Šta je novo?

Telenor Touch Plus

Karadjordje

Slavan
Učlanjen(a)
24.03.2008
Poena
320
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 3 4100 / box
Matična ploča
AsRock A520M-HVS
RAM
Geil Pristine 3200 2x16GB
GPU
GTX 1060OC Gigabyte Windforce
Storage
Adata Legend Gen4 M.2 NVMe 1TB SSD + 1tb HDD
Zvuk
Integrated
PSU
LC Power LC600H-12 600W
Kućište
Raptor Storm RGB miniATX
Monitor
Vivax 32"
Laptop
Dell Studio
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
  2. Mobilni internet
phone_412_9.jpg

Screenshot_1.png

Sinoc videh ovaj telefon na telenorovom sajtu i deluje mi zanimljivo... Mislim da je za 3k din i PiS 500 paket veoma dobra ponuda.

Cini mi se da mu je najveca prednost dobar displej (barem na papiru) sa rezolucijom od 480x800pix pri dijagonali od 3,5", kao i sam dizajn.

Jel zna neko koji je ovo zapravo telefon, tj proizvodjac i model (Alkatel, Zte...?)?
Na internetu ga nigde nema pod telenorovim brendom, osim naravno na telenor.rs.

Ako neko nadje neke opsirnije tehnicke karakteristike neka napise.
Ja planiram da odem posle ovih neradnih dana do telenorove poslovnice i pogledam ga uzivo, pa javljam kakav je. ;)

Po specifikacijama i rasporedu dugmica bih rekao da su ovi novi telefoni varijante ZTE Blade II i ZTE Racer II.
Za ovaj se specifikacije na phonearena prilicno poklapaju sa Blade II, a osim sto ima 4 kapacitivna dugmeta lici dosta na ovaj review istog.

Da, to je Zte Blade 2...

Meni uposte ne deluje lose. Mada mi je baterija jedino sumnjiva - samo 1200mah, bas me zanima koliko "drzi".

Evo par review-a na brzinu:

http://reviews.cnet.co.uk/mobile-phones/t-mobile-vivacity-review-50006652/
http://www.pocketgamer.co.uk/r/Mobile/T-Mobile+Vivacity/handset_review.asp?c=37064
http://www.todoleo.com/2011/11/t-mobile-vivacity-aka-zte-blade-2.html
http://www.pocket-lint.com/review/5750/t-mobile-vivacity-phone-review

Inace u crnoj boji se tek vidi koliko je "inspirisan" Iphone cetvorkom... :p

Pardon the hijack

A sta bi onda bio Telenor Touch Start?

Moj c/p sa drugog foruma
Bio sam veceras do Telenorove poslovnice (tj. njihovog "standa" u Merkatoru) i pogledao Touch Plus...
Imaju ga samo u crnoj boji, radnik mi rece samo da su te dobili, nije siguran kako je u drugim poslovnicama. Telefon izgleda vrhunski, naravno kome ne smeta Iphone clone dizajn, veoma je kvalitetno uradjen, skroz je "glossy", odaje utisak skupljeg modela nego sto jeste, tj veoma luksuzno izgleda. Nista ne "krcka", lepo lezi u ruci.
Sto se tice ostalog, nisam imao priliku da koristim telefon, kod njih na standu jos nije bio zvanicno izlozen, covek mi je izasao u susret i otpakovao jedan komad samo radi vizuelne inspekcije :) , bez "paljenja".

Pitao sam ga oko procesora, ali nije umeo da mi kaze na kojoj brzini radi, tako da to mora neko drugi saznati. Ili ako zna neko kako se to moze videti iz telefona, bio bih zahvalan ukoliko bi mi objasnio, ja nisam do sada koristio android uredjaje pa ne znam gde bih mogao pogledati taj podatak (ukoliko je uopste moguse iscitati brzinu procesora iz sistema).

Inace cujem da je Telenor osakatio ovaj telefon (kao Vip svojeveremeno Vip Droid 2, koji je ustvari Zte Avail sa 256 umesto 512mb rama), nezvanicno ima samo 600Mhz procesor, umesto 800, kao i 1200mah bateriju (to je i zvanicno na njihovom sajtu), dok u originalu ima 1400mah... :/

Znači i to može? Sok u flaši od 2 litra u kojoj nema 2 litra? :) :)

Znači i to može? Sok u flaši od 2 litra u kojoj nema 2 litra? :) :)

Pa znas kako stvari kod nas idu: Flasa od dve litre, unutra jedan dcl manje, pa puta ceo kamion = lepa usteda za onog ko to uvozi/prozvodi. :) Tako izgleda i sa ovim telefonom, valjda kada narucuju i brendiraju telefon kod kineza (ZTE) mogu da naruce sta hoce i u koju cenu da se uklope i to im ovi i naprave, samo da bi ustedeli, bez obzira sto taj telefon onda gubi standardnu formu i sobraznost sa svojim "pobratim" telefonima - ZTE Cresend, Blade II, Orange San Francisco II itd.

Ja se iskreno nadam je to oko procesora ovog telefona samo nagadjanje i da nisu toliki idiJoti da se za toliko cigane. Za bateriju cu nekako i preziveti...
Uglavnom saznace se u narednih par dana, cim ga neko detaljnije ispita. ;)

Cim se pojavi na live area-i u nekom Telenor shopu, saznace se vise o njemu. U Nisu ga jos uvek nema, ali bice ubrzo.

To rade zbog zakona, znaš da bilo one jurnjave sa zakljčanim telefonima, jer taj i taj model ne ispunjava specifikacije proizvođača.

A ovako oni brendiraju, i više nije taj i taj model, ali liči i završava poso ... :) :)

Gledao sam ga danas u Delta City-ju.... očekivao sam malo veći telefon :D Zbog rezolucije, ikonice izgledaju veoma sitno ali oštro. Procesor je na 800 MHz (skinuo neki program tamo na licu mesta i proverio). Međutim telefon nekako secka.... ili je mene Desire razmazio.

Evo malo info-a:
- CPU: 800MHz
- GPU: Adreno 200
- RAM: 512MB (po uljucivanju slobodno ~235MB)

Hardver se prepoznaje kao ZTE Blade 2.

Ekran je prilicno dobar, nema onog ghostinga. Mnogo je bolji od OneTouch-a. I boje, i naravno rezolucija.
Touch reaguje odlicno, nema greske.

Toliko za sada.

Poslednja izmena:
Ocu i ja da uzmem ovo cudo. E sad posto prelazim sa prastarog Samsung E1100 tako nesto koji nema ni net ni mms vec je samo pozivi/razgovor telefon, zanima me:
1. Aplikacija vezane za ovaj Android, koliko je komplikovana procedura oko nabacivanja istih, posto sam video da po torentima ima milion igara..
2. Paket Prenesi i surfuj 500, kad se potrosi 500mb kakva je brzina? negde sam nacuo da je oko 8kb/sec da li je to dovoljno da se otvaraju koliko toliko normalno stranice preko fona? (znam da je 8kb mizerija sto se tice racunara)

Inace, GPS UJEDA koliko dobro radi! U zatvorenom prostoru sam ukljucio Maps i "na hladno" je uhvatio za 5-6 sekundi. Bas sam se iznenadio. Morao sam da proverim pomocu GPS Status aplikacije sa Marketa i on je potvrdio. Bukvalno momentalno hvata satelite i povezuje se sa njima istovremeno. Tako da za 5 sekundi uhvati 6/6 (ili 8/8 zavisno od lokacije).

Ocu i ja da uzmem ovo cudo. E sad posto prelazim sa prastarog Samsung E1100 tako nesto koji nema ni net ni mms vec je samo pozivi/razgovor telefon, zanima me:
1. Aplikacija vezane za ovaj Android, koliko je komplikovana procedura oko nabacivanja istih, posto sam video da po torentima ima milion igara..
2. Paket Prenesi i surfuj 500, kad se potrosi 500mb kakva je brzina? negde sam nacuo da je oko 8kb/sec da li je to dovoljno da se otvaraju koliko toliko normalno stranice preko fona? (znam da je 8kb mizerija sto se tice racunara)

1.) Kako mislish za ovaj Android ? Za aplikacije mozesh racunati da ce ti sve raditi a igre, to zavisi koliko su igre zahtevne. I morash da skinesh igru za tvoju rezoluciju phona.
2.) Taj telekomov neograniceno ogranicen net posle potrosenih osnovnih MB u paketu radi tako shto neradi. Nemozesh ni pocetnu google stranicu da otvoris. Ni mail da sinhronizujesh... Racunaj da imash 500MB i nijedan vise...

2.) Taj telekomov neograniceno ogranicen net posle potrosenih osnovnih MB u paketu radi tako shto neradi. Nemozesh ni pocetnu google stranicu da otvoris. Ni mail da sinhronizujesh... Racunaj da imash 500MB i nijedan vise..
.

'teo si da kažeš Telenorov?

Evo spremam se da pokušam da ga sim unlockujem..

Unlock uspeo, ali mi se s*ebao oficijelni ROM.. sad ćemo neki custom, dok neko ne okači Telenorov :))

Unlock uspeo, ali mi se s*ebao oficijelni ROM.. sad ćemo neki custom, dok neko ne okači Telenorov :))

To gledas uputstvo za Vivacity (unlock)? Mogu ROM-ovi koji idu na Vivacity? I jel moze da se digne takt na default Blade II (1GHz)?

I jel z4Root radi posao ili koji?

Poslednja izmena:
Zasad sam ga samo unlockovo po uputstvu za Vivacity, i nažalost instalirao neki t-mobile default rom. Sutra ću najverovatnije CM9, pa da završim sa time :D

CM9 radi sasvim sasvim pristojno. Ako ima nekih pitanja... tu sam :)

Брате јел може то да се клокује на 1GHz и да ли је стабилан на тој брзини? Да ли се прегрева и за колико му скраћује век батерије? Ово питање је за свакога ко га је узео и ко зна (тј. ко хоће) да га клокује. Хвала унапред, поздрав!

И још једно питање ... за оног ко има тарифу "пренеси и сурфуј" у Теленору? Која је брзина нета кад се потроше мегабајти што иду уз претплату? Негде сам чуо да је 64k, а негде да је толико спора да не може ни да отвори почетну Гугл страницу.

Poslednja izmena od urednika:
A, za koji model si stavio CM9 (po oznakama sa get.cm)?

^ Pretpostavio sam da je taj ROM. Nema drugi. :D A jel kernel za Vivacity koristis?

Da, sa onim običnim nije hteo da mi bootuje :)

Morao sam dva puta da flashnem ROM.. prvi put se podigao, ali ovi kapacitivni "tasteri" nisu hteli da rade...

Vrh Dno