Šta je novo?

Televizori iz Madjarske?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vidim da se i dalje spominje moj slucaj :)

@annoyer
Pa eto bio sam strpljiv 2 nedelje covek mi se jos nije javio... Da cekam jos mozda? Slao sam mu mejlove i zvao ga ali covek ne je*e ni 5%.... A znam da nekima od vas odgovarao na mejlove a meni nije hteo. Kako ti nije jasno da je meni covek reko da je TV i xbox kod njega, cak je hteo da mi salje kurirskom sluzom to sve ujutro... Sto znaci da je to kod njega sve bilo. Ali ja sam odbio da salje kurirskom sluzbom i mislim da je zbog toga sve ovo. Mozda covek ne zeli da znamo gde zivi. Prevario me za kes nije, ali sam sigurno taj dan izgubio +-2000 din, ali to nije bitno.

Prvo hoces da mi posaljes TV + xbox kurirskom sluzbom, a onda se vise ne javljas? Znaci samo da se javio na telefon i reko bilo sta (nesto slagao) bilo bi bolje nego ovako...

Eto jedno iskustvo vise za mene :) lepo otisao u radnju i kupio. Mozda budem kupovao nesto drugo na ovaj nacin (nesto jeftinje) ali sigurno ne od njega.

Srećna vam Nova godina!

Mislim da nijedan od tih trgovaca ne radi lično preuzimanje, već da svi šalju kurirom, tako mi se čini barem.

Meni je ovaj moj poslao tv kurirskom službom, ali je pisalo drugo ime na formularu onom koji je bio nalepljen na kutiju. Čini mi se da sam ga ja pitao kako ide preuzimanje, lično ili kurirom, a on reče kurirskom službom, a čak nije ni fiskalni poslao, nego će njega odvojeno, pošto je rekao da to ne sme zajedno da ide da ne bi bila presretnuta pošiljka... što samo potvrđuje da oni prolaze granicu bez carine, mada smo svi to već znali i ranije.

Ja sam, eto, imao sreće da sam dobio dobar primerak i da mu ništa nije falilo, ali i da jeste, poslao bih mu tv nazad (na tu adresu sa koje je i stigao), pa bi on zamenio za ispravan primerak i ponovo mi ga poslao.

Eto, samo još da mi pošalje račun, pošto je garancija bila u kutiji s TV-om. Rekao je da će to uraditi sledeće nedelje, kada podigne afu s tog računa, jer on to ne radi odmah, već sačeka bar nedelju dana, tako mi je rekao.

Javljam kad mi stigne račun da potvrdim da je moje iskustvo bilo skroz ok.

Možda se taj tvoj nešto isparanoisao, možda ih tako navatavaju pa te je zato iskulirao, ko će ga sad znati.

Rekli da se ukidaju carine na belu tehniku , a na tv se samo smanjuju. Da li je neko upucen ako je tv 500e, kada ga prijavim na nasoj granici koliko cu morati da platim.

Moje iskustvo, lik što prodaje mađarske televizore iz surčina, bez problema prima kupce kod kuće ili donese do određene lokacije.

@D@mir

Pretpostavljam da se radi o Andoru iz Temerina. Ne želim da ga branim ali sa kumom sam išao kada je kupovao tv i preuzeo ga je u njegovoj kući u Temerinu.

Za fizicka lica se nista ne menja, carini se po opstoj stopi od 10%.

Rekli da se ukidaju carine na belu tehniku , a na tv se samo smanjuju. Da li je neko upucen ako je tv 500e, kada ga prijavim na nasoj granici koliko cu morati da platim.
Carinu plaćaš na cenu bez afe. Znači cena koju vidiš u Mađarskoj u nekom katalogu -21,26% pa na tu cenu carina +10% i na tako dobijenu cifru još +20%pdv i tako dobiješ pravu cifru.
Primer:
tv 635€-21,26%=500€
500€+10%=550€
550€+20%=660€
tako da tv koji vidiš tamo od 635€ kad dobiješ povrćaj afe i platiš na carini dadžbine će te koštati 660€

@Damir
Ja mislim da se on predomislio i rešio da proda razdvojeno taj komplet. Ako se ne varam ti si poručio 42LM660 sa XBOX-om. Možda mu je bilo malo to što ti je u prvi mah rekao. Jel ne vidim razloga da se do sad ne javi. A to da neki od njih ne vole da im se lično dođe po tv je besmislica. Ja bih lično uvek insistirao lično preuzimanje. Jer kad ga šalju brzom poštom vi nestiže te ni da ga otvorite to vas ni jedan kurir neće čekati da otvori te spoji te i probate televizor.

Позз дечаци.Стигао ЛГ 42ЛМ660С.Ја што каже наш народ прст у уво и лупам ногом у задњи део тела.Изузетно леп и квалитетан телевизор.Што се тиче наручивања кога интересује ево како је ишло.Са КП-а сам звао већину продаваца који су написали да је гаранција на поменути телевизор 5 година сви су рекли да је ипак 2 године осим једног из Суботице који ми се клео да се гаранција признаје код нас и да је 5 година ако не верујем да зовем одређени сервис у БГ-у и да питам.Наручим телевизор и следећи дан окренем тај сервис јави ми се господин од неких 60-70 година који каже да гаранција важи наша и то на 2 године и да не зна ко је могао да ми каже да важи мађарска гаранција од 5 година.Звао човека аутоматски отказао наруџбину.Окренем човека из Чачка изузетно пријатан господин све се лепо договоримо телевизор стигао у суботу оригинално фабричко паковање, гаранција са уписаним моделом и печатом радње без фискалног рачуна који ће бити накнадно послат по завршетку повраћаја ПДВ-а, у кутији све компетно од опреме ништа такнуто није са 5 оних 3Д наочара.Видим све како смо се договорили али на формулару није његово име а број телефона од лика из Суботице којем сам отказао наруџбину :) можеш мислити.Након аутоматских консултација ( и превентивне напомене да ми не треба више од сат времена да га нађем било где у Србији не треба ми његова адреса ) неке ствари су разјашњене гаранција важи, постоји сервис у БГ-у и НС-у, а такође и његова лична гаранција ако не дај Боже нешто буде фалило све ће он да заврши.Закључак од кога год да наручите телевизор велика је вероватноћа да се сви међу собом знају и међусобно сараћују само је питање ко ће Вам дати повољнију цену.Углавном ја сам телевизором презадовољан :D, мислим да ми гаранција неће ни требати једноставно довољно је квалитетан да ће сигурно радити и тих 5 година без проблема ( да куцнем три пута у дрво чук чук чук ) па чак и више а генерално задовољан сам и продавцем мислим да је човек на месту мада за коначну оцену сачекаћу да стигне и тај фискални рачун.Једна напомена за оне који су купили овај модел телевизора немојте да радите апдејт фирмвера са 4.01. на 4.10 никако нестаће Вам подешавања за 3Д!Послаћу маил ЛГ-у ових дана да питам зашто је то тако па јављам одговор.Позз и срећна Нова година :wave:!

Poslednja izmena:
Mislim da nijedan od tih trgovaca ne radi lično preuzimanje, već da svi šalju kurirom, tako mi se čini barem.

Meni je ovaj moj poslao tv kurirskom službom, ali je pisalo drugo ime na formularu onom koji je bio nalepljen na kutiju. Čini mi se da sam ga ja pitao kako ide preuzimanje, lično ili kurirom, a on reče kurirskom službom, a čak nije ni fiskalni poslao, nego će njega odvojeno, pošto je rekao da to ne sme zajedno da ide da ne bi bila presretnuta pošiljka... što samo potvrđuje da oni prolaze granicu bez carine, mada smo svi to već znali i ranije.

Ja sam, eto, imao sreće da sam dobio dobar primerak i da mu ništa nije falilo, ali i da jeste, poslao bih mu tv nazad (na tu adresu sa koje je i stigao), pa bi on zamenio za ispravan primerak i ponovo mi ga poslao.

Eto, samo još da mi pošalje račun, pošto je garancija bila u kutiji s TV-om. Rekao je da će to uraditi sledeće nedelje, kada podigne afu s tog računa, jer on to ne radi odmah, već sačeka bar nedelju dana, tako mi je rekao.

Javljam kad mi stigne račun da potvrdim da je moje iskustvo bilo skroz ok.

Možda se taj tvoj nešto isparanoisao, možda ih tako navatavaju pa te je zato iskulirao, ko će ga sad znati.
javi oba
vezno kad stigne racun!

Позз дечаци.Стигао ЛГ 42ЛМ660С.Ја што каже наш народ прст у уво и лупам ногом у задњи део тела.Изузетно леп и квалитетан телевизор.Што се тиче наручивања кога интересује ево како је ишло.Са КП-а сам звао већину продаваца који су написали да је гаранција на поменути телевизор 5 година сви су рекли да је ипак 2 године осим једног из Суботице који ми се клео да се гаранција признаје код нас и да је 5 година ако не верујем да зовем одређени сервис у БГ-у и да питам.Наручим телевизор и следећи дан окренем тај сервис јави ми се господин од неких 60-70 година који каже да гаранција важи наша и то на 2 године и да не зна ко је могао да ми каже да важи мађарска гаранција од 5 година.Звао човека аутоматски отказао наруџбину.Окренем човека из Чачка изузетно пријатан господин све се лепо договоримо телевизор стигао у суботу оригинално фабричко паковање, гаранција са уписаним моделом и печатом радње без фискалног рачуна који ће бити накнадно послат по завршетку повраћаја ПДВ-а, у кутији све компетно од опреме ништа такнуто није са 5 оних 3Д наочара.Видим све како смо се договорили али на формулару није његово име а број телефона од лика из Суботице којем сам отказао наруџбину :) можеш мислити.Након аутоматских консултација ( и превентивне напомене да ми не треба више од сат времена да га нађем било где у Србији не треба ми његова адреса ) неке ствари су разјашњене гаранција важи, постоји сервис у БГ-у и НС-у, а такође и његова лична гаранција ако не дај Боже нешто буде фалило све ће он да заврши.Закључак од кога год да наручите телевизор велика је вероватноћа да се сви међу собом знају и међусобно сараћују само је питање ко ће Вам дати повољнију цену.Углавном ја сам телевизором презадовољан :D, мислим да ми гаранција неће ни требати једноставно довољно је квалитетан да ће сигурно радити и тих 5 година без проблема ( да куцнем три пута у дрво чук чук чук ) па чак и више а генерално задовољан сам и продавцем мислим да је човек на месту мада за коначну оцену сачекаћу да стигне и тај фискални рачун.Једна напомена за оне који су купили овај модел телевизора немојте да радите апдејт фирмвера са 4.01. на 4.10 никако нестаће Вам подешавања за 3Д!Послаћу маил ЛГ-у ових дана да питам зашто је то тако па јављам одговор.Позз и срећна Нова година :wave:!

S kim si trgovao ko je lik sa kpa? Srecna i tebi i zdravo da se sluzis.

Poslednja izmena:
@Alexva
Radio sam abdejt i nisu nestala podešavanja za 3d. Ako je taj lik iz Čačka sa KP, mislim da taj dovlači iz Poljske. Spada među malo skuplje ali je dobar govornik i ima dobru priču. Jeli ti rekao da zoveš servis Ignis. Kod nas važi mađarska garancija na 2.godine na 5.nevaži
To jest i tu od 5. vam računaju u 2. Oni to nerade što nas eto obožavaju već što od LG-a imaju mogućnost da veoma dobro i masno naplate tu eventualnu popravku u garantnom roku. A to što se dešava da u istom servisu se desi da jedan čovek kaže važi a drugi kaže nevaži je verovatno neupućenost ovog drugog u igru zvanu kako od LG-a naplatiti keš! Kad stigne i ako stigne original račun daj konačan zaključak i ocenu tog lika od kog si kupio. Mada mislim da nema puno mesta sekiraciji jer čitao sam na britanskom nekom sajtu da su se zadnjih par serija LG LCD LED televizora pokazale jako dobre i da ih se svega 3%pokvari u garantnom roku. E pa sad ko je ku*ate sreće šta da se radi na servis i reši će i taj problem.

Poslednja izmena:
Pa izgleda da sam ja te kurate srece . Prvog dana doduse nije radio daljinac pa su mi ga u Ignisu zamenili(usput da kazem da su mi rekli da vazi garancija ako je tv kupljen u Madjarskoj). A sada izgleda imam prosijavanje u donjem desnom uglu koje se primecije naravno uvece jer ja tv gledam u mraku. Preko dana se ne vidi ali mi ponekad odvraca paznju uvece kad gledam. Model je 42LM640s. Na stranu sto mi je kablovski operater supak a SD signal nikakav( HD naravno nemam). Vec sam upao u bedak i prosto mi je krivo sto nisam kupio Panasonic 42ST50. :( :( :(

Poslednja izmena:
@Zuba1970
Jesi li ga kalibrisao. Imaš na ovom forumu u temi LG LM615 i LM620 neznam tačan naziv teme potraži preko search napisao je član MegaSkot postavke za kalibraciju za LG LM 6** seriju to je našao na hrvatskom sajtu HD televizija. Ja sam imao blaga probijanja u sva četri ćoška al nakon podešavanja su se izgubila. Probaj pa piši jel šta bolje. Jesu ti u Ignisu tražili original račun kad si nosio daljinac na servis?

Poslednja izmena:
@балканац
један једини има из Чачка не бих да га именујем да модератори не помисле да не рекламирам некога па да попасем казнени :) из приче напомињем стварно ми делује као поштен лик мада кажем кад стигне фискални даћу коначну оцену.Хвала на лепој жељи.
@ мадјија
Није ми рекао за Игнис већ за неки други не могу да се сетим који тачно али када се чујем са њим написаћу овде који је сервис што се тиче НС-а сервис је ОРБИТ имам меил од њих у којем кажу да важи међународна гаранција и одговорајући рачун.Верзија софтвера на мом телевизору је 04.10.37. и сва подешавања везана за 3Д су ми обележена сивом бојом и не могу да им приступим док су док је верзија софтвера била 04.01.хх била обележена црном бојом и било је мали милион подешавања уосталом сам телевизор има толико подешавања слике, звука и свега осталог да треба поприлично времена да се све то научи како функционише.

@Alexva
Aj pogledaj tačan naziv servisa tog gde si bio za daljinski i javi jesu ti tražili original račun. Bitno mi je to za račun. Ja lično bio u Orbit servisu i gazda mi potvrdio da važi garancija uz original račun stim da na garanciji i kutiji mora da piše
LG Elektronic Magyr KFT. Što je to bitno nerazumem al tako reče.

@Zuba1970
Jesi li ga kalibrisao. Imaš na ovom forumu u temi LG LM615 i LM620 neznam tačan naziv teme potraži preko search napisao je član MegaSkot postavke za kalibraciju za LG LM 6** seriju to je našao na hrvatskom sajtu HD televizija. Ja sam imao blaga probijanja u sva četri ćoška al nakon podešavanja su se izgubila. Probaj pa piši jel šta bolje. Jesu ti u Ignisu tražili original račun kad si nosio daljinac na servis?
Kada sam odneo daljinac zaboravio sam da ponesem racun. Prijavio sam problem prve nedelje od kupovine tv-a pa sam cekao da poruce daljinac ali sam im dao serijski broj tv-a i broj na daljincu. A takodje sam se registrovao na LG sajtu za Srbiju jer sam tv kupio u Neptunu a ne u Madjarskoj(bio je nesto na popustu a razlika je bila oko 130 evra u odnosu na KP) zbog 5 godina garancije. Znam za kalibraciju izvrsio sam bas kao sto je na tom sajtu ali i dalje imam blago prosvetljenje u donjem desnom uglu a sada mi se cini(ili sam ja vec poceo da ludim:wall: i umisljam)da je i u donjem levom uglu.

Poslednja izmena:
@Alexva: moras da ukljucis 3D prvo, onda podesavas.

@Zuba1970

Druze,moja velika dilema su upravo ta dva modela tv o kojima ti govoris LGLM640s i Panasonic42ST50.Neverovatno,ali zaista je tako_Ovaj Panasonic je toliko nahvaljen,pogotovo na hrvatskim sajtovima,da je to strasno.LG mi se iskreno vise svidja na izgled zbog tog tankog okvira,ali sto vise citam i razmisljam,sve mi se cini da je izgled najmanje bitan.Iskreno,ja nisam video ni jedan od ova dva modela uzivo i sliku na njima,pa ukoliko ti jesi(ili neko drugi)mozes li mi reci zasto si se opredelio za LG,pre Panasonic plazme.Koliko vidim i cene su im priblizne kod KP.Da ne bude potpuni off topic,vazi li garancija iz Madjarske na Panasonic kod nas?

@Zuba1970

Druze,moja velika dilema su upravo ta dva modela tv o kojima ti govoris LGLM640s i Panasonic42ST50.Neverovatno,ali zaista je tako_Ovaj Panasonic je toliko nahvaljen,pogotovo na hrvatskim sajtovima,da je to strasno.LG mi se iskreno vise svidja na izgled zbog tog tankog okvira,ali sto vise citam i razmisljam,sve mi se cini da je izgled najmanje bitan.Iskreno,ja nisam video ni jedan od ova dva modela uzivo i sliku na njima,pa ukoliko ti jesi(ili neko drugi)mozes li mi reci zasto si se opredelio za LG,pre Panasonic plazme.Koliko vidim i cene su im priblizne kod KP.Da ne bude potpuni off topic,vazi li garancija iz Madjarske na Panasonic kod nas?
Pa ne znam prvo od cega da pocnem. U pocetku sam hteo ovu plazmu medjutim citajuci razne forume a i gledajuci u radnji primetio sam tada te cuvene vertikalne linije(ne dolaze bas do tolikog izrazaja) koje se pojavljuju na zelenoj povrsini kada se gleda utakmica na primer. Dalje ono sto me je plasilo ne toliko burn-in ako razradis panel kako treba koliko ir. A poznajuci sebe koji obraca paznju na takve stvari to mi ne bi dalo mira i stalno bi mislio o tome kada gledam tv kao sto sada kada uvece gledam tv obratim ponekad paznju to blago prosijavanje. Ovo su stvari koje verovatno vecini ljudi nesmetaju ali meni smeta. E sad nisam tv birao po izgledu( LG je lepsi od Panasonica) ili eventualno da li je aktivan ili pasivan 3D ( 3D ako ga ima dobro ako ne opet ok). Kod mene je problem sto imam katastrofalnog kablovskog operatera i njegovu podrsku pa SD signal koji je inace losiji kod LED tv-a ovde je jos gori(kod Panasonic plazme kazu da je SD signal super ali ja to nisam mogao da proverim jer nisam poznavao nikog koje kupio Panasonic plazmu). Pitanje je za sta ces da koristis tv. Ako ces da je spajas na pc pa da ti bude monitor onda bolje kupi LG. Ako ces da gledas tv i filmove onda bolje Panasonic. LG ima pasivan a Panasonic aktivan 3D(i kod njega se kupuju naocari).
I da skratim pricu :type: ono sto je na kraju prelomilo da kupim LG je bio neki popust u Neptunu , 5 godina garancije, i malo veci ekran za 2"(mada ovo poslednje nije bitno). Bicu iskren mozda sam trebao da kupim plazmu ali kako se kaze posle j****a nema kajanja. Nadam se da sam ti bar malo pomogao.

I meni je prvih par dana smetalo to probijanje u gornjem desnom cosku ali sam se navikao :) malo sam podesio da ublazim probijanje. Znaci to je jedina mana na tom televizoru, ali to je tako kod edge leda ***. I plazma ima svojih mana...

Moj TV je dosao uz 4.10 verziju i nisam imao problema oko podesavanja 3D-a.

Koristim LED local Dimming na High i mogu reci da dosta pomaze.

Poslednja izmena:
I meni je prvih par dana smetalo to probijanje u gornjem desnom cosku ali sam se navikao :) malo sam podesio da ublazim probijanje. Znaci to je jedina mana na tom televizoru, ali to je tako kod edge leda ***. I plazma ima svojih mana...

Moj TV je dosao uz 4.10 verziju i nisam imao problema oko podesavanja 3D-a.

Koristim LED local Dimming na High i mogu reci da dosta pomaze.

Koji ti je model? Ovo pitam kad sam kupovao tv bilo mi je bitno da ima i local dimming. U specifikacijama je pisalo da 640s to ima a sada se ispostavilo da nema ili ja ne mogu da to nadjem. A sto se tice firmware ne mogu da se setim koji je bio samo znam da sam dva puta update-ovao.

42LM660s, i dalje se vidi probijanje sa local dimming ali manje.

Моја грешка.Испадох глуп али бар је вредело 3Д подешавања раде само треба као што је и рекао друг да буде упаљен 3Д.

Jok, nisi ispao glup ni najmanje... glup bi bio da nisi saznao ovo, pa bi onda - u tom istom neznanju - verovatno vrteo i dalje iste pricu da 3D podesavanja ne rade sa novim firmware-om ;)

Ovako si saznao nesto novo i sad mozes da ispravis svoju gresku ;)

da ne budem onaj: imas sve potanko napisano... :) da probam malo da ti razjasnim, jer sam kupio vec nekoliko tv na ovu varijantu :)

1: Mediamarkt, agrep i jos neki ( vadim iz glave) ... najbolja varijanta: google.hu pa udri model koji te zanima ...dalje ces se lako snaci :)
2. nisam u toku... ja kupio pre 20 dana pa nek ide zivot :)
3. Ti si iz NS i ne bi trebalo da bude problema... za nedajboze , prodavac ti je tu, imas koga za gusu ako podje po zlu... javi se na PP za neki proveren broj ako hoces... Ja sam 300 km od NS pa sam uzeo vec 4-5 tv , sto za sebe sto za drugare... Za sada je sve OK, hvala bogu, sto se kaze :D ....
4. Generalno ne bi trebala cena da bude veca, samo manja ( dogovor sa covekom, ako je neki skuplji tv (1000+e) pa ima lufta da skine, tj ne zaradi 150/200 nego manje ... ) meni covek skinuo 100 e od cene sa KP ladno bez pardona ... mozda naleti na akciju i/ili dobije popust na nekolioko komada, niko od njih ne ide za 1 tv, naravno... zato moras , kada se odlucis koji ces tacno model, ili 2 modela, pa telefon u ruke i udri :)
5. ja sam do sada uvek placao kesom AKS-u. Ti ces lepo oci u oci sa prodavcem i pare u ruke licno njemu i kraj...Ne verujem da ce ti bilo ko davati na rate i sl... ako to mislis :) sem ako znas coveka licno , sto ne verujem , inace ne bi pitao ovde :)

Pozdrav svima i srecnija ova godina...

Nisi bio onaj nego onaj pravi :) Svaka cast! Znaci ce mi ovi odgovori u rasudjivanju.

@ Alexva

Kolko te je na kraju izasao 42LM660S ? Vidim da je ovaj model najpopularniji i da se za njega najvise odlucujete.

Kolko ima smisla kupovati 3D TV kada ne postoji ni kablovski kanal sa 3D slikom a da se skine sa neta dobar i pravi 3D snimak ne verujem da je ispod 20,30GB.

evo podesavanja koja je okacio MegaSkot za LG

2D

Energy Saving: Off
Picture Mode: Expert 1
Backlight: 40
Contrast: 81
Brightness: 52
H Sharpness: 10
V Sharpness: 10
Colour: 50
Tint: 0
Expert Control -