Ne, klasican dinarski racun otvoren pre 20 god. A za paket mislim da placam 250din mesecno, ali me ne drzite za rec ..jeli to onaj free raiffaisen racun? iRacun
ja sam placao paypalom, isto skine u dinar
Ne, klasican dinarski racun otvoren pre 20 god. A za paket mislim da placam 250din mesecno, ali me ne drzite za rec ..jeli to onaj free raiffaisen racun? iRacun
ja sam placao paypalom, isto skine u dinar
Jedino AIK banka kod plaćanja u inostranstvu dinarskim karticama radi konverziju preko kartičarske kuće. Tako je odvajkada, imao sam Master sa besplatnog pa posle Vizu po prelasku na omladinski pre 10 godina i to se nije promenilo. Kod drugih banaka ide autokonverzija po kupovnom kursu. Za ostale banke je preporuka koristiti devizne kartice u evrima, pošto je već utvrđeno da je prihvatilac u inostranstvu.Moguce da se to naplacuje zato sto su oni najjeftiniji paketi usluga pa uzimaju procenat, kod mene je recimo 160 dinara mesecno odrzavanje dinarskog i deviznog racuna jos od sber banke prebaceno u AIK banku. Uskoro menjam paket pa cu videti da li ce i dalje naplacivati
ja sam isto u RF, ali kao sto rekoh placam sa paypal, nisam imao nikakve dodatne troskove, RF Visa mi je vezana za PPNe, klasican dinarski racun otvoren pre 20 god. A za paket mislim da placam 250din mesecno, ali me ne drzite za rec ..
Sve je to OK i poznato, nego je zabludu napravilo to sto su cene istaknute u dinarima.Jedino AIK banka kod plaćanja u inostranstvu dinarskim karticama radi konverziju preko kartičarske kuće. Tako je odvajkada, imao sam Master sa besplatnog pa posle Vizu po prelasku na omladinski pre 10 godina i to se nije promenilo. Kod drugih banaka ide autokonverzija po kupovnom kursu. Za ostale banke je preporuka koristiti devizne kartice u evrima, pošto je već utvrđeno da je prihvatilac u inostranstvu.
Cim je taj 1% znaci da radi konverziju, jer sam i ja u RF. Svakako cu ovih dana da kupujem neke gluposti pa cu da platim deviznom karticom i da ispratim situacijuEvo sada sam pogledao, RF Banka je u pitanju. Skinuto je dodatno po svakoj transakciji 1% od njene vrednosti. Primalac je Temu Dablin i za to ... nije neka para, 81 din, ali cu sledeci put da probam devizama, jer se vrv radi konverzija
Dobro pitanje ali mislim da ne moze, menjao sam ja region ali pitanje je jer ti je srpska adresa da li ce to proci ako podesis HR, ja sam GB podesio ali bas nisam hteo da ja budem prvi koji ce to uraditi al vidim da jos neko tako razmislja, pa budi ti prvi koji ce to uraditi pa nam prenesi dal su ti u Srbiju poslali paket ako si promenio na drugi region, bojim se da nece proci a i ako prodje skapirace sta radimo pa ce vec nekako to blokirati. Zamisli narucis nesto recimo na GB ili HR gde je carina veca od 50€ pritom te proizvode nemas za nase trziste upravo iz tog razloga pa to ce biti ludilo onda ako prodje, ali ima jos nesto posto ovo nije AE i sve uredno prati dokumentacija, faktura itd, i na paketu ce pisati zemlja destinacije i adresa ajde nekako da ne posalju u drugu zemlju vec kod nas moguce je da im izlazi sa profila naseg pa prodjes tu barijeru, ali zamisli kad dodje na carinu i oni vide da je nesklad da je placeno u € ili £ pa jos ako je vrednost preko 50€ ili ce to tretirati tako sto ce ti naplatiti carinu ili ce odbiti da carine i da se posiljka vrati, to jos niko ne zna jer niko verujem nije probao a ako bi bilo dobrovoljaca za to, rad sam cuti epilog 😄 kako bih znao sta da radim jer sam video zanimljive stvari al ne na nasem regionu.Ja se izvinjavam, imam jos par pitanja. Ako hocemo da platimo sa deviznog racuna na kojem imamo samo evre, da li onda aplikacija skida evre u protivrednosti dinara za tu robu, npr roba od 5200 dinara, oni naplate 45e ili moramo prebaciti npr na hrvatski region pa da tako kupimo i tad platimo u evrima koliko vec ispadne, ako je to uopste moguce promeniti region? Da li je to bolja varijanta ili jednostavno platiti sa debitne kartice na kojoj imamo dinare i da skinu u dinarima?
Da li za svaku transakciju uzimaju 1%, bilo da je devizni racun, pejpal ili samo kada se placa sa debitne u dinarima? Nevazno je i sitno ali da pitam.
Biraš predmet za koji podnosiš reklamaciju, nije za celu porudžbinu. Samo im je prevod na tom ekranu kada klikneš "Refund/Refund" malo... neprecizan.Kako ide reklamacija? Samo mi je jedan proizvod od 15 stigao polomljen a vidim da refund ide za ceo paket?🤔
Nije tesko a ja cu verovatno biti prvi sa foruma koji ce istu odraditi posto su mi stigle patike koje su mi za broj vece, i krenuo sam u postupak reklamacije a kad sve zavrsim napisacu detaljno sta i kako pa moze i u prvu poruku da sutra ko bude ima istu zna brzo da dodje do informacije.Kako ide reklamacija? Samo mi je jedan proizvod od 15 stigao polomljen a vidim da refund ide za ceo paket?🤔
Na AE ti je retko sta originalno, da ne kazem lov u mutnomDa li je sve na Temu bez marke ili moze da se nadje i Kingston ili nesto slicno od te sitne tehnike? Ne znam da li je to samo za SRB ili i u drugim drzavama, gledam izlazi mi sve slb pritom ni cene nisu jeftine za to sto ni nema makru. Ili ne smeju da napisu i reklamiraju neku tako firumu popust Kingstona i slicno? Vidim na aliju imaju
kodak, maxell, itd, to je samo ime i stara slava, veze to više nema sa nekadašnjim firmama i tadašnjim kvalitetom...Znaci i onaj Kodak sa Temua sigurno nije original?![]()
Ovde na temi je neko slao Asus slusalice par stranica ranije. Ne znam da li su original naravno.Da li je sve na Temu bez marke ili moze da se nadje i Kingston ili nesto slicno od te sitne tehnike? Ne znam da li je to samo za SRB ili i u drugim drzavama, gledam izlazi mi sve slb pritom ni cene nisu jeftine za to sto ni nema makru. Ili ne smeju da napisu i reklamiraju neku tako firumu popust Kingstona i slicno? Vidim na aliju imaju
Moguce da za te sitne gluposti stize odmah povrat novca a trebalo bi da vratis taj izgrebani, kako god kod vecih sumi duzan si da vratis pa ti onda vracaju novac na nacin na koji si odabrao ili Temu kredit ili originalno placanje ja sam Gpayom sa MC karticom ali uvek mislim da je bolje na Temu kredit jer stize odmah kad Transfera primi paket i pogleda isti pre slanja Temu i onda opet mozete isti koristiti za placanje bilo cega ne istice kredit nikada.
Sto se tice vracanja, pre par nedelja sam hteo sam da vidim kako to funkcionise. Pokrenuo sam povrat za izgrebanu glavu tusa koja je bila 150-250 dinara vrednosti, samo sam pratio proceduru, poslao par slika u krajnjem koraku i odabrao vracanje novca na Temu nalog (bila je i opcija za VISA karticu sa koje sam platio).
Povrat mi je odobren skoro momentalno, za manje od 15 minuta sam dobio email, i pisalo je da ne moram da saljem predmet nazad.
Da li je to samo za prvi povrat ili je uvek tako za predmete manje vrednosti ne znam, nisam imao drugih problema (Ni ovo sa tusem nije bio neki velik problem, ali sam hteo da vidim kakva je procedura, imam utisak da je sve automatski bez zivih ljudi da pogledaju slike i odluce)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari