Šta je novo?

Temperatura vaseg procesora

Ajd kad vec svi pisete, i7-960(lga1366)+CM212evo @4.0ghz u idle 45-50; load 70... Imao sam stock hladnjak pre i pod default frekvencijom na stress testu u everestu je isao na 90c :smash:

proc: Q6700 @3GHz 1.39v
ploca: P5Q Deluxe

Ventovi na radijatoru se vrte na ~300RPM (od 3 dvanaestice vrte se dve, jedna je ugasena jer fan kontroler nema snagu da na jednoj grani izgura sva 3 venta), znaci skoro pa su ugaseni, idle je ~35C a maks opterecenje, prilikom nekog renderovanja je 55C, mada naravno,ako bi tako ostavio par sati, voda bi se dodatno ugrejala tako da bi dostiglo oko 65C. Ako pojacam ventove na radijatoru na max (1200RPM) onda je maks temp 50C i ne povecava se s vremenom.

Sta ste se stisli :D
Ler 39-40, Load 86-88C. Isla je pre max do 80C, moram zameniti pastu, cooler sam izduvao kompresorom, ali izgleda da je i pasta gotova-stara. Testirano sa Prime95 na sva 4 jezgra.

naravno da je sve EXTRA STABILNO vec 1,5 godinu.

Poslednja izmena:
Ovde vecina izgleda koristi "fazno promenljivo 'ladjenje" ..Pa vama temperature ispadose manje od ambijentalne!
Sa cime vi to vase masinice opterecujete ?Dajte jedan LinX i Krzneni na Xtreme Burning samo 20 min,ne trazim vise bez da otvarate prozor ;)
Il su vam senzori pocrkali ili ste gledali mnogo sf filmova u poslednje vreme :d
Ozbiljan sam,ja neke rezultate nisam uspeo da postignem ni na vodenom sistemu od 500 eur a vi imate sa obicnim qulerima od 20 eur!WTF?
Zabrinut sam,gde gresim?:zgran:

Poslednja izmena:
Ovde vecina izgleda koristi "fazno promenljivo 'ladjenje" ..Pa vama temperature ispadose manje od ambijentalne!
Sa cime vi to vase masinice opterecujete ?Dajte jedan LinX i Krzneni na Xtreme Burning samo 20 min,ne trazim vise bez da otvarate prozor ;)
Il su vam senzori pocrkali ili ste gledali mnogo sf filmova u poslednje vreme :d
Ozbiljan sam,ja neke rezultate nisam uspeo da postignem ni na vodenom sistemu od 500 eur a vi imate sa obicnim qulerima od 20 eur!WTF?

idle.JPG

load.JPG

U sobi oko 20 C

To je za fabricki kuler relativno ok ,ja imam phenom Quad COre sa hladjenjem TX3 i u igricama posle par sati neprelazi 40 C.

Phenom II x4 965 @ 4ghz @ 1.5v hlađen sa Thermaltake Ultra 120 Extreme na kom je jedan Artic Cooling F12 PWM vent idle 35C full load 52C

idle- 33C full load- oko 50C <--- Intel i5 3570K @3.8GHz @1.21V , na njemu Corsair A50

Evo sa blagim OCom

U sobi oko 16-17 C*

Capture.JPG

I ja sam primetio, i meni su sve te brojke cudne, ispadne da tx2 ili ona smesna corsair vodena, sa pumpom od jedva 100L hlade odlicno high end procesore na visokom kloku uz odlicne temp, sto nece da moze.
Ili vecina ljudi ima 562 ventolatora u kucistu koji stalno rade na max obrtajima ili oni nisu to opteretili kako treba.

Sve je pasivno procesor ga hladi Tx3 hard je na elasticnim stegama ne cuje se uopste :D

Prilozi

• Screenshot - 11.12.jpg
    Screenshot - 11.12.jpg
    151 KB · Pregleda: 90
Idle 27-29 , a load Linx 58C core

@vane34 ...ce da se prehladis, ne valja da se sedi u sobi na 15C :D

Prilozi

• sshot-20.jpg
    sshot-20.jpg
    345.3 KB · Pregleda: 77
Imam i5-2500K, nije klokovan, box coller (koji ide uz njega) i radi na 49-53 stepena. Je'l to normalna njegova temperatura?

Imam i5-2500K, nije klokovan, box coller (koji ide uz njega) i radi na 49-53 stepena. Je'l to normalna njegova temperatura?
Ako je to idle temp onda je visoka temperatura, ako je to temp pod opterecenjem onda je sasvim ok.

CM Hyper 212, kuler je mnogo smarao pa je otišao u pasivni mod ;)

temp.jpg

i5 750 sa CM 212 EVo neoverklokovan,u idle oko 33-34c,full load u prime95 54-55c...jedan pokusaj overkloka na 3.2ghz,kad je otisla temperatura na 69c prekinuo sam test..jesu li ovo normalne temperature ili da pokusam ponovo pastu da stavim?...temperatura sobe oko 24-25c

i5 750 sa CM 212 EVo neoverklokovan,u idle oko 33-34c,full load u prime95 54-55c...jedan pokusaj overkloka na 3.2ghz,kad je otisla temperatura na 69c prekinuo sam test..jesu li ovo normalne temperature ili da pokusam ponovo pastu da stavim?...temperatura sobe oko 24-25c

Moja poruka od ranije:

Sta ste se stisli
Ler 39-40, Load 86-88C. Isla je pre max do 80C, moram zameniti pastu, cooler sam izduvao kompresorom, ali izgleda da je i pasta gotova-stara. Testirano sa Prime95 na sva 4 jezgra.

naravno da je sve EXTRA STABILNO vec 1,5 godinu.

Zamenio sam i pastu i sada je maximum 78C. dakle slobodno udri OC do 88C mu nece nista faliti :D mada ne bi bilo lose da ostane u okviru 80-82C

FX-8320 3.7GHz
idle-21
load-47

FX-8150 @ 4.4GHz i Noctua NH-D14 pri 1.32V
idle- oko 20C
load- 51.9C

Moj krš dostiže 100C u Prime95. Jedino RealTemp pokazuje 90C, tj. uvek za 10C manju temperaturu. U idle temp se ne spuštaju ispod 65C, odnosno 55C. Vreme je za jedno detaljno čišćenje. :D

temp2.png

Nazad
Vrh Dno