Šta je novo?

Telenor iPhone?

Anti Patriota

Čuven
Učlanjen(a)
21.12.2002
Poena
620
Nacuo sam da ce biti iPhone u Telenoru? Ima li neko vise informacija?

Hvala.

Ma priča se u puno tema....a pričalo se i prošlih godina...a pričaće se i sledeće... Verovatno će biti polovinom sledeće godine...a i kad bude...neće biti jeftin...i uzimaće se uz mnogo jake tarife kao lux telefon... Batali.. ;)

Moj komsija radi dugo ( od otvaranja ) u Telenoru kao komercijalista i rekao mi je ( u poverenju :alo: ) u septembru, da ce od kraja oktobra ili pocetkom novembra pustiti 3gs na ugovor i da je taj posao vec uveliko dogovoren...
Prodje oktobar, a prolazi i novembar...Sad ce Nova godina jos malo...

Poslednja izmena:
A da puste oni prvo recimo 3G, pa onda 3GS, pa cetvroku kad normalan svet bude imao ugradjen smartphone u kutnjak...

Meni su isto rekli u Telenoru i toliko sam srećan što ću otići u Nemačku zbog kupovine istog jer njih ne vredi čekati :D

sta ce im 3gs, pa uveliko se pravi i prodaje 4g!? ima ga cak i u makedoniji i crnoj gori i to relativno povoljno.

I gde će naći sada 3GS kad se više ni ne proizvodi?

neka lepo krenu sada na vreme sa 2G modelima, pa da nasa deca za 18-e rodjendane budu mogla uz 10 godisnje ugovore da kupe 4G ...

sta ce im 3gs, pa uveliko se pravi i prodaje 4g!? ima ga cak i u makedoniji i crnoj gori i to relativno povoljno.

Ovo sumnjam da je tačno, tj bar nisu onda legalni jer bi ljudi tamo kupovali iPhone a ne u državama zapadne evrope.

Ako uopste docekamo iPhone pre ce biti u VIP-u nego u Telenoru.

Biće i kod nas iPhone 4 kada telekom.rs bude t-mobile.rs :)

Kod nas ce u tarifi prenesi 1Gb ili 2Gb taj telefon kostati bar 400 evra(posto Desire koji je duplo jeftiniji kosta oko 230e za 1Gb), sto je uzasno mnogo za nase uslove. A sa druge strane koji broj ljudi moze da plati i da li se Telenoru to uopste isplati?

uz mogucnost placanja na 6 rata, mislim da ce ici ko ludi...

Tek kada se omoguci normalna trgovina na AppStore i iTunes-u iz Srbije, kao i mogucnost prijema uplata iz inostranstva (ako ste developer) sa AppStorea, Apple ce dozvoliti provajderima da prodaju iPhone.

Kako je Crna Gora to rešila? Ne verujem da oni imaju napredniji bankarski sistem od nas? Let alone AppStore Crna Gora (možda i ima, ali ne vidim zašto ni onda kod nas to bio problem).

Tek kada se omoguci normalna trgovina na AppStore i iTunes-u iz Srbije, kao i mogucnost prijema uplata iz inostranstva (ako ste developer) sa AppStorea, Apple ce dozvoliti provajderima da prodaju iPhone.

AppStore nije nikakav problem, a iTunes Store sigurno nije uslov. Eno ti Slovenija, čak ni nemaju iPhone zvanično, a imaju App Store. Ili, kao što neko reče, Hrvatska, Makedonija ili Montenegro: imaju iPhone, nemaju iTunes Store, samo AppStore. Problem sa iTunes storeom je u domenu autorskih prava za muziku i nema veze sa Appleom (osim kao onog ko će ta prava da plaća), već da se u Srbiji i okolnim zemljama ne zna kome se za koja prava plaća.

Hoćeš da kupiš prvi album EKV-a (iliti Katarine II kako su se tada zvali) u Srbiji, tj. na srpskom iTunes storeu? Prvo mora neko iz Srbije da licencira album od RTV Ljubljana koja je izdala taj album, tek onda može na iTunes store.

Što se developera tiče, eno ih nekoliko čije sam aplikacije kupio, prijavili se iz Srbije (bilo muka i trajalo je, ali su uspeli), trebalo bi ih pitati kako primaju pare, a znam da bar jedan od njih prima MNOGO para od AppStorea. B)

Poslednja izmena:
LINK prodaje se u americi, sto nebi kod nas...

To su zalihe koje su ostale rezervisane do juna za one koji hoće onu najjeftiniju varijantu od $99 preko AppleStorea. Oni koji potpisuju nove ugovore teško će ih dobiti, pogotovo ih neće dobiti ako hoće samo 3GS da prodaju.

Ima li novih informacija vezanih za iPhone?

Makedonskim sajtovima ne verujem uopšte... S' obziorm da sam u poslednjih par meseci sakupljao razne podatke posla radi, i obilazio sajtove svih bivših YU republika, stanje u Crnog Gori, a posebno Makedoniji, što se tiče web-prezentacija, je katastrofalno... Videh na par mesta zvanične državne prezentacije uhakovane od strane šiptarskih hakerskih grupa, i da po mesec dana niko nije obratio pažnju na to!!! O ažurnosti informacija da i ne govorim...

Dakle, podaci sa makedonskih sajtova su merodavni koliko i obećanja naših političkih gromada.

Ja sam cuo da ga ima u rumuniji kod tri operatera ali samo kod jednog "Cosmote" je simfree. Kazu da bez ugovora kosta oko 650€

Ja sam cuo da ga ima u rumuniji kod tri operatera ali samo kod jednog "Cosmote" je simfree. Kazu da bez ugovora kosta oko 650€

Je l' to govoriš za kinesku kopiju? :d
Šalim se. Sumnjam da može biti toliko jeftin bez ugovora pogotovo što su oni "puni" para, jer po inostranstvu (zapadna evropa, tipa Nemačka) pokupovaše sve automobile, motore, tehniku i slično.

Nisu puni para uopse ali zasto ne bi imao realnu cenu kada se nudi legalno i imaju ga tri operatera?
Koliko vidim na sajtu ne pise cena bez ugovora, i necu da pricam napamet, kada budem isao tamo, posto mi je Temisvar blizu pitacu licno, ili ako neko zna nesto iz prve ruke neka kaze. :)

Evo par linkova:
http://www.cosmote.ro/ro/iPhone.aspx?ns=-10000&cid=20250&p=2
http://www.orange.ro/iphone/abonamente.html
https://www.vodafone.ro/personal/iphone/index.htm

P.S. Pogledaj samo koje cene imaju za kablovski internet, za 7€ dobijas 50Mb/s:
http://www.rcs-rds.ro/internet-digi-net/fiberlink/pachete

Vidim da su zauzeli 6 mesto:
http://speedtest.net/global.php

Nazad
Vrh Dno