Šta je novo?

Temperatura vaseg procesora

Drugari, nismo se razumeli... Ko je pominjao sintetiku, odnosilo se na igranje, za sta mi i sluzi komp. Bas u tim situacijama nisam zabelezio temperaturu vecu od 55c i to mi potpuno odgovara, jer klok i napon nisu uopste zanemarljivi...

Da, ali sta kakav ti je odraz gejming, kad nemas nikakav rezultat-odraz stabilnosti u testovima i npr ne znas dal cpu trotluje?

Nije to nikakva sintetika. Recimo samo da ako ne paziš, a praviš arhive pri ovom setup-u, one lako mogu biti oštećene. ;) Zato se uvek maksimalno proverava stabilnost.

Pa nisu baš svi ti test programi baš namerodavniji, evo šta se meni desilo. Nabavim ti ja PH II X4 965 BE, strpam ga na MB i pozajmim CM Hyper 212 EVO, dignem 965 na 4 GHz, 1.505v i pustim wPrime u full kad ono stigne do 60c i ni makac jedno sat vremena. OK, rekoh sad mogu da složim gomilu filmića sa Alok Joinerom, koji mi je davio satima na starom Atlonu 270 na 4.1GHz, kad ono, kvrc, ugasi se kompjuter posle desetak minuta. Probam opet sa HW Monitorom na drugom ekranu, procesor se zakucao isto tako na 100% i posle manje od 10 minuta temperatura procesora ode do 62c, ostane tu minut, dva stigne do 63c i jopet kvrc.
Odmah nabavim Scythe Mugen 3, strpam 2 X 2200 fena na njega i opet probam sa wPrime a ono jedva 50ak stepeni posle jedno sat vremena, Dignem na 4.2 GHz sa 1.55v (na množilac samo) i ode samo do jedno 55c. Aha rekoh ja, hajde opet sa Alokom i tako stigne negde do 60c maximum.
Od sada mi je važno da sve radi kako treba sa programima koje upotrebljavam a sintetike mačku o rep.

P95 costume sa svom memorijom , trajanjem zadatka 5 ulesto 15 min i to sve min 2-3 sata, blend 8-9 sati, Linpak 50 krugova i svom memorijom, ove 3 bateriije apsolutni minimum minimuma kao odraz stabilnosti , sve ispod nije merodavno nizasta.

Koliko ja vidim, wPrime okačiti mačku o rep, s tim se potpuno slažem. ;) Stilgar celo vreme priča i naravno niko ne sluša.

Ma nije valjda da drzite komp u iberu 8-9 sati a neki i 24?
Nema potrebe za tolikim napinjanjem masine 1 sat max.

Da, i onda ti se desi da ukljucis c*q , kompresujes(a kompresija je corrupted), gledas film/igras, krene seckanje a ti u rebusu, gde gresim.....e dali ste sebi odgovor sa testiranjem od 1h u lajt rezimu ,to veze sa o.c om nema.

Pa ako bas hocete lepo otvorite stranicu,primaknete grajalicu grunete na 3 i P95 oko 5 minuta sve gotovo:d

Zdravo svima, imam jedno pitanje, imam procesor AMD FX 8320 i kada je ukljucen racunar ne radim nista tempertura je od 20 do 30 sepeni max, kada ukljucim igricu jednu i u njoj vise clienta onda je 46-50 stepeni, ali pored toga sam ukljucio i cs 1.6 igrao izasao pogledao na hw monitor is pise mi 206 stepeni temperatura a package 48.90 W i sa tih 206 se za par sekundi spusti na 46, sada meni nije jasno sta je to u pitanju, racunar sam uzeo pre 3 dana ,nov je ima garanciju 5 godina ali opet me zanima sta je to, moze neka pomoc hvala unapred.

Ne brini nista,to baguje HW monitor... opusti se u uzivaj u novom racunaru...:)

Posedujem AMD Phenom II x4 965 BE klokovan na 4.017 Ghz. Idle temperatura mu je u 33c a u loadu 48-53c u zavisnosti od opterecenja. U prime95 blend testu ne prelazi 54c.

HWmonitor uz riva tuner statistic server (dolazi sa afterburnerom) moze lepo da se podesi OSD u igrama da pratis sve i svasta... izmedju ostalog i temperature CPU-a jezgara ploce itd

HWmonitor uz riva tuner statistic server (dolazi sa afterburnerom) moze lepo da se podesi OSD u igrama da pratis sve i svasta... izmedju ostalog i temperature CPU-a jezgara ploce itd

jel to nova verzija AB-a?
Kod mene nema podesavanje za cpu OSD monitoring.

edit:
nasao sam, ali u HWiNFO

Poslednja izmena:
Kod mene je napolju 40 stepeni temperatura a prostorija u kojoj je racunar nije klimatizovana.

AMD 5800k CPU - 39C. trenutno zauzet updejtom za 8, i ja se malo setam po sajtovima u potrazi za monitorom.

Pre neki dan sam skalpirao moj 3570k jel moze neka preporuka za neku bolju pastu i dva venta za cooler iz potpisa

arctic silver 5 ili Noctua NT-H1,za ventole uzmi arctic cooling f12 obican ili pwm...

Kod mene preko zime u sobi gdje nema grijanje, bude nenormalno hladno, i kad se pali računar imam osjećaj da led spada sa kulera. Koliko je normalno?

A ispušta zvuke kao da sam u blizini aerodroma.

Kod mene preko zime u sobi gdje nema grijanje, bude nenormalno hladno, i kad se pali računar imam osjećaj da led spada sa kulera. Koliko je normalno?

A ispušta zvuke kao da sam u blizini aerodroma.
Aj malo bolje objasni,moguce da je kulerima teze da se okrecu pa se zbog toga tako cuju...

Pa normalno da su zazori od hladnoce smanjeni zato se i cuju dok se ne zagreju.

Pozdrav drustvo. Pazario sam 8350, hladim ga sa 212+, ali mi je jako visok idle na 38!!! Sta da mi radim? Menjao sam dve razlicite paste i opet isto... Nista nije dirano od voltaza, sve je na default, a kuciste skroz otvoreno...

Vrh Dno