mogli da ih jedu ali pri kraju sam mislio da jedem so kockama :d Usta su mi cela bila kao ismirglana.

Kolosej TC usce ima predivan zvuk, imaju 2 sale za digitalno emitovanje, mada ne verujem da ce tamo biti t4 posto su manje. Anyaway jedan sala je 3D i ima one motore u srednjim redovima sedista, vestacku kisu, mirise... koje verovatno nece koristiti na ovom filmu... ali cisto da imate info... imate i vip salu sa 60 mesta... 900 din je karta, ali mozete da je zakupite celu po nekoj ceni...

Uh, a da znate kakvi su slika i zvuk u IMAX bioskopima...Znachi ludji 3d zvuk u zivotu nisam chuo..

najbolje da se organizujemo pa lepo u bukurešt u IMAX bioskop, mislim da nam je taj najbliži.

Ali najbolji su mi ovi komentari "nisam bio u bioskopu 6, 7, 10 godina.." :D

Gledao sam i ja i mogu ti reci da mi je ostao neki mlak otisak. Nisam bio u biskopu 6-7 godina i ocekivao sam ipak malo vise. Sedista su super, udobna, ima dovoljno mesta ispred da ne moras da se uvlacis kad neko prolazi ali zvuk... Njime sam najvise razocaran. Daleko od toga da je los ali nije to to. Za bioskop mora da postoji vrhunski zvuk pogotovo ako se gleda neki spektakularniji film. Atmosfera je najbitnija, zvuk je tu pola price, a od cele veceri zvuk je bio najgori. Kako moj drugar rece posle filma, "fali basa". I istina je, stvarno fali. Mislim da necu otici skoro da gledam nesto.

Znaci nemojte da me pogresno razumete, nije biokop los, ali nikako nije ni jedan od onih i kojeg cete izaci puni utisaka. Totalno je mlak.

Ako si bio u Xpand3d sali i gledao Star trek, onda nesto ne valja sa vasim usima :d. Salu na stranu, ja sam gledao taj film prvo u Uscu a dan kasnije u Ster-u u Delti: razlika je nebo i zemlja. Ne da Usce ima bas ( pogotovo na pocetku na Kelvinu eksplozije, i scena kada cela flota krece ka Vulkanu pa skacu u vorp!!), nego je Ster spram njega tranzistor ( tih zvuk, isprane eksplozije i nema tog efekta pri skoku u vorp!). Pogledaj ako mozes dva ista filma u oba bioskopa pa zakljuci sam...

Ja mislim da sam za ovih "6, 7, 10 godina" bio cak 3 puta.

Ali najbolji su mi ovi komentari "nisam bio u bioskopu 6, 7, 10 godina.." :D

Pa, to je sasvim normalno u Srbiji.

Evo, u Nišu smo imali 5-6 bioskopa. Godinama su u tim bioskopima radili na sumanut način ( npr. projekcije nekog svetskog megahita dva-tri dana, u nekom popodnevnom terminu i kraj, tako da gledaoci i nemaju pojma, ni vremena da vide film ). Bioskopi nisu radili tokom čitavog leta, preskakali su i po 15-20 minuta filma bez ikakvog razloga... a onda su sve bioskope otkupili "kontroverzni biznismeni" i pretvorili u diskoteke i folkoteke.

Jedini bioskop koji je preostao ima tako katastrofalno malo platno i bedan projektor,
da nikome ne pada na pamet da plati kartu ( ili dve ) da bi na razvaljenim stolicama gledao u nešto što liči na CAM snimak kroz pogrešnu dioptriju.

^Pre jedno 10 godina pratimo nekog drugara u vojsku u Nis i sad posto je bilo puno vremena do voza nazad mi kao odemo u bioskop...u bioskopu vika,dreka, stolice razvaljene, raja pusi :D grickaju semenke i pljuju na vec postojece gomilice od predhodne projekcije...ma strasno, imao sam fobiju od bioskopa posle toga :D

frostonja je napisao(la):
Ako si bio u Xpand3d sali i gledao Star trek, onda nesto ne valja sa vasim usima :d

:trust:
Mozda sam ogluveo od onolike soli :D Salu na stranu, rekao sam da nije los zvuk ali fali mu nesto definitivno. Mene nije zadovoljio

Ahahahhaa:D:D

Ko prvi odgleda večeras, nek' baci utiske ovde:p
Ja moram da učim, pa ću verovatno sutra u bioskop:p

ja evo odgledao CAM, ali ne onaj Fear. izašao neki sa malo lepšom slikom(5/10) i odličnim zvukom (6/10). moraću da stavim spojlere(ako neko neće da mu totalno uništim film, bolje nek ne čita).

