Šta je novo?

Temperatura MSI GTX 560 Ti TwinFrozrII OC

Problem je što su me svi uveravali da je to normalno. Od prodavca do MSI podrške. Kako to može biti normalno? Uglavnom, vratio sam je u roku - rečeno mi je da će mi vratiti novac. U ponedeljak šaljem i original dokumenta - garanciju i račun. Nadam se da neće biti problema - čovek će tada imati kod sebe i karticu i dokumenta. Šta da uzmem? Ako uzmem Hawk-a sa TwinFrozr III - VGA deo MSI foruma prepun je problema sa visokim temperaturama za novi TwinFrozr II i Hawk. Postoji i opcija sa ASUS DCII Top - ali na 900 MHz. To je starija verzija, čini mi se, novija je 925 na stocku. Ili neko ima neki drugi predlog?
@ MSI_Guy: Video sam voj test Hawk-a. Kako se karta ponaša kod tebe? Usput, imaš li komentar na ovaj članak?

Izgleda da je MSI promenio hlađenje na TwinFrozr II 560Ti karticama bez ikakvog obaveštenja... Kako je moguće da je za ovu karticu odjednom default 75-80 stepeni? Nijedan review koji sam ja video nije imao ni 65 stepeni. Ali svi datiraju od ranije...

Prosto, rekao bih da je TFII bio odlican za ranije graficke kartice, ali izgleda da je GF114 tesko ukrotiti u smislu temperatura, a mislim da je i takt preambiciozan za to hladjenje. TwinFrozr II je vec dugo na trzistu i vreme je za promenu... :)

Pa isti taj TwinFrozr II je ranije bez problema držao taj isti GF114 dobro ispod 70 u Furmarku...

Koliko treba da se pusti furmark, ajd i ja da probam i koji su ti drajveri?

^ Drajveri nisu bitni, pusti poslednji Furmark deset minuta i javi temperature.
A za TwinFrozr II - MSI možda jeste promenio profil ventilatora, ali koliko ja vidim to je još uvek isti hladnjak, samo je glasniji. Dakle, temperature bi trebalo da bude čak i manje... Najverovatnije bi malo šmirglanja rešilo problem... Ja već neko vreme gledam šta da pazarim u zamenu - ponuda je stvarno siromašna.

Poslednja izmena:
Update : novac vraćen :d. Sad da nađem zamenu...

ne zuri sad,mada ja bi ti preporucio asus gtx560 top pod uslovom ako ima da se nadje kod nas i ako neces da se akas sa overklokom,ovaj msi je radio na 880mhz a top radi na 925mhz :)

Odlučio sam se, prvenstveno zato što je ovo varijanta u kojok mogu da proverim kartu i ako se pregreva, da je vratim i uzmem drugu po izboru. ASUS-a je bilo samo normal i to skupljeg, Ti TOP je na 900 MHZ - uzeo sam MSI Hawk-a, ali samo zato što mogu da ga vratim i što iz nekog, mada mi se čini irealnog, razloga preferiram zelene. Hawk stiže sutra - ako bude furuna, ide nazad i vraćam se AMD-u - backup je Sapphire 6950 TwinFan...

Sutra stiže Hawk - javiću šta se dešava... ASUS DCII 6950 je stvarno zver i verovatno bi bilo gusto u kućištu, a ono što me odbilo je nepostojanje dual BIOS-a. Onda se ukazala varijanta za ovog Hawk-a - pa da vidimo...

Asus dc2 1GB nema dual bios i ima dual slot cooler (pogledaj moju konfu) dok 2GB model ima triple slot cooler i poseduje dual bios. Eto ti tacna informacija.

Na ovom linku EAH6950 DCII2DI4S2GD5 ima sličica koja pokazuje Single link DVI + Display port ili Dual link DVI + no output. Zar to ne radi switch i kod 1GB verzije?

Switch za bios? Nema ga. Imam kartu.
Nego nisam te razumeo sta si mislio da kazes s tim gore za konektore. Karta ima 2xDVI (+adapter za hdmi) i 4xDisplayPort.

Kod tog ASUS switch, umesto da prebacuje između dva BIOSa, prebacuje između toga da li je DVI single link ili dual-link. Ako je single-link, onda radi poslednji DisplayPort, ako je dual-link, onda taj port nema output.

Sinoć mjerio, furmark na default podešavanjima, na 1920 ide do 67 a 3dmark11 na 720 na klokovima koje je dao Alister na prvoj strani isto 67.

Stigao je Hawk... Temperatura u Furmarku u sobi u kojoj je baš toplo (25-26) zbog nenormalnog grejanja ide do 73... Čini mi se da trotluje. Ali ok... Temperatura u 3dMark11 je 75, Unigine 72, Witcher2 74, Deus Ex 73... Dakle, temperatura je ok. Verovatno bi pomoglo stavljanje nove paste, ali ne bih da se zezam s tim odmah... Rezultat u 3DMarku11 je bio 5138 - sve na stoku... Dakle, Hawk stvarno ima performanse. Jedino što mu je fan glasan preko 65%... Ne smem ni da zamislim šta se dešava na 100%. Videću par dana da li će mi smetati buka. Ali ovo izgleda kao dobar primerak.
@rzeljko: Uzivaj. To su odlične temperature i TwinFrozr II je manje glasan nego III, uz neke neznatne dobitke, tako da se grafika verovatno ni ne čuje...

direct cu 2 ipak ima za nijansu bolje hladjenje ali ok su temperature nego sto su bile :)

Mislim da je Hawk ipak malo preklokovan... A i GTX570 je hladniji nego 560?

jeste,radi na manjim klokovima i ima veci hladnjak :)

Ako si mislio na ASUS-ov DCII 560 Ti - mislim da je i TOP glasan, doduše ne kao ovaj usisivač... Znam da je ASUS-ov 570 triple-slot.

