Šta je novo?

Temperatura MSI GTX 560 Ti TwinFrozrII OC

Mislim da odgovaraju za konkretan podatak koji se može proveriti. Papirologija nema nikakve veze s tim. Ima deo u zakonu koji se dotiče i obmane. Ali to nije bitno. Meni je bitan način na koji sam dočekan kao nezadovoljan kupac od strane svih - to se ne može nazvati ni bezobrazlukom. Jednostavno, niko nije zainteresovan da se stvar reši, prodavac nije ni zvao servis, ja sam ga zvao. MSI Srbija ne želi puno da se bavi svojim kupcem, online support ne liči ni na šta - sad i nikad više.

...bilo je vec problema sa ovakvim kulerima(twin frozr i cyclone) da ne leze lepo na cipu, a prostor je popunjen sa predebelom pastom. Tu bi trebalo malo ismirglati nozice kulera da bolje legne. Moj predlog je da zamenis za novu, istu, jer je jako dobar taj kuler...

Nemaju adekvatnu zamenu, Uruče :D. Ja nisam insistirao na novcu, znao bih sam da obavim i zamenu paste i poliranje, ali ovakav pristup kupcu nisam očekivao. Radije ne bih imao više posla s kompletnom ekipom. Nemam s kim da razgovaram. Prilagodiću WinWin obrazac za raskid ugovora, poslati im sve đuture, napraviti sebi kopije, pa da vidimo...

Znam ja koja je to karta vrlo dobro a isto tako znam da je ta ista karta hladna i tiha.
Inace prvo si naveo da se ne greje u igricama,rekao si do 70c ,pa posle da je maksimalni prag 75c da bi sad na kraju bilo 80c u Witcheru.
Sto se tice tvog napajanja malo mi je za nepoverovati da je to napajanje mlako kad im je upravo odlika da su vrela napajanja (znam jer sam imao).
No nebitno je to.Problem je sto ti ne shvatas kako to ide sa reklamacijom i koliko moras da se boksujes sa firmama da bi nesto postigao.
U tvom slucaju ti nemas uslova za reklamaciju iz razloga sto karta radi,ne trotluje,ima samo malo vecu temperaturu a to opet moze a bude faktor uticaja samogh primerka karte
ili do cooler-a da dobro ne naleze na GPU.
U servisu oni karte testiraju 3d markom,izvrte par puta i kad prodje testove vrate ti kartu kao ispravnu sto tvoja generalno i jeste.
E sad mozes da se opozoves na nezadovoljstvo i da ukazes na propuste koje si zapazio ali tesko da ce to da upali.
Mislim ja bih zaista voleo,ko zna mozda ti neko i izadje u susret ;)
P.S.Koji je to CPU 2550K? :)

Poslednja izmena:
Menjanje paste je neovlascena intervencija?Stavljanje aftermarket cooler-a?
To je kao da si mi rekao da ne smes da menjas pastu na CPU-u i da iskljucivo drzis fabricki stock cooler, apsolutno isto.
Daj mi da vidim taj zakon..I uputi me na firmu /servis koji ce da mi zabrani da skinem cooler i da zamenim pastu a da mi pri tom
ugrozava garanciju .E bas bi to voleo da vidim ;)

Za ostale indikacije koje ima sam mu vec objasnio.
Kod njega je karta ispravna i on nema nacina da je reklamira.

Hteo sam reci da je to neovlascena intervencija iz ugla prodavca/uvoznika. A s obzirom na to da ti reklamaciju ostvarujes preko njih - ti zavisis od njihovog tumacenja. Mada, ako nema nalepnicu, ne postoji nacin da dokazu da je kartu i otvarao.

Temperatura je progresivno rasla - umesto da padne kako se karta uhodava - ni meni nije jasno. Ali evo, juče je u Afterburneru otišla na 81 u običnom 3dMarku.
Nije mi prvi put da se boksujem za nešto - znam da su teški - vratio sam im kartu i tražiću novac nazad, jer imam pravo na to po zakonu o zaštiti potrošača. Ne vidim na koji način mogu da mi ospore vraćanje nečeg što je kupljeno preko neta četrnaest dana. Imam pravo da ga upakujem i vratim, bez ikakvog razloga, a oni su dužni da mi vrate novac. Ako to ne žele - neće mi biti mrsko da se pismeno obratim nadležnim organima. Da su se ponudili da to reše - da malo isturpijaju nožice i zamene pastu - sve OK. Ali ovako - idi brate i bavi se prodajom kupusa, ako te mrzi da pratiš tržište i slušaš reklamacije kupaca. A što se tiče turpijanja i paste, to sam mogao i ja. Ali zašto da to radim? Ako cooler ne naleže dobro na GPU - zar nije to dužan da reši servis? Ako je konkretan primerak karte - nije po specifikacijama proizvoda. Kažem ti, ne može MSI tek tako da napiše nešto i da to posle ne važi. Ili da njihov servis odluči šta je dobro, šta ne. Dao sam ti izvod iz zakona - neće mi biti mrsko da se angažujem lično oko toga.
CPU je typing error... A što se tiče temperatura - kažem da je twinfrozr I I jako vreo na dodir. Napajanje nije. Znam da je napajanje tu nategnuto - ali nije bilo problema.

Off topic: Moram reći da sam više nego razočaran stanjem drajvera u zelenom taboru. Oni, koji su uvek imali superioran drajver - sad ne mogu da reše random TDR probleme kod 560 kartica. Od 280.26 WHQL pa nadalje... Jučerašnji drajveri navodno sadrže fix, ali ne rade.

Poslednja izmena:
^IMHO, najpametnije si uradio, bilo bi jos bolje da su imali da zamene, ali sta da se radi. Nije do tebe da se bavis hardverskom hirurgijom na novom, pod garancijom proizvodu... a mozda i nije to problem nego nesto deseto...

Hvala ^na podršci i svima na savetima i mišljenju. Javiću šta je bilo. Žao mi je što se ovako završilo, jer već dugo sam gledao taj TwinFrozr II kao najbolji odnos cena - performanse - kvalitet. Možda bolje da sam kupio neki DirectCU II za više novca...

Ja postujem sve sto si ti rekao i sve to stoji.
Jos ako GPU temperatura raste progresivno stvarno nesto nije u redu.
Onda imas argument za zalbu i treba da ti izadju u susret bez zatezanja.
E sad znajuci danasnje firme/servise/uvoznike to ide jako sporo i uglavnom se zateze
situacija namerno.Vrdaju dok imaju prostora.
Moj savet je da ides po kratkom postupku.
Takva i takva stvar..Hocu ili pare ili novu kartu.
U suprotnom ces cekati duzi vremenski period a neces imati kartu u kucistu.

P.S.Imao sam skoro jedno boksovanje pa ako hoces mozes da ispratis temu ovde :

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?259014-MSI-GTX-460-Talon-Attack-Cudan-Issue-!

@Jericho
Pa poslodavci ce uvek da imaju neku pricu,izgovore,izmisljene zakone i sl.
To moze da upali neupucenim ljudima ali nekom ko to sve poznaje i prati ne moze.
Oni su ti koji prosto receno mogu da najebu!

Poslednja izmena:
Da, video sam to boksovanje. Zanimljiva tema... I na kraju fora sa slanjem običnog GTX460. Lepo... Hteo sam pre ovog posta i da ti pošaljem privatnu poruku da mi daš nekog iz MSI kancelarije da im se obratim, ali rekoh postovaću na Facebooku, to je sad kao u trendu da možeš da brzo ostvariš kontakt. I tamo su me skinuli s dnevnog reda... A najverovatnije je potrebno samo malo turpijanja, kako kaže Uruk... Karta je inače radila podvoltovana na 0.987 na 950 MHz - prošla celu noć loop 3dMarka 11 na X. Na 1.032 ide na 1 GHz, ali ne znam koliko stabilno - nisam smeo da je mučim više od 15 minuta Heavena i jednog prolaska 3dMarka zbog temperatura i buke.

Kad dobijes pare nazad, razmisli o Twin Frozr III.

Čitao sam da je glasniji i da se i Hawk-u dešavaju ovakvi problemi... A znaš kako je, ko se jednom opeče...

Poslednja izmena:
Desava sa da zapadne karta na kojoj ladnjak ne naleze dobro,meni se jednom dogodilo davno jos kada su se tek pojavile gtx280 karte. Prvo mi je stigla gigabyt i nakon 25-35 sekundi igranja crysisa komp se gasi,na kraju skapiram da karta u tih 30+ sekundi nabije preko 90c i odma gasi ceo sistem. To je isto tako bilo kao da prodjem jeftinije ustvrai samo se cimao i nervirao za dzaba,uzmem ja lepo vratim odma doplatim 25-35e vise za xfx gtx280. Slatko sam se naigrao sa njom pa je prodao drugu koji je i dan danas aka a sljaka ko od oksa :). Nije gigabyt los kao ni msi ali isto tako se desavalo da na stranim forumima se ljudi zalili na taj xfx a kod mene fercera normalno. Toga ce biti stalno da uvek nekom zapadne ta jedna falicna xD

Poslednja izmena:
evo kako kod mene na grafi iz potpisa Furmark posle 10 minuta...Cisto da se zna,Furmark~BF3...

Prilozi

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    209.2 KB · Pregleda: 88
Kažem ti - da je bilo ko od onih kojima sam se obratio pokazao neki znak volje ili želje da me sasluša, probao bih da to rešim na lep način - da čovek u servisu sredi kuler. Ali ovakav stav stvarno nema smisla... Karta se pregreva, sa kulerom od pola kile na sebi, a oni svi peru ruke i hoće da te presvuku... Razmišljao sam i o tom ASUS-u, ne znam... Kad vidim kako će se razvijati stvari, možda da sačekam novu liniju GTX560? Uffff... Uglavnom, čini mi se da ću izbegavati MSI. A bio sam baš zadovoljan njihovom pločom koju sam pre imao...

Zapao ti los primerak,svakome moze da se desi...Ja znam da meni jeste Asus gtx285 falican bio od prvog dana...Ti njima inspekciju,pa neka se ceskaju ako nece da ti daju drugu...

Apsolutno, desava se svima, ne vredi, uvek postoji mogucnost da se zalomi primerak koji ima problema. Insistiraj da ti je zamene karticu, prosto ne odgovara ti proizvod, prodavac mora da ti izvrsi povracaj novca/da novu karticu...

Inace do 75-80 stepeni je default za tu karticu u dobro provetrenom kucistu, ali ne bi smela da bude nepodnosljivo bucna u svakom slucaju...

Problem je što su me svi uveravali da je to normalno. Od prodavca do MSI podrške. Kako to može biti normalno? Uglavnom, vratio sam je u roku - rečeno mi je da će mi vratiti novac. U ponedeljak šaljem i original dokumenta - garanciju i račun. Nadam se da neće biti problema - čovek će tada imati kod sebe i karticu i dokumenta. Šta da uzmem? Ako uzmem Hawk-a sa TwinFrozr III - VGA deo MSI foruma prepun je problema sa visokim temperaturama za novi TwinFrozr II i Hawk. Postoji i opcija sa ASUS DCII Top - ali na 900 MHz. To je starija verzija, čini mi se, novija je 925 na stocku. Ili neko ima neki drugi predlog?
@ MSI_Guy: Video sam voj test Hawk-a. Kako se karta ponaša kod tebe? Usput, imaš li komentar na ovaj članak?

Izgleda da je MSI promenio hlađenje na TwinFrozr II 560Ti karticama bez ikakvog obaveštenja... Kako je moguće da je za ovu karticu odjednom default 75-80 stepeni? Nijedan review koji sam ja video nije imao ni 65 stepeni. Ali svi datiraju od ranije...

Poslednja izmena:
Sramota, u jednom trenutku su iz MSI-a imali mozda i najbolje graficke, a sada su i to krenuli, da fushare, nadam se da to isto nece da urade sa maticnim plocama koje su im bar do skoro takodje bile odlicne...

Nije normalno da se karta dere, pogotovu ona kojoj napismeno stoji da je 20c hladnija od ostalih, ali cak i da to ne pise normalan rad ventilatora na hladnjaku, nije da non stoip vristi na maksimumu, tako da je dobro sto si bio uporan.
Moj ti savet da za te pare uzmes 6950 Sapphire TwinCooler, cak ces i kusur da dobijes verovatno, i da te ne boli glava! :d

Da, donedavno sam bio ponosan vlasnik MSI P35 Neo2-FR (rebrendovan Platinum) - odlična ploča. Kažem, čini mi se da Hawk nije pametan izbor... Usput, zamenio sam Sapphire 6870 sa ovim 560ti i mogu ti reći da sam napravio grešku - prvo, taj Sapphire je bio nečujan i 100% stabilan, a drugo Catalysti su radili stabilno. Ono zbog čega sam zamenio kartu je OpenGL podrška - gde AMD još ne može da isprati nV. Ali, TDR problem sa nV drajverima koji se vuče već mesecima - ne znam ni šta da kažem. A i baksuz sam sa Sapphire karticama - svaka karta koju sam dobio kao novu je bila falična. Prva, još davno, Radeon 9600XT Fireblade. Kartica je radila, ali s artefaktima. Morao je da ide downclok na default. Druga - Radeon 6870 referentni. Nije mogao da odvrti 3DMark. Ali nerefrentni model koji sam dobio u zamenu je bio besprekoran...

Od ovog za ove pare nemas boljeg, pa sad ti veruj u te malere i slicno, ali da uzmes toliko skuplji Asus od Safira, sto kazu kako hoces...

http://emmi.rs/grafičke-kartice-(vg...e-twincooler-1gb-ddr5.11.html?productId=17123

Kao sto neki rekose zapao ti je los primerak mada sam primetio (izvinjavam se MSI-evcima) da je kod nas dosao
kontigent karti sa skartom.Da li je MSI poceo da fuseri ne mogu da tvrdim jos ali mi se sve cini da su malo popustili sa kvalitetom.
@HighOne
Ako si limitiran keshom za nesto jace uzmi Asus ENGTX560 TI DCII jer realno je kvalitetnija karta ,kad je Cayman u pitanju ja bi ga izbegao u sirokom luku (bolje onda kupi 5870 bar imas bolju kartu ;) )
Inace GTX570 je negde oko 260 eur pa imas i tu soluciju.
Imas jak CPU/Sistem i kad je bal nek je bar maskenbal :)

Poslednja izmena:
ja imam ovaj 560ti asus i necujan je..Vent ide do max 45% gde nema sanse da ga cujes,a temp do 75c(u Furmarku)...Iskreno,izmedju Sapphira i Asus,uzeo bih Asusa,ali 4000 vise,mislim da ne vredi...Sa TDR-om imam poneki put problem,ali mi uopste ne smeta jer puca driver samo u idle-u,nikada u load-u...

Poslednja izmena:
Izvinjenje, moja greška u linku za ASUS. Slažem se, Prostreet, ovaj ASUS je preskup i Sapphire je bolji deal. Pravi link je ovaj:
http://www.monitor.rs/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=6428&category_id=76&option=com_virtuemart&Itemid=82
U opisu nema ništa, ali to je taj ASUS DCII samo sa 2GB RAM-a. A evo i logike: prvo sam mislio sam da idem na MSI TwinFrozr III Hawk
http://www.winwin.rs/vga-pci-e-nvidia-geforce-vga-geforce-gtx560-ti-msi-hawk-1gb-ddr5.66.html?productId=35854
ali to znači 2000 doplatu u odnosu na TwinFrozr II. Mislim da je taj Hawk otprilike na nivou 570 (možda grešim) e sad, za još 500 din u odnosu na taj Hawk može se uzeti gore pomenuti ASUS 6950 2GB- koji ima DCII hađenje i 1GB RAM-a više ili ASUS DC 560Ti... Ovaj Hawk mi je nekako najprimamljiviji, mada ASUS 6950 sa 2GB RAM-a - ako ga uopšte ima... ASUS 560 je stara varijanta na 900 MHz, mislim da su nova klokovane na 925Mhz. Ali ako se Hawk pokaže kao rerna...
Zašto bi izbegao Caymana, Beast? Ja preferiram nV, ali sa trenutnim stanjem drajvera ne znam šta da ti kažem... Znam iz iskustva da poslednje verzije Catalysta dobro rade sa DX i da su ispeglali probleme tipa mouse laga, 100%GPU usage u Firefoxu, OpenGL je druga priča...

Poslednja izmena:
Zašto bi izbegao Caymana, Beast? Ja preferiram nV, ali sa trenutnim stanjem drajvera ne znam šta da ti kažem... Znam iz iskustva da poslednje verzije Catalysta dobro rade sa DX i da su ispeglali probleme tipa mouse laga, 100%GPU usage u Firefoxu, OpenGL je druga priča...

Kako ja tebi to da objasnim a da ne bude kako sirim flejm jer mi je pun q vise isfrustriranih moderatora psiholoski opterecni brendom.
Cayman je los chip i kao takav ima losije karakteristike u radu.
Serija 6xxx je refresh serija u odnosu na seriju 5xxx koja kao takva nije nesto uspela.
Moje glediste i tvoje su dva razlicita univerzuma.Ja to posmatram daleko dublje dok vecina to posmatra to radi,toliko kosta i sl..
Ako pogledamo ovaj chart
2115lxv.png
jasno je koliko je nova serija losija od prethodne sto po svim merilima nije smelo da se desi jer se ide unapred a ne unazad.
Kome prde 450 miliona tranzistora?Mem bandwidth?Grejanje,potrosnja,buka i performanse koje su overall losije od ATI 5870.
Sve to kad uporedis sa GTX5xx serijom (karakteristike,specifikacije,performanse i cena) jasno je koliko nVidia ima kompletnije produkte.
GTX 560 Ti prakticno dise za vratom ATI 6950 a ima daleko slabije specifikacije (manje tranzistora,manji meme bandwidth,manje operativne memorije itd) i pored toga bolje karakteristike kao chip.
Uz sve to sto nV ima fluidniji gaming ali i to ce retko ko da prizna.

Tebe i ne moraju da interesuju ove stvari pa umesto nV mozes da uzmes i ATI ako smatras da je to bolja kupovina!
Kad se vec natezes za par hiljada bar uzmi pravu kartu GTX 570 i zavrsi kupovinu.Moje misljenje.
Inace 6970 je u rangu sa GTX570 ne 6950!

Poslednja izmena:
Ako odem na GTX570, skoro sigurno me čeka i zamena napajanja. To znači - doplata za GTX570 + doplata za napajanje... Mislim da ne vredi onoga što ću dobiti tim. A što se tiče 560Ti - jednostavno, ponuda na tržištu je trenutno jako siromašna. O pristrasnosti - mislim da se vidi kom sam taboru ja naklonjen iz moje zamene 6870 za 560ti, iako mi ovaj prvi nije pravio nikakve probleme. Nisam ni razmišljao o Radeonu, dok nisam video ovu nasviranu kartu relativno povoljno...

HighONE
zao mi je sto ti je zapao tako los primerak od msi, da si odmah uzeo kad je izasla(kod nas) to bi bio pun pogodak.

Da, puno sam ciljao i gledao šta da radim pre ovoga - i nisam nimalo srećan. Ranije verzije karte su bile odlične - prosto ne razumem kako su uspeli da to odrade, jer ovakav primerak kao moj definitivno nije usamljena pojava - gomila ljudi kuka na TwinFrozr II OC varijantu i na Hawk na MSI forumu u video delu.

Nazad
Vrh Dno