- Učlanjen(a)
- 20.05.2008
- Poena
- 555
Zanimalo bi me koliki su default tempovi za idle i load ove kartice, kao i koju temp ona ne bi trebala da prelazi u load?
Zanimalo bi me koliki su default tempovi za idle i load ove kartice, kao i koju temp ona ne bi trebala da prelazi u load?
Ma on ima Palitov i to josh kupio nov kuler, nadam se da cu videti nekog sa referentnim. Inache meni je idle 65-66 i default i sa klokom, dok mi je load(pod ATI Tool)85 def i 95(posle 2 sata) klokovano. Merim Rivom 2.09 driveri su mi 175.80. E i kada sam pustio UT3 benchmark on mi je izmerio neki FPS, dok posle kloka mi je izmerio manji i to za 20 frejma!!! WTF?
@cicimoric za GPU intezivne igre za referentni kuler potrebno je 70-80% obrataja ventilatora (Crysis) da bi se temperatura drzala ispod 85C...
Na mojoj kartici je bio hladnjak prve generacije. U pocetku nisam imao problema sa pregrejavanjem ( drzao sam ventilator na 60% ) i temp. je bila oko 80 stepeni u igrama, ali kako je vreme prolazilo kartica je bila sve toplija i toplija. Posle 3 meseca vishe nisam mogao da je ohladim. Temperatura je posle 1-2 minuta igranja prelazila 90 stepeni iako sam ventilator drzao na 100% ( o zavijanju ventilatora na 100% da i ne pricamo). Probao sam da skidam hladnjak i da stavim novu pastu, ali ni to nije pomoglo, pa sam odlucio da stavim Accelero S1 hladnjak. Prezadovoljan sam kako hladi ( totalno je besuman sa turbo modulom ), i preporucujem svakome ko ima problema sa visokim temperaturama. pozdrav......
A zato je tebi tolišna temperatura, baš sam hteo da te pitam šta duva u tog Accelera...
gornja granica je 105 tako da sve ispod 95 je ok
E oce sutra malo. Meni se pregrejava na 95 posle max 2-3 sata.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari