Šta je novo?

Temu - online prodaja (carina i praćenje pošiljki u zasebnim temama)

I u ovoj temi ima YT linkova za ovaj projektor, a i ljudi su pisali neka iskustva sa ovim projektorom. To sto neko za 35 evra ulazi u sitna crevca to je druga stvar. Daleko je ovaj projektor od tvog komentara da ne radi nista.
Komentar je bio na "traženje mana", koliko god da košta treba da radi. Za cijenu prihvatiš kompromis u kvalitetu, a ne "pa šta ako sjecka, jeftin je". Treba bar da ima minimum funkcionalnosti inače jesu bsčene pare.

Da, toliko je mene izašao.

Tako je kada ljudi od projektora koji kosta 35e ocekuju da se ponasa isto kao oni koji su 5-10 puta skuplji. Ovaj kosta kao 10 pakli cigara, kupujte i uzivajte, ne trazite mu mane.
Koristim projektore više od 15 godina, imam posebnu sobu za kućni bioskop. Ne postoji projektor ispod 1000 evra da ima iole pristojne performanse i sliku, čak bih se usudio da kažem da je neki minimum za kršten projektor 2000e pa naviše. Ti "projektori" od 50-100 evra su smeće koje završava posao samo za gledanje utakmica uz pivo, i to u mrklom mraku, jer nema dovoljno lumena da pobedi i trunku ambijentalnog svetla. Kad vidim da ljudi od igračke od 50 evra očekuju JVC NZ9, Epson QB1000 ili SonyXW6000 zapitam se šta je sa pameću. Kupiš igračku za cenu jednog malo boljeg ručka i pitaš se valja li 🤷 Evo ja da kažem iako ga nisam video - ne valja, daje sliku i to je to. Svako očekivanje preko toga je smešno.

To sam upravo i napisao, za 35e ljudi gledaju u sitna creva i ocekuju performanse projektora od par hiljada evra. Za ovaj novac je savim pristojan, pustam deci crtani (u mracnoj prostoriji i ona uzivaju), meni je slobodan TV za sport ;) . Sasvim pristojna masina za pare koliko kosta. Znam barem desetak ljudi koji su ga uzeli na preporuku i svi su zadovoljni, a ko ima neka hi-end ocekivanja neka ne kupuje na Temu.

Meni konstantno izlazi ono da vrtim tocak, i onda moras da kupis nesto (bilo mi je 1700din min korpa) i kad to kupis dobijes te kupone. E sad ako ti nista drugo ne treba onda ti se i ne isplati da aktiviras te kupone.

Pa ako dobiješ kupon tek kada kupiš stvar onda ne možeš da isti iskoristiš za kupovinu te stvari jer si je već kupio... 🤷‍♂️

Još jedno pitanje, da li na paketima piše tačan opis sadržaja?

Ne da piše, nego što često stižu u kutiji koja je ujedno i ambalaža, skoro uvek je tako poslato i retko kad dobije bar kesu preko. Tako da sa kutije možeš videti o čemu se radi.

Kod mene je do sada sve u kesu stizalo, ambalaza od proizvoda(makar i neka glupa kesa) pa onda ide temu kesa?
Sad led silice neke sam uzimao, ide ambalaza od njih-kutija, pa onda temu kesa...mada je svakako lose zasticeno ako pricate zbog sigurnosti

da li je neko uspeo da vrati kasnije od 90 dana od porudzbine. npr 90 dana od primanja paketa ako paket stigne mesec dana posle porudzbine i slicno

placanje na temu je bolje
sa karticom koje je vezana za dinarski racun ili
sa karticom koja je vezana za devizni racun euro

tek istrazujem temu pa buni malo ta cena u dinarima a koliko sam shvatio oni uvek pokazuju lokalnu valutu .. nije kao sa aliexpresom

U Intesi je bolje da ti kartica bude vezana za eur jer dinare računaju po nekom svom kursu koji nije povoljan. 1000 din na temu je oko 1070 din skinuto sa mog računa. Za veće iznose je naravno veća razlika.

Ja imam taj Hy320 projektor i sprava je odlicna, doduse ne verziju sa Temua vec onu sa Aliexpressa. Najveci problem projektora je sto ce se vremenom
prasina koja se vidi na projekciji nakupiti u njemu i poslo jedno 6 meseci postat ce prilicno iritantno.
Proces ciscenja je prilicno komplikovan, ima na youtubeu tutoriali koji nisu bash kompletni. Na srecu sprava je prilicno robusna tako da je prezivela
moj amaterski pokusaj ciscenja koji se sastojao iz 5 otvaranja i zatvaranja.

Vezano za onaj Kodak 1TB SSD, sinoč sam listao stranice i naletim na ssd, bio je dostupan!

Ovaj temu mi totalno izmesao narudzbe. Od njih 4 koje su narucene u 3 razlicita dana on to nekako podeli i onda onu 1 i pola 3 stavi pod isti kod za pracenje, a ovu 4 i 2 stavi zajedno, dok jedan deo iz 3 posalje samostalno. Na kraju ispadne da je od svega toga samo projektor stigao kod nas na carinu, a ovo ostalo je u procesu tranzita na aerodrom. Nesto mi to dugo traje, verujem da se to nesto usporilo zbog njihovih praznika. Kada u kodu za pracenje stoji AG, to je onda D expres?

Kakve su slusalice ovog KZ brenda? Da li ih je neko vec kupovao? Imaju razne modele, bukvalno od 500rsd do 4500rsd?
Ranije sam kupio neka dva modela povoljnih slusalica i bas su lose, dok mi od ovog brenda deluju ozbiljnije.

1000013573.jpg

Pre par godina su na AE imali neki model koji su ovde svi uzimali, ja sam ih platio čini mi se 19 evra, bile su oko 30e redovna cena, i bile su najbolja kupovina do 100e.

Ja sam uzeo pro varijantu, prezadovoljan. Pricao sa drugarom koji je muzicar u produkciji, kaze da slusalice mogu da siju one od 100-ak eura. Npr imao je neke Shure, ovo su mu mnogo bolje bile.

KZ (Knowledge Zenith) su među poznatijim i kvalitetnijim chi-fi proizvođačima. Nisam vidio ponudu na Temu koja se isplati.

ma onaj točak je smejurija, ja sad hoću da uzmem ovaj projektor što se pominje ali moram pre toga da uzmem 3 proizvoda da bi dobio kupon! a nudi mi "coupon bundle" od skoro 24.000 din ali ako pazarim u roku od 30-40 minuta, koliko već. Ta prevarantska filozovija i navlakuše me samo odvraćaju od temua.

ma onaj točak je smejurija, ja sad hoću da uzmem ovaj projektor što se pominje ali moram pre toga da uzmem 3 proizvoda da bi dobio kupon! a nudi mi "coupon bundle" od skoro 24.000 din ali ako pazarim u roku od 30-40 minuta, koliko već. Ta prevarantska filozovija i navlakuše me samo odvraćaju od temua.

Da. Nalakuša ukoliko ti ništa ne treba.

Meni je taj bundle značio pošto je trebalo da kupim neke uređaje koji koštaju 2060 dinara po komadu. Kupio sam ih koristeći taj bundle:
6.048 din za 4 komada (1512 din/komad)
7.110 din za 5 komada (1442 din/komad)
8.872 din za 6 komada (1479 din/komad)

Mislim da su iz tog "bundle" bili kuponi od 2200, 3200 i 3500 koje sam iskoristio za ovo. Tako da se meni taj "točak" isplatio. Svakako mi je trebalo tih 15 uređaja i umesto da platim 30.900 dinara, platio sam 22.030 dinara.

Jel uzimao neko one ranceve sa temua?
Vidim dosta su popularni kod ljudi koji putuju.
Treba mi za putovanje avionom (wizz/ryanair), jednom godisnje...

Podelite iskustva?

Ne ocekujem neki wow kvalitet, ali da li vredi tih 2.5 do 3.5k din?

Iskoristio bih vracanje kredita, pa bi bilo ispod 1.500 din / po komadu😀

Nazad
Vrh Dno