Šta je novo?

Temp za 8800GT

Solesoslav

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
20.05.2008
Poena
555
Zanimalo bi me koliki su default tempovi za idle i load ove kartice, kao i koju temp ona ne bi trebala da prelazi u load?

Zanimalo bi me koliki su default tempovi za idle i load ove kartice, kao i koju temp ona ne bi trebala da prelazi u load?

Trebao si prvo da napišeš koliko je kod tebe, ali nije još kasno da to ispraviš :d, šalim se, naravno. I mene zanima kolike su temperature kod drugih na 8800GT, meni su idle 48-49, u igrama ne prelazi 65-66, mereno rivom, na klokovima iz potpisa. Kartu hladim sa CM CoolViva Z1 + TT SilenWheel 13/12cm koji se vrti od 600(u leru) do 1200(pod opterećenjem). Inače sa ovom CoolVivom nisam nešto preterano zadovoljan, cenim da sam dobio nekih 7-8 C niže temperature od stock hladnjaka (Palitov plavi).

Poslednja izmena:

pa rekoh ti ja da su kod tebe malo poveliki tempovi, mozda program kojim mjeris pogresno ocitava. 95C za 8800GT je mnogo.

Ma on ima Palitov i to josh kupio nov kuler, nadam se da cu videti nekog sa referentnim. Inache meni je idle 65-66 i default i sa klokom, dok mi je load(pod ATI Tool)85 def i 95(posle 2 sata) klokovano. Merim Rivom 2.09 driveri su mi 175.80. E i kada sam pustio UT3 benchmark on mi je izmerio neki FPS, dok posle kloka mi je izmerio manji i to za 20 frejma!!! WTF?

Ma on ima Palitov i to josh kupio nov kuler, nadam se da cu videti nekog sa referentnim. Inache meni je idle 65-66 i default i sa klokom, dok mi je load(pod ATI Tool)85 def i 95(posle 2 sata) klokovano. Merim Rivom 2.09 driveri su mi 175.80. E i kada sam pustio UT3 benchmark on mi je izmerio neki FPS, dok posle kloka mi je izmerio manji i to za 20 frejma!!! WTF?

vjerovatno dolazi do throttling-a uslijed pregrijavanja... stavi kuler na 100% obrtaja, pa vidi kakva je situacija sa temp i odradi benchmarke ponovo...naravno, sve mozes pratiti iz Rive- Hardware monitoring...

Poslednja izmena:
Kuler od 80 stepeni ide na 100% ali temp i na def ide do nekih 85 dok sa klokom 700/1600/2000 radi na 8 stepeni vishe. Nisam probao nikakve igre sem tog bencha i ATITool skena za artefakte.

idle 50-51c
load 65-70c
palit obican, na kolokivima iz potpisa.

MSI 8800gt OC sa Accelero S1 hladnjakom.
2rw7si0.jpg

Posle nekoliko sati igranja temp. ne prelazi 50 stepeni.

Samo da javim. Temp kod kartica sa ne referentnim kulerom me ne zanimaju. Da li bi mogao da odnesem karticu pod reklamaciju?

pa ako je na kartici referentnim nvidi-a kuler prve generacije (kartice koje su bile u prodaju prvih 45 dana) i ako je verzija bios-a nastelovana tek na 95 - 100C da digne obrtaje kulera na max, onda mozes ocekivat da se kartica veoma jako greje (ati tool kod mene dostizao 92-93C)
Ja sam ovo resio tako sto sam editovao bios sa nbitorom i nastelovao da kuler vise ubrzava tako da na 85C dostigne 100% obrtaja, sada kartica ne prelazi 82C gde se kuler vrti na 70%...

Ovo takodje mozes testirati sa riva tunerom koja moze softwerski menjati parametre, ili mozda probat naci noviju veriju bios-a za tvju karticu koja ima drukcije setovanje...

Inace neverujem da je kartica za RMA ako je ispravna, mada su definitivno napravili propust kod prvih serija sa podesavanjima i velicinom kulera (novija serija je imala nesto veca krilca na ventilatoru)

PS: ja imam palit sa referentnim nvidia kulerom

Sve preko 60-70% obrtaja bice jako glasno. Drzati na 100% je nepodnosljivo. 95C je mnogo za GT. Ili je hladnjak jako prljav ili ne nalijeze dobro na karticu tj na GPU.

Poslednja izmena:
Na mojoj kartici je bio hladnjak prve generacije. U pocetku nisam imao problema sa pregrejavanjem ( drzao sam ventilator na 60% ) i temp. je bila oko 80 stepeni u igrama, ali kako je vreme prolazilo kartica je bila sve toplija i toplija. Posle 3 meseca vishe nisam mogao da je ohladim. Temperatura je posle 1-2 minuta igranja prelazila 90 stepeni iako sam ventilator drzao na 100% ( o zavijanju ventilatora na 100% da i ne pricamo). Probao sam da skidam hladnjak i da stavim novu pastu, ali ni to nije pomoglo, pa sam odlucio da stavim Accelero S1 hladnjak. Prezadovoljan sam kako hladi ( totalno je besuman sa turbo modulom ), i preporucujem svakome ko ima problema sa visokim temperaturama. pozdrav......

Meni na 80 stepeni ide 100%

editovanjem bios-a ne forsira se odredjena brzina vec raspon na kojoj temperaturi ubrzava kuler...
sa riva tunerom moze izcitati vrednosti iz bios-a na kojima je kartica postavljena fabricki
meni u idle ide na 29% (ne cuje se uopste) temp idle ~60C, sve preko 45% postaje sve glasnije

@cicimoric za GPU intezivne igre za referentni kuler potrebno je 70-80% obrataja ventilatora (Crysis) da bi se temperatura drzala ispod 85C...

Meni na 100% jedva drzi 85-86C...

Dok sam imao asusov original kuler temp je bila idle 55 a pod opterecenjem 80-85

Pre par meseci sam stavio coolermaster coolerviva pro se i sada su temp idle 43 a pod opterecenjem oko 55

Meni na 100% jedva drzi 85-86C...

I meni, znachi ono pustim i default sa vent na 100% ali temp i dalje raste.

odradio sam malo detaljnije testiranje...
fan 100% = 4500RPM - GPU 77C, cooler temp - 62C

fan 55% = 3000rpm - GPU 84C, cooler temp - 67C

fan 100% je rucno nastelovan a temperatura je ocitana nakon 15minuta ATI cupave kocke
fan 55% je moja verzija biosa koju sam ja nastelovao...

kuciste je otvoreno (bez dodatnih ventilatora) a u sobi je ~26C

proverite sa riva tunerom da li bas ventilator ubrza na 4500rpm-a kao i koja je temeratura njegovog tela jer ako lepo lezi na GPU pri maximalnom obrtaju kod mene je temperatura coolera 62C... kao i koje je stanje temperature u kucistu jer stock kuler topao vazduh ne gura napolje...

Moja se jako grejala sa refernetnim hladjenjem, a i dosta je bila bucna. Dok nije bilo toplo vreme isla na oko 85-90 stepeni, a kasnije i preko 90. Nece joj nista biti jedino sto je bucna. Zbog buke sam upravo i promenio hladjenje i sada sam zadovoljan. Kada je u stanu pretoplo idle je bio ~70, a sada je 50, dok pod max opterecenjem i overclockovana ide jedva do 80. A cim je malo hladnije vreme temperature su jos dosta manje. Tako da nema sta da reklamiras, jedno da uzmes neko hladjenje za 20-25e i miran si.

Na mojoj kartici je bio hladnjak prve generacije. U pocetku nisam imao problema sa pregrejavanjem ( drzao sam ventilator na 60% ) i temp. je bila oko 80 stepeni u igrama, ali kako je vreme prolazilo kartica je bila sve toplija i toplija. Posle 3 meseca vishe nisam mogao da je ohladim. Temperatura je posle 1-2 minuta igranja prelazila 90 stepeni iako sam ventilator drzao na 100% ( o zavijanju ventilatora na 100% da i ne pricamo). Probao sam da skidam hladnjak i da stavim novu pastu, ali ni to nije pomoglo, pa sam odlucio da stavim Accelero S1 hladnjak. Prezadovoljan sam kako hladi ( totalno je besuman sa turbo modulom ), i preporucujem svakome ko ima problema sa visokim temperaturama. pozdrav......

A zato je tebi tolišna temperatura, baš sam hteo da te pitam šta duva u tog Accelera...

Poslednja izmena:
gornja granica je 105 tako da sve ispod 95 je ok

E oce sutra malo. Meni se pregrejava na 95 posle max 2-3 sata.

Poslednja izmena:
Ja mislim da nesto nije u redu sa mojim sondama...

..brine me ovo PCB temperature od 190C...

Poslednja izmena:
Da li postoji neko resenje da sredim da ocitava. Mozda pomocu nekog drugog programa? ...Rive?

Vrh Dno