Šta je novo?

Telenor 6233

D900 je otključan, ali nemoj da ga kupuješ, krš je telefon!

Moze malo detaljnije zasto je krs? I mene zanima d900, da se ne zeznem :)

:( :( Pa što sad krš pobogu... ?

Pazario sam SE k800i u telenoru pa me zanima zna li neko koliko kosta dekodiranje ( otkljucavanje) da bi telefon mogao da koristim i sa drugim operaterom???

Zanimljivo kolika razlika u cenama, za d900 (takodje zakljucan na 063, za razliku od 6233 recimo) je dekodiranje do 10e...

D900 se otkljucava sa boxom a za ove Ericsone db2020 treba box i odredjen broj kredita za server preko koga se otkljucavaju i zato je cena za neke aparate visoka.Ukratko ali valjda dovoljno jasno objasnjenje.

I ja i moj kum smo uzeli telefone u Telenoru ( ja 6233 a on k800i) ni jedan ni trugi ne treba da se kodiraju niti su zakljucani na jednoj mrezi ... Telefoni se prodaju kao kada bi otisli u prodavnicu i kupili tamo samo sto dobijete popust jer ste potpisali dvogodisnji ugovor sa Telenorom.... Za nokia telefone garanciju dobijate od Mobis-a , oni su distributer Nokia-e za Srbiju ( bukvalno kao da ste ga tamo kupili i mozete ga koristiti kako god i za sta god ) , isto vazi i za SonyE i za Samsung ...

koliko znam svi Samsung tlf kod Telenora su zakljucani a K800 100% nije.

I ja i moj kum smo uzeli telefone u Telenoru ( ja 6233 a on k800i) ni jedan ni trugi ne treba da se kodiraju niti su zakljucani na jednoj mrezi ... Telefoni se prodaju kao kada bi otisli u prodavnicu i kupili tamo samo sto dobijete popust jer ste potpisali dvogodisnji ugovor sa Telenorom.... Za nokia telefone garanciju dobijate od Mobis-a , oni su distributer Nokia-e za Srbiju ( bukvalno kao da ste ga tamo kupili i mozete ga koristiti kako god i za sta god ) , isto vazi i za SonyE i za Samsung ...

Ovako stižu Nokia 6233 u svim radnjama koje sam posetio prošle nedelje. Uzeo sam za 195€ u originalnoj kutiji s Mobis nalepnicom, sa garancijom 12 meseci u nekoj rupčagi od radnje.

Što se tiče "popusta" koji si dobio u Telenoru. Pomnoži mesečnu ratu sa 24, dodaj učešće, od rezultata oduzmi uobičajen mesečni račun za mobilni puta 24. U ovoj računici je nepoznata ono što ćeš, ako ćeš, da doplaćuješ mesečno. Sada imaš otprilike cenu telefona s popustom ;)

ne jegore, ono koliko platis odmah za telefon to je cena telefona, a pretplatu bi placao i bez da si uzeo telefon

zasto ne mogu na 6233 da prebacim fajlove vece od 1MB?
probao sam da prebacim neku igru od 1.5MB i nece.PC suite kaze da je fajl too big.
citao sam da ne mogu da se prebacuju fajlovi veci od kolicine slobodnog mesta na telefonu,ali ja imam vise od 4MB slobodnog na fonu i vise od 50 na kartici.ne razumem zasto nece ovo da prebaci...

edit:
sad sam uspeo da prebacim i fajl veci od 10MB,samo i dalje nece ovaj od 1.5...u pitanju je .jar.
zaista ne kapiram u cemu je problem.

Poslednja izmena:
Ovako stižu Nokia 6233 u svim radnjama koje sam posetio prošle nedelje. Uzeo sam za 195€ u originalnoj kutiji s Mobis nalepnicom, sa garancijom 12 meseci u nekoj rupčagi od radnje.

Što se tiče "popusta" koji si dobio u Telenoru. Pomnoži mesečnu ratu sa 24, dodaj učešće, od rezultata oduzmi uobičajen mesečni račun za mobilni puta 24. U ovoj računici je nepoznata ono što ćeš, ako ćeš, da doplaćuješ mesečno. Sada imaš otprilike cenu telefona s popustom ;)

Nisam siguran sta pokusavas da radis ? Zezas me ili sta ?
Elem ... Meni racun za tel vec poslednjih 5-6 godina dolazi oko 15-ak evra manje vise , sta god radio i na kojoj god mrezi bio jednostavno je tako ... Sada kad sam uzeo ovaj paket dobio sam ovaj fon za 110 Evra tako da ne razmisljam mnogo o tom ugovoru na 24 meseca.

Drugo, najbolje da si u rupcagi od radnje dobio fon iz mobisa gde kosta oko 25 000 dinara za 195Evra ... Ili su oni kao polovan otkupili od nekog ko je uzeo preko Telenora , drugacije nema smisla, uostalom moj komsija je uzeo dva dana posle mene za 210 Evra tada u nekoj prodavnici i nema garanciju iz Mobisa .

I stvarno ne vidim zasto imas potrebu da me prozivas kad nisam ni pominjao za koliko sam ga para uzeo a ni kad sam ga uzeo... Jer to nema veze sa temom threda ?? Bas si bezveznjakovic ! poZZ

Poslednja izmena:
I stvarno ne vidim zasto imas potrebu da me prozivas kad nisam ni pominjao za koliko sam ga para uzeo a ni kad sam ga uzeo... Jer to nema veze sa temom threda ?? Bas si bezveznjakovic ! poZZ

Hvala na kvalifikaciji. Voleo bih da mi pokažeš gde sam te to prozvao i koji deo moje poruke te je tako pogodio. Pogotovo bih voleo da mi pokažeš koji deo moje poruke je off-topic. Izneo sam svoje mišljenje. Možda (verovatno) nisam u pravu, al ne mogu da shvatim da je to moje mišljenje bilo toliko strašno da se dva člana Benchmark foruma nađu toliko pogođeni, da me bez ikakvih argumenata jedan od njih čak nazove i bezveznajkovićem.

Ja sam svoje argumente vezane za temu (onako kako ja vidim stvari) izneo. Gde su vaši? Ne uzimam za argument izjave tipa "ja kažem da je tako i tu je kraj rasprave." I molim za malo opuštenosti u komunikaciji. Ja ne pokušavam da dokažem da sam pametniji.

Posedujem doticni telefon i GPRS na njemu radi, ali Opera Mini i Gmail pgorami ne mogu da pristupe internetu... U cemu je caka. Odobrio sam da imaju izlaz na net!

Jok ... to je domaća firma, sa stranim kapitalom ... Mobis electronic d.o.o. Beograd je puno ime ... ako ti treba naćiću ti i PIB i tako te stvari ...

Ne kapiram komentar ...

Možda je to pitanje postavio jer je direktor iz Hrvatske.

Poslednja izmena:
U cemu je problem ako je direktor iz Hr?

Poslednja izmena:
Posedujem doticni telefon i GPRS na njemu radi, ali Opera Mini i Gmail pgorami ne mogu da pristupe internetu... U cemu je caka. Odobrio sam da imaju izlaz na net!

Ovo je mene mučilo jedno nedelju dana dok nisam nagazio gde se podešava. Nemojte da se smejete što će objašnjenje da bude na srpskom jer sam telefon ostavio na srpskom jeziku ;)

Moraš da definišeš Pristupnu tačku. U Podešavanja/Konfiguracija/Podeš. lične konfiguracije i tu dodaš Pristupnu tačku. U Podeš. pristupne tačke ubaciš uobičajeno gprsinternet, IPv6, autentikacija normalna mts/o64 i to bi trebalo da reši problem.

E sad, Opera mi radi bez greške, ali gmail još nisam sredio. Doduše, gledam ga iz Opere dok to ne sredim.

Jel zna neko kako da podesim interni IM da radi s ICQ?

Jok ... to je domaća firma, sa stranim kapitalom ... Mobis electronic d.o.o. Beograd je puno ime ... ako ti treba naćiću ti i PIB i tako te stvari ...

Ne kapiram komentar ...

Da li je zabranjeno pitati odakle je firma? Necu da nosim nekim amaterima telefon na popravku tj. servisu koji ce npr. sutra da se zatvori. Volim telefon da nosim u proverene firme i da neko stoji iza njih. Super da je to ta ista firma.

Ovo je mene mučilo jedno nedelju dana dok nisam nagazio gde se podešava. Nemojte da se smejete što će objašnjenje da bude na srpskom jer sam telefon ostavio na srpskom jeziku ;)

Moraš da definišeš Pristupnu tačku. U Podešavanja/Konfiguracija/Podeš. lične konfiguracije i tu dodaš Pristupnu tačku. U Podeš. pristupne tačke ubaciš uobičajeno gprsinternet, IPv6, autentikacija normalna mts/o64 i to bi trebalo da reši problem.

E sad, Opera mi radi bez greške, ali gmail još nisam sredio. Doduše, gledam ga iz Opere dok to ne sredim.

Jel zna neko kako da podesim interni IM da radi s ICQ?

Ako ti radi Opera mora da ti radi i gmail bez ikakvih problema

Matori, koliko potrosi Mb tj. koliko skine podataka za ceo taj proces proveravanja mail-a preko Opere, gmail ?

Otkud si znao da sam mator? ;)

Prva strana gmail.com na kojoj ima 50 mailova je veličine 7kb. Svaki mail je oko 5kb u proseku. Opera mini otvara neku uprošćenu verziju html-a, tako da se mnogo manje podataka skida. Naravno, ne bih ovo preporučio za svakodnevno proveravanje mail-a, samo kad nemam pristup računaru.

Ako ti radi Opera mora da ti radi i gmail bez ikakvih problema

Veruj mi ne znam gde grešim. Sve sam podesio kako piše ovde jedino mi nije jasno gde se uključuje SSL.

A i uputstvo od telefona je smejurija. Ko help u BIOSU. Ne kaže ništa konkretno. IM (ćaskanje) se čak ni ne pominje.

Otkud si znao da sam mator? ;)

Prva strana gmail.com na kojoj ima 50 mailova je veličine 7kb. Svaki mail je oko 5kb u proseku. Opera mini otvara neku uprošćenu verziju html-a, tako da se mnogo manje podataka skida. Naravno, ne bih ovo preporučio za svakodnevno proveravanje mail-a, samo kad nemam pristup računaru.

Hvala, hvala ;)

Svaki operater koji daje telefon pod ugovor ima pravo da ga zakljuca da se koristi samo u doticnoj mrezi. Po isteku ugovora ti mozes da dekodiras taj telefon pa da radi na obe mreze. Inace dekodiranje telefona povlaci gubljenje garancije ako je telefon pod garancijom

mozes ti da ga dekodiras i pre isteka ugovora i ne povlaci gubljenje garancije... dekodiranje nije ilegalno...

Vrh Dno