Šta je novo?

Telenor (problemi sa mrezom u Novom Sadu)

Jedno je kada ne radi mreza, a pun je signal. Drugo je kada ne radi, a nema signala :).

Koliko se moze razumeti problem je u centru grada Ns gde je signal pun, a mreza ocajna?

Pa tamo ima problem, jer je gustina velika, a ja kod kuce imam problem i okolini, kao i na mestima gde volim da popijem kafu, doruckujem pre posla, kad odem kod devojke itd.

Sad sam uzeo 3 programa sa kojima sam odredio gde je BS, ali ako je tako blizu kao sto pise, onda ***, inace nekad se kaci na udaljenu. Sad ce screenshotovi.

Ovde se kači na udaljenu:
ee4764448370c531e9d85ff911d18d14.jpg

Ovde su drugi programi: Na open signal lepo pise koji bi mogao biti signal (skoro ko vip -79), ali ne znam zasto se ne kaci na tu BS.
e5a5ae2812c159fbac7721f5f95b7f63.jpg
8023ccb137f1a036a3daa8ca09a5b9f2.jpg

U mom području po aplikaciji sta je najbolje:
1275fe829623867ed7319b5dfe793284.jpg

Poslednja izmena:
Telenor ima u planu bazne stanice na sledecim lokacijama u NS-u:

Nikole Pasica 4
Somborska ulica 1A
Ulica I broj 21, naselje Sangaj
Sumadijska 16A

Jel bi jedna od ovih BS poboljsala stanje sa signalom kod tebe?

Evo editovao sam post ako nisi video, ali meni su BS vec blizu, samo izgleda na losem polozaju, posto je signal ocajan. Somborski bulevar mi je jos dalje :)

Mozda bazna stanica koja je blize postoji samo na papiru? Postoje slucajevi gde BS postoji samo na papiru/mapi, a ustvari nije postavljena iz nekog razloga (odustali od iste, Sekretarijat za zastitu zivotne sredine nije dao zeleno svetlo, stanari se pobunili pa nije ni postavljena...)...

Kako nista posebno? :d

Zar nije Telenor unapredio 3G i prosirio na 90%+ zemlje?

Mislim nije da sam u zabiti nekoj, Vip tu ima od -70 do -80dbm
Pa dobro, bez obzira. Uvek ćeš naći mesto gde nema signala ili je loš. Zar trebam svaki dan da kukam što na Zvezdari (što ni u kom smislu nije nedođija) ume biti problem da se obavi i razgovor na Vip, ili što mi u stanu odmah prebaci na 2G? Na tim mestima je tako i to je to; svakodnevno kukanje ovde teško da će mi pomoći.

Poslednja izmena:
@Djilkosh_Ns
Мерење удаљености и положаја БС преко тих програма је врло непрецизно, а може бити и потпуно погрешно. Они показују само правац куда „бије" нека ћелија са БС. По мени је најбољи Нетмонитор, уз мало шетње около и гледања по крововима зграда или брдима, и упоређивањем броја ћелије, јачине сигнала и тог положаја на мапи, могу да пронађем скоро сваку БС ако ме занима :)

Ja iskreno nisam video neku BS tu u blizini, ali kontam da je u Bogdana Suputa, gledajuci preko programa. Ja sam iza SBB-a, ali BS ne vidim.

Inace da znas vip ti je tu super jer onaj toranj sto vidis to je njihov. Pre toga i nisu bili nesto, posle toga su ovde super.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Znam. Bio na VIP-u toliko godina i predjem u pametnu i najbolju mrezu i shebem se.

Kako nisi prvo proverio signal kod kuce, to je top-level savet noobovima kada na forumu pitaju koju mrezu mi preporucujete :smoke:

Pazi, da zivim u MML-u, pa i da proveravam signal, ali ovako mi je bilo ono kao, VIP je krs, pa ako i krs radi, radice i najbolja i najsavrsenija mreza. ***, na greskama se uci. :whip:

Kako nisi prvo proverio signal kod kuce, to je top-level savet noobovima kada na forumu pitaju koju mrezu mi preporucujete :smoke:

U 2016. godini da proverava signal u Novom Sadu (dakle nije neko prigradsko mesto, vec 2. po velicini grad u Srbiji koji je ravniji od lenjira) kod samoproklamovanog najboljeg operatera?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pazi, da zivim u MML-u, pa i da proveravam signal, ali ovako mi je bilo ono kao, VIP je krs, pa ako i krs radi, radice i najbolja i najsavrsenija mreza. ***, na greskama se uci. :whip:

pa i zivis u MML :) LOL

Da li se nesto promenilo na problematicnim novosadskim lokacijama koje su navodjene u prethodnom periodu?

Telenor je apdejtovao mapu 3G pokrivenosti sa znacajnim razlikama u odnosu na ranije.

Poslednja izmena:
Ja cu da testiram kada se napokon vratim u Srbiju, pa cu da javim. Ako neko drugi ima vremena da baci test takodje ne bi bilo lose :)

Evo odradio sam sad.

Bolji je signal, nije više - 101dbm sad je - 94dbm [emoji23] [emoji23]

Ima i 3 internet merenja.

uploadfromtaptalk1469201316225.jpguploadfromtaptalk1469201326175.jpguploadfromtaptalk1469201331712.jpguploadfromtaptalk1469201337543.jpg

M2 Note

Evo slučajno sam sad prolazio tu futoskim putem i govorio o tom kad pukne mreža, sad sam uspeo i SS da napravim, a pogledajte šta sam radio u to vreme [emoji23] [emoji23] [emoji23]

Para para paradoks

uploadfromtaptalk1469210708456.jpg

M2 Note

U poslednje vreme primecujem da se desava da su mi telenor korisnici cesto nedostupni? Onda nazovem posle par sekundi i onda su dostupni? Jel se desava jos nekome?

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Meni se dešava. Tj, ja sam nedostupan kada me neko zove, i onda mi odmah posle stigne poruka da imam propusteni poziv.

Dešava se meni, ali nije vezano za Ns te nisam pisao, mislio sam da je do telefona.

Cuo sam da postoji problem sa 4G mrezom, kad neko pozove Telenorovog korisnika koji je u tom trenutku na 4G mrezi desi se da ponekad bude nedostupan...

Kod mene to nije slucaj. Zato sto mi je retko ko na telenoru pa znam. Veoma iritantno

Taman mi istice ugovor kad se vratim. Izgleda da ce biti pravac u VIP :d

Где се ја крећем, углавном у централној Србији, не могу рећи да баш никад задњих година није било неких проблемчића, али то је било ситно, ретко и краткотрајно, да ми не пада на памет да мењам мрежу...

Cuo sam da postoji problem sa 4G mrezom, kad neko pozove Telenorovog korisnika koji je u tom trenutku na 4G mrezi desi se da ponekad bude nedostupan...

Kao sto vidis na SS u postu #49 ja sam bio na H+ i na H je puklo, a nije mi prebacivao ni na 4G u tom trenutku niti na 3G.

Ovo gore ti je ok protok i ping za datu jacinu signala, za outdoor, a pogotovo ako je indoor.

Moguce da je to konkretno mesto gde je handshake izmedju dve bazne stanice kada jedna korisnika preuzima od druge. Ima toga i po Beogradu, recimo pre nekoliko godina je VIP imao problem u Francuskoj ulici pored Kalemegdana i tako dalje.

Nego dajte jos neku lokaciju u centru (koncentracija ljudi) gde je je bila prica da je pun signal, a protok mizeran. To je vec problem. Kao sto je neko pominjao u BIGu da je imao dobar signal ali mrtav protok.

Ti si djilkoshe pominjao neki park gde "otpadas", kakva je sad tamo situacija?

Poslednja izmena:
Iskreno, nisam obracao paznju, posto sam se pomirio sa tim mestima, pa nisam ni gledao detaljno kako i sta, ali otici cu sutra sa drugom na kafu bas u Makijato to je tu kod tog Limanskog parka, pa cemo da vidimo.

A ne mogu da se setim nikad, budem u centru, ali ne mogu kad odem sa nekim na kafu da merim i tako to ili kad setam, pa da se skoncentrisem.

Od 10 pa do 20 bude u centru znaci preko dana i tamo do nekih 23-00, posle kako vreme prolazi, a smanjuje se broj ljudi penje se do skoro 40 i nesto kada sam ja izmerio jednom posle izlaska oko 3 sata.

Na kraju nisam otišao na tu stranu, bio sam na drugoj strani grada...

Inače izlazim iz kuće sad i dok prolazim kroz dvorište signal je ovakav.

Skrinsotovi odradjeni na svakih 10-ak metara...

uploadfromtaptalk1469301774283.jpguploadfromtaptalk1469301786433.jpguploadfromtaptalk1469301792539.jpg

M2 Note

Nazad
Vrh Dno