Šta je novo?

Telekom Srbija VDSL (FAQ 1. post)

Zato sto imaju dovoljno dobre servere da sa nasih providera ide full speed, ako nema zagusenja kod operatera.

Napominjem da je manji vise do skora sve radilo kako treba. Privatne FTP koje kotristim za poslovne potrebe su isli maximalnom brzinom uvek, bilo koje doba dana. Odjednom je sve limitirano na nekih 1.1MB/s brzina koju dobijam i kada pustim neki http download, nekog linux iso fajla. Napominjem da mi steam ide kao i uvek (4.6MB/s sa HU servera), isto vazi i za torrente. Iste testove kada odradim na SBB linku sve radi najnormalnije...

U medjuvremenu sam prijavio ovu anomaliju tehnickoj podrsci koja me je uredno pozvala i konstatovala da je sve uredu sa linijom : ) sto i jeste. ali smo u razgovoru zakljucili da je problem u nekom rutiranju... Ima li neko neki info ?

Poslednja izmena:
Komsija kada je video da meni 10 dana nije pukao net . Juce se iznervirao i udario modem od zid zte168 . Zvao ove iz mts i kada su dosli trazio je hg630 . Imali su neki polovan , za sada mu ne puca net ....

Šta im je rekao, kako se polomio ? 20 evra nisu tražili ?

Hahahaha, za šta da traže 20e života ti?

Sent from my SM-N900V using Tapatalk

Za polomljeni modem

Pff 10 dana na Huawei. Kod mene na to lošem ZTE još malo pa 43 dana :D
Show_Time.png

Odavno je pao rekord ne-nestajanja struje u selu :D :D

Ma modem je skoro citav, ima mala pukotina al mu ne radi ni jedna lampica . Nisu ga nista pitali ...

@shamanNS ma dobar je to modem al ne moze kod mene . Ja za 3.5 god vdsl ne znam dal mi ikad pukao net na hg630 , al je zato zte na 20 dana oborio sve rekorde . Na svaki 2 minuta ....
Na adsl sam isto imao problema , nekad par puta na dan, a nekad ne padne link nekoliko dana.

@Rock86
Wot skidan neki dan 5.5mb/s , a na torentima , mega ne secam se kada je preslo 4.7mb/s

Torrenti ne mogu na DSLu da postignu brzine kakve moze normalan DL. S' tim sto mislim da igre uglavnom koriste torrent protokol za downloade (MSDN download manager i Starcraft 2 recimo koriste)

Vidim, evo situacije kod mene. Prva tri nemacka servera i steam primer...

Prilozi

• mint1.gif
    mint1.gif
    17 KB · Pregleda: 95
  • mint2.gif
    mint2.gif
    15.5 KB · Pregleda: 93
  • mint3.gif
    mint3.gif
    13.9 KB · Pregleda: 99
  • steam.gif
    steam.gif
    42.2 KB · Pregleda: 105
I jos par primera, speedtest

Prilozi

• st1.gif
    st1.gif
    10.3 KB · Pregleda: 99
  • st2.gif
    st2.gif
    10.5 KB · Pregleda: 96
  • st3.gif
    st3.gif
    10.9 KB · Pregleda: 97
O tome pricam. I kako onda da dokazem MTS-u da ipak nesto nije uredu kada oni jedino sto urade je provera modem < > dslam i konstatuju da je linija OK.

Problem definitivno postoji, da li je do njihovog dns servera nisam siguran ali nešto ne štima najbolje

Sent from my SM-N900V using Tapatalk

Nema DNS veze sa ovime, Speedtest ide preko IPa kada pocne da radi.

Ovo je neki routing problem od njega do Speedtest servera u HU recimo. I da je iza NATa ne verujem da bi tako radilo lose :(

Nisam iza NAT-a, imam javnu IP adresu. Cesto se remotujem na kucni komp...

I kod mene se javio taj problem u vidu manjih brzina kada skidam preko http-a, pa to resim sa paralelnim skidanjem vise fajlova. Ali stvarno mi je bilo cudno da odjednom prakticno ni na jednom serveru ne mogu da izvucem maksimalnu brzinu kada skidam samo jednu stvar.

Poslednja izmena:
Zamenili mi modem pre nekih nedelju dana po drugi put i dali mi sad ZXHN H267N i sad sam zadovoljan ne puca veza radi odlicno. Trenutno radi oko 200 sati bez prekida po ruteru. Sad imam pitanje u vezi ip adrese sto me buni, da li je ispravno sto menja svaki dan u isto vreme ip adresu? To sam primetio u DSL Connection Status tamo gde se vidi ip adresa i vidim da je svaki dan druga ip adresa a ispod je vreme pre koliko je promenjena. Znaci ruter mi pokazuje nekih 200 sati rada bez prekida a DSL Connection Status trenutno nekih 7 sati. Kako je kod vas? Hvala.

Internet>WAN> DSL tab>nađeš ime internet konekcije (High Speed Internet_VD" ??) > klik na to ime> klik na "Detail" link gore desno > pojaviće se dodatna polja i među njima je "Connection Mode". To treba da promeniš u "Always On" i zatim klikneš na Apply dugme.

Naravno podrazumeva se da moraš da se loguješ kao admin (admin/ztonpk, ili admin/tzlkisonpk kombinacija) a ne sa telekom/telekom gde su te opcije sakrivene.

Poslednja izmena:
Internet > WAN > High Speed Internet_VD ili AD ako si na ADSL-u > Detail > Connection Mode
Screenshot_1.jpg

Dosta je ovo dobro

v.jpg

Nazad
Vrh Dno