Poslednja izmena:
Pa karta stvarno razbija... Nisam čak doživeo ni TDR dosad (puj, puj, puj...). Videću...

Stigao je Hawk... Temperatura u Furmarku u sobi u kojoj je baš toplo (25-26) zbog nenormalnog grejanja ide do 73... Čini mi se da trotluje. Ali ok... Temperatura u 3dMark11 je 75, Unigine 72, Witcher2 74, Deus Ex 73... Dakle, temperatura je ok. Verovatno bi pomoglo stavljanje nove paste, ali ne bih da se zezam s tim odmah... Rezultat u 3DMarku11 je bio 5138 - sve na stoku... Dakle, Hawk stvarno ima performanse. Jedino što mu je fan glasan preko 65%... Ne smem ni da zamislim šta se dešava na 100%. Videću par dana da li će mi smetati buka. Ali ovo izgleda kao dobar primerak.
@rzeljko: Uzivaj. To su odlične temperature i TwinFrozr II je manje glasan nego III, uz neke neznatne dobitke, tako da se grafika verovatno ni ne čuje...

Meni klokovana sa naponom 1.137v ide do 73c ne znam shta se kod tebe deshava, samo meni je otvorena stranica na kucishtu uvek, probaj da otvorish stranicu pa vidi temperature.

@highone, ja imam ti hawk nekih mesec dana, meni smeta isto kad se cuje dok radim jer mi je kuciste na pola metra od glave, ali mi je dosta pomoglo pravljenje custom fan linije u msi afterburneru, dakle sam podesi na kojim temperaturama ce se koliko brzo fanovi okretati i smanjices i temp i buku poprilicno :)

@Pedja89: Ovo su normalne temperatre za njega na stocku -pregledaio sam dosta thread-ova i siguran sam da je to OK. Ono što nije OK je buka koju ventilator pravi - poprilično je glasan preko 60& obrtaja. Do 60 se i može izdražati...
@Ixinho: Nisam probao ništa još u Afterburneru - daj mi screenshoz. Jesi li probao kartu sa switchem u silence poziciji?

@Pedja89: Ovo su normalne temperatre za njega na stocku -pregledaio sam dosta thread-ova i siguran sam da je to OK. Ono što nije OK je buka koju ventilator pravi - poprilično je glasan preko 60& obrtaja. Do 60 se i može izdražati...
@Ixinho: Nisam probao ništa još u Afterburneru - daj mi screenshoz. Jesi li probao kartu sa switchem u silence poziciji?

Moja se tek chuje kad predje 70% al nije ni to neshto strashno :D

Malo sam testirao kartu - i mogu vam reći da sam jako zadovoljan. Karta je stabilna, ne pregreva se - u startu joj je fabrički dignuta voltaža da bi se obezbedio 1GHz, ali na 950 radi i na 1.025V - testirano u Crysis Warhead-u. Crysis2 i Battlefield 3. Pri tome ne ide iznad 70 - znači ok. Nisam je terao nešto preterano - mislim da može još dosta gore. Čini mi se da je RAM malo osetljiviji za klokovanje i da traži više voltaže. Dakle, bez puno podešavanja - par profila u AfterBurneru i to je to.

Malo sam testirao kartu - i mogu vam reći da sam jako zadovoljan. Karta je stabilna, ne pregreva se - u startu joj je fabrički dignuta voltaža da bi se obezbedio 1GHz, ali na 950 radi i na 1.025V - testirano u Crysis Warhead-u. Crysis2 i Battlefield 3. Pri tome ne ide iznad 70 - znači ok. Nisam je terao nešto preterano - mislim da može još dosta gore. Čini mi se da je RAM malo osetljiviji za klokovanje i da traži više voltaže. Dakle, bez puno podešavanja - par profila u AfterBurneru i to je to.

Koliko mozhe max da ide?

Nisam je terao do maximuma - nisam imao potrebe. Jedino gde sam osetio da bi trebalo više snage je Battlefield 3 na Ultra podešavanjima - a i on dobro radi ako se stavi 2xAA umesto 4x, što je podrazumevano na ultra.

Izvalio sam da kada se promeni pozicija onog switcha za razlicit profil rada, kartica postaje prilicno hladnija, a nisam primetio nikakvu razliku u kolicini buke koju proizvodi... :trust:

Performance i silent? Nisam testirao... U koji mod si stavio switch? Usput, ovako stoji stanje - bez ikakve voltaže stabilan klok karte je 1000/2250 GPU/MEM. Uspeo sam izgurati 1025/2500 uz dodavanje voltaže stabilno - ali tu se karta već greje i mislim da nije baš za svakodnevnu upotrebu, prvenstveno zbog buke. Usput, imam drugo pitanje za vas - Hawk ima monitoring temperature memorije - ne VRAMa i GPU - i meni pokazuje lude vrednosti - ide do 97 stepeni, s tim da temperatura ludo skače. Video sam ovaj problem na netu kod dosta ljudi, interesuje me kakvo je stanje kod ljudi ovde na forumu? Ne brinem se - jer karta radi stabilno, i memorija se može klokovati i do 2500 bez ikakvih promena, tako da mi se čini da je MSI nešto zbrljavio kod ovog senzora...

Nazad
Vrh Dno