A jel može meni neko da kaže koliko ja maksimalno mogu da dobijem..
Mogu li ja 50
Sent from my LDN-L21 using Tapatalk
![]()
:-devil-: uspeli su da mi izvuku 50/8. downstream snr margin je dosta nizak, videcemo kako ce sljakati.
Jos samo beotel da pusti brzinu.Pogledajte prilog 285574
Kad nestane struje onda skaču SNR vrednosti?
Ako je tako onda verovatno zbog smanjenog crosstalk između parica (u istom kablu koji ide ka centrali) ti je bolji odnos šuma i signala. Kad / dok komšije nemaju struje, nemaju net i nema konekcije rutera sa centralom?
I ja sam kad sam tek uveo VDSL i niko u komšiluku još nije prešao na VDSL imao downstream SNR 31db... a sad 5 godina kasnije imam 15-16db kako kad (a brzinu neta nisam menjao).
Onda moja pretpostavka verovatno ima smisla. Manje je bitno ko koju brzinu ima a više da li ste svi na ADSL-u / da li ste svi na istim frekvencijama.
U mom selu i u mojoj ulici konkretno je većina Telekom DSL korisnika prešla sa ADSL na VDSL... iako retko ko ima plaća net brži od 20 Mbps. Ja imam 50/8 jer sam blizu centraleĆale je preko puta u firmi prešao tek sad u februaru (sa 10/1 ADSL na 20/4 VDSL) i kakoje prešao tako je meni od procene "attainable rate" otišlo nekih 8-9 Mbps
i nešto češće puca net.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari