Šta je novo?

Telekom Srbija VDSL (FAQ 1. post)

Evo i ja sam od tih što strpljivo čeka da sami povećaju upload na 4, ali mislim da ću se načekati.

Da li ima šanse da u Subotici krenu sa vdsl vectoring uslugom? Možda je to neko prelazno rešenje za mene? Barem da imam 17-18, ovih 12 me ubi :(
Mene ubi ovih 8,5 u Bajmoku :D :(

Sent from my LG-K430 using Tapatalk

@Devix89

Ma nema ništa od neke veće brzine. Bio u poslovnici da uzmem 4G SIM i pita me da produžim ugovor na VDSLu pošto mi ističe, kažem može kad bude radilo kako treba. Pogleda u kom delu grada sam i kaže auuu tu je centrala problem. Reko a gde nije?
I tu smo završili diskusiju.

Kolega clan Zoza je u drugoj temi rekao da se vec raskopava optika i postavljaju podnozja za ormare po Subotici.
Vrlo je moguce da cemo pre docekati optiku nego isturene stepene/sredjivanje starih centrala. Moguce je da su to podnozja za isturene stepene ali sumnjam (ako nisu dosad) da bi duplirali sebi posao sa ponudom GPON i sredjivanjem ponude VDSLa.

ja sam zvao da mi povecaju sa 50/2 na 50/8 i na ruteru pise da su povecali a meni upload i dalje 2.. zvao ih opet, dolazili, kao resice, jos uvek nista.. moram ih opet zvati.

Sent from Galaxy S8

Kolega clan Zoza je u drugoj temi rekao da se vec raskopava optika i postavljaju podnozja za ormare po Subotici.
Vrlo je moguce da cemo pre docekati optiku nego isturene stepene/sredjivanje starih centrala. Moguce je da su to podnozja za isturene stepene ali sumnjam (ako nisu dosad) da bi duplirali sebi posao sa ponudom GPON i sredjivanjem ponude VDSLa.
Optika se uvodi na nivou cele zemlje, bez obzira da li postoji mogućnost priključenja na vdsl ili ne. Mene samo čudi da kopaju tamo gde već postoje kanali za infrastrukturu. Ono iz druge teme je slikano na Prozivci, na ćošku kod O.Š. Sonja Marinković.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Vidim i kod mene u selu danima su radnici tu provlace kablove ali iskreno nisam imao ni volje a ni vremena da udjem sa njima u pricu i da vidim sta to tacno rade....

Sent from my Note 8

U Bajmoku je 2006 sprovedena infrastruktura za gas, nova bakarna parica, kao i prazna cev koja je predviđena za optiku. Bukvalno im je pola posla odrađeno, samo treba da je sprovedu kroz te cevi i do kuća...

Sent from my LG-K430 using Tapatalk

Koliko vidim u Vojvodini osim u par gradova nema ni naznaka da će da probode optiku. Tako da "Optika se uvodi na nivou cele zemlje" baš i nije istina. Osim ako mi van NS živimo nezvanično u nekoj drugoj zemlji :d

Da li je u okviru box 3 besplatna usluga gledaj unazad, posto kad idem na sajtu za kupovinu box-a kao sadrzaj mts tv-a izlazi i gledaj unazad?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Interesantna pojava.
Juce su mi prebacili na 8 mbps upload.a danas imam 5.
Kod njih to ocigledno vlada neznanje.

Koliko vidim u Vojvodini osim u par gradova nema ni naznaka da će da probode optiku. Tako da "Optika se uvodi na nivou cele zemlje" baš i nije istina. Osim ako mi van NS živimo nezvanično u nekoj drugoj zemlji :d

Druze meni je jos gore ja sam u Sr.Kamenici mogu da pljunem sa terase u centar grada,a ne mogu da dobijem optiku.

Da li ne neko imao problema sa brzinom preko wifi zte rutera? Nece preko 25mbita nikako,a preko kabla moze 50mbita koliko i placam. Probao sam i sa promenom kanala,cak sam stavio i kanal koji nije zauzet uopste

Puno faktora utice na brzinu ne samo broj kanala.
Kod mene oba fona 50/8 vuku na wifi-ju.
Zte ruter.
6f48f583d579a969267d4306d3ccdb0f.jpg

Recimo jedan od telefona, na drugom bude i malo veca brzina al mi nije pri ruci a ja u krevetu se izlezavam.
Da mene i ruter u tom trenutku deli zid.

Poslednja izmena:
kod mene na wifi je prosek oko 25mbps.. max je oko 32mbps na telekomovom zte ruteru. na sbb-ovom cisco ruteru sam izvlacio punu brzinu koju je kum tada imao, oko 60/4 u bas zagusenom etru. ipak treba neki 5ghz ruter da bi se iskoristile te brzine.

Sent from Galaxy S8

U pravu si za ruter ali ljudi nemojte opet molim vas pricu kako kome radi preko wifi-ja zato sto to ne vodi nikuda :D

Sent from my Note 8

Druze meni je jos gore ja sam u Sr.Kamenici mogu da pljunem sa terase u centar grada,a ne mogu da dobijem optiku.

Vidi ti njega, on bi u Kamenici optiku a ja u centru grada NS-a jos ne mogu a bukvalno ispred kuce mi vukli kablove za optiku. No no, prvo po redu. :D

Upravo sam primetio da su digli UL brzinu bez da sam ih cimao....
newULspeed.png

Odlično. Bravo za ovo podizanje brzine!

Zemun Prvomajska, kod drugarice. Izgleda da su počeli masovnije da rade vectoring. Screenshot_20180603-121227_Samsung Internet.jpg

@banex
parica preko kilometra, dobro je da i ova brzina radi bez prekida.
Da mogu da imam 50/8 sutra bih potpisao ugovor, i ne bih cekao optiku.
Trenutno je VDSL bez ugovora tako da me izadje 20/4 1899dinara plus 700 za fiksni sto uopste nije jeftino.
NecaBG
Super sto uvode vectoring ali mi se cini da ga imaju samo najnoviji istureni stepeni, koji vec sami po sebi skracuju paricu i omogucavaju vece brzine.
Ako im nesto znaci veci UL neka resetuju modem, verovatno je vec i tamo pusteno 50/8.

Šalim se malo, kapiram da ti je to maksimum :) Da, to je skupo za taj novac...

Poslednja izmena:
pa da se i ja upisem :)

a evo i kakvi su parametri,valjda su dobri?

vdsl1.jpg

• Like
Reagovanja: M J
2ms :D Ovi bas poboljsavaju net. Kod mene je ping sada 3ms ka MTSu.

• Like
Reagovanja: M J
Nazad
Vrh Dno