Šta je novo?

[Telenor] prepaid - Dodaj Internet

djuice

Slavan
Učlanjen(a)
21.07.2007
Poena
309
Od sada tarifni dodatak "Dodaj Internet" namenjen je svim prepaid korisnicima Telenora.

Tarifni dodatak "Dodaj Internet" namenjen je korisnicima koji koriste pristup wap i web adresama preko Telenor mreže. Izborom tarifnog dodatka Dodaj Internet, cena prenosa podataka se značajno umanjuje.

Za prepaid korisnike, Internet tarifni dodaci važe 60 dana od dana aktivacije, ili dok ga korisnik ne potroši.

Novi Internet tarifni dodaci se mogu aktivirati od 17.02.2009. Aktivacija Starih Internet tarifnih dodataka 5, 10, 50 više nije moguća. Korisnici koji već imaju aktivne stare Internet tarifne dodatke nesmetano nastavljaju sa korišćenjem dok ih ne potroše ili im ne istekne važnost (za stare tarifne dodatke to je 30 dana od dana aktivacije).

Novi Dodaj Internet tarifni dodaci pre paid:

50 MB - 290 dinara
250 MB - 590 dinara
1 GB - 1290 dinara

Tarifiranje se vrši na 10 KB. Cene su prikazane u dinarima sa uračunatim PDV-om.

"Dodaj Internet" tarifni dodatak može se aktivirati i putem govornog automata pozivom na broj 063/9863 (opcija 2,2,1,2 za prepaid korisnike).

Prepaid korisnici mogu da aktiviraju tarifni dodatak "Dodaj Internet" i slanjem SMS poruke: MB 50, MB 250, MB 1000 na broj 9000. Cena aktivacione poruke je standardna po važećem cenovniku slanja SMS poruke.

Kao i putem Portala Moj Telenor i Kod centra *111#.

http://www.telenor.rs/?section=private&page=6449
;)

Poslednja izmena od urednika:
Cek koji tarifni paketi mogu ovo da aktiviraju? Na sajtu i dalje pise da mogu samo oni stari...

Da, u pravu si.

Ovo bi trebalo djuice da razjasni :)

Prepaid korisnici od sada mogu da aktiviraju više Internet tarifnih dodataka.

Sa svakom novom aktivacijom rok važenja se produžava na 60 dana od dana poslednje aktivacije. Ovo važi i za preostali saobraćaj koji je korisnik ostvario prilikom prethodnih aktivacija tarifnog dodatka, a kome u medjuvremenu nije istekla važnost.

Poslednja izmena:
Interesuje me da li se ovi internet paketi (50mb, 250mb, 1gb) mogu kupovati i koristiti, samo ako se koristi preko tog modema i te kartice koja se prodaje ili mogu i na običnu prepaid karticu da kupim taj paket, ubacim u neki smartphone mob. tel. i povežem ga sa lap topom da radi kao modem?

Odgovor je da. Mogu se aktivirati na svakoj pre paid kartici Telenora, i naravno, telefon sa tom karticom mozete koristiti kao modem.

Hvala.

Pitao sam zato što bih povremeno koristio telenor prepaid, kada odem na odmor ili kada sam odsutan od kuće a treba mi računar, onda mi je najbolje preko tel, da ne bih davao novce za usb modem :)

pa imas modem sad i za prepaid i nije skup

Ali ukoliko poseduje telefon sa HSDPA podrškom, i tih nekoliko hiljada za modem je mnogo ;)
Dok je kartica u modemu, nema telefoniranja, a dok je u telefonu, može da se koristi i u tu svrhu...

djuice, kako postojeću prepaid karticu prebaciti u pakete koji se dobija kupovinom modema? Da bi po isteku internet dodatka protok koštao 10din/MB?

Ja sam do sada mislio da zaokruživanje ide DL+UL, pa RoundUP to 10, ali izgleda da ide DL na 10 i UL na 10....ili mi laže brojač na telefonu. Nije da sam se potresao, ali eto, zapažanje...

Postojecu pre paid karticu nije moguce prebaciti u Telenor Internet prepaid tarifni paket.

Cesto i ja na putu koristim net preko 3g mreze. Testirao sam modem, ali ipak mislim da se vise isplati samo uzeti na postojeci broj "Dodaj internet" tarifni dodatak. Na telefone kao sto su npr. Nokia E71 ili E51 moze se instalirati JoikuSpot pa da se ponasaju kao accesspoint-i za laptop. Tako nema pretplate i ugovora za modem, a sve lepo radi...

Lepo zvuci ova opcija, jedina mana je ogranicenje na 60 dana. Znaci ne moze da se rasteze paketic od 1gb u nedogled, ali koliko sam shvatio moze da se ubrizga "injekcija" od 1gb a onda na svaka dva meseca produzavas sa po 50mb i tako dok ne istrosis sve. Neka me ispravi neko ako nisam u pravu.

Lepo zvuci ova opcija, jedina mana je ogranicenje na 60 dana. Znaci ne moze da se rasteze paketic od 1gb u nedogled, ali koliko sam shvatio moze da se ubrizga "injekcija" od 1gb a onda na svaka dva meseca produzavas sa po 50mb i tako dok ne istrosis sve. Neka me ispravi neko ako nisam u pravu.

Iskreno,nisam bas siguran da ces imati sta da rastezes,posto ti je 1gb jako malo.Ja ga koristim,za mesec dana sam potrosio svih 3gb,iskljucivo na mailove,forume,blogove i sl!!! A kad sam otisao da uplatim novu dopunu od 1gb,obisao sam 10 trafika,nigde nije postojala opcija za to,sem uplate na osnovni racun!!! Posto sam predhodno dobio informaciju na 9863 da uplatim tako i da zatim posaljem MB 1000 NA 9000,tako sam i uradio!!!Ali,nista se nije desilo.Posle ponovnog zvanja i razgovora od 10 minuta,koji se NAPLACUJE,druga devojka iz centra mi je rekla da to ne moze tako,i da su u trafikama duzni da znaju proceduru uplate internet vremena,pa da im ja to objasnim!!!

ali cekajte! lepo ima opcija na onom "cudu" *111# za dodaj internet ako vec na trafici ne znaju kako...
nemam sad neki telenor broj da proverim, ali sam prilicno siguran da sam video...

a i lepo pise u prvom postu :p

Poslednja izmena:
ali cekajte! lepo ima opcija na onom "cudu" *111# za dodaj internet ako vec na trafici ne znaju kako...
nemam sad neki telenor broj da proverim, ali sam prilicno siguran da sam video...

a i lepo pise u prvom postu :p

Druže,ne može na taj nacin,pošto postoje 3 vrste dopune interneta,mala,srednja i velika dopuna!!! Cene se razlikuju po paketima,ovaj veliki od 1gb je najpovoljniji,u tome je fora!!!

Može li preko DODAJ INTERNET da (pristojno) radi Skype i druga VOIP bratija? Ima li neko iskustva sa tim? Za koje vreme se u Skype-u potroši, na primer, 1GB protoka tj. koliko je to razgovora za 1GB?

Meni je sve ovo preskupo, tj. dok ne uvedu flat. Prošle nedelje sam bio na odmoru i nekoliko dana probao samo MSN preko GPRSa... Znači, to nije normalno kako se vuklo, pucala veza, benchforum pokušao par puta da otvorim, neće, probao B92, učitao par stranica i odustao. Preneto - 14452KB (uglavnom za par sati MSNa !!!) iliti 577 din za moj tarifni paket (Više priče 500). :wall: Znam, bajat paket i sve to ostalo, ali ne bih im dao ni 100 din za 50MB ovakvog prenosa, GPRS signal na maksimumu, a prenosa nigde, tj. ima u tragovima. Kako bi tek radio Skype u tim uslovima...

Jedino ograda da nisam bio u urbanom delu i da je možda problem na relaciji moj W810 i Toshiba laptop preko IR, ali... potpuno sam se razočarao. Ehhh, kad se setim kako je to sve radilo u počecima GPRSa... :S:

Poslednja izmena:
A onda predjes na 3G i HSDPA i zaboravis na muke i rec GPRS, pa za normalan surf i EDGE zna da bude spor, a kamoli GPRS! :p

Meni je sve ovo preskupo, tj. dok ne uvedu flat. Prošle nedelje sam bio na odmoru i nekoliko dana probao samo MSN preko GPRSa... Znači, to nije normalno kako se vuklo, pucala veza, benchforum pokušao par puta da otvorim, neće, probao B92, učitao par stranica i odustao. Preneto - 14452KB (uglavnom za par sati MSNa !!!) iliti 577 din za moj tarifni paket (Više priče 500). :wall: Znam, bajat paket i sve to ostalo, ali ne bih im dao ni 100 din za 50MB ovakvog prenosa, GPRS signal na maksimumu, a prenosa nigde, tj. ima u tragovima. Kako bi tek radio Skype u tim uslovima...

Jedino ograda da nisam bio u urbanom delu i da je možda problem na relaciji moj W810 i Toshiba laptop preko IR, ali... potpuno sam se razočarao. Ehhh, kad se setim kako je to sve radilo u počecima GPRSa... :S:

Znači telefon ti je bio modem, i preko ic si ga povezao na komp? To onda nema veze sa brzinom gprs-a već sa brzinom ic prenosa. Jer i kad kablom povežeš je brzina prenosa sa kompom je 236kb/s.

OK, moja greška ukoliko je do IC porta, ali def. sam i ranije vezivao isti comp na isti mobilni na isti način i nije bilo ovako neupotrebljivo. :S: BTW, tamo gde sam bio je samo GPRS bio dostupan. :)

Poslednja izmena:
Ne mora IC da bude usko grlo. Ne znam dokle je to odmaklo, ali sećam se da sam imao (imam još uvek...negde :)) neki adapter na kome je pisalo "up to 4mbps".

tdejo86, proveri da ti OS ili neki SW nije skidao update ili tako nešto. 14MB za nekoliko sati kucanja (jel bilo kucanje ili? :)) MSN-a neće da može...idi na www.speedtest.net ili pusti DL sa nekog proverenog servera, pa pogledaj.
BTW postoji Internet tarifni dodatak za postpaid (ovde je tema prepaid), značajno je povoljnije.
http://www.telenor.rs/?section=private&page=6449

Ja sam taj što se žalio, mada nisam hteo da offujem. Speedtest sam probao, nije hteo ni da se učita onaj flash. :D Bio je zaista običan MSN (animirani smajliji su već u kešu, pa da ne tražim dal ih prenosi svaki put) i probao da otvorim bench i b92, na b92 jednu stranicu uspeo, kod druge odustao, kod bencha odustao na naslovnoj foruma.

Hteo sam da kažem da je preskupo za bilo kakvo normalno korišćenje ako ne aktiviraš dodatak ili uzmeš poseban paket, a to da će korisnici svako malo da jure neke tarifne dodatke da bi poslali SMS ili skinuli mail je smešno. Ako već daju sve te gigabajte za 1000 din ili koliko već na tarifnim dodacima, ne vidim poentu da je megabajt onda na 'običnom' paketu 50din. Znači, mogu da imaju zaradu i na 300MB za 590 din ili za prepaid 50 MB za 290din, a uredno drže i dalje 4 ili 5 para/KB na običnom paketu... I još sam upravo prevrnuo ceo Telenor sajt da nađem pod GPRS cenu za 1KB, nijedan paket ne prikazuje cene prenosa podataka, kao da nije ni dostupno osim ako uplatiš dodatke za Internet. Još ako se neko ponada da je cena slična pa ne aktivira dodatak, eto mu iznenađenja na kraju meseca... :smash:

Poslednja izmena:
Izvinjavam se zbog pogrešnog nicka.

Izgleda da nisi dovoljno dobro gledao.

http://www.telenor.rs/?section=private&page=81 je napisao(la):
Kako se tarifira GPRS?
Tarifiranje se vrši isključivo prema količini prenetih podataka, bez obzira na vreme koje korisnik provede na Internetu putem GPRS-a. 1KB (kilobajt) podataka koje korisnik prenese iznosi 0,04 dinara za post-paid korisnike i 0,05 dinara za pre-paid korisnike. Za 1MB (megabajt) može se pregledati oko dvesta wap stranica i poslati ili primiti oko 300 tekstualnih e-mail poruka.

Da bi mogao da koristi GPRS, pre-paid korisnik treba da ima najmanje 20 dinara kredita.

Nešto se mi ne razumeeeeemo nikako. :d To sam i hteo da kažem, mada sam verovatno na brzinu napisao - pod tarifnim paketima za razgovore, gde su napravilil i kalkulator za pozive, nemaš nigde info koliko košta Internet u tim paketima i koliko je papreno ako ne koristiš tarifne dodatke, tek kad odeš na GPRS, pa FAQ, nađeš cenu, tj. ovo što si i ti poslao. E, sad, zašto se taj info skoro pa krije, ne treba biti previše mudar, isto kao i sa Telekomom i njegovim tarifnim dodatkom za 99din koji daje skoro VOIP cene ka inostranstvu sa fiksnog. Pitam se samo dokle će se ovde kod nas tako tretirati kupci...

Nazad
Vrh Dno