Šta je novo?

Telekom Srbija VDSL (FAQ 1. post)

@Miskonius

Treba biti uporan, ubedjivao sam se sa telekomom skoro 4 meseca za net 50 i na kraju su mi ga i pustili u Februaru.
Tvrdili su da ne postoje tehnički uslovi, da sam udaljen 838 m od centrale (što je otprilike tačan podatak) itd.
Parametri na mom ruteru su približno isti kao i tvoji....
Takodje, su mi povećali i upload na 8 Mb/s.
Sve full radi.
Trenutno sam na poslu ali kad stignem kući (oko 18-19h) okačiću moje parametre kako bi imao nešto na šta bi mogao da se pozoveš pri ubeđivanju sa telekomom.

@milee09 Hvala druže!
Btw koliku si brzinu tačno dobio, svih 50mbits ili negde oko 30-35?
Sent from mTalk

Poslednja izmena:
@milee09 Hvala druže!
Btw koliku si brzinu tačno dobio, svih 50mbits ili negde oko 30-35?
Sent from mTalk

Tačno: ping 15 ms, download 49,95 Mb/s, Upload 7,78 Mb/s - merio sam sinoć posle 20h

Pošto su me prebacili sa Fast na Interleved danas sam tražio da me prebace na Fast zbog ping-a, kad stignem kući videću šta su uradili

Poslednja izmena:
Naravno da novi korisnici imaju prednost, stari su već "navučeni" na šišanje, posebno mi sa box-om, to što im godinama ostavljam 4–5K din mesečno je privilegija, ali za mene. :)
Pisao sam im preko online četa, iskulirali me. Ništa, sačekaću.
Inače, kako to da proverim jesam li interleaved?

7260330957.png
Ping mi nikad nije niži od 16 ms.

Sad sam zvao MTS da se informisem oko menjanje vlasnika box4 paketa (U ovom slucaju sa caleta prebacujem na sebe).

Ladno mi kazu da dodjem u poslovnicu skinem svu opremu i odnesem im, pa cale raskine ugovor a ja napravim nov ? WTF bre :D

Au bre...
https://twitter.com/mts/status/989495316754944002
https://twitter.com/mts/status/989495452239323136

Odnesi donesi :D Ako se dovoljno iznerviram, mislim da cu ostaviti samo fiksni :D
Ovo je suludo.. jedino ako stvarno ne moze Box da se prebaci prosto. Bolje onda otac da ide i rastavi box, sto bi trebalo u istom danu da moze, ostane fixni, ostane TV, a net se ugasi, onda fixni i TV prebaci na tebe.

Svašta, sad me zvali iz Telekoma i ovo prvi put čujem: Da bih dobio povećanje brzine moram da potpišem nov ugovor na dve godine (nikakav aneks na onaj stari).

Sent from mTalk

Svašta, sad me zvali iz Telekoma i ovo prvi put čujem: Da bih dobio povećanje brzine moram da potpišem nov ugovor na dve godine (nikakav aneks na onaj stari).

Sent from mTalk

A mene zvali da provere da li je povecana brzina (povecana mi je sinoc brzina nakon slanja mejla i prepiske sa chat podrskom). Ugovor mi istice u novembru.

Pelu-taju :)

Ja sam srecan da su menjali izgleda prethodnog baletana u mojoj sadasnjoj centrali. Decko koji je zvao sto sam "prijavio problem" (a ja samo pitao kada ce povecanje...) vidi se da je ozbiljan. Krivo mi je sto sam ga i cimao, posto mi upload nije nesto bitan, pogotovu ne da "bude sto pre, gori mi pod... terasom od sunca" :D

Poslednja izmena:

Sent from mTalk

Juce sam bio u poslovnici da otkazem Upload Booster zbog novih brzina, receno mi je da cu imati redovno 50/8 bez potpisivanja novog ugovora.

