Šta je novo?

Temperatura vaseg procesora

Nema potrebe ,druze. ;)

Imas odlicno hladjenu plocu, dovoljnu za 4ghz.

Iako je 4+2, hladjenje je odlicno i nema sasne da bude problema.

Verujem ti,ali na 3.9 nisam uspeo da ga stabilizujem sa naponom od 1.47. Zbog 100-200 Mhz ne bih da idem sa velikim naponom, nema potrebe (mozda i ima ,ali ne znam :D). Ovih 3.8 Ghz mu dodje kao neki sweet spot :D:D:D:D

U bre 5c :) Ima 20-tak stepeni... al to je bas ono kad se skoro nista ne radi 12c... :) u sustini juce sam kupio to vodeno hladjenje i bas sam odusevljen pa se qrcim :D

Kod tebe ne vaze klasicni zakoni fizike ? :D Svaka cast :D

U bre 5c :) Ima 20-tak stepeni... al to je bas ono kad se skoro nista ne radi 12c... :) u sustini juce sam kupio to vodeno hladjenje i bas sam odusevljen pa se qrcim :D

... pre nego sto si krenuo da se hvalis, trebalo je da se informises koliko su amd-ovi senzori felericni:p
fizika je jednostavna. ako je u sobi 20C, procesor nikada, pa cak ni ugasen, ne moze biti ispod te temperature. kad je racunar ukljucen, i podeseno ti je obaranje takta i sve to, i nista ne radis, temperatura procesora ce biti makar 23-24C. a, ako je proc na 12, onda ti je u sobi nekih 6-7C. ili ga hladis tecnim azotom:p
hajd' sad da ucis gradivo:)

Steta sto nema teme verovali ili ne :)

Nisam razmisljao o fizici :D Samo napisao ono sto glupi speecy pokazuje trenutno, mozda je do njega... FB10.png inace vodeno hladjenje stoji van kucista znaci uvlaci vazduh od spolja, a u kucistu jos 4 venta,12 cm TT 2 ubacuju 2 izbacuju vazduh... Nego da li trebam da se pazim tih senzora dok klokujem ? da ne pise 65c a ono procesor iscuri :D

a da vidis na drugom kompu kakve su temperature dok sam igrao bf3 :))) (znam da nije tema ali tu je i temp procesora) :) 99c.jpg ne treba mi sporet imam saphira :D

Drugari, kako da smanjim temperaturu u idle?
Untitled.png

koji ti je raspored ventilatora?

Poslednja izmena:
Jel si aktivirao opcije za ustedu energije u Idle modu, CoolnQuiet npr. ?

Tu de je taj fabrički vent je jedan Thermaltake i gore jedan Arctic F12 Pro.
A kuler je okrenut na dole
Valjda se vidi ovde...
IMG_20131013_125601.jpg
@Dox
Isključeno

izbaci taj vent iz sredinejedino ako nije od proc.,ne vidim dobro,,od čega ti je taj ventilator,kud on duva, i probaj staviti gore,da izduvava vazduh napolje,posle možeš dodati i treći
ovo bi trebala biti najhladnija kombinacija mada će zbog "negativnog pritiska" biti malo češćeg čišćenja prašine

edit sad videh da je to hyper 212
predlog ostaje kao na slici

Poslednja izmena:
Od procesora je taj u sredini :)
Duva na dole u grafiku, ali nema šanse da stoji drugačije...

Mislio sam da stavim još jedan vent gore, ali ploča podržava samo 2,pa bi onda taj treći morao stavljati na napajanje na onaj molex pa sam odustao od toga...

Razmišljam i da promenim kućište jer je ovo jako malo, pa ne znam šta ću sa silnim kablovima... Ne znam više ni sam šta da radim. :-D

a ova dva postojeća jel izduvavaju vazduh u smeru kao što sam nacrtao na slici? i što da ne staviš na molex kupi najeftiniji oni i imaju molex priključak

Poslednja izmena:
Ne :)
Znači moraću da okrenem naopačke?

okreni ih tako da izduvavaju topli vazduh,i videćeš temperatura će pasti barem 5 stepeni
smer vazduha kao na slici,i prirodna cirkulacija vazduha gde topli vazduh ide prema gore će se pojačati i sam dotok hladnog vazduha

Poslednja izmena:
Ok hvala, uradiću to čim se dokopam nekog šrafcigera :D
Probao sam nožem, ali neće... Moraću sledeći vikend u Višnjićevo :)
A videću onda i da kupim još neki "svetleći" vent :D

ako si u n. sadu rade ti hipermarketi imaš tamo šrafcigera za sto dinara i manje

Jesam, ali mrzi me sad da idem. Videću sutra da kupim, pa da okrenem :p

Ne može, onda ne mogu ni jedan fan gore da stavim...

položaj toga hladnjaka je osnovni problem
nije tebi cilj da imaš ventilator više nego da se kućište hladi
okreni hladnjak kao na slici,

neće ti ni trebati gore fan(ponekad,manje je više!)

zapravo prvo skini gornji ventilator koji ubacuje vazduh i sprečava prirodan tok vazduha,videćeš da će temperature ako ne pasti biti barem iste ili malo niže
kad okreneš 212 evo kako treba bit će temperatura dosta niža,naravno uz dobru pastu i korektnu montažu

Poslednja izmena:
Uh, valjda ću moći to da obavim :D
Samo te šrafcigere da nabavim...

Ne može drugačije...
Evo ni ovaj lik nije uspeo

Ja mislim da se ta opcija gasi, ali neka kaže neko iskusniji ...

PS:Malopre sam čačkao ventilatore i stavim prst gde ne treba i poseče me ventilator :(

E to je vec problem...

CoolNQuiet treba biti ukljucen/Enabled da bi spustao voltazu i klok pri minimalnom radu.

Vrh Dno