Šta je novo?

Televizori iz Madjarske?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
a nemam vremena da ga razradjujem kao sto se predlaze...

A da ga kupis i gledas imas ?? On se ne razradjuje " ne gledanjem " i cinjenjem nekih neobicnih stvari nego " gledanjem pod odredjenim postavkama odredjeni period " tj nekih 200 - 300 sati, neces ti nista izgubiti fizicki. Ja kad kupujem gledam uvek " bang for the buck " ali mi idu na x zagovornici lcd kad pocnu sa pljuvanjem plazme, pogotovo na IT forumu, razumem da na cars forumu ne znaju pa pljuju ali ovde :trust:

Poslednja izmena:
Sta je sad aktuelno od 32-ki lcd/led? Da je neka srednja kategorija. Generalno sta je best buy?

P.S. Dovlaci li neko od ovih prodavaca laptopove?

Poslednja izmena:
A da ga kupis i gledas imas ?? On se ne razradjuje " ne gledanjem " i cinjenjem nekih neobicnih stvari nego " gledanjem pod odredjenim postavkama odredjeni period " tj nekih 200 - 300 sati, neces ti nista izgubiti fizicki. Ja kad kupujem gledam uvek " bang for the buck " ali mi idu na x zagovornici lcd kad pocnu sa pljuvanjem plazme, pogotovo na IT forumu, razumem da na cars forumu ne znaju pa pljuju ali ovde :trust:

Nemojmo da pretvorimo temu u raspravku oko tehnologija...svako trazi ono sto mu odgovara.Ne vidim ovde nikakve zagovornike ovog ili onog tipa tv.Ja licno koristim Samsung le40c650 kao monitor,imam i sbb d3 ali najvise gledam filmove i net,sve preko kompa.Malo igram,ostavim na pause,odem jedem,toalet i ko zna sta jos.Vratim se kad stignem.Sa plazmom ne bi smeo bas tako...ja licno nisam odusevljen led televizorima ali neko gura to,i ne ostaje nista drugo nego da uzmes sta ima u ponudi.Pre 2-3 godine su otpisali plazmu skroz,a ona svake godine sve bolja i jeftinija.MIslim da niko ne spori kvalitet plazmi,vec ima ljudi koji nece da robuju tehnici(da je maze i paze:d),oce da upali i da ne razmislja o ovome i onome.

^
***e ja imam plazmu i i kad mi se ide pi pi ja se stiskam do kraja filma, nisam lud da stavim na pause, jos da gledam neki film sa jako zutim ili crvenim cvecem na zelenim poljima ko zna sta bi se moglo desiti, ne smem ni da pomislim... Strasno... Zbog plazme i i zbegavam "vesele" filmove, samo mracne, sto je sigurno, sigurno je... A i manje struje potrosim sa "tamnijim" filmovima... Aha...

E sad' cu da vam kazem... Vi sto imate i kupujete LCD, tj LED-ove nize i srednje klase sa edge osvetljenjem a i vise klase sa dinamic-om, ste uskraceni za jedan divan osecaj gledanja kvalitetne digitalne televizije i kvalitetnih HD filmova itd... To sto vi gledate, moze se uporediti sa telefonom sa neskinutom folijom sa ekrana, sa naocarima kad ne skinete onu UV400 nalepnicu itd itd... Mozda sam karikirao, ali ne monogo... :) :) :)

Jedna slika sa nekog foruma valjda, plazma je naravno jos bolja...

draft_lens18084739module151066805photo_1308922628direct-led-vs-edge-led-vs.jpg

Nemojmo da pretvorimo temu u raspravku oko tehnologija...svako trazi ono sto mu odgovara.Ne vidim ovde nikakve zagovornike ovog ili onog tipa tv.Ja licno koristim Samsung le40c650 kao monitor,imam i sbb d3 ali najvise gledam filmove i net,sve preko kompa.Malo igram,ostavim na pause,odem jedem,toalet i ko zna sta jos.Vratim se kad stignem.Sa plazmom ne bi smeo bas tako...ja licno nisam odusevljen led televizorima ali neko gura to,i ne ostaje nista drugo nego da uzmes sta ima u ponudi.Pre 2-3 godine su otpisali plazmu skroz,a ona svake godine sve bolja i jeftinija.MIslim da niko ne spori kvalitet plazmi,vec ima ljudi koji nece da robuju tehnici(da je maze i paze:d),oce da upali i da ne razmislja o ovome i onome.

***, pa ne ides ti na pisanje na sat-dva-tri, aman...

Znao sam da ce neko da se uhvati za to...:D!ja sam samo rekao da razumem ljude kad su skepticni po pitanju plazme,jer niko ne moze da kaze da plazma nema problem sa burn-in efektom,manje nego pre ali jos uvek postoji.Apsolutno se slazem da plazma ima super sliku(licno se uverio) ali isto tako te iste plazme do ove godine su bile smesne sto se tice multimedije,sta reci kad Panasonic ugradjivao SD slot!?sta da reprodukujem sa sd kartice?sta vredi super ekran kad pustis sd kanal sa 640x480 ili tako nekom rezolucijom?a o formatima koje su podrzavale i da ne pricam....tako da,treba biti fer,svaka tehnologija ima svoje mane,svako treba da nadje ono sto mu odgovara.Drago mi je da su ove godine plazme poprilicno napredovale,i nadam se da ce uskoro resiti taj problem sa burn-in,posto planiram nov tv.Pozz:d

@Madjija
Andor sa KP

Nego reci ti meni koji servis kod nas priznaje garanciju, da sad ne zovem i proveravam?

Servis u kom sam bio i licno pitao Orbit preko puta futoske pijace bul.Oslobodjenja 68b. Zvao BG Elektronik i jos jedan servis u BG nemogu sad da se setim imena servisa u oba mi rekli vazi uz original racun. Samo za slucaj da ti rikne panel ides kod njih da konstatuju kvar panela daju ti potvrdu na LG obrascu i sa tim ides tamo gde je kupljen tv da ti daju drugi nov ili ako ga nema neki u tom cenovnom rangu. Sve ostale kvarove rade nasi serviseri ovde. Al naj bolje da niko od nas ne popravlja nista. Citao sam na nekom englesko sajtu da u procentima najmanje se kvare u garantnom roku LG led televizora oko 3 posto od ukupne proizvodnje. E sad ko bude ku**te srece, sta da se radi. Nadaj mo se da nece.

Poslednja izmena:
Pa ne mogu javno da reklamiram a i moja iskustva su pozitivna jer znam šta hoću i ne žalim novac u smislu doplata 20-30 evra i fleksibilan sam, ne zapucam samo jednu stvar po limitiranom ceni. Ali, takođe, sam bio prisutan sa tim prodavcem (kupio sam već TV i foto aparat a juče još jedan TV) kada je potencijalni kupac napravio problem jer je bio neodlučan, zbunjen, neinformisan i "mnogo hteo" pa se na kraju naljutio i otišao.

Znači ako je za mene dobar ne znači da je i za druge. Najbolje ko je kupovao da ti pošalje PM. Imaš i od mene PM.
Ajde pošalji i meni poruku, ako se odnosi za prodavce sa KP:D

^
***e ja imam plazmu i i kad mi se ide pi pi ja se stiskam do kraja filma, nisam lud da stavim na pause, jos da gledam neki film sa jako zutim ili crvenim cvecem na zelenim poljima ko zna sta bi se moglo desiti, ne smem ni da pomislim... Strasno... Zbog plazme i i zbegavam "vesele" filmove, samo mracne, sto je sigurno, sigurno je... A i manje struje potrosim sa "tamnijim" filmovima... Aha...

E sad' cu da vam kazem... Vi sto imate i kupujete LCD, tj LED-ove nize i srednje klase sa edge osvetljenjem a i vise klase sa dinamic-om, ste uskraceni za jedan divan osecaj gledanja kvalitetne digitalne televizije i kvalitetnih HD filmova itd... To sto vi gledate, moze se uporediti sa telefonom sa neskinutom folijom sa ekrana, sa naocarima kad ne skinete onu UV400 nalepnicu itd itd... Mozda sam karikirao, ali ne monogo... :) :) :)

Jedna slika sa nekog foruma valjda, plazma je naravno jos bolja...

Pogledajte prilog 102985

A svi smo jos vise uskraceni jer nemamo dp projektore koji su tek pain-in-the-ass za stelovanje i odrzavanje.
Ogroman deo ljudi ni ne zeli da se drnda ni sa cim vec zeli plug-and-play a plazma zahteva paznju pri koriscenju. Na prvu loptu svi koji su do sada bilo kod mene i videli plazmu su se odusevili, i dosta ih iz prve primeti razliku u bojama, narocito crnoj i odmah krene prica sta je to i gde ima da se uzme. Kad pocnem da objasnjavam o burn-inu i ir-u kao i potrebnoj paznji entuzijazam splasne za deset sekundi. Retko ko je spreman da se drnda sa time i da pazi na tv koji dozivljava kao potrosnu robu. Nije dzaba divx bio najpopularniji format toliko dugo.

@kraken
Apsolutno si u pravu. I pitanje je koliko dnevno gledaš TV da bi se drndao oko njega? I pitanje je oko te famozne "crne", koliko imaš realnih momenata u sadržaju koji pratiš gde se to vidi i znači nekome, i koliko je to ukupno "minuta/sati" u toku jedne kalendarske godine gledanja, i da li sve to cimanje, gubljenje vremena oko podešavanja i što platiš više se uopšte isplati na kraju?

Ja bih pre kupio dva osrednja TV nego jedan super, čisto da se ne bih svađao sa ženom ko će šta da gleda :)

Ti daješ ženi da gleda televizor? :zgran:

Šala mala... žena mi kukala kako je 50 inča previše i kako to ona neće moći da gleda, pa sam joj ja rekao da ću joj staviti stari crt u drugu sobu, pa neka gleda do mile volje. Ali znam da kad stigne tv, da će da se smeška i kaže kako nije veliki. Ja bih radije kupio jedan sjajan tv, (kao što sam ga i poručio), pa da uzmem posle neki osrednji (tj, da prebacim stari u drugu sobu) da mi ženka ne bi kukala što ja igram igrice za vreme Sulejmana... :d

Ali naravno, sve je to stvar potreba. Neko uđe u radnju i bira tv po izgledu plastike i dizajnu, neko gleda u radnji tv i izabere onaj koji mu tamo najbolje izgleda, a uklapa mu se u cenu, neko gleda samo da uzme nešto što je na akciji, a neko godinu dana pretura po forumima, testovima, televizorima ortaka itd itd... ne bi li našao savršen tv za svoje videofilske potrebe...

A koji biste TV preporucili da je TOP sto se tice multimedijalnog sadrzaja, WiFi i sl? Da li je ok ici na LG lm640 ili 660? Da li je zaista neka velika razlika u pitanju? Ili ici na 42st50e Panasonic vs LG 42 LM660???

Gde moze da se proda TV star god dana sa jod god dana garancije, Samsung UE40d5000...i da li je pametno prodavati ga ili gurati jos neku godinu, jer ni taj TV nije los.

Poslednja izmena:
A koji biste TV preporucili da je TOP sto se tice multimedijalnog sadrzaja, WiFi i sl? Da li je ok ici na LG lm640 ili 660? Da li je zaista neka velika razlika u pitanju? Ili ici na 42st50e Panasonic vs LG 42 LM660???

Gde moze da se proda TV star god dana sa jod god dana garancije, Samsung UE40d5000...i da li je pametno prodavati ga ili gurati jos neku godinu, jer ni taj TV nije los.
Mislim da hoćeš hljeba preko pogače. Sačekaj još malo =)

@kraken
Apsolutno si u pravu. I pitanje je koliko dnevno gledaš TV da bi se drndao oko njega? I pitanje je oko te famozne "crne", koliko imaš realnih momenata u sadržaju koji pratiš gde se to vidi i znači nekome, i koliko je to ukupno "minuta/sati" u toku jedne kalendarske godine gledanja, i da li sve to cimanje, gubljenje vremena oko podešavanja i što platiš više se uopšte isplati na kraju?

Ja bih pre kupio dva osrednja TV nego jedan super, čisto da se ne bih svađao sa ženom ko će šta da gleda :)

Sve zavisi od afiniteta, meni je mnogo bitno al ja spadam u 10%konzumenata. Isto ko sto je nekome bitno kakav fotoapat koristi dok meni mobilni vrsi posao. ali uzeti plazmu i ne biti spreman na oprez je bacen novac i mnogo korisnika nema ni zelje ni strpljenja sa tim da se zeza. Al mi je najgore preporuciti plazmu bez upozorenja na potreban oprez.

Realno nema potrebe da ga menjas, pogotovo ne posto posle nove izlaze novije serije...

Sve zavisi od afiniteta, meni je mnogo bitno al ja spadam u 10%konzumenata. Isto ko sto je nekome bitno kakav fotoapat koristi dok meni mobilni vrsi posao. ali uzeti plazmu i ne biti spreman na oprez je bacen novac i mnogo korisnika nema ni zelje ni strpljenja sa tim da se zeza. Al mi je najgore preporuciti plazmu bez upozorenja na potreban oprez.
Pozdravljam ovo prvo.Nego jel postoji negde kompletan i zaokruzen "paket mera" za odrzavanje plazma televizora tj. ekrana?

Citajuci temu se zapitam, dali iko od ljudi koji posvecuju paznju kvalitetu slike odradi hardversku kalibraciju i ako da kako? Tj. odakle vam uredjaj?

Pozdravljam ovo prvo.Nego jel postoji negde kompletan i zaokruzen "paket mera" za odrzavanje plazma televizora tj. ekrana?
Puni su forumi preporuka al neko moje iskustvo je sledece:
Prvih 100-200 sati iskljucivo program 16:9 bez logoa. Tad je ekran najpodlozniji ir-u.
Ukljuciti pixel orbiter od prvog dana.
Setovanja staviti na true cinema
Izbegavati gledanje staticnog logoa ili hud-a preko 2 sata.
Na kraju koriscenja tva za taj dan, ako je gledan neki staticni element, pokrenuti slide koji traje 15minuta.

To je to, al vecini ljudi je sve ovo neopevano smaranje. Al opet, plazma je jedini nacin da se gledaju pretezno tamni filmovi.

a jel bi u mom slucaju BabyTVa pomoglo menjanje formata slike, kako logo ne bi bio na istom mestu? cak se razmisljam da plazmu razradim u posebnoj sobi tih 200+ sati sa nekim random filmovima ili sl. pa da ga tek onda prebacim u dnevnu za svakodnevnu upotrebu.

Postavih pitanje u vezi sa kupovinom TV-a na predviđenoj temi (http://forum.benchmark.rs/showthread.php?297961-Samsung-ili-LG-32-quot&p=3117972#post3117972), pa me interesuje vaše mišljenje...

Nisam neki strucnjak,pa cu izneti moje licno misljenje.Ova prva dva sto si dao linkove su neki osnovni modeli.Obadva hd ready,50hz,slab interface,multimedia(LG nema dts).Ovaj treci je full hd,50hz,lg proslogodisnji(znaci bez dts).Kazes da je to za roditelje.Sve zavisi sta ce da se gleda na njima.Ako ce se gledati obicna kablovska ili sa antene,ne treba full hd rezolucija i neces da bacas pare,onda mogu i ova dva.Koliko mi se cini,oba su tu oko 250-260 eura.Ako bi nesto malo ozbiljnije,onda gledaj naprimer Samsung32EH5000(oko 320 eura),a ako ti treba smart funkcije,32EH5300(oko 350 eura),oba su 50hz.Sve bolje od toga je i skuplje.Preporucujem ti Samsung jer oni imaju bolju multimedijalu podrsku od LG u tom cenovnom rangu.Skuplji modeli od oba proizvodjaca napucani su sa svim i svacim,tako da su tu izjednaceni.Mislim da su oba bolja od tog lg sto ti je drugar uzeo.Pozz

Poslednja izmena:
Postavih pitanje u vezi sa kupovinom TV-a na predviđenoj temi (http://forum.benchmark.rs/showthread.php?297961-Samsung-ili-LG-32-quot&p=3117972#post3117972), pa me interesuje vaše mišljenje...

To su prastari model. Kod ovih sa KP ga nema ima tako neki slican model kosta oko 240eura. Po meni to nevredi kupovati. Vidim da su na 50Hz. Bolje se jos malo strpiti i prikupiti koji evro vise al kupiti nesto bolji tv a ne toliko skuplji od 240-250.

Nisam video taj koji spominješ za 240 EUR. Koji model je u pitanju? Neko je ovde spominjao da će posle Nove godine biti raščišćavanja lagera, pa bi i cene mogle biti jeftinije. Da li onda vredi to čekati? A, slobodno dajte i predloge, meni igra svoje do 300, 350 EUR-a...
Hvala obojici na odgovoru, inače. A, što se tiče gledanja, uglavnom će se gledati TV sa kablovske ili antene, ali bih i ja da pogledam koji film sa USB-a (te me stoga interesuje i da TV može lepo da emituje fajlove u .mkv-u).

Imam plazmu 3 godine i kada ostane upaljen par dana na kompu ili nekom kanalu ostaje burn in. Dok je bio nov svašta sam radio ... sada pustim mtv ili eurosport na maksimalnom zumu 15ak minuta i tragovi se obrišu. Mala digresija: hd izgleda dobro na 90% tv-ova ali sd može samo na plazmi da se gleda :p

Ljudi Burn in će se desiti ako nerazumno dugo ostavite nepokretnu sliku. Moje iskustvo je da je za VEĆINU ovo samo fama. Ostavio sam preko 2 sata film na pauzi (trgovina i još po nešto) i nije bilo ničega. U pitanji je st50 i ne brinite jer imate i auto gašenje, ako ne menjate kanale sam se ugasi. I da ponovim na nekom sajtu su ostavili 8 sati nepomičnu sliku i bilo je kod panasonika blagi burn in koji je posle i otklonjen.

Nisam video taj koji spominješ za 240 EUR. Koji model je u pitanju? Neko je ovde spominjao da će posle Nove godine biti raščišćavanja lagera, pa bi i cene mogle biti jeftinije. Da li onda vredi to čekati? A, slobodno dajte i predloge, meni igra svoje do 300, 350 EUR-a...
Hvala obojici na odgovoru, inače. A, što se tiče gledanja, uglavnom će se gledati TV sa kablovske ili antene, ali bih i ja da pogledam koji film sa USB-a (te me stoga interesuje i da TV može lepo da emituje fajlove u .mkv-u).

Zato sam ti i preporucio ova dva Samsunga,jer citaju sve zivo,a vecina mkv fajlova ima dts zvuk.Drugar ima samsung d4000,i nema podrsku za dts.Mora svaki fajl da konvertuje zvuk iz dts u ac3.Nije mnogo komlikovano ali opet smara...:wall:

Poslednja izmena:
Ljudi,otisli smo u off....tema su jeftini televizori iz HU.Koliko vidim,nece biti nista od novogodisnjih akcija,jedino ako bude ciscenje lagera,pa nesto naleti povoljno.Mada,mislim da ovi nasi prodavci nemaju velike lagere,tako da :smoke:

@stevenm
To su modeli LG 32CS460 i 480. Potraži malo bolje imaju ti sa KP. Cene ih 250€ al slobodno se za njih cenkaj ako rešiš taj model. Jeste ja sam pisao da je posle nove godine čišćenje lagera i cena će biti dobrih. Ali nemoj očekivati da ti ovi sa KP puno skinu cene već potraži nekog od njih ko će ti doneti po porudžbini iz Segedina. Dotle prati kataloge eDigitala MediaMarketa a prati i na akciosujsag.hu aktulne kataloge hiper marketa Auchan, Metro, tesco i kod njih zna nekad da naiđe dobrih cena za tv. Reaguj brzo jer ono što bude baš baš povoljno brzo se proda. U eDigitalu i MediaMarketu imaš opciju da rezervišeš tv da te čeka kad dodješ.

A ne treba se zavaravati da će sniženja biti spektakularno velika, biće do 30%. Ja nisam čekao jer mi je naletelo nešto pre i moram priznati da sam prezadovoljan kako sam prošao. Izašao me je tv
LG 42LM660 extra povoljno oko 200€ jeftinije od redovne cene ovih likova sa KP jer je bio u paketu s telefonom LG OPTIMUS L7 telefon sam prodao za par dana. O tom sam već pisao pa da se neponavljam.

@acirbod
Nisam ni mislio na čišćenje lagera kod naših trgovaca sa KP već na čišćenje lagera u Mađarskim prodavnicama zato što dolaze novi modeli. To vam je kao sa automobilima na primer auto proizvedeno u ovoj 2012 kad uđe u sledeću godinu automatski gubi na vrednosti te ga prodaju jeftinije zato što je prošlogodišnji. I ako su isti po svemu ovaj 2012 i ovaj iz 2013godine.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno