Šta je novo?

Telekom Srbija VDSL (FAQ 1. post)

Ne. Ne znam ni dal moze. Kao što rekoh ističe jula. Kad je krenulo ovo pre par dana, pisao na chat. Okačio sam odgovor, a bio je da mole za strpljenje... nisam ga imao i poslao sinoć mail.

A ček, ček ti si se žalio što nisi dobio ovo aktuelno povećanje uploada a nisi tražio da dobiješ veći paket od ovog što imaš?

Sent from mTalk

Koliko obicno dana treba da puste internet saobracaj od momenta podnosenja zahteva (sa MIK-om) za u ovom slucaju VDSL-a? Pretpostavljam da je u pitanju provera tehnickih mogucnosti. Mada su mi to vec pre pola godine proveravali i rekli da imam slobodnih portova kod mene u zgradi gde je IPAN.
Ovo pitam jer mi kod EUnet-a UO istice 22 Maja a ja 25. ujutru putujem u Hrvatsku. Pa da li bi moglo da se zavrsi za par dana?

nFeRLq4.png

trenutno imam 20/2 paket i cuo da ce ce sve korisnike migrirati na 4 mbps upload
kakva je meni parica? da li cu imati neke smetnje?

NI ja ne mogu nikako da nadjem taj formular niti chat podrsku kad mi treba :) A pojavi se kad hocu da je sklonim jer zaklanja neki tekst ;)

@Misko, mislim da znam sta je problem... ili pise po ugovoru da ne moze menjanje brzine (sto jeste d***lizam, ali je i meni bilo tako dok mi je trajala UO isto 5 meseci za dinar, nisu skoro hteli da me puste na 100/2, iako bi im placao vise, ugovor je bio pri kraju...).
Ili su neupuceni kako da izmene :( Probaj mailom...

Poslednja izmena:
NI ja ne mogu nikako da nadjem taj formular niti chat podrsku kad mi treba :) A pojavi se kad hocu da je sklonim jer zaklanja neki tekst ;)

7c4xbo4dTafhJJDH4O5JWFmN8TEqaw.png

Poslednja izmena:
To se vidi samo na desktop verziji sajta kad je rezolucija tj veličina prozora preko 1280 pixela.

Ja na tom chat-u iz XYZ pokušaja nisam dobio nikog slobodnog od kako su uveli nove postpaid tarife... :d

Kojim putem ih je najpametnije kontaktirati u cilju dobijanje neke "samo za vas/ specijalno za vas" ponude (tipa ovo što je spominjano par puta: >1500 din za Net 50 uz ogovor 12 meseci) za produženje ugovora za internet? Pretpsotavljam da ako se ode u poslovnicu i/ili pozove Call Centar da će samo da izdeklamuju ovo standardnu promociju "5 meseci po 1 dinar, 1799 din do kraja UO od 24 meseca". Iako to sa dž mesecima u proseku dođe ta ista cifra mesečno više mi se sviđa varijata bez dž meseci i ~1500 din mesečno pretplata od starta do kraja UO.

Ne vidi se to kod mene ni na desktopu, verovatno zbog rezolucije ;)
A naidje kao neki popup za chat random... ili bar se meni cini random.

Jel ima neko da mu je podignut upload, bez da je cimao podršku?

Meni konstantno izbacuje da niko nije dostupan i ponudi da ponovo pošalje zahtev/poruku ili da pošaljem mail. I tako posle 5x ja batalim.

A to "dole desno" nije no što je @Ninoslav1983 prikazao na screenshot-u... to je "treba vam pomoć" prompt koji se pojavi ili se ne pojavi.. u pitanju je isti chat naravno, ali jedno je na full (desktop) sajtu uvek dostupno sa bilo koje stranice a drugo treba da sačekaš da se pojavi, ako se pojavi.

@Markic: Za sad se još niko nije javio. Svi koji su prebačeni na nove profile su cimali podršku (i posle ih zvao neko iz tehničke telefonom).

Poslednja izmena:
Pošaljete e-mail,za pola sata Vas pozive tehnička podrška i proveravaju da li je sve O.K.Tako su meni podigli profil .

Ja sam im slao pre neki dan i oni mi poslali onu generičku poruku da rade na ubrzanju i da se strpim. Naravno net još nije ubrzan.

Mene zvali posle mejla i kao strpi se malo covece, bice, gde si navro?

Koliko obicno dana treba da puste internet saobracaj od momenta podnosenja zahteva (sa MIK-om) za u ovom slucaju VDSL-a? Pretpostavljam da je u pitanju provera tehnickih mogucnosti. Mada su mi to vec pre pola godine proveravali i rekli da imam slobodnih portova kod mene u zgradi gde je IPAN.
Ovo pitam jer mi kod EUnet-a UO istice 22 Maja a ja 25. ujutru putujem u Hrvatsku. Pa da li bi moglo da se zavrsi za par dana?

Aj ako mozes okaci parametre veze rutera koji si dobio od Euneta.
Nekako mi je logicno da si vec nakacen na taj IPAN jedino sto Eunet naplacuje uslugu. Ako je tako (pocni 22og sto ranije da resavas) mogli bi vec taj dan ili sutradan da ti odrade prebacivanje (sto nije garancija da ti nece produziti za par dana).
Neka ti potvrdi neko ko je vec prebacivao, ali mislim da je procedura da odes kod njih fizicki sa MIKom da potpises ugovor i da ti onda daju i opremu, a signal vec kad puste.... Koji ces paket uzimati?

Evo trenutno stanje

2018-04-27 21_01_02-192.168.1.1_rpSys.html.png

Poslednja izmena:
  • Like
Reagovanja: M J
Tako sam i mislio, ti si vec nakacen na taj IPAN u zgradi jedino sto ti je pusten ADSL....
Mislim da nisam jos video bolje parametre linije od 0,3dBa :D
Uzimaces 50/8 paket?
Sada je super cena pod ugovorom plus 5 meseci za dinar...

Pa rekoh ja da sedim na IPAN-u ko neka kokoska na jajima. :D
Bukvalno je po vertikali ispod mene u prizemlju.

Kod Miskoniusa ste izgleda svi propustili neke delove pri čitanju u čemu je nastala zabuna u pravcu mts i on i zašto šta ne može. Da mu ugovor ističe u septembru i da on umesto na postojeću brzinu da traži povećanje uploada on bi hteo da sa sadašnjih 20/2 bez da potpiše ugovor pređe na 50/2-8 ili koko već može što kod MTSa a ni kod bilo kog drugog operatora nemože a da ne potpišeš novu UO.

Na vecu da ne moze bez nove UO?
Sta smo dostigli da dozvoljavamo :(

Blizu si centrali ili isturenom stepenu tako da ćeš bez problema moći minimum 50 Mbps na VDSL-u. Koliko dugo ti traje trenutna konekcija? Pošto imaš solidan broj CRC grešaka...

Na vecu da ne moze bez nove UO?
Sta smo dostigli da dozvoljavamo :(

Dozvoljavali smo i gore sad makar svim povećavaju brzine pre još dok je još MTS svake godine povećavo brzine povećanja su važila samo za nove korisnike a i nisi mogo nikako da potpišeš novi ugovor dok ti skroz neistekne postojeći.Malim koracima se nešto menja prošle sedmice ste još uvek svi mislili da dok optika nekrene da nećete imati veći upload od postojećeg ali eto i to se desilo. I ako su sve 10 godina ubeđivali da ne može na kraju ispa da ipak može.

Deluje mi kao malčice previše greška za taj vremenski period. Ne bi bilo loše da malo proveriš telefonsku instalaciju po kući: kablove od utičnica do rutera, spliter (kako izgledaju "iglice" na svim [na spliteru, na kablovima, na utičnici] konektorima), samu utičnicu tj pozadi spoj 2 žice sa utičnicom.

Povecali danas tokom dana UL na 8. Preko chata samo poziv na strpljenje moze da se dobije :).

Kod Miskoniusa ste izgleda svi propustili neke delove pri čitanju u čemu je nastala zabuna u pravcu mts i on i zašto šta ne može. Da mu ugovor ističe u septembru i da on umesto na postojeću brzinu da traži povećanje uploada on bi hteo da sa sadašnjih 20/2 bez da potpiše ugovor pređe na 50/2-8 ili koko već može što kod MTSa a ni kod bilo kog drugog operatora nemože a da ne potpišeš novu UO.
This, meni se učinilo da sam pročitao da on sa 20 trazi 50, što nije u istom paketu, i nikad nije moglo na gore dok je ugovorna obaveza, pogotovo jer je uzeo par meseci za dinar.

Druga je priča da nema UO. Ja sam uzeo tablet na 12 meseci i sad nema šanse da uzmem TV dok ne istekne UO iako sam otplatio tablet. Otprilike ista priča.

Sent from my LG-K430 using Tapatalk

• Like
Reagovanja: M J
Vrh Dno