Šta je novo?

Televizori iz Madjarske?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Moze neki provereni prodavac koji prodaje TV iz Madjarske na PM?

Nisam siguran odakle uzima ***, ali mi je reko da ima 5 godina garancije. Dobijam fiskalni i overenu garanciju.

Kakva je situacija sa bad pixelima? Velik je ekran,nadam se da ih nece imati :D

@nenadjow
Svi su oni različiti imaju razičite kanale i nabavke. A niko ti nemože garantovati za nekog koga je upoznao preko oglasa i video ga jednom ili dva puta. To moraš sam odratiti. Ustvari ništa se ne mora ali je najbolje !

@D@mir
Damire kod mene i kod brata 42LM660 rade savršeno. Nema mrtvih piksela. A to za 5.godina proveri ako uspeš 5.godina to je extra. Kako se zove lik, možeš i prva tri slova?

Poslednja izmena:
@Madjija
Andor sa KP

Nego reci ti meni koji servis kod nas priznaje garanciju, da sad ne zovem i proveravam?

Mislim da cu pazariti taj 42lm660s + xbox ovih dana, pa eto mozemo se dogovoriti za xbox :)

Ma malko sam se šalio ja, jer mislio sam da je očigledno kad sam onako malu cenu ponudio. Možeš proći bolje od 150€ veruj mi. A i šta bi sa garancijom?

Ja sam pre nekih mesec dana prodao stari Arcade (Jasper) za 200€ nekom klincu. Kupio ga pre dve-tri godine, ne sećam se tačno ni kad, ali je bio među prvim jasperima kod nas. Igrao nešto malo, smetala mi buka (čuo se ko traktor sa probušenim auspuhom) i spakovao ga u kutiju i skroz zaboravio za njega. Možda sam imao i sreće što sam našao tog lika koji je pljuno dve stotke bez razmišljanja, mada box mi je bio očuvan kao nov. Još sam ga i upakovao kao da nije ni vađen iz kutije ;D.

Hehe, pa barem 150 da dobijem, nije ni to lose. :)

Narucio sam TV stice za par dana, ako pitas za garanciju za xbox nemam poima. Videcu kad stigne, mislim da je u garanciji kao i TV. Posto se to dobija kao poklon uz TV.

Pa da ali važi samo u HU pretpostavljam. Znam ja da se on ne kvari, ali ja sam baš baksuz. Ko će ga posle tamo nositi :D

A ovi koji idu u turistickom angazmanu,kakva je situacijana granici,neko rece da nece da cekaju povracaj?
Desavalo se, realno... cak iako imaju dobru volju, tj. inicijalno hoce da stanu u red za AFU.

Jednostavno, vidi sofer da je guzva prevelika, da ce da se ceka satima... te - sto na svoju ruku, sto "neka glasa autobus" varijantom - produzi dalje.
Tako sam ja prosao kada sam se vracao iz Austrije svojevremeno.

LG 42lm660s ili Panasonic 50st50 ili Samsung ue46es6100 ili Sony kdl46ex650? Sta je najbolje pazariti? Nekako mi se 50st50 cini naj, ali vidim da ga nesto ljudi izbegavaju....a opet toliko price je bilo da je jedan od najboljih TV u 2012?

Po nesto malo visoj ceni ga ima i kod nas ;). Otvorih temu pre par dana bas o tom modelu, ali niko nema iskustva iz prve ruke.

ako sve bude kako treba ja cu moci da ti kazem u petak iz prve ruke kakav je to tv samo sto ce ovaj da bude od 47inca...naravno cena je dosta bolja od te koja pise na sajtu

Zasto mislis da se manje porucuje Panasonic 50st50 ?Ja bas planiram da ga uzmem .

Pa sta ja znam. te kazu ne valja igrice na njemu, te ne valja da stoji jedan isti kanal malo duze...

Može li neko da me uputi na prodavca sa KP za kupovinu LG 42LM660s da je cena oko 700 evra ili ispod, da ne zovem sve redom ako je neko vec ovih dana zvao.Hvala unapred. Može na pm.

Pa sta ja znam. te kazu ne valja igrice na njemu, te ne valja da stoji jedan isti kanal malo duze...

Ma da, plazma ne valja ništa... Ne smeš čak ni da budeš pod stresom kad držiš daljinski, jer neće da menja kanale... :d

Plazma ima svoje mane, ali ima i prednosti o kojima lcd-led tehnologija može samo da sanja (a i ona nije bez svojih isto tako smarajućuh mana)...

Da ne dužim sad priču plazma vs lcd-led u ovoj temi...

Ja sam baš danas poručio 50st50. Samo da me sreća potera da dobijem dobar primerak i to je to... svo čekanje, istraživanje, znoj, krv i stres... sve će se to valjda zaboraviti... kad se razradi panel naravno... :d

Ukoliko te zanima vrhunski kvalitet slike, savetujem ti da se bolje upoznaš s plazma tehnologijom, a ukoliko si prosečan korisnik i ne zanimaju te svi ti detalji, onda gledaj samo da prođeš što povoljnije i to je to...

Može li neko da me uputi na prodavca sa KP za kupovinu LG 42LM660s da je cena oko 700 evra ili ispod, da ne zovem sve redom ako je neko vec ovih dana zvao.Hvala unapred. Može na pm.

Taj model imas najeftinije za 730eura,za sad,a jedan daje za 740 sa 5 god. garancijom.Opet,treba proveriti sa samim prodavcima.Imas na KP,ukucaj u pretragu taj model i nacices ih.Pozz

Ma da, plazma ne valja ništa... Ne smeš čak ni da budeš pod stresom kad držiš daljinski, jer neće da menja kanale... :d

Plazma ima svoje mane, ali ima i prednosti o kojima lcd-led tehnologija može samo da sanja (a i ona nije bez svojih isto tako smarajućuh mana)...

Da ne dužim sad priču plazma vs lcd-led u ovoj temi...

Ja sam baš danas poručio 50st50. Samo da me sreća potera da dobijem dobar primerak i to je to... svo čekanje, istraživanje, znoj, krv i stres... sve će se to valjda zaboraviti... kad se razradi panel naravno... :d

Ukoliko te zanima vrhunski kvalitet slike, savetujem ti da se bolje upoznaš s plazma tehnologijom, a ukoliko si prosečan korisnik i ne zanimaju te svi ti detalji, onda gledaj samo da prođeš što povoljnije i to je to...

Covek u pravu,ako nemas vremena i zivaca da razradis panel,i da vodis racuna u toku upotrebe,onda LCD/LED,a ako imas volje,neces pogresiti sa st50,u svim testovima je dobio odlicne ocene i preporuke.:)

Taj model imas najeftinije za 730eura,za sad,a jedan daje za 740 sa 5 god. garancijom.Opet,treba proveriti sa samim prodavcima.Imas na KP,ukucaj u pretragu taj model i nacices ih.Pozz
Jedan , ovde vec spomenuti, mi je rekao za dva komada po 710 ali vec 5 dana me zavlaci, te mnogo posla, te zeza ga kurirska služba... mislim da me malo z...

Pa nije baš da prelaze granicu kao japanski turisti, zavlači jer ne može da prenese ( lager imaju samo za najeftinije modele od 32inca).

Kod ovih kombinacija treba biti strpljiv i prihvatiti da ako odugovlači sa prodajom (dakle direktnom zaradom) šta će tek biti ako zlu ne trebalo iskrsne neka reklamacija i nošenje tva nazad za, po njega, babino zdravlje?!.

@Dragan BG
Prvi put čujem za to skidanje seriskih brojeva. A ti prodavci što će ti prodati tv u drugoj kutiji skidanje seriskog broja... Beži od takvih. Meni tu nešto smrdi. Bilo koji tv da kupuješ od bilo kog prodavaca pa makar on obećao da će u slučaju kvara on vraćati tv u Mađarsku bi trebao da ti original overenu garanciju i bar fotokopiju računa. Kako bi mogao i sam da vratis tv u Mađarsku ako zatreba a nemogneš da nadješ tog ko ti prodao i obećao vraćanje tv-a na servis. Nemoj žuri ti. Razlike u ceni kod tih sa KP su ogromne. Da se primetiti da oni koji imaju više pozitivnih ocena da su ok imaju i veće cene. O validnosti tih njihovih ocena ja imam odredjene sumnje mislim da su štimovane. Treba ih kontaktirati sve. I njima je cilj da rade i zarade. Treba pregovarati. Jel većina njih će nastojati da vam proda tv koji imaju na lageru tvdeći kako je baš taj najbolji. Što se tiče televizora iz elektrooutleta ima i toga. Najbolja je zarada na njima. Treba otvoriti četvoro očiju pri kupovini. Ima dosta televizora koji su bili izloženi po prodavnicama i radili par meseci. Takav tv se može smatrati novijim ali ne i novim, mora biti jeftiniji od nekorištenog sa svim folijama na televizoru, nogicama, daljincu...

Hvala ti puno na savetu. I meni tu nesto smrdi. Znas, nije mi lako da dam preko skoma eur-a za tv... i jos se neki zale na taj model (samsung es8000), uglavnom zbog probijanja crne boje...

jel ima jos neko informaciju zbog cega pojedini KP prodavci skidaju serijske brojeve i donose tv u otpakovanoj kutiji (ili neodgovarajucoj) ?

Pa nije baš da prelaze granicu kao japanski turisti, zavlači jer ne može da prenese ( lager imaju samo za najeftinije modele od 32inca).

Kod ovih kombinacija treba biti strpljiv i prihvatiti da ako odugovlači sa prodajom (dakle direktnom zaradom) šta će tek biti ako zlu ne trebalo iskrsne neka reklamacija i nošenje tva nazad za, po njega, babino zdravlje?!.
Ma čovek kaže imam ih na stanju,sa 5 god. garancije, šaljem ti ujutru, pa opet sledeći dan isto, i tako već četvrti dan za redom .Navodno sada AKS uvela neku inspekciju, ne može preko njih a odavno sa njima saradjuje. Doduše znam da i neke kurirske službe neće da prime devize za robu, kažu nije po propisu.

Refurbished nalepnica pa je gule?

Inače ovo sa zamenom brojeva ja sam čuo kao mogućnost pri situaciji kada crkne tv a pojedinac ga prijavi legalno pri iznošenju iz zemlje da bi jel mogao bez carine i šverca kasnije da ponovo isti vrati ALI dobije novi tv kao zamenu za crknuti tako da šverc mu ne gine ili da menja serijski broj i model nalepnice.

Zato kupujte od onih koji su skuplji 20-30 evra, koji ne zavlače, koji isporučuju odmah (ili 2-3 dana) jer su to ljudi koji dobavljaju opremu na drugi način od pukog švercovanja "na komad"!!! Postoje par takvih "većih" ugrača i na osnovu oglasa na sajtu se jasno razlikuju (nude određene brendove samo i skoro sve modele tih brendova).

Lepo kaže narodna, ako ne platiš na mostu platićeš na ćupriji pa kada već dajete 500+ evra ne žalite još 20-30.

Dosta njih sa KP tvrdi da je garancija validna i u Srbiji. Da li ta pan EU garancija stvarno vredi kod nas?

Igrice bolje rade na plazmi zato sto plazme imaju brzi odziv, ne daj da te zavaravaju, imam plazmu 5 godina Panasonic i hebe kevu kako radi, to ova lcd mafija protura svoju filozofiju. Panasonic je VRHUNSKi proizvodjac TV-a i sa njima ne mozes da pogresis.

@vkozomar jesi li 100% siguran? Ja bih se isto odclucio za Panasonic, samo me brinu burn-in i IR, a nemam vremena da ga razradjujem kao sto se predlaze...

@jopopo - preporuci koji su dobri za kupovinu, a koji su dobri za izbegavanje...

Za filmove i igre, kad je rec o kvalitetu slike i odzivu, plazma je bolji izbor. Boje su prirodne, ekran je ravnomerno osvetljjen, crna je svarno crna a ne tamno siva. Ali d bi se opusteno koristio potrebno j 100-200 sati koristiti 16:9 materijal bez staticnih delova( dakle za bioskopska izdanja overstrech mod i izbegavati tv kanale sa znakom). Nakon toga moze mnogo opustenije da se koristi al nikada sa staticnom slikom preko sat-dva max. Sto ce reci, ako se igra video igra, da ne bi ostao image retention, pozeljno je da se ne igra preko tih sat-dva. E sad, ako se i igra tipa tri-cetiri sata, ir nije permanentan ali ce trebati vreme da nestane.
i to je cela poenta sa plazmom, ko ima strpljenja i spreman je da pazi, ona jeste najbolji izbor jer u realnim, kucnim uslovima daje najbolju sliku. Ko ima obicaj da se uspava pored pauziranog menija, da gleda isti kanal po ceo dan ili d igra istu igru po 10+ sati, plazma apsolutno nije za njega.
Meni je najbolja test scena iz filma Incredible Hulk kada se Norton i liz kriju u pecini dok grmi i pad kisa. Ko god je to video na ledu i plazmi, znace zasto j plazma mnooogo bolji izbor.
A sto se tice problema, st50 je trenutno hit u usa je za 1000$ moze da se kupi preko amazona 55". I kad se vidi ocena od nekih 300+ glasova jasno je da ima ljudi koji su dobli problematicni tv al da su profitne margine kod tva toliko smanjene da je qc krajnje opusten te zato i kod lcda i kod plazme sve vise ima problematicnih primeraka al to ne prelazi 5%, ako je amazonov uzorak reprezentativan.
Inace, meni je lcd tehnologij nazadovala prelaskom na led jer je probijanje svetlosti i uniformnost osvetljenja jos gora, dok je plazma znatno napredovala i ir je daleko manji a odziv veci.
Mada ceo problem je trosak proizvodnje i jurnjava za profitom cim je i dan dana najbolji tv ikada matori Kuro koji je za sve njih pojam kvaliteta i slike i samog tva.

Post iznad 100% tacan,covek u detalje objasnio.Led koji se prodaje kod nas je edge led tehnologija,poredio sam Samsung le40c650(2010,lcd) sa Samsung 40es5500(2012,edge led),na ledu je slika dosta losija,sto boje,sto probijanje poz.svetla,itd.Kad bi na plazmi resili burn in efekat,bila bi savrsena...:smoke:

Dosta njih sa KP tvrdi da je garancija validna i u Srbiji. Da li ta pan EU garancija stvarno vredi kod nas?

Imas kod nasih trgovaca da ih ne reklamiram akcije lg sa telefonom a drugi daju sa zvucniocima i nekom kamerom kada sve to prodas ostaje ti tv skuplji od madjara za 150 evra ali brate garancija 5 godina i miran si nema skidanja serijskih brojeva , da li je radio u prodavnici , da li je stajao kod prodavca...
Mislim da za 150-180 evra se ne isplati ta *******cija 5 godina je 5 godina zvao sam servis ovlascen u bg i rekli samo kupljeni tv u srbiji podleze garanciji.:)

@vkozomar jesi li 100% siguran? Ja bih se isto odclucio za Panasonic, samo me brinu burn-in i IR, a nemam vremena da ga razradjujem kao sto se predlaze...

@jopopo - preporuci koji su dobri za kupovinu, a koji su dobri za izbegavanje...
Pa ne mogu javno da reklamiram a i moja iskustva su pozitivna jer znam šta hoću i ne žalim novac u smislu doplata 20-30 evra i fleksibilan sam, ne zapucam samo jednu stvar po limitiranom ceni. Ali, takođe, sam bio prisutan sa tim prodavcem (kupio sam već TV i foto aparat a juče još jedan TV) kada je potencijalni kupac napravio problem jer je bio neodlučan, zbunjen, neinformisan i "mnogo hteo" pa se na kraju naljutio i otišao.

Znači ako je za mene dobar ne znači da je i za druge. Najbolje ko je kupovao da ti pošalje PM. Imaš i od mene PM.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno