Šta je novo?

Telekom Srbija VDSL (FAQ 1. post)

neko rece da proba sa jacim strujnim adapterom da utepa modem, ja sam svojevremeno probao da sa adapterom od 22V utepam modem i nista...24h je radio i sa tim adapterom i preziveo je :)

Juče sam ovde pisao o zameni VDSL modema jer mi nije radio wifi na mobilnim uređajima.
Juče zamenili, pa mi nije posle radio BBTF (VoIP).
Sinoć prijavio opet, i danas ponovo dođu ona ista dvojica inženjera donesu sada potpuno nov (nekorišćen) modem
ZTE ZXHN H267N umesto onog od juče ZTE ZXHN H168N V3.1 koji je bio korišćen.
Juče mi je sa tim modemom pucala internet konekcija bezbroj puta, nisam imao fixni,
međutim kako danas instaliraše ovaj novi ZTE, sve funkcioniše OK.

Apropo onoga da u Beogradu ne žele ili neće/nerado menjaju modeme, možda je to donekle (ali samo donekle) razumljivo
jer je u Beogradu veća potražnja za uslugom, i da je nemerljivo potrebno više opreme nego u malim sredinama.

neko rece da proba sa jacim strujnim adapterom da utepa modem, ja sam svojevremeno probao da sa adapterom od 22V utepam modem i nista...24h je radio i sa tim adapterom i preziveo je :)

Stvarno je izdržljiv modem- 4,5h je bio u zamrzivaču, ali i dalje radi.

Stvarno je izdržljiv modem- 4,5h je bio u zamrzivaču, ali i dalje radi.

Neka bude celu noc. Ne mogu da verujem da im je podrska takva da je bukvalno nemoguce zameniti modem... Na osnovu kojih kriterijuma zaposljavaju ljude u istoj? Iskreno ne verujem da je politika MTS-a da nece da zamene neispravnu opremu... Problem je iskljucivo u radnicima MTS-a koji NISTA NE ZNAJU!

Ma to Markica, nešto ne vole, evo kod nickpop dolaze svaki dan :D

Ma to Markica, nešto ne vole, evo kod nickpop dolaze svaki dan :D
Izgleda da me baš mrze. Ko bi rekao da će se jedan bezazlen problem sa netom, trajati toliko dugo.
Razmišljam da im malo pripretim prijavom RATEL-u. Možda se tada opamete, treba ja da razmišljam kako da rešim problem...

Poslednja izmena:
Juče sam ovde pisao o zameni VDSL modema jer mi nije radio wifi na mobilnim uređajima.
Juče zamenili, pa mi nije posle radio BBTF (VoIP).
Sinoć prijavio opet, i danas ponovo dođu ona ista dvojica inženjera donesu sada potpuno nov (nekorišćen) modem
ZTE ZXHN H267N umesto onog od juče ZTE ZXHN H168N V3.1 koji je bio korišćen.
Juče mi je sa tim modemom pucala internet konekcija bezbroj puta, nisam imao fixni,
međutim kako danas instaliraše ovaj novi ZTE, sve funkcioniše OK.

Apropo onoga da u Beogradu ne žele ili neće/nerado menjaju modeme, možda je to donekle (ali samo donekle) razumljivo
jer je u Beogradu veća potražnja za uslugom, i da je nemerljivo potrebno više opreme nego u malim sredinama.
Ako imaš BBTF liniju što su ti dali H168N V3.1 kad on nema priključke za VoIP za raliku od H267N koji je IAD, kad ti menjaju urađaj treba da prođe sigurno sat-dva da platforma registruje BBTF liniju na novom uređaju!

Ja čim sam nešto pohvalio, odmah suprotno.
Juče sve bilo ok sa internetom, međutim od jutros net ne može da spoji ni 10 min da ne pukne.

Postavi parametre od komsijinog modema da bacimo pogled. Ako je optika, sigurno po parametrima moze da izgura 100Mbps.

Parametri su dobri sigurno, obzirom da je banka nakačena na njih, mogu i da postavim kada odem kod komšije. I to nema veze sa životom "koliko može da izvuče" kada ne postoji opcija da se aktivira u sistemu! Samo do 250m. Upravo još jednom proverio telefonom. Imam utisak da ti ovde piše samo da bi nešto pisao i reklamirao MTS.

Ako je optika, NE MOZE da NE MOZE. U tvojoj zgradi sigurno nije IPAN, cela zgrada je na starijem tipu digitalne centrale koja se nalazi u Bitoljskoj 22. Medjutim, moguce je da su dosli optikom do zgrade i da su postavili konvertor sa optike na bakar, ali je sve pogresno zavedeno u njihovom sistemu, umesto optike uneli su bakar. U tom slucaju je neophodno da izadju na teren, da se uvere sami i isprave gresku.

Super, šta sad? ZZnaš kada će oni to da urade, na kukovo leto.

Ponovo je danas dolazio čovek iz Telekoma, ponovo mi kaže kako je problem do kablova i priključka. Prošli put mi je prva osoba rekla da je na telefonskom priključku sve ok, samo da promenim kablove u kući i utičnicu, dok mi je danas drugi tehničar rekao kako ponovo ne valjaju kablovi (imam kabl od telefona do modema od nekih 9m, kaže da mora kraći kabl, kao veliki je gubitak, u sebi se mislim kako je onda sve lepo radilo do decembra). Posle toga tek kreće šok... Ode on do podruma zgrade, meri kao paricu i kaže da mora SVE DA SE MENJA :shock: :shock: :shock: . Praktično moram celu zgradu da razbucam, jer kao ne valjaju kablovi. (Da podsetim, prvi tehničar je rekao da je sve uredu od centrale do utičnice, a ova sada..)
Ovo postaje tragikomično. Ako ih ponovo budem zvao, sigurno će mi reći ono što je @Rock86 rekao (da menjam sve kablove do centrale) :mad:

Jel zna neko, da li bi mogao da uzmem od komšije Telekomov modem, da vidim da li onda sve radi, jer ako radi tražiću od Telekoma podatke za pristup netu i kupiti neki kršteni VDSL modem.
PS: Mogla bi moderacija da izdvoji sve poruke oko mog problema, pa da otvorim posebnu temu.

Nece ti dati podatke ako ne uzmes staticnu IP.

Послато са SM-N935F уз помоћ Тапатока

Nece ti dati podatke ako ne uzmes staticnu IP.

A jel mogu da uzmem od nekog ko ima isto MTS internet modem da vidim jel sigurno do njega?

To treba da moze, koliko znam tu nece biti problema.

Ponovo je danas dolazio čovek iz Telekoma, ponovo mi kaže kako je problem do kablova i priključka. Prošli put mi je prva osoba rekla da je na telefonskom priključku sve ok, samo da promenim kablove u kući i utičnicu, dok mi je danas drugi tehničar rekao kako ponovo ne valjaju kablovi (