Šta je novo?

Temu - online prodaja (carina i praćenje pošiljki u zasebnim temama)

Resih tako sto napravih dve odvojene porudzbine, u jednu stavih sitnice koje sam planirao u rangu visine kredita, a u drugu odvojih "skuplje" proizvode i ostvarih novi povrat. Malo matematicki zahtevno posto mi je prvo iskustvo, al sledeci put ce vec biti rutina. Hvala na pomoci
Cekaj, hoces da kazes da ti ne daju da iskoristis postojeci kredit, ako kupujes na claimcredit stranici?
Jesi li siguran da nisi nesto pogresio?

Na primeru cu objasniti kako to funkcionise: Imas npr. 3000 kredita, a kupujes za 4000 na claimcredit stranici. Prodavnica ce skinuti 3000 kredita, i naplatice preostalih 1000 dinara s kartice. Od te kupovine ostvarujes pravo na povrat kao da si sve platio karticom, nema razlike (da nije tako, kuponi bi bili bolja opcija od claimcredit, jer ovo sto si ti uradio upropasti dobar deo popusta).

mada mislim da si se zbunio onim njihovim popustima koje obelezavaju crvenim brojevima (npr. nesto kosta 3000, a crvenim slovima pise da je popust 1000 pa je cena 2000. Tu nizu cenu ne mozes da preneses na claimcredit. Tamo ce ti racunati regularnu od 3000)

Poslednja izmena:
Cekaj, hoces da kazes da ti ne daju da iskoristis postojeci kredit, ako kupujes na claimcredit stranici?
Jesi li siguran da nisi nesto pogresio?

Na primeru cu objasniti kako to funkcionise: Imas npr. 3000 kredita, a kupujes za 4000 na claimcredit stranici. Prodavnica ce skinuti 3000 kredita, i naplatice preostalih 1000 dinara s kartice. Od te kupovine ostvarujes pravo na povrat kao da si sve platio karticom, nema razlike (da nije tako, kuponi bi bili bolja opcija od claimcredit, jer ovo sto si ti uradio upropasti dobar deo popusta).

mada mislim da si se zbunio onim njihovim popustima koje obelezavaju crvenim brojevima (npr. nesto kosta 3000, a crvenim slovima pise da je popust 1000 pa je cena 2000. Tu nizu cenu ne mozes da preneses na claimcredit. Tamo ce ti racunati regularnu od 3000)
Pisao sam vec gore, dobio sam na tocku 90% povrat, koji je narastao na 100% ako kupim nesto u narednih sat vremena. U tom trenutku sam imao spremne stvari u korpi na cije cene su vec uracunati ostvareni popusti (utroseni krediti), medjutim kada sam kliknuo da kupim i ostvarim povrat (direktno sa stranice koja mi je nudila povrat) u korpi su bile sve pune cene bez odbijenih kredita. I dalje nisam ni isao nego sam pitao ovde da li cu imati povrat za sumu koja je placena novcem sa kartice rekose mi da necu. Eto to je prica. Meni je ovo tek druga kupovina na Temu i prvi povrat, nemam iskustva. Mozda bi mi da sam krenuo korak dalje u kupovini direktno iz ztranice za povrat naknadno obracunali i kredit koji imam i umanjili cenu, al posto mi ovde rekose da ne bi nisam ni probao.

Na mom primeru je bilo recimo imam 2200 kredita. I tu sam napunio korpu za 2500, i platio 300 dinara razliku (i eto dok sad ovo pisem ukapirah da na tih 300 din ne dobih nikakav povrat), a u drugu korpu sam ubacio 4000 i ostvario povrat od 2250 koji ce se objediniti za 7 dana

Zato i pitam i pisem iskustva jer sam ubedjen da mnogi imaju ove dileme i da ce im tudja iskustva pomoci

Video sam sve, nego ste izgleda imali nesporazum ti i PJ.

Kada dobijes 100 na tocku, ne isplati se da pakujes u korpu manje od 4000.

I nema veze sto nisi izvukao maksimum jedan ili dva puta, retko ko jeste, ali sad znas: povrat se moze dobiti i kada celu korpu platis kreditom, bez upotrebe kartice.

@pinocio

Napisana je sema povrata kredita 30-60-90-100%
( maksimalni ukupni povracaj je oko 50% )

Moras imati aktivnu promociju i kupovinu obaviti za proizvode
za koje ti nudi povracaj kredita ( nije moguce za sve proizvode ).

Mozes da miksujes postojeci iznos kredita i ako fali da dodas sa platne kartice.
Pa zasto mi onda nije vratilo povrat (a imam aktivnu promociju) na kupovinu u kojoj je 2200 placeno kreditom i 300 dinara karticom? Mislim da pricamo o dve razlicite stvari. Shvatio sam kako funkcionise shema povrata, ali sve vreme pisem da mi nije dozvoljen povrat na korpu u kojoj je bilo delimicno placanje i kreditom. A posle toga na korpu koju sam kompletnu platio svojom karticom sam dobio 2250 povrat

Kako na Temu videti koji je prodavac,ocene?
Meni su za onu fejk lampu vratili pare ali su trazili da ne ocenjujem,haha.

Jel ovo original Imou?
edit:nije ucitao sliku,forum baguje

Prilozi

• - KupujemProdajem.png
    - KupujemProdajem.png
    622.4 KB · Pregleda: 114
Poslednja izmena:
@pinocio Pišeš konfuzno i više nisam siguran ni šta si se zbunio.

Možeš da trošiš kredit na novu cashback promociju. Recimo: obaviš kupovinu od 4200din kroz cashback promociju i platiš 4200din. A onda uzmeš natrag 2250din u vidu kredita. Potom ponovo kroz cashback promociju obaviš kupovinu od 4200din, ali upotrebiš onih 2250din, tako da doplatiš 1950din, pa ponovo uzimaš natrag 2250din. Praviš komplikaciju bez potrebe.

Ali, ako imaš aktivnu promociju gde ti dodatno snižava neke proizvode u "običnoj" korpi, te cene ne važe kroz cashback promociju, već "pune" cene.

Pa biraj, ćef ti jedna promocija, ćef ti druga.

@pinocio

Napisana je sema povrata kredita 30-60-90-100%
( maksimalni ukupni povracaj je oko 50% )
56.25% je maks, ali da, to je.
Neko gore napisa da se ne isplati manje od 4.000, a ja bih dodao da se ne isplati ni mnogo više od 4.000, jer onda opada procenat povrata. I na kraju zaključio sa: kupujem samo ono što mi je potrebno i što mi odgovara po full ceni, pa kada mi vrate pola, mogu samo da kažem woohoo :)

Pa zasto mi onda nije vratilo povrat

Kao što kolega gore napisao. Veoma konfuzno objašnjavaš šta se dešava i da bilo ko od ljudi, koji su u prethodnim porukama pokušali da ti pojasne kako sistem radi, vidi tvoju aplikaciju, istog trenutka bi nam bilo jasno šta je problem i 99% sam siguran da smo u prethodnim porukama prošli taj scenario.

Sistem jeste bespotrebno zakomplikovan, ali na kraju je, zapravo, sve jednostavno...

@snaplion

Isplati se ako je kupis sa popustom od oko 50%

Ako ti ne odgovara , mozes da je vratis ;)

imou.jpg

@pinocio

Evo jedan primer kombinacije kredit + kartica za porudzbinu sa povracajem kredita

tp.jpg

@PJ

Da.
30-60-100% - 2250 / 4000 = 56,25%
30-60-90% - 2250 / 4111 = 54,73%
Do 2000 - 30% - do 600 dinara
Do 3000 - povrat do 1200 dinara
Iznad 3000 max. povrat kredita je 2200 + 50dinara.

Nemojte da se zalećete.
Kabal za zvučnike, licnasti, srednje debljine, ne može da zalemi krajeve.
Za neke glupisti poput skidanja kalaja sa kontakta može da završi ali tek na najvećoj skali, navodnih 420 stepeni celzijusa.
Ovo mogu da potvrdim. Apsolutno neupotrebljivo. Ja sam je refundurao.

@pinocio Pišeš konfuzno i više nisam siguran ni šta si se zbunio.

Možeš da trošiš kredit na novu cashback promociju. Recimo: obaviš kupovinu od 4200din kroz cashback promociju i platiš 4200din. A onda uzmeš natrag 2250din u vidu kredita. Potom ponovo kroz cashback promociju obaviš kupovinu od 4200din, ali upotrebiš onih 2250din, tako da doplatiš 1950din, pa ponovo uzimaš natrag 2250din. Praviš komplikaciju bez potrebe.
Nema dodatnih promocija. Samo cashback. Znaci ubacio sam proizvode u korpu i pojavile su se umanjene cene za kredit, al nisam zavrsio proces kupovine vec je sve ostalo u korpi. Posle kada se aktivirao (okretanje tocka i dobijanje 90% ) novi popust na cashback, kada mi je pisalo da imam sat vremena da platim da bih ostvario povrat, i direktno sa te stranice sam usao u korpu, tu su bile stvari po punim cenema. Jednostavno nije primenjen kredit (koji sam u tom trenutku imao na nalogu i nije bio potrosen). Nebitno sad, kupovine sam vec obavio, al mi i dalje nije jasno. A evo pokusacu da i sa donjom slikom koju kolega postavio
@pinocio

Evo jedan primer kombinacije kredit + kartica za porudzbinu sa povracajem kredita

Pogledajte prilog 483076
1740930243420.png

Na istu takvu situaciju, na tu zaokruzenu cifru nisam dobio povrat. A u sledeceoj kupovini (minut posle te) gde nije bilo kredita vec samo placanje karticom dobih 2250 povrata.

Da pojasnim na kraju sta sam ocekivao. Kupio sam kameru, dobio 2250 kredita. Ocekivao sam da sa tim kreditom (kada ga ujedinim) kupim jos jednu kameru i platim je (4394-2250 kredita) 2144 dinara i da na tu cifru dobijem povrat. Medjutim to nije moglo. Ili sam mogao kupiti kameru za 2144 dinara bez novog povrata ili da je kupim bez kredita za 4394 dinara, ali ostvarim i novi povrat od 2250 kredita. Eto tako se meni nudilo

Poslednja izmena:
Pinocio, povrat mozes da dobijes samo kada kupujes kroz promotivnu stranicu (u ovom slucaju claimcredit). Takva kupovina moze da se obavi najvise jedna dnevno.
Ti si tu manju kupovinu ocigledno obavio kroz obicnu korpu, i naravno da tu nema povrata.

A sto se tice tih njihovih obracuna s pojedinacnim cenama proporcionalno umanjenim za kredit u korpi, to je obican bezvezni trik da te pogura da nesto kupis, i to ne treba da te zanima ni tamo gde takav obracun vrse, a pogotovo ne tamo gde ga ne vrse.

Da si zavrsio kupovinu na claimcredit stranici, naplatio bi ti s kartice samo onoliko koliko vec nije pokriveno kreditom (racun npr. 4000, ako vec imas 2250 kredita, naplatio bi 1750 s kartice i to je to). To je sve sto treba da znas i da te zanima. Probaj sledeci put tako.

@pinocio
Nije mi jasno sta ti nije jasno ?
po stoti put kazem, kada sam iz claimcredit stranice usao u korpu nije mi bio primenjen kredit (2250) vec su bile pune cene. Znaci umesto 4k morao bih platiti 6k i nesto, da bih dobio povrat. Kako ne shvatate da mi je aplikacija po ulasku u korpu sa claimcredit stranice ukinula kredit i ostavila pune cene. I da ne bi duzili dalje i zatrpavali temu, videcemo za sledecu kupovinu, cekam 7 dana da ponovo objedinim 2250, pa cu videti kako ce se ta prica zavrsiti. Cak sad razmisljam da nisam morao ni potrositi kredit, jer bi ga Temu ocigledno objedinio (to nisam znao) i imao bih 4500, al to sad nije toliko ni bitno. Hvala svima na trudu i pomoci

@pinocio

Ti onda ne kapiras kako to ide.
Nema odmah umanjenja za 2250 ( kredit koji tek treba da pokupis ) , nego taj kredit
skupljas narednih 7 dana.

I na sumu od 4000 i na sumu od 6000 maksimalni povrat je 2200+50.

Ako imas prethodno sakupljen kredit od 2250 i kupujes nesto za 2999
racunaju 2999 - 2250 kredit i doplacujes sa kartice 749.
Za tu kupovinu dobijas 1200 + 50 dinara kredita koji treba da pokupis u narednih 7 dana

po stoti put kazem, kada sam iz claimcredit stranice usao u korpu nije mi bio primenjen kredit (2250) vec su bile pune cene. Znaci umesto 4k morao bih platiti 6k i nesto, da bih dobio povrat. Kako ne shvatate da mi je aplikacija po ulasku u korpu sa claimcredit stranice ukinula kredit i ostavila pune cene. I da ne bi duzili dalje i zatrpavali temu, videcemo za sledecu kupovinu, cekam 7 dana da ponovo objedinim 2250, pa cu videti kako ce se ta prica zavrsiti. Cak sad razmisljam da nisam morao ni potrositi kredit, jer bi ga Temu ocigledno objedinio (to nisam znao) i imao bih 4500, al to sad nije toliko ni bitno. Hvala svima na trudu i pomoci
Auuu strašno, svaka čast kolegama koji imaju strpljenja da ti objašnjavaju milion puta. Ne znam čemu silovanje teme kad možeš lepo da se obratiš korisničkoj službi Temu-a i pitaš sve što te zanima.

Nema dodatnih promocija. Samo cashback. Znaci ubacio sam proizvode u korpu i pojavile su se umanjene cene za kredit,

Evo gde je zabuna. Nisu to cene umanjene za kredit, nego kada kupuješ kroz Claimcredit prikazuje ti veće cene. Ako kupuješ redovno, prikazuje ti manje cene.

Kredit se skida na kraju, kada dodješ do plaćanja.

A meni za neki smart watch. :D Vidim da ih dosta hvale pa mi teska odluka :) Neki Smart Watch gt5 kao je dobar :)

Kako na Temu videti koji je prodavac,ocene?
Meni su za onu fejk lampu vratili pare ali su trazili da ne ocenjujem,haha.

Jel ovo original Imou?
edit:nije ucitao sliku,forum baguje
Original je, uzeo sam već jednu, dvoje prijatelja takođe po jednu. Sve su zvanična marka, originalna aplikacija, bez bagova, dobra konekcija, hvata wi fi preko celog dvorišta, uputstvo za montiranje. Svaka preporuka. Samo nemojte biti ovi domaći preprodavci, koji uzmu i pokupuju 20, kao i sve dobro sa Temua pa prodaju po 40 50 evra skuplje. Vidim da su se ove kamere pojavile za 70ak evra po KP.

Na AliExpress IMOU prodavnici, nisam video kameru sa tim senzorima, već su bolje rezolucije, ali I skuplji.
Nego, kako ovo funkcionise oko "besplatnih" predmeta, ukoliko kupiš nešto u vrednosti preko 4500din, jel se stvarno dobije, ili se samo krediti dobija, a ona 4 poklona u narednoj kupovni kao želja? 😂

Prilozi

• Screenshot_20250304_164947_com.einnovation.temu.jpg
    Screenshot_20250304_164947_com.einnovation.temu.jpg
    102.7 KB · Pregleda: 48
^ Tih 10700din. kupona su sr**e.

Prilozi

• Screenshot_20250226_021212_Temu.jpg
    Screenshot_20250226_021212_Temu.jpg
    83.4 KB · Pregleda: 47
A one sprdacine "Zavrti tocak" pa onda traze da se naruci nesto da bi radilo sta je to?

Na AliExpress IMOU prodavnici, nisam video kameru sa tim senzorima, već su bolje rezolucije, ali I skuplji.
Nego, kako ovo funkcionise oko "besplatnih" predmeta, ukoliko kupiš nešto u vrednosti preko 4500din, jel se stvarno dobije, ili se samo krediti dobija, a ona 4 poklona u narednoj kupovni kao želja? 😂
Drugar je dobio 4 poklona uz kupovinu jednog skupljeg

Nazad
Vrh Dno