Šta je novo?

Telenor - K800i vs. N73

Varas se,N73 NEMA brzi procesor od prethodnika,brza je zbog bolje optimizacije 3rd Edition Symbian-a u odnosu na starije Symbian-e! ;)
Pozdrav ,)

Varas se,N73 NEMA brzi procesor od prethodnika,brza je zbog bolje optimizacije 3rd Edition Symbian-a u odnosu na starije Symbian-e! ;)
Pozdrav ,)

Slazem se, koliko je meni poznato cela n serija (bar do sad) ima isti cpu na istom kloku.

Evo malopre sam bio do telenora u veru na konjarniku i uzeo n73.Za sada nema guzve.
Videcemo kako ce se telefon ponasati.
Nego zanima me oko formiranja baterije.Sada kad sam ukljucio fon baterija mi je puna.Zanima me kako da formiram bateriju na n73?
Da li da je pustim da se isprazni do kraja pa da je onda punim 12 sati ono tri puta mislim ili ima neka druga varijanta?
Molio bih nekoga ko ima iskustva ako moze da mi odgovori.
Pozdrav!!!!!!!!!!!

UF BRE LJUDI!!!!!!!!Dokle vise sa tim glupostima oko formiranja baterija,ja mislim da svakih nedelju dana neko pita kako da je formatira a MILIJARDU puta smo ponovili da se baterije (li-ion i li-pol) vise NE FORMIRAJU!!!!
Pozdrav ,)

UF BRE LJUDI!!!!!!!!Dokle vise sa tim glupostima oko formiranja baterija,ja mislim da svakih nedelju dana neko pita kako da je formatira a MILIJARDU puta smo ponovili da se baterije (li-ion i li-pol) vise NE FORMIRAJU!!!!
Pozdrav ,)

Posebno Li-Poly se NE FORMIRA ;) Garantujem vam svojim k800i...

misterx: kakve sad veze ima tvoja kupovina memorije sa nazivom teme?

Lomnica: tnx za informaciju. Inace bilo kako bilo; bitno je da brze radi (ali jos uvek je po meni i to nedovoljno brzo). Mislim da cu sledeci da kupim tek q-tec9600 (mozda ih treci operater da;placao bih mu dozivotnu pretplatu za taj tel ako treba :d )

Eto, ja bas juce uzeh N73 u Telenoru i potvrdjujem da u datim trenucima Symbian ume da uspori.Ali, istini za volju, meni je to apsolutno svejedno jer je ovo prvi put u zivotu da ja koristim Symbian koji ima pregrst opcija za razliku od mojih prethodnih telefona :) pa sam tako i ja prosto odusevljen telefonom i Symbian OS-om.Inace, na tastaturu se treba navici jer je stvarno skucena, ali dobro, ni to nije problem :).Ne znam kakav je K800i, ali je meni N73 stvarno super telefonche :).Poprilicno sam zadovoljan :).

Cena je 200 € za oba telefona uz ugovornu obavezu od 2 godine.

Nisam siguran koliko ti se to isplati, a i na prolece pocinje da radi treci operator sa novom ponudom telefona.

Uzmi kredit u banci i kupi pet puta bolji telefon, i imaces i pet puta manju mesecnu ratu. Kada vec imas ugovornu obavezu da znas zasto je imas. A ovi telefoni ce ti zastareti posle godinu dana, sada niko ne nosi telefon duze od godinu dana.

sada niko ne nosi telefon duze od godinu dana.
100% siguran??? :)
Dobra je ponuda telefona medjutim meni za sada ovaj moj matorac dobro sluzi i ne osecam potrebu da se sada obavezujem cekam treceg pa ce valjda biti jos boljih ponuda nego ove sada od sva tri operatera. Od ova dva pomenuta pre bih izabrao SE nego Nokiju, jer je nesto bas ne gotivim mada sada kada su Nokia i Siemens dobili odobrenje Evropske komisije da smeju da udruze svoje resurse za mobilne telefone verovatno ce sledeci aparat biti Nokia-Siemens.

Ama bre... Dokle ce ljudi da lupaju tako vec mesecima!?NISU udruzili divizije za proizvodnju mobilnih telefona,nego za mreze i mreznu opremu!!!!!Tako da ces Nokia-Siemens docekati na sveti NIKAD pa cekaj ako si voljan!!
Pozdrav ,)

Prvo ne volim da mi niko kaze da lupam (ako me nisi uvrstio u grupu koja lupa onda izvini), jer ja to retko kome kazem cak kad je i druga osoba nije u pravu, vec ga argumentima ubedim, ovu saglasnost sto sam ja napisao da su dobili vazi za proizvodju i distribuciju mobilnih aparata sa SIM karticama( Koji mobilni aparati koriste SIM kartice?;) ). Nokia je dala dobru ponudu da otkupi nekadasnje Siemensovo odeljenje za proizdodnju mobilnih aparata sa namerom da udruze svoje proizvodne snage da bi parirali brendu Sony Ericsson, ali nece preuzeti sve radnike odeljenja Siemensa pa se ti isti radnici okupljaju pred centralom Siemensa da ih zaposli. Za par dana (utorak ili sreda) bi trebalo da taj akt potpise predsednik Evropske komisije za borbu protiv monopola(ne znam tacno ime komisije ima ih vise) i taj akt ce biti dostupan javnostiputem sajta EK. A sad treba na osnovu te saglasnosti da se dogovore, jer bez te saglasnosti posao bi im propao. Na isti ili vrlo slican nacin su se Sony i Ericsson udruzili pa sada imamo mobilni aparat cija oznaka je u naslovu ove teme - K800i.

Poslednja izmena:
Mozda Nokia otkupljuje pogone Siemens-a,ali da prave Nokia-Siemens telefone... :p
Malo jesam bio ostriji,priznajem,ali samo zato sto je dosad gooooooomila njih to udruzivanje shvatila kao da ce za mesec-dva poceti da izlaze Nokia-Siemens aparate sto NIJE tacno!!
A sto se Sony-a i Ericsson-a tice,to je nesto drugo i to je bas tako i osmisljeno,jer je Ericsson mogao da profitira dosta od tehnologija koje drzi Sony (znas kad bi imali Cyber shot i Walkman seriju da nije bilo toga) a Sony je hteo da prodre na trziste mobilnih telefona malo"profitabilnije"jer je jako slabo stajao ranije,i to je bas zato i uradjeno i to bas u oblasti mobilnih telefona,sto ipak NIJE slucaj kod Nokie i Siemens-a!
Pozdrav ,)

Ljudi, koji JBenchmark koristite za vase telefone?Sve verzije ili samo neke?Ja sam uradio sada test sa JBenchmarkHD, dobio sam pomalo porazavajuci rezultat... quality mi je dve zvezdice od cetiri, a gaming score mi je 95.

Mozda Nokia otkupljuje pogone Siemens-a,ali da prave Nokia-Siemens telefone...
Bice neko udruzivanje pogona i u tom tekstu koji je usvojen navodi se da ce buduci mobilni aparati trzistu biti poznati pod imenom Nokia-Siemens. Nazalost daj tekst nemogu da prikazem javno, jer ga ja licno celog nisam ni video vec mi je jedan "prijatelj/poznanik" koji ima veze u nekoj od te dve kompanije dostavio malo zamaskiran tekst. No vreme ce pokazati no vratimo se Telenorovom Dinovskom izboru i modelima K800i vs. N73.

Nokia-Benq-Siemens :d

Um, Benq-Siemens?

Ne znam dali vam je poznato, ali benq je odskora prestao da finansira Siemens diviziju koja je u njegovom vlasnistvu zbog prevelikih gubitaka koji je doticna napravila, tako da sada rukovodstvo trazi novog strateskog partnera i prema nekim spekulacijama to mozda bude i Nokia, videcemo ;)

Hm, jedno pitanje.U specifikacijama telefona na mobilnisvet.com pise da N73 ima 18-bit displej odnosno 262.144 boja, dok mi Nsys Info prijavljuje da ima 16.777.216.Sta je tacno?

Sta kaze info na Nokia sajtu?

tacno je ono prvo... dakle, 262.144 colours (18 bits)...

Da, videh i ja bas na oficijelnom Nokiinom sajtu :).Hvala

Dorry, skinucu sada sve verzije pa cu ih isprobati i postovati rezultate, bas da uporedimo :).Cini mi se daj K800i malo brzi od N73.

Moze li mi neko objasniti zashto je bitan benchmark mobilnog telefona? Mis'im stvarno...

da se vidi ciji je vetji... mislim rezultat... :D

nema na cemu... :)

Huh, ima li jos neko N73 koji se zapucava?Evo, pisem upravo poruku i odjednom sve stane, zamrzne se.Ima li neko ideju do cega moze biti?Pomaze samo vadjenje baterije... :(

Poslednja izmena:
JohnnySM,pa to ti je sigurno do sw koji imas.

Huh, ima li jos neko N73 koji se zapucava?Evo, pisem upravo poruku i odjednom sve stane, zamrzne se.Ima li neko ideju do cega moze biti?Pomaze samo vadjenje baterije... :(

meni se zaglupeo jednom tako da nije pomagalo ni vadjenje baterije, tek kada sam izvadio mem. karticu proradio je...

software sam update-ovao tako da mislim da nije do njega

Da li je neko probao da li radi 064 kartica na SE K800?Naravno,mislim na telefon iz Telenor paketa.,)

Meni je objasnjeno da na telefonima iz Telenora rade samo 063/062 kartice i da oni mogu da se dekodiraju, ali da se gubi onda garancija ako se to uradi.

Elem, telefon za sada radi dobro, baterija super drzi, videcemo da li ce nastaviti da se tako zakucava.Ako nastavi, moracu onda da uradim update (iako mi se to bas i ne radi...), a ako i posle toga nastavi, nosim ga na reklamaciju pa nek oni lupaju glavu sta moze biti.Do mem. kartice nije, desilo mi se to i pre nego sto sam je kupio, a sad, videcemo.

Vrh Dno