Šta je novo?

Temu - online prodaja (carina i praćenje pošiljki u zasebnim temama)

Ako je set majici recimo 10 komada 8000 dinara ne bi smeli da razdvajaju pakete u takvim slucajevima.
Zasto mislis da ne bi smeli da razdvajaju? Podele na npr. 2 paketa i nema naplate carine. Meni su neke stvari koje sam narucivao po vise kom. razdvajali i stizalo mi cak razlicitim kurirskim sluzbama. E sad sto se tice skupljih proizvoda npr. neki tablet koji kosta 20.000 din. verovatno je u tu cenu uracunata carina i sve dr. naknade, pa se kuririma nista naknadno ne placa, a ko zna mozda su i ovi nasi doneli neki zakon-uredbu preko noci, kao sto znaju da rade.

Zasto mislis da ne bi smeli da razdvajaju? Podele na npr. 2 paketa i nema naplate carine. Meni su neke stvari koje sam narucivao po vise kom. razdvajali i stizalo mi cak razlicitim kurirskim sluzbama. E sad sto se tice skupljih proizvoda npr. neki tablet koji kosta 20.000 din. verovatno je u tu cenu uracunata carina i sve dr. naknade, pa se kuririma nista naknadno ne placa, a ko zna mozda su i ovi nasi doneli neki zakon-uredbu preko noci, kao sto znaju da rade.

@Zekovic je dao primer "set od 10 majica", to je artikl kao tablet ili kabl. Neće ti seći tablet ili kablove na pola, jer je cena preko limita. Tako neće razdvajati ni majice koje su u setu jedan artikl.

Da li je neko uzimao one solarne lampe kockaste za zid u basti ? Ispala mi cena za 4 komada za 600 din! Pa reko mozda je neko uzimao, da vidim ima li iskustava ?

Da li je neko uzimao one solarne lampe kockaste za zid u basti ? Ispala mi cena za 4 komada za 600 din! Pa reko mozda je neko uzimao, da vidim ima li iskustava ?
Sijaju ali ne daju neko svetlo oko njih, ako me razumeš više se vide one u mraku nego što isijavaju. Kao gabaritna svetla na teretnim vozilima ili pozicije u farovima. Za osvetljenje ne rade posao.

Hm, ovo sa Kodak 1TB SataIII ssd-ovima je baš mešano meso. Imam ih ukupno 6. Od toga 4 sa TLC nandovima i 2 sa QLC. Memorijski čipovi su Sandisk, Micron ili Samsung, kontroleri su Silicon Motion SM2259XA kod svakog sem zadnjeg koji je stigao pre dve nedelje i ima Yeestor kontroler i najverovatnije QLC nand sudeći po firmveru.
Ovi sa TLC nandovima su OK, drže 100/100% u Sentinelu već više od 130 radnih dana. Sasvim druga priča sa QLC nandom, Nakon 25-30 dana opada health na 80%, performance je oko 90% i počinju da se pojavljuju bad sectori (barem kod mene je tako).
Priložio sam i CrystalDiskMark rezultat potpuno praznog SSD-a sa QLC nandom i SM2259XA kontrolerom. SSD ima 6 bad sectora i ima oko 30 radnih dana.

Prilozi

• 1k-QLC-Sandisk.jpg
    1k-QLC-Sandisk.jpg
    91.7 KB · Pregleda: 50
  • 2K-TLC-Sandisk.jpg
    2K-TLC-Sandisk.jpg
    101.7 KB · Pregleda: 32
  • 3K-TLC-Micron.jpg
    3K-TLC-Micron.jpg
    83.5 KB · Pregleda: 28
  • 4K-TLC-Sandisk.jpg
    4K-TLC-Sandisk.jpg
    85.3 KB · Pregleda: 25
  • 5K-HP3221.jpg
    5K-HP3221.jpg
    64.8 KB · Pregleda: 28
  • 6K-TLC-Samsung.jpg
    6K-TLC-Samsung.jpg
    92 KB · Pregleda: 36
  • K1-CD.jpg
    K1-CD.jpg
    64.2 KB · Pregleda: 50
Poslednja izmena:
Hm, ovo sa Kodak 1TB SataIII ssd-ovima je baš mešano meso. Imam ih ukupno 6. Od toga 4 sa TLC nandovima i 2 sa QLC. Memorijski čipovi su Sandisk, Micron ili Samsung, kontroleri su Silicon Motion SM2259XA kod svakog sem zadnjeg koji je stigao pre dve nedelje i ima Yeestor kontroler i najverovatnije QLC nand sudeći po firmveru.
Ovi sa TLC nandovima su OK, drže 100/100% u Sentinelu već više od 130 radnih dana. Sasvim druga priča sa QLC nandom, Nakon 25-30 dana opada health na 80%, performance je oko 90% i počinju da se pojavljuju bad sectori (barem kod mene je tako).
Priložio sam i CrystalDiskMark rezultat potpuno praznog SSD-a sa QLC nandom i SM2259XA kontrolerom. SSD ima 6 bad sectora i ima oko 30 radnih dana.
Kako saznati koji su memorijski čipovi ili kontroleri? Bez otvaranja.

Meni veceras temu nudi stvari i po 300 evra, neke mini pc-eve, 4k portabl monitore, 4k tablet...
Ne znam sta to znaci, hoce li ici carina na to? Do sada mi je sve na Temu bilo ograniceno na 50evra, bas da se ne placa carina.

Poslednja izmena:
Ja kontam da su oni na svaki prizvod vec uracunali PDV i carinu prixam za ove proizvode preko 50€.
Jedino je to logicno i moguce a i zakonski ispravno.

@sasa022 Podrska za ovaj deo Evrope od zivih ljudi vise ne postoji, dopisujete se sa vestackom inteligencijom...

@M J

Od kada ?
Za Temu rade i ljudi iz Srbije , osim ako se nesto bitno nije promenilo u poslednjih mesec dana.
"podrska" izvan prostora Evrope uglavnom su ljudi - roboti ( cast izuzetcima ) sa kojima je nemoguce bilo sta logicno ostvariti - lakse je sa pravim robotima.

Ali ako vise puta mesecno komuniciras sa njima , shvatis njihovu "logiku"....

Mnogo gore iskustvo sa "podrskom" imam sa M-One :(

Od pre 10 dana. Pre mesec dana je pola otpusteno, zatim i ostatak. Nema vise nikog. Podrska za ceo region, a i sire se nalazila u Knez Mihailovoj. Jedna prijateljica je radila podrska za Temu.

Pozdrav, dobio sam onu opciju za 1 poklon proizvod ako invitujem nekog da instalira app preko mog koda. Da li se automatski dobija taj gratis proizvod samo kada taj neko instalira ili i nakon toga ima neka caka? Zna li neko nešto o ovome? Hvala

Читам претходне коментаре у овој теми али ми није баш најјасније што се напајања тиче. Користио бих га искључиво уз телефон Самсунг S22Ultra. Да ли му је то довољно као напајање или не? Уколико не, која ја најлакша алтернатива?
Malo kasnim sa odgovorom, nadam se da nije kasno.
Imam s22ultra i monitor i ne moze da se napaja iskljucivo preko telefona.
Dok npr. motorola g100 radi bez ikakvog dodatnog napajanja.

Temu izgleda ubrzao dostavu, posiljka koja je poslata 23. aprila stigla juce 30. aprila u magacin DExpress-a i sad cekam da mi isporuce.
Znaci prosla carinu i sve sta treba.
Kada sam porucivao ranije trebalo je duze da stigne, uglavnom se cekalo na carinu 4-5 dana.

šta se ovo dogodilo? danas su se pojavile cene iznad ~5.000? neki bug ili neka promena u poslovanju i uslovima isporuke?

1746131403397.png

Poslednjih nekoliko stranica se priča o tome.

Da li je iko nasao mozda bezicnu pumpu za sup daske/kayak na temu ili mozda aliju, meni iskacu neke na alie ali mi kaze jednu cenu pa kad hocu da kupim onda mi promeni model , a na temu slab izbor…

Nazad
Vrh Dno