Ja sam ih pitao, da li (obzirom da koristim net bez UO) dobijam automatski novu upload brzinu ili da "skoknem" do poslovnice da otkažem ovo i uzmem odmah isti (samo novi paket bez UO).

Rekli su da "nema potrebe za tim" i da će i stari korisnici dobiti nove upload brzine "u narednom periodu".

U modemu na:
http://192.168.1.1
User: telekom
Pass: telekom

Ma to sam znao, nego nisam našao gde, ali nađoh tvoju sliku na prethodnoj strani, pa proverih, i meni je channel type: interleaved. Hvala! :wave:
vdsl.jpg
Šta beše mogu da uradim povodom toga? I u čemu je uopšte tu problem? :) Znam da ste pričali (ne mogu da pronađem konkretno) i da je nubovsko pitanje, ali ako nekog ne mrzi da ponovi ili makar da me uputi na odgovarajući post.

Poslednja izmena:
Rock, sta si rekao tebi su pustili 10mb up? Sta ti kaze speedtest.
Meni malopre povecali na 8, box ugovor potpisan pre pola godine.
Stavili su link na 10 a speedtest kaze 8.

Sent from my Note 8

Svi koji imaju Box sa IPTV, po automatizmu dobijaju interleaved. U Telekomu tvrde da tako mora a iskustva clanova na forumu govore suprotno.

Na interleaved imas ping oko 15 a na fast profilu je mnogo manji.
Promena je moguca ali iskljucivo da komuniciras sa njima i trazis da ti postave fast profil.

Zavisi od toga ko ti se javi, imas manje ili vise preganjanja sa njima da li to moze ili ne moze da se odradi.

Jutros su prihvatili moj mail kao "kvar", u 17:00h me zvao "majstor", ja kažem još nije 8 up, on kaže sad će da vidi u centrali, posle 10 minuta:
(50/8) na 650m od centrale. Down ume da bude i 39.

Ma odradicu ja to, vise mi je muka sto kad god hocu nesto da menja ubacujem izbacujrm moram caleta da cimam...
Uradi globalno ovlascenje, tj. cale da uradi za tebe za prijavu/odjavu MTS usluga (mozes i sire ako hoces), 360din overa kod notara, i miran si.
Ja imam takvo ovlascenje od oca i on od mene, bez problema se sve radi.

U sustini, sada MTS ne insistira da budu sve usluge na isto ime (osim za Box), fixni moze biti na tudje ime. Ali mislim da ti je najprostije dakle da samo otac rasparca Box u zasebne usluge, a onda ih sve tebi prebaci. To valjda moze u istom danu, ne bi trebalo ista da mora da vraca (sem rutera za net, posto net vise necete koristiti, ne znam da li je on neophodan kada se samo MTS TV koristi?)

iOS apsolutno si u pravu, mozes da stavis koji hoces profil.
Alfa, ako mislis na iptv onda mora ruter.

Sent from my Note 8

Ruter za IPTV samo, ili mora i ruter za net pored IPTV rutera?

@Miskonius

Treba biti uporan, ubedjivao sam se sa telekomom skoro 4 meseca za net 50 i na kraju su mi ga i pustili u Februaru.
Tvrdili su da ne postoje tehnički uslovi, da sam udaljen 838 m od centrale (što je otprilike tačan podatak) itd.
Parametri na mom ruteru su približno isti kao i tvoji....
Takodje, su mi povećali i upload na 8 Mb/s.

Sve full radi.
Trenutno sam na poslu ali kad stignem kući (oko 18-19h) okačiću moje parametre kako bi imao nešto na šta bi mogao da se pozoveš pri ubeđivanju sa telekomom.

@Miskonius, evo parametara i izmerene brzine... brzina izmerena nešto pre 18h.

Pogledajte prilog 250311 26.04.2018. net 50 imerena brzina.jpg

Rock, sta si rekao tebi su pustili 10mb up? Sta ti kaze speedtest.
Meni malopre povecali na 8, box ugovor potpisan pre pola godine.
Stavili su link na 10 a speedtest kaze 8.

Sent from my Note 8

http://www.speedtest.net/result/7260955323.png

dsl.JPG

Definitivno je 50/10 kod mene. Kontam da im dodjem kao promoter posto jedini u u zgradi koristim njihov net pa su odlucili da me malo caste. Ni u ostala 3 ulaza nemaju korisnike, imaju samo jos jednog u susednom ulazu i to je to.

Alfa, u bilo kom slucaju moras imati ruter, ili za iptv ili za net, na jednom ruteru su obicno 2 porta za iptv a 2 za net. Naravno da je jedan dovoljan za dve uslige, dva i da hocemo ne mozemo da prikacimo.

Rock isti je kodnmene profil ali ja definitivno imam 8 up, ne zalim se ni na ovo iskreno.
Hvala telekom!

Sent from my Note 8

Sad sam zvao MTS da se informisem oko menjanje vlasnika box4 paketa (U ovom slucaju sa caleta prebacujem na sebe).

Ladno mi kazu da dodjem u poslovnicu skinem svu opremu i odnesem im, pa cale raskine ugovor a ja napravim nov ? WTF bre :D

Au bre...
https://twitter.com/mts/status/989495316754944002
https://twitter.com/mts/status/989495452239323136

Odnesi donesi :D Ako se dovoljno iznerviram, mislim da cu ostaviti samo fiksni :D

A nije to ništa. Odem ja juče da prebacim net sa mame na mene, jer dok se vodio na nju bio mi je aktivan upload booster, pa nisam smeo ništa da menjam. Isto vratio svu opremu, zovem danas a oni kažu kolege proveravaju tehničke mogućnosti za net:D Čim provere mogu da dođem i preuzmem novu opremu. A istureni stepen mi je u zgradi, imam nekih max 50ak metara bakra od njega. Umesto da izađu u susret korisnicima, oni ih zavlače. Smarao sam ih ceo dan i na mejl, i call centar i chat. Valjda će kolege do sutra uz hladno pivo proveriti da li postoje tehničke mogućnosti za nešto što sam bukvalno koristio do juče u 17h :D

A ona prica da ne daju vece upload brzine zbog biznis korisnika i ostalo?
Bice da nije zbog toga ukinut nekada ub kao sto se i ispostavilo da nije vec verovatno su sredjivali mrezu, opremu(na njihovoj strani) ili nesto trece.
Sta god da je, dobar potez i kupili su mnoge ovim potezom, mene definitivno, a kad zavrse ftth u mom kraju odoh na isti i oslobodim port za nekog drugog.

Ja pored ovih brzina sada nemam potrebu za ftth, jer bih imao 150/20 umesto 100/10 koliki je sada max paket na vdsl-u, a nekada su nudili i 15 Mbps uploada. Razlika u ceni je preko 1000 dinara, a download mi nije bitan da li je 100 ili 150 Mbps. Upload od 10 Mbps je sasvim pristojan.

Evo ja izgubio ceo dan sa podrskom, prvo su mi jutros smanjili brzinu bilo je 30/1, pa sam ih iscimao. Popodne me je pozvao lik i pustio 50/8 (7,70), a posle sat vremena isti lik mi je saopstio da imam izvranrednu liniju, ali sam vracen na pet. Download je maksimalan (Net 50), ali nije mi jasno zasto su me vratili na pet, kaze, "mora da stavi neku RFA zastitu", pa ne moze vise.

Totalno nelogicno, ali mi je rekao "da ih cimnem za nedelju dana da vide sta mogu da urade", centrala mi je na stotinak metara. Da, a lik me ubedjuje, pa dobro, i tih 5 je bolje nego dva, pa mislim jeste, ali hocu osam. Video sam da moze.

Inace, zvali su me da me pitaju da li hocu 100/2 i to pre par meseci.

Nazad
Vrh Dno