Šta je novo?

[Telenor] Novi Prenesi Plus paketi sa internet protokom

^+porezi => 320 RSD, ali je to opet bolje nego 300MB za 755 RSD

@Falcon: možeš koristiti dodatke, nema veze što si na starom paketu.

Poslednja izmena:
Nisam ni znao za taj paket, upravo sam ga aktivirao. Hvala :)

Drago mi je da sam pomogao :) I ja sam na istoj kombinaciji 325+mobi, fale mi minuti da bih presao na prenesi plus 1gb, ali ako dodjem u posed Android telefona mozda ce mi ipak Internet biti vazniji.

što je razlika od 28.9% više "minuta" samo na konto zaokruživanja tako da do daljnjeg neću prelaziti na nove pakete sa 60+60 zaokruživanjem, kakvi god da su.

Ja ću morati po svemu sudeći prelaskom sa MTS od NG, ali isto je razlika oko 25% zbog zaokruživanja :S:

Ja sam prešao sa Prenesi 325 + mobi na Prenesi plus 1GB. Znači mi data, često telefon koristim kao modem za laptop.
Za sada mi minuta ne manjka, jer sam dosta u romingu. Pri promeni tarifnog paketa, propalo mi blizu 800 min.

Na novom paketu jedino mi smeta što ne može da se prati data potrošnja, nadam se da će srediti i to (sredili na specijal 650).

Poslednja izmena:
Meni su rekli u Call centru da na novom Prenesi plus paketu mogu da se prati preostali MB, dok u tarifnom paketu koji sam aktivirao to nije moguće.

Ja sam prešao sa Prenesi 325 + mobi na Prenesi plus 1GB. Znači mi data, često telefon koristim kao modem za laptop.
Za sada mi minuta ne manjka, jer sam dosta u romingu. Pri promeni tarifnog paketa, propalo mi blizu 800 min.

Na novom paketu jedino mi smeta što ne može da se prati data potrošnja, nadam se da će srediti i to (sredili na specijal 650).

Provera stanja SVEGA radi, pozovi *311#

...a nije ni 50% vec 10% ;)

Ima nas i sa 75% :p
Nego da pitam,ako je neko sklopio ugovor na telenoru na prenesi 1500,oce mu dati da se prebaci na novi najveci plus paket pre isteka ugovora? I da li na prenesi 1500 moze da se dokupi nekako minuta za razgovor?

Na *311# dobijaš realno stanje minuta i sms-ova, kao i trenutno zaduženje. Stanje MB stoji na stanju od prvog, tog meseca. Ne radi, na žalost.
Na Specijal 650, provera radi, na *444#

Ni kod mene nema stanja interneta samo minuti i SMS.

Na *311# dobijaš realno stanje minuta i sms-ova, kao i trenutno zaduženje. Stanje MB stoji na stanju od prvog, tog meseca. Ne radi, na žalost.
Na Specijal 650, provera radi, na *444#

Moja greska, sorry :(
Ali, to resava najobicniji symbian telefon sa svojim logom, resetuje se svakog prvog, i to je to... nikad nije promasio vise od par %, tako da se oslanjam na to.

Moja greska, sorry :(
Ali, to resava najobicniji symbian telefon sa svojim logom, resetuje se svakog prvog, i to je to... nikad nije promasio vise od par %, tako da se oslanjam na to.

Moram da se ispravim, ipak se azurira data potrosnja...

Da, vidi stvarno, radi!
21. 07. sam poslednji put proveravao, nije radilo, za data. Sad radi :)

Sta radi? Na *311# imas data info ili sta?

Da, sada očigledno dobijaš i realno stanje preostalih MB

Meni i dalje ne radi, imam tarifni dodatak 150...

Takođe, izgleda da ne radi na tarifnim dodacima.

Da, ja sam na Prenesi plus 1GB.
I dalje ne mogu da uhvatim koliko vremena mu treba za refresh.
I izgleda da refresh ne može da uradi sve dok je aktivna data konekcija (po meni, logično)

Prilozi

• ScreenShot1.Jpeg
    ScreenShot1.Jpeg
    81.4 KB · Pregleda: 148
Poslednja izmena:
kasne oni sa refreshom jakooo :)
to ja znam vec 2-3 godine kao postpaid korisnik, nista se nije promenilo

isto tako mi vec dugo vremena pokaze npr ujutru da imam jos 250 poruka na raspolaganju,i onda posle poslatih 10-15 poruka(ono, send to all kad zovem na rodjus ili kad zbog nekog razloga saljem od jednom puno poruka), za 2-3 sata i dalje pise da imam 250 poruka.
tako i sa internetom ;)

*311#

sto se tice provere preostalih minuta/sms/MB, ja koliko znam rade se 3-4 preseka tokom dana, zaboravio sam u kojim terminima... tako je bar bilo pre godinu-dve, koliko vidim kod sebe to se nije menjalo....

inace jedina mana ovih paketa je 60+60... mada za 10 dana koliko sam na Prenesi Plus 500MB, nisam primetio da mi se to drasticno odrazilo na potrosnju minuta... (btw do pre deset dana sam bio na Prenesi 150 - 60+1)

Već nekoliko dana (minimum četiri, a verovatno od početka meseca) ne radi refresh za data.
Minuti i SMS ok.
Paket: Prenesi plus 1GB.

Prepravio sam formule da mogu svi lako da izračunaju razliku između starih i novih paketa, ako razmišljaju o prelasku sa 60+1 na 60+60 zaokruživanje.

Potrebno je samo prekopirati kompletne kolone Usluga i Dužina iz specifikacije u kolone A i B kao što se vidi na slici.
Sada ne moraju da se brišu sve stavke koje nisu isključivo razgovori.
Dodata je i razlika utrošenih minuta u procentima.

Prilozi

• Telenor.png
    Telenor.png
    28.3 KB · Pregleda: 89
  • Telenor stari vs novi paketi.rar
    71.8 KB · Pregleda: 50
DuleC, evo sada sam gledao formule...

iako sam kod mt:s i imam MIX 1000, iskoristio sam tvoju racunicu i za vrednosti iz listinga.
dobio sam sledece:

Kod:
Suma Minuti 60+1	Suma Sekunde 60+1		Suma Minuti 60+60
            270                      37		                    314
Razlika u %: [B]16,2962963[/B]

to je racunanje vremena sa zaokruzivanjem prvog minuta i ispada razlika preko 16% za obracunatih 04:30:37 tj. 4.5 sata

dok u listingu kod mt:s stoji sledece:
Kod:
Usluga	 Trajanje/ Količina podataka	 Cena (din)
Poziv u mt:s mreži		03:07:17	0
Pozivi u mt:s mreži (F&F)	00:00:00	0
Poziv u okviru Biznet grupe	00:00:00	0
Pozivi izvan m:ts  u domaćem	00:49:02	0
Pozivi prema posebnom broju	00:00:19	18,22
SMS u domaćem saobraćaju	      60	0
Međunarodni pozivi		00:00:00	0
i po njihovom listingu izadje ukupno 03:56:42 iliti 14202 sekundi.

nagadjam da tu oni sabiraju tacno vreme, ali ti obracunavaju 60+1 u racunu...
znaci MIX 1000 ima 325min sa 60+1 iliti 380min za 60+60, kojeg nema vise vec ga menja MIX 1250 koji ima 450min, skuplju pretplatu, skuplji minut, skuplju uspostavu veze, zaokruzivanje na minut i bez internet protoka...

kako cu da ih pozdravim cim mi istekne ugovor :D

Kod mene je razlika 10-12% sa svim pozivima, a kada izbacim brojeve prema kojima mi je besplatan saobraćaj, procenat se poveća za ~2%.

Koristim 325. Prenesi 200 mi je malo, Prenesi 400 mi je mnogo, a Prenesi Plus 1GB je bespotrebno skup, jer mi nije potrebno toliko poruka ni protoka. Dodatak od 150MB je i više nego dovoljan.

nego, jel neko zna da li postoji popaid paket gde mozes da platis koliko potrosis - bez nekih besplatnih stvari i bez mesecnog obaveznog dela?

propada mi mesecno 300SMSova i 30ak minuta razgovora, a parking me ubi...

Ima na telenoru start paket, bez uračunatog saobraćaja, pretplata 150 din, obračunavanje na 1s. LINK

argh... ne isplati se... samo na uspostavu veze ode 350din bez PDV i poreza...

Vrh Dno