film je, meni, fenomenalan. CGI je dobar do bola, a Marcus i Arnie su najbolji pokazatelji.
neko je komentarisao da je shit to što sa najobičnijim puškama sređuju terminatore. T-600 modeli su verovatno najveći skynetov shit koji verovatno zbog lake proizvodnje su napravljeni od lošijih materijala. i njih ima najviše. to su oni sa prilepljenim mini-gun-ovima.
a čitava scena sa arnijem sam se usrao koliko je dobra. kamera kreće od ****no napucanih nogu do fejsa uz one čuvene taktove (znamo ih svi). to je Full T-800 model kojeg sam Connor uopšte nije uspeo da uništi, jel kad nema laser gun. ni topljeni metal nije ga zaustavio (mada je ostao bez kože). tek markus kad mu je otkinuo glavu (jedva) onda je stao. međutim uspeo je da nabije konora na kolac. a markus je neki hibrid sa srcem i mozgom, ali i sa čipom aswell. Na kraju je dao svoje srce konoru i spasio ga. e da i ovaj put konor kaže: "Ill be back".

Uhh, još mozgoloma...

[/I]Ja sam taj sa komentarom za puške:D Nije ih pravio od stiropora(T-600):D I kako dođavola T-800 nije stradao od otopljenog metala? Možda je neki metal sa nižom tačkom topljenja, mada t-1000 je riknuo u takvoj situaciji.

Heheh, nisi izdržao do bioskopa, što je gore i ja sam sad u fazonu da skinem taj novi cam:p

U međuvremenu pogledajmo kako su stavri nekad bile divne:)

http://www.youtube.com/watch?v=OlLCqVKwWJk

Kakav napržen trejler:p

Poslednja izmena:
Uhh, još mozgoloma...

Heheh, nisi izdržao do bioskopa, što je gore i ja sam sad u fazonu da skinem taj novi cam:p

U međuvremenu pogledajmo kako su stavri nekad bile divne:)

http://www.youtube.com/watch?v=OlLCqVKwWJk

Kakav napržen trejler:p

pa nisu od stiropora, al su im bitni delovi izloženiji i mogu lakše da ih srede. Arni ima sve zaštićeno
a trejler je super
i moj savet ne skidaj taj CAM čekaj bar R5, vredi

Poslednja izmena:
Ja sad dosao iz bioskopa i podsetilo me zasto izbegavam SC za gledanje filmova. Kada je bila glavna akcija na kraju filma covek iza mene krene da blebece mobillnim. Stvarno treba izbegavati SC za filmove. Najveci utisak na publiku je bila pojava Svarcija kada su ljudi u sali poceli da urlaju. A ipak je ona rupa u prici iz onog spojlera.

Skajnet koristi Risa kao mamac da namami Konora i ubije obojicu, iako nikada nije ni saznao ko mu je otac.
Ako bih gledao film kao zasebnu celinu, nesto sto nema prethodnu istoriju filmova bilo bi mi OK, ali ovako, moj utisak - onako, smarao me na momente iako je nabijen akcijom, ponekad deluje detinjasto, prvi drug - nesto bolji od trojke ali opet bzvz, drugi - super, mada ga prica i nije zanimala vec samo akcija.

I ovaj Konor je izdrzljiviji od bubasvabe, ne mozes ga ubiti pa to ti je.

Moji utisci o filmu su pozitivni i ne bi se bavio nekom ozbiljnijom kritikom.
Zvuk u Koloseju vrhunski Xpan3d sala,iako naravno film nije 3d.Začudilo me što nema nikakvih redara obezbedjenja,samo jedan dečko cepa karte, tako da je bilo i telefoniranja i gledanja poruka klasika a i idiJota koji nisu zatvarali usta tokom cele projekcije što me podsetilo zašto izbegavam bioskope.

Pojavljivanje CGI lika Arnolda je već pomenuto nego na mene jači utisak ostavili Guns-i i uopšte scena koja tako dobro vraća sećanja na T2:JD, i šteta što se čulo samo na par sekundi.Svideo mi se i početak filma kada su imena glumaca prikazana sa pojedinim sintaksama u programskim jezicima.Jedna zamerka mi baš upala u oči a to je zvuk mitraljeza aviona kojim pilotira Pokret Otpora,inače taj avion je poznati "ubica tenkova".Mitraljez bi trebo da se čuje ko rika volova bukvalno dok u filmu to nije slučaj ali ajde sad da ne zakeram zbog toga.Najbitnije od svega u filmu nema US&A "teenage" humora koji je sve prisutan u današnjim filmovima,jedan primer:Transformers

aaaa reci da ima i GNR :banana: ko ce docekati bluray :(

Vidim džabe moj spoiler kod :d...ako BD bude extended edition pa i da se ta pesma čuje malo duže pošto je u filmu samo na 10 sec otprilike što je prekratko po meni.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno