Šta je novo?

Telenor me vise videti nece

Igoritza

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
19.10.2007
Poena
229
Ovim putem pozdravljam mog druga siska, sto kad mu stigne racun iz telenora, kroz dzep ... stiska.

e ovako - nisam pod konstantnim pritiskom da sakupljam sveze informacije o kojekakvim promocijama, novim ovim i onim paketima, i do sada zaista nisam imao pojma koji prepaid paket koristim na ovoj lopovskoj mrezi.

tamo negde - pocetkom ove 2011, poruka koja je konstantno godinu dana u rikverc bila 2.5 dinara - skocila na 4 dindze. i ja reko - ajde dobro, 4 dinara, kapiram da je kriza, mora cvetkovic i njegova maksimalna vladada uberu koji porez pride.

u tom trenutku sam proverio koja je bila cena SMS-a na telenoru, i od svih aktuelnih paketa, bio je valjda neki SMS paket za prepaid, koji smanjuje cenu poruke, ali posto ja i zovem i pisem, reko aj da ne menjam.

i sta se desi sad - dopisujem se sa nekom cujshikom sa fejsa, preko moba. i krenem da shaljem poruku - ne moze. failed.

proverim kredit - 4.xx dinara. razmishljam - ukucacu SOS, ali mi nije jasno sto ova nije prosla ??

ukucam soska, posaljem poruku njojzi. cisto iz radoznalosti proverim kredit - minus 13.5 dinara!

posaljem sebi na drugi mob poruku - minus 31 dinar.

dakle meni sada poruka kosta negde oko 17 dinara. SEDAMNEST DINARA, EEEEEJ BRE!

odem podhitno da promenim tarifni paket, na onaj njihov "moj telenor" kad ono:

Telenor je iskljucio opciju online promene paketa za postpaid i prepaid korisnike. vise NE MOZE preko portala da se menja paket. zvanicno obrazlozenje neko na nekom forumu napisao da je to izvedeno iz novog zakona za zastitu potrosaca, a mail koji je dobio je:

Citat:
Usled promena u primeni novih zakona, zakonodavac je propisao obavezu da reklamaciju možete uložiti pisanim putem, na sledeći način:
Fizičko lice - pisani dopis, svojeručno potpisan od strane korisnika broja, uz priloženu kopiju važeće lične karte.
Pravno lice - na memorandumu firme, potpisan od strane ovlašćenog lica i overen pečatom firme.

1. kako je to promena paketa reklamacija ?

2. sta bi sa pojmovima - ugovor na daljinu, zakon o elektronskom dokumentu, zakon o elektronskoj trgovini, elektronski potpis, zakon o zastiti gradjana ... ?

3. zasto se i dalje ne postuje zakon kada su u pitanju obmanjivanje naroda sa netacnim cenama, koje i danas stoje po bilbordima ?

da bi promenio tarifni paket -

MORAS DA IDES U POSLOVNICU!

drzavo srbijo, sta je sa ljudima u ruralnim mestima, gde je najbliza poslovnica po 70-80 kilometara ? sta je sa onima koji su stalno aktivni, i svaka 3-4 dana zbog posla i stednje moraju da promene taj paket (a ja znam takve ljude) ? sta je sa mozgom ?

ja ne znam zaista kako i na koji nacin mi se obracunale i to dve poruke na 17 dinara, sve i da je greshka, sve i da je nesto sto sam ja uradio, takve stvari od operatera MORAJU da mi stignu kao obavestenje na telefon. "ej Igoritze, ovde telenor. skupe su ti poruke!"

MTS poslovnico, vidimo se sutra ujutru!

Poslednja izmena:
Vidi ga, odma se vata za kvaku cim je malo zaskripalo... Neces ti dugo u braku :d

Nije u pitanju poskupljenje (od 400%), odakle ti ta ideja (?!), vec greska kod operatera. Idi u poslovnicu i reklamiraj to.

Poslednja izmena:
Da nisi mozda slao poruke u inostranstvo? Medjunarodni sms je 17,7 dinara. Ili proveri da nije bilo vise spojenih poruka ili korišćenja naših karaktera č,ć,ž i sl. jer oni zapravo troše više mesta u poruci od c,c,z itd.

Savet je da prvo pogledaš listing preko istog "Moj Telenor" portala.

Javi šta je bilo u pitanju.

Neko jos koristi pre paid?? :d

u zivotu nisam stavio cirilicni karakter, a nisam ni sinoc.

poruke sam slao sa moje telenor, na MTS mrezu, to se ne kategorise inostranstvo kolko ja znam. ali ima smisla to sto kazes zALFex, kad malo razmislim, nacin na koji mi je u toku jucerashnjeg dana otiso kredit, sugerise da mi je ceo dan naplacivao poruku po 17 dinara.
u svakom slucaju -

nemogucnost da bilo sta vise kao korisnik promenim elektornski
"slucajne" medjunarodne poruke

razlozi da se pozdravim s'ovim lopovcinama.

razlog zasto sam na prepaid-u lezi u cinjenici da sam vec jednom bio pokraden od strane telenora. na ugovoru od 24 meseca, ostalo mi je jos 4 meseca, i NIKAD mi racun nije bio prelazio 2360 dinara, da bi tog 20og stiglo - 8500 dinara. kzu slao sam poruke na nekakav 8754 broj po ceni od 200 dinara po SMS-u. pa me jos ubedjivali da mi neko potkrada telefon u svrhu slanja tih poruka, a informacije o registrovanom "8754" nisam naso ama bas nigde. tu prepaid karticu sam zavrljacio u bunar, a one opomene kredit ekspresa iskoristim da napravim kvalitetan fishek za duvaljku. super leti

Nemoj da brzaš. Sigurno je neki problem zbog MNPa. Mada, ko zna, možda je MTS i prodat za tepsiju bureka, a da mi ne znamo, pa se sada tarifira kao inostranstvo
5xJF8.png
.

Kada sam razmisljao o promeni operatera izvrsio sam blago poredjenje po sajtovima sva tri operatera, i sto se pri pejda tice, par tarifa u Telenoru nisu daleko jeftiniji ali su donekle povoljniji od VIP-a i MTS-a. A sto se promene tarife tiče, kada sam im se obratio dobio sam info da će u najskorijem vremenskom periodu biti vracena promena preko sajta, uputise me kod dilera (za nas iz ruralnih krajeva ;) ) Tako da bih iskoristio pesmu nekada vrlo popularnog dua K2 "Nije sve tako crnooooo... " :))))

Vidi ga, odma se vata za kvaku cim je malo zaskripalo... Neces ti dugo u braku :d

Nije u pitanju poskupljenje (od 400%), odakle ti ta ideja (?!), vec greska kod operatera. Idi u poslovnicu i reklamiraj to.

Mislim da je ipak najjace sto je vec najavio odlazak u mt:s poslovnicu :D:D:D

Drugim recima - vec za mesec dana ocekujem topic slicne tematike, samo sa jos vise ogorcenosti i besa, velikih slova i uzvicnika... i naravno - bar duplo duzu :d:d:d

to ti spakovaop neko sa foruma ko te ne voli..:d:d:d

evo, uplatio sam kredit - poruka 17 dindzi.

zovem servis - "dodjite da date pismenu reklamaciju, i sve ce da bude gotovo sledeceg petka. danas radimo do 8 na banovom brdu. mozete da uplatite "dodatni sms" za 200 poruka po ceni od 176 dinara, dok vam se situacija ne resi."

kakvi neprofesionalni mamlazi. gori su od SBB-a po pitanju dostupnosti administratora mreze. to je nekom posao od 3 minuta, da resi, resetuje, sta vec. al ne - "admini su nedodirljivi svetleci entiteti, koji bleje na nebu"

evo, uplatio sam kredit - poruka 17 dindzi.
Jel' to opet za poruku ka toj istoj ribi... ili pak bilo kome?

Da nije u roaming-u? :D
Igoritze, riba ima phone sex sa tobom preko poruka dok brcka noge na nekoj plazi u Egiptu :d:d:d
zovem servis - "dodjite da date pismenu reklamaciju, i sve ce da bude gotovo sledeceg petka. danas radimo do 8 na banovom brdu. mozete da uplatite "dodatni sms" za 200 poruka po ceni od 176 dinara, dok vam se situacija ne resi."

kakvi neprofesionalni mamlazi. gori su od SBB-a po pitanju dostupnosti administratora mreze. to je nekom posao od 3 minuta, da resi, resetuje, sta vec. al ne - "admini su nedodirljivi svetleci entiteti, koji bleje na nebu"
Cisto da te pripuitam - jel' mislis da bi sa pomenutim mt:s-om bilo ista bolje po ovom pitanju?
(za VIP vec ne znam, sa njima nisam imao nikakva iskustva)

Covece, predji na post pejd :) Ali vip ili t'nor, nikako mts u bilo kojoj varijanti :d

Kazu da mt:s ima prilicno brz net, ako ne i najbrzi... ili se bar kolje sa VIP-om.
On the other hand, Telenor je najsporiji, definitivno... nazalost :)

***, koliko hejta prema mt:s-u u samo jednom threadu... Prosto da kleknem i zahvalim Bogu sto sam ja sa njima do sad imao samo dobra i pozitivna iskustva! :D

Otprilike tako . . .. I svake nedelje sveću da im pališ u crkvi, da stanje ostane tako kako jeste, nepromenjeno.

mt:s ruleZ!:p

E, a bili smo protiv Karića, a Vidi kako nas samo je*u ovi Norvežani. Kod "čika Bogoljuba" bile poruke dž, uspostava veze 1,5 din. tarifiranje 1s...ma milina :d

da se razumemo - ove tarife sto telenor daje - to je samo na papiru. ko zna sta to oni realno obracunavaju. na drugom mobu, sekundarni za pos'o, imam MTS karticu. vreme razgovaranja na telekomu je skro duplo u odnosu na telenor, isti/slican paket. jedno je papir, drugo je realnost. pozoves sa 063 4 puta za dvesta dinara, i dovidjenja kredit. na telekomu to ide i do 10ak poziva iste duzine. nek je MTS najgori servis, al bar ne kradu malo po malo

Ko je bio protiv Mobtela? Ja ne .... e sad, što su uradili kao komunisti posle WWII, ladno uzmeš čoveku firmu i prodaš je kao da ti je deda ostavio ......

A što se zaokruživanja tiče... setite se ko je prvi to doveo u Srbiju .....

Ko je bio protiv Mobtela? Ja ne .... e sad, što su uradili kao komunisti posle WWII, ladno uzmeš čoveku firmu i prodaš je kao da ti je deda ostavio ......

A što se zaokruživanja tiče... setite se ko je prvi to doveo u Srbiju .....

Ako se ne varam bilo je u početku zaokruživanje na mt:s, ali su ubrzo prekopirali mobtel i bilo je zaokruživanje na 1s. A VIP je prvi počeo sa zaokruživanjem na 60s, a ovo dvoje su brže bolje potrčali k'o magarac za šargarepom da se slučajno VIP ne bi obogatio, a da oni ostanu praznih šaka :D

Pa dobro, neki su i zaslužili da im se otmu sve firme, ali nećemo da ulazimo u domen politike.

A odakle ti to da je najsporiji? Mozda kod tebe na tvojoj lokaciji.... a i to ce sve da se promeni do septembra ;)

TTalk Htc Desire

A odakle ti to da je najsporiji? Mozda kod tebe na tvojoj lokaciji.... a i to ce sve da se promeni do septembra ;)

TTalk Htc Desire

Sporiji je Telenor od VIP-a na bilo kojoj lokaciji, barem za sada.

Po meni Telenor ima najbolje pre-paid pakete (ali samo zbog dodataka). mt:s ima bolji omiljeni broj i ima F&F koji mogu dosta da znače ukoliko pričate i SMS-ujete sa odredjenim osobama, koje naravno moraju biti na mt:s mreži. A VIP ima solidne opcije, ali su malo skuplji od konkurencije.
Tako da povuci potegni sve su to ista gov*a, ali drugačije upakovana.

TTalk Htc Desire

Licno iskustvo, kao i iskustvo drugih... uostalom, baci pogled ;)

Ja, kao sto rekoh u tom thread-u, retko prebacujem "magicnih" 0.56Mbs... sa raznih lokacija mereno, uvek toliko baca. Samo sam jednom izvukao 1.54, ni sam ne znam kako :D
A upload, za Telenor vec standardnih (kod svih prakticno) - 0.35Mbs.

Sve je to losije od konkurentskih operatera.

^^Ja sam u njihovoj poslovnici u pančevu merio i bila je brzina 2,54, a up tako nešto oko 0,35. A u VIP-ovoj poslovnici sam takodje merio i down je bio oko 5,90, a up oko 2.70.

OK, download im jos i varira, te moze da se ubode i dosta jaci... eno tamo u onom thread-u sto sam linkovao, Falcon skoro dohvati i celih 6Mbs jednom prilikom, sasvim slucajno :D
Kazem, ja licno preko 1.5 jos ne videh, ali uglavnom je 0.5. Upload, videsmo svi - 0.35, zakucano. Verovatno limitirano.

Bilo kako bilo - od VIPa znatno losije, za obe kategorije ;)

jel brine neko ovde za moje probleme ? sad sam shvatio da sam ja u romingu izgleda. poruke a i POZIVI mi se tarifiraju ko da zovem insotranstvo. kakvi majmuni... :(

Vrh Dno