Šta je novo?

Termalne paste na testu

datorec

Slavan
Učlanjen(a)
11.12.2006
Poena
319
Svi koristimo neku pastu pa čisto ako neko želi da pogleda razlike, mada je sve to tu negde...

Prilozi

• test termalnih pasti.jpg
    test termalnih pasti.jpg
    79.1 KB · Pregleda: 1,931
dal su oni normalni 7 stepeni razlike izmedju najbolje i najgore, nesto nije tu u redu

dal su oni normalni 7 stepeni razlike izmedju najbolje i najgore, nesto nije tu u redu

Ja mislim da su potpuno normalni, sta si ti mislio da ce pasta da spusti temperaturu za 20c... Kod paste su bitnije neke druge stvari da ne ispari brzo, da se ne sasusi i da se lako skida sa kulera.

Ni meni ovi rezultati nisu nesto merodavni. Koristio sam NanoFusion, a koristim sad Xilence SilverTim. Razlika je nekih stepen (max dva). Ni blizu onih cetiri sto su oni izmerili.

@illidan

Ona prva je nehumana :D. Nisam video, ima li indiga na listi? Bas me zanima kako se kotira prema liquidu :)

Poslednja izmena:
ovde pise da ocz freezer extreme daje nizu temperaturu od AS5, ali kod mene je bilo suprotno.

AS5 mora da se razradi (daje prave rezultate posle 200h rada)

ovde pise da ocz freezer extreme daje nizu temperaturu od AS5, ali kod mene je bilo suprotno.

AS5 mora da se razradi (daje prave rezultate posle 200h rada)
... a i kad se AS vec jednom razradi, opet ce Freeze da bude bolji :smoke:

Nema Indiga, valjda je to previse novo i avangardno :)... a i vazi sto ce NT-H1 da bude ispred Freeze-a, MX-2-ojke, Chill Factor-a, Shin Etsu-a, pa mozda i GC-1 Gelid-a...
Ima li se neki link za ovaj test, da se vide malo i slova, a ne samo brojke... zivo me zanima kako se to merilo na decimalu :d

pa ono 4 jezgra, pa podelis njihove temperature sa 4 :)

Meni lično je ipak malo verovatno da su ovolike razlike.
Mislim, mogu da razumem razliku između noktue i bele sline iz kesice.
Tu dolazimo do problema, da se ne razmazuje svaka pasta isto, da ne prijanja svaka pasta isto za podlogu.
Bukvalno svako mazanje je zaseban slučaj, da i ne govorim o kačenju coolera posle i testiranju, jer bi moralo da se svaka pasta maže u istoj debljini na isti način sa istom mazalicom, pa onda da se čeka da se cooler ohladi kompletno i cpu, pa svaka da se meri od nule itd.
Meni lično su se neke od ovih pasta pokazalo potpuno drugačije nego kod njih na testu, zato mi je cela ova priča malo ne verovatna.

Meni lično su se neke od ovih pasta pokazalo potpuno drugačije nego kod njih na testu, zato mi je cela ova priča malo ne verovatna.

Takođe, Freeze mi je jedna od najgorih koju sam probao. Ako je to taj Freeze što ima da se kupi u WinWin-u.
Ali da razlike mogu biti ovolike - mogu. ;)

i meni je isto freeze bila dosta losa, uopste se ne razmazuje lepo

Ne znam, ja koristim Thermalright Chill Factor kec i prilicno sam zadovoljan, pogotovo sto imam onih velikih spriceva toliko, da mi bude dovoljno sve i da se bodem u venu ili da je mazem na leba :D

Poslednja izmena:
A sta je najbolje sto se moze naci u srbiji? Ja koristim neku prolimatech-ovu koju sam dobio uz megahalems. Nje nema na dijagramu a posto nisam stavljao neku drugu, nemam sa cime ni da je uporedim.

A sta je najbolje sto se moze naci u srbiji? Ja koristim neku prolimatech-ovu koju sam dobio uz megahalems. Nje nema na dijagramu a posto nisam stavljao neku drugu, nemam sa cime ni da je uporedim.

AC MX2, CM NanoFusion, Zalman paste...

Noctua NT H1. Јефтина а одлична.

Ja razmazivao pre par nedelja, cisto da probam, iako znam da ne ide tako aplikacija :) ... ali eto, kopkalo me da probam, da razmazem lepo kao AS nekad.
I bogami, tesko je to islo... :p

Mislim, nekako sam uspeo, i lepo sam prekrio jezgro... ali, namucih se :)

Koliko treba prosjecnoj pasti da pocne da djeluje (u potpunosti)???

Freeze i ne treba da se razmazuje *sa novijim procesorima...

NO SPREADING IS NECESSARY!
http://www.ocztechnology.com/displaypage.php?name=OCZFreezeInstructions

Uglavnom sve te "tvrdje" paste se tako nanose, mada ja preferiram da razmasem prstom (prek koga je kesa :D).

I ja sam ranije nanosio tako sto je hladnjak pritisne pa razmaze ali prilikom jednog skidanja sam provalio da se nije svuda lepo razmazalo, ne zato sto nisu ravne povrsine - jesu, lappovane su. Nego zato sto kada se montira hladnjak (stavlja, srafi, usmera, namesta idt..) nikada nece sila biti ravnomerno rasporedjena i negde ce "pobeci malo u stranu" i razmazati neke delove vise ili manje.

OCZ Freeze je malo problem razmazati ali ja ipak ulozim taj trud ..

ne zato sto nisu ravne povrsine - jesu, lappovane su. Nego zato sto kada se montira hladnjak (stavlja, srafi, usmera, namesta idt..) nikada nece sila biti ravnomerno rasporedjena i negde ce "pobeci malo u stranu" i razmazati neke delove vise ili manje.

Slazem se u potpunosti.

Zato se pri montiranju isplati obratiti paznju i eventualno kupiti dodatni backplate sa srafovima i oprugama, koji se mogu jedan po jedan dotezati bukvalno obrt po obrt i to po dijagonalnoj semi da bi se dobilo ravnomerno razmazivanje paste.'

Meni dok nije stigao backplate i adapter (imam lga 1156 plocu i Xigmatek HDT-S1283 kuler koji je predvidjen za lga775) koristio sam fabricki hladnjak sa AS5 i kad sam ga skinuo, pasta je bila razmazana u savrsenom kruznom obliku (na proc sam naneo samo kap velicine zrna pirinca na sredinu bez razmazivanja). Sada mi kuler prelepo radi sa AS5. Moj i5 750 na 3.6GHz i 1.25V dostize 59C sa 4xPrime 95 pri sobnoj temperaturi od 24C a neopterecen je na 38-39C.

Jel se isplati uzimati te bolje paste za Prescott P4 3.0Ghz cija je full load temp 60C?

Nazad
Vrh Dno