Šta je novo?

Telenor 6233

Misha

Čuven
Učlanjen(a)
18.02.2002
Poena
649
Moze li neko ko je pazario ovu nokiu preko telenor-a da proba telefon sa telekomovom karticom? Hteo bih da ga uzmem i koristim uz 064 karticu, ali su mi u korisnickom servisu rekli da su svi zakljucani (sto nije slucaj sa nokiom n73 mada oni kazu da je i ona zakljucana). Dakle, da li je 6233 kodirana ili ne?

Hvala unapred na pomoci :)

Moze li neko ko je pazario ovu nokiu preko telenor-a da proba telefon sa telekomovom karticom? Hteo bih da ga uzmem i koristim uz 064 karticu, ali su mi u korisnickom servisu rekli da su svi zakljucani (sto nije slucaj sa nokiom n73 mada oni kazu da je i ona zakljucana). Dakle, da li je 6233 kodirana ili ne?

Hvala unapred na pomoci :)
znam da sam ja telefon nokia sa 064 koristio u 063 mrezi.sad obrnuto neznam
:crash:
ali imajuci u vidu da je ovo Srbija...........:eyebrows:

Mislim da je 6233 zakljucana na 062/063

Svi telefoni kupljeni u Telenoru po ugovoru su kodiranu samo za 062/063 i koliko sam ja razumeo kada sam bio u korisnickom centru, ne mogu da se koriste 064/065 kartice u njima...

Isto je tako i kod nas, ProMonte (njegov vlasnik je Telenor) daje isti telefon u akciji i samo moze na 069 mrezi da se koristi.

Sve je to lepo shto oni kazu u korisnichkom servisu, ali mislim da svi znamo koliko oni (ne) znaju...
Samo mi treba neko ko je uzeo dotichni telefon a ima mogucnost da ubaci 064 karticu i proba da li je telefon kodiran ili ne...
P.S. Korisnichki servis kaze i za N73 da je kodiran a ustvari nije...

To je zaostavstina od Mobtela, i ranije su telefoni u paketima bili zakljucavani (Siemens A35 npr).

Evo samo da josh jednom potvrdim da korisnichki servisi kod nas nemaju pojma. Ja stvarno ne znam na konto chega ti ljudi dobijaju poslove, a moguce je i da im je namerno recheno da shire netachne informacije (iz ne znam kog razloga).

Anyway, Nokia 6233 koja se 'dobija' u okviru Telenor paketa NIJE kodirana/zakljuchana/shta god, i moze se koristiti na 064 mrezi...

Pozdrav :)

Poslednja izmena:
I nema Sive,samo Crne...
Dobili su samo crne...tako mi je rekla ova shto radi...
I tu sam i uzeo...:D

A zasto bi neko ko prodaje telefone na salteru trebalo da zna da li su telefoni zakljucani ili ne?

Ja sam uzeo u telenoru n73 i probao sam kartice 064 i crnogorsku 069 i obe su imale mreze tako da mogu da potvrdim da n73 nije zakljucana.
Pozdrav!!!!!!!!!!

Pa mene ne zanima uopshte da li radi na 64 ili nekoj drugoj mrezi jer koristim iskljucivo 63,ali mislim da bi osoblje koje je zaposleno trebalo da zna sve podatke o telefonima...

Sve i da zna taj podatak, zasto mislite da bi trebalo da vam kaze?

Tacno tako , posto su telefoni namijenjeni njihovim korisnicima, a ne korisnicima druge (konkurentske) mreze.

Mogu da potvrdim slabu informisanost osoblja u Call Centru... Raspitivao sam se o bojama u kojima može da se kupi N73 i rekli su mi da su u ponudi dve boje PLUM i SILVER... a u stvari je u pitanju kombinacija PLUM/SILVER... Heh!

Sve u svemu, uzeo sam telefon i sad uživam u blagodetima 3rd Editiona cheers

Poslednja izmena:
Ako ne zna, neka kaze da ne zna.
Ako ne sme da kaze, neka kaze da je poslovna tajna.
Ali ako ne zna, ili ne sme da kaze, zasto kaze da su zakljucani (a nisu)? :)

Poslednja izmena:
BITNO JE za te Nokie itekako,jos nisu provalili dekodiranje N73 a i kad provale onda sigurno njeno dekodiranje verovatno nece zaostajati po ceni za dekodiranjem jedne 6280 recimo,odnosno bice verovatno od 100 eura navise!!
Pozdrav ,)

Ajde ovako razmishljanje, ja uzimam telefon kod njih, placam ga, i posle josh 2 godine placam rachun. Ne vidim tachno gde oni gube neshto ako kazu da telefon nije zakljuchan? Pa ne uzimam ja telefon na prepaid pa da trebaju da me lazu...

Zato sto ga musterija pita! I nemoj neko da je rekao "Ovo je Srbija", to nam je izgovor za sve.

Tacno tako , posto su telefoni namijenjeni njihovim korisnicima, a ne korisnicima druge (konkurentske) mreze.
Znaci, ja po isteku obaveze od 2 godine koriscenja ne mogu da npr. prodam nesto sto sam platio, sto je moja svojina, nekome ko koristi 064/bilo koju drugu mrezu, zato sto je kodiran? Neka, hvala i do mindzenja. Zastitili ste se k'o M$ Office od pirata.

P.S. lepo rece to isto Misha.

Razumeo bih ovo kukumavcenje da je u pitanju praksa razlicita od prakse koju primenjuju svi svetski i domaci operateri. Setite se Telekomovog k750i koji je isto tako bio zakljucan na 064 a kkji je isto bio svojina onoga ko ga kupi.

Losa je praksa generalno, a ovde je prica o 063, pa da se ogranicim na njih.

I samo da se razumemo, ja ovde uopshte ne kritikujem niti telenor niti telekom ako zakljuchavaju mobilne telefone, to je njihovo pravo. Ono shto me iritira je totalna neinformisanost korisnichkih servisa. I ajde da je to samo za mobilnu telefoniju, nego za skoro sve u ovoj zemlji. Evo bash razmishljam sad i ne pada mi na pamet nijedan korisnichki servis za koji mogu da kazem da radi svoj posao kako treba...

Posmatraj to sa ove strane: cilj ljudi iz KS je da kriticne zadatke obave sto je moguce efikasnije i pouzdanije.
Kada neko bude definisao geek-pitanja-tipa-zasto-ja-na-064-ne-mogu-da-koristim-vas/moj-telefon kao kriticne zadatke, onda ce se i na njih davati odgovarajuci odgovori.

@Razbojnick, naravno da je losa praksa posmatrano sa strane kupca.
Ja sam svojevremo hteo da kupim k750i ali me je odbijalo to sto su bili zakljucani na 064.

Ja sam uzeo nokiu 6233 u telekomu,ubacio sam 062 karticu i radi bez problema... znaci telefoni nisu kodirani ni za jednu mrezu

A šta je sa D900? Jel i on otključan? (hoću da nagovorim kevu da uzme PostPaid Više priče 2000 pa taman da pazarim D900, ali ja sam 065 :)

Nazad
Vrh Dno