Šta je novo?

[Telenor] Novi Prenesi Plus paketi sa internet protokom

Iv@N_SD

Čuven
Učlanjen(a)
10.03.2005
Poena
630
Za sve vas koji svoj život ne možete da zamislite bez Interneta, sada možete odahnuti jer Prenesi Plus tarifni paketi pored besplatnih poziva i SMS poruka, donose i besplatan internet protok u domaćem saobraćaju. Jedino u Telenoru, sve što ne potrošite u jednom mesecu, automatski se prenosi i stoji vam na raspolaganju tokom naredna tri meseca, uključujući i internet saobraćaj.

153quzb.jpg

LINK

Šteta što nema jedan upola manji paket za manje zahtevne korisnike, tipa 150min/500sms/300-500MB za nekih 700-800din. :(

Poslednja izmena:
U domaćem saobraćaju verovatno znači "ne u roamingu". Možda i grešim :)

Ali 60+60 je bezobrazluk.

Poslednja izmena:
Фала богу да су и у Теленору одлучили да убаце интернет у неке од пакета. ОК је пакет али за оне којима стварно треба 1000 порука и 1 гигабајт, али таквих је мало. Као што рече неко горе 150/500/300 би било много боље решење

Za pohvalu je sto su ubacili nesto novo, jer su bili dosta osakaceni bez besplatnih minuta, ali ipak ocajno tarifiranje ce brzo "pojesti" tih 300 minuta na ovom manjem paketu.
I meni se cini da je VIP bolji izbor, jer retko kome treba 1 ili 2 GB na telefonu.

Šta li znači internet u domaćem saobraćaju? Pa čak ni domaći sajtovi nisu hostovani u Srbiji. A i ovo da se velikodušnih 1000 minuta u Telenor mreži troši poslije potrošenih onih standardnih... strašno. A onda i cijena... Vip rulez za sad.

Domaci saobracaj = ne u romingu.
A sto se tice minuta u mrezi, to je i kopirano sa vipa, gde takodje vaze posle standardnih :)
Iako je to fora i kod jednih i kod drugih, moram da primetim da su telenor minuti bolji jer imaju vise korisnika. U mom slucaju ne bih imao koga zvati sa vip minutima, a sa telenor bih imao. To naravno kad bi mi tarifa odgovarala, a ne odgovara :)

Što samo nisu ubacili koji MB neta u Prenesi pakete.... (recimo 325min/325sms/325mb za 1000din bi bio pun pogodak ;) )
Ovako...šta stvarno čovek da radi sa 1000 poruka...

pa da izbacuju pogodak pakete za korisnike, onda bi se razlikovali od drugih... a to smo videli da im nije cilj :D svi kopiraju jedni od drugih, a gledaju samo svoju zaradu...

Baš me zanima šta li će mts da uradi, da li će dati odgovor na tarife.
Možda neka MIXer tarifa :)

Sa 60+60 zaokruživanjem mi ne treba nijedan tarifni paket, makar i net bio 100GB za 100 dinara :mad:

+1

Brale, nikako da pogode .... da li to namerno rade da nas zezaju ili .... ?

Rade kako njima odgovara, daju vise i ono sto nam ne treba, samo da uzmu vise novca za vecu preplatu

pa i nije toliko lose, sta se sada bunite....desire za 29k :)

Ja imam prenesi 325, i vezan sam ugovorom do januara 2012. godine, pre 2 meseca sam uzeo dodatak 300 mb net za 590 din (prosecno potrosim 70ak mb mesecno, a nazalost ne postoji manji net paket, tako da sam osudjen na tih 300mb), i plus svaki mesec prekoracim poruke za mozda nekih 50ak do 100... Sto se poziva tice, recimo da su 50% telenor i 50% mts. Svaki mesec mi propada nekih 100 minuta, sto sa ovim obracunom 60+60 bi recimo bilo da mi propada 50-ak min... Sve ukupno me kosta 1000 pretplata + 590 net + 200 sms = ~ 1800 din plus porezi.

Cini mi se da bi mi se ovo isplatilo... Da li mozda neko ima insajdersku informaciju da li ce se mozda pojaviti neki prenesi paket od 1000-1200 din, posto, ako sad predjem na ovaj paket Prenesi Plus 1GB, koji kosta 1490 din, narednih 20-ak meseci necu moci da se vratim na paket manje vrednosti, a realno mi 1 GB ne treba, ma i 100 MB bi mi bilo puna kapa... ?? Ovih 1000 poruka mi znaci mnogo, besplatni minuti u telenor mrezi - sta znam, sve jedno, sigurno ih ne bih iskoristio, a sto se 60+60 tice, imao sam 122 razgovora ~ 400 minuta...

I ja sam na Prenesi 325 i dodatak 300MB.
Ovaj paket mi zvuči zanimljivo...

Po meni trenutno najpovoljniji paket je kod MTS-a , preko OVE promocije , uzeti jedan od ovih paketa.
Dakle uz 066 broj za npr 1000 dinara pretplate dobije se :
* 500 minuta poziva ka 066 brojevima
* 500 minuta poziva ka ostalim brojevima u domaćem saobraćaju
* 500 SMS poruka ka 066 brojevima
* 500 SMS poruka ka ostalim brojevima u domaćem saobraćaju
* 500 MMS poruka u domaćem saobraćaju
* 500 MB za prenos podataka u domaćem saobraćaju
Obračunski interval je 60 + 1s , cena je sa uračunatim PDV-om, a bez poreza na upotrebu mobilnog telefona.
Ugovorna obaveza 12 meseci , a promocije traje isto toliko :)

Poslednja izmena:
Ovi novi prenesi su odlicni. ~1900 din trenutno (bice 1700+ bez onog 10% poreza) - a jedino manje minuta u odnosu na npr. Vip-ov 900 (2500+ s porezom). Uz mnogo bolju mrezu (3G) definitivno bolja opcija za korisnike Android-a, iPhone-a i sl. Eto npr, Desire je 29, a Milestone 25.000

Poslednja izmena:
ALI

VIP deli vauchere 10-50%
VIP ima 60+1
VIP ima 3x vishe minuta <kada ovo spojimo sa tachkom 2 , mogu da kazhem slobodno 4x vishe minuta)

zakljuchci:

telenor romaing kod vipa ne bi smeo da radi nishta loshije nego samom telenoru
porez je porez skinuli bi ga i vipu i mts

da je mts iole normalna firma onaj boslin paket je chudo....ocje li vecj jednom taj MNP.

Ja sam se za 10% zadovoljio. treba biti skroman :)

Ja gledao ovu novu ponudu i deluje mi suludo. Čemu 2000SMS-ova, kad ni ja SMS manijak (koristim SMS kao chat, dosta ljudi sa kojima se kuckam ima sličan iPhone/Android fazon kucanja poruka po folderu) ne potrošim više od 800-900, plus smanjili broj minuta na 600? Prenesi paket 950 je daleko bolji, pa mu dokupiš neki internet dodatak. Meni bar tako više odgovara, a kapiram i svakom drugom, osim ako ne koristi usb teethering i ne surfuje preko telefona...

Ovi "Prenesi Plus" paketi nisu bas izbalansirani kako treba. Moze to i bolje.

I VIP i 066 su nekako odmereniji.

Ponoviću još jednom i u ovoj temi, sačekajte MNP :)

Vrh Dno