Šta je novo?

Telekom Srbija VDSL (FAQ 1. post)

Kako bese da podesim da mi konekcija na ipv4 bude uvek iskljucena a ne da se pali po potrebi, izludjuje me to sto stalno menja ip adresu

Zanimljivo ali kod mene te opcije vise nema! :O
Update nije radio u poslednje vreme, ovo je trenutna verzija V3.1.0T6_SRB
teklorm.png

Poslednja izmena:
Uključena, ne isključena :p A oko promene IP adrese: ako treba da je "znaš" uvek što ne koristiš DDNS i pamtiš samo svoj pod-domen? Ruter ima update klijenta za http://www.dtdns.com/

Uključena, ne isključena [emoji14] A oko promene IP adrese: ako treba da je "znaš" uvek što ne koristiš DDNS i pamtiš samo svoj pod-domen? Ruter ima update klijenta za http://www.dtdns.com/
Ma ubi me autokorekcija na ovom telefonu :D
Nine mi bitno da znam svoju adresu ali je jako iritantno to sto je automatski gasio konekciju kad se ona ne koristi 20 minuta...

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Jel normalno da mi je IP adresa 178.221...
Proveravam čisto da vidim da nisu uvalili NAT?

Baš ta mi stoji kada odem na stranicu rutera.

Valjda su natovame adrese na 100.64.xxx.xxx?

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Ima li neko neku informaciju kad bi mts mogao da poveća upload na 5Mb/s i da li u opšte ima nameru?

Carrier grade nat bi trebalo da bude u opsegu 100.64.x.x do 100.127.x.x ako ruter dobije adresu koja ne potpada pod ove, nije aktivan CG NAT.

Ima li neko neku informaciju kad bi mts mogao da poveća upload na 5Mb/s i da li u opšte ima nameru?

Imali su oni na samom početku implementacije VDSL-a uslugu upload booster do 15Mbps (tada je najveći mogući paket bio 50/15Mbps). Tehnički bi oni mogli to da urade kod dosta korisnika, ali je poslovna politika takva da neće. Možeš 100Mbps download (ako imaš tehničke mogućnosti) ali samo 2Mbps upload (sve i da na parici može tehnički 10x više da se izvuče).

Imali su oni na samom početku implementacije VDSL-a uslugu upload booster do 15Mbps (tada je najveći mogući paket bio 50/15Mbps). Tehnički bi oni mogli to da urade kod dosta korisnika, ali je poslovna politika takva da neće. Možeš 100Mbps download (ako imaš tehničke mogućnosti) ali samo 2Mbps upload (sve i da na parici može tehnički 10x više da se izvuče).

Rekoh u nekom od prethodnih postova da mora da se natežete sa uploadom, objasnio sam i kako
Pogledajte prilog 247801

Ne , VDSL 50/2 koji je prerastao u 50/5 za 1399rsd na ugovor od 2 godine, vrati se malo unazad i pročitaj moje postove.

Da si pročitao moje prethodne postove, ne bi postavljao pitanje, već bi imao odgovor

Ti bi mogao da odgovoris coveku ,ako vec svracas ovde i pises gluposti.

Dusmane ti li si? [emoji23]

Ja ne svraćam i ne pišem gluposti, ako smatraš da pišem gluposti, ti nemoj da ih čitaš, lepo je sve napisano, a što vas mrzi sve u životu da uradite, pa i da čitate, Vaš problem, to znači da čovek ne prati forum, već ponekad svrati, jer da prati forum, iz par stranica iza ove sve lepo piše, znao bi.

Ja ne svraćam i ne pišem gluposti, ako smatraš da pišem gluposti, ti nemoj da ih čitaš, lepo je sve napisano, a što vas mrzi sve u životu da uradite, pa i da čitate, Vaš problem, to znači da čovek ne prati forum, već ponekad svrati, jer da prati forum, iz par stranica iza ove sve lepo piše, znao bi.

Dal ja pratim forum il ne moja stvar i mojne ti da sudis ko prati ili ne. Ako ti tesko da odgovoris nemoj da se pravis pametan.

Za ovu drskost i bezobrazluk, još i pisanje da pišem gluposti, mislim da bi administrator trebalo da reaguje!

Drskost je sto ti ovde sa 30 post-a sudis o nekom ko je ovde mnogo duze od tebe.

Sent from my iPad using Tapatalk

Poslednja izmena:
Nisam znao da se po broju postova karakteriše član, znači neko će non-stop da piše odgovore recimo, "naravno", "da , tako je", "upravu si", "moglo bi se reći" i tako može da ima 1000 posta, e moj sinko , vidim da si 85, mnogo će vode proteći rekama, dok vi mladi ne shvatite neke stvari

Vrh Dno