pa stavi hladnjake na njih 🙂Sylvester je napisao(la):Kod mene na IC7 MOSFET tranzistori za napajanje CPU'a se i ne greju nesto, ali zato su dva tranzistora ispod AGP slota i desno od prvog PCI slota toliko vrela da mi je lim kucista ispod njih pozuteo... Slao sam mail ABIT'u i rekli su mi da je sve OK... Ali temperatura tih tranzistora je preko 100 stepeni :crash:
Inace tranzistorima i ostalim poluprovodnickim komponentama ne smeta visoka temperatura ali vrlo je gadno kad se u njihovoj blizini nalaze elektroliti (kao sto je u ovom slucaju kod IC7)...
DARK SIDE je napisao(la):Sad se setih one albatronove ploche za koju daju navodno dozivotnu garanciju.Kazu da su stavili strava mosfetove i kondenzatore.Albatron je bio u recesiji dugo pa sad zeli da cepi conroe ready,kvalitetnu plochu kao come back...moze biti zanimljiva ako se pojavi kod nas..
Lifetime warranty products require nothing but the most reliable, durable components. First, the PX975X uses high quality Sanyo OS-Con capacitors throughout the entire board. These capacitors are rated as server-class componentry and are considered the most durable capacitors for circuit boards.
Trebalo bi da temperaturu i izdrzljivost daje kvalitet komponenti.E sad,dali neko od nas ima na plochi sanyo kondenzatore 😀,neznam ali mislim da ce ova plocha biti skupa.
kada sam ovo procitao resio sam da pipnem :dSylvester je napisao(la):ali zato su dva tranzistora ispod AGP slota i desno od prvog PCI slota toliko vrela da mi je lim kucista ispod njih pozuteo...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari