Da. Ranije smo mislili da je vezano za IPTV ili lose partice, medjutim, za IPTV je potvrdjeno da ne mora Interleaved, tako da i IPTV korisnici mogu na FAST. Cemu Interleaved... ne znam![]()
Ne, nikada nisam koristio IPTV kod Telekoma.I imas iptv ?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Došao mu zamrzivač glave.Da javim da je danas riknuo WiFi na HG630. Kod mene se sve raspada... Telekom ne želi da zameni modem, kažu da oni ne odgovaraju za kvalitet i jačinu WiFi signala.
Usput da pitam, jel mogu da raskinem ugovor sa njima, bez plaćanja penala, iako do isteka ugovora imam još 11 meseci.
Ako njih ne zanima rešavanje mog problema, mene još manje zanima plaćanje računa.
Došao mu zamrzivač glave.
Definitivno moraju da ti zamene ruter nema tu opravdanja...
Samo su mi rekli: "Mi ne garantujemo za kvalitet signala, to zavisi od različitih faktora, debljine zidova, uređaja koji se nalaze pored modema..."
Ne vidim zašto bi ga menjao ako ne zelis veću brzinu?
[emoji106]Čoveče nikakve nema veze dal ima iptv ili ne. Jasno je mnogo odrađeno što se tiče profila...
Interleaved Data Path u zavisnosti od profila koji je podešen za ul/dl "produžava" liniju do korisnika i omogućava brzine koje nisu moguće sa Fast Data Path .
Deljenjem default MTU (maximum transfer unit) na "parčiće" na Interleaved se dobijaju bolje brzine ali je žrtva latencija, te ping u zavisnosti od profila na Interleaved "skoči" od 10 ~ 30ms jer se povećava transfer izmedju rutera i centrale.
Zbog poremećenih ludaka u Telekomu i posle preganjanja od 10 meseci prekinuo sam ugovor i odrekao se i fiksnog telefona, i IPTV i Interneta, jer su oni tvrdili da 4mbit internet i IPTV na mogu da rade Fast Data Path nego na Interleaved na liniji na kojoj je pre toga bio internet na Fast Data Path i 16mbit / 768kbit (zbog blizine centrale bio je moguć 23/3mbit ADSL).
Jedino rešenje kao i uvek za ludake je naći vezu (koju ja nisam imao) da objasni ludacima elementarne stvari.
Ne, nikada nisam koristio IPTV kod Telekoma.
Послато са MI MAX
Gde na Dorcolu mogu da kupim kabl za fixni? Hitno.
[emoji106]
Jel jedini problem u pingu ?
Izračunaj sam. Ako je default MTU 1492byta za ADSL VDSL a telekom ti stavi da je Interleaved profil 256 (mogući 128 64 32 16 8 4 2) što znači da se 1492 deli na 256 paketa umesto da prolazi ceo paket te se može izračunati za koliko se smanjuje brzina (uz normalni overhead koji Telekom i potprovajderi prenose ionako na korisnika) te 10mbit nije ni sa Fast Pathom 10 nego 8.7-8.8 mbita...
potprovajderi su još gori kao recimo PoštaNET koja je u startu stavila svima MTU na 1400 (umesto 1492) da bi "izbegli problem" sa lošim paricama, te po defaultu fragmentuju sve pakete za gamere
Nema dodatnog overheada. Broj paketa se ne povećava. Umesto 256 originalnih paketa šalje se novih 256, sa izmešanim podacima.To što si ti objasnio je za interleaved faktor 4 a sad napravi šemu za interleaved faktor 256 koji stavlja telekom na linije da bi ispunio svoj deo iz ugovora "brizina do ..." pa dodaj koliko tu ima overheada zbog povećanog broja paketa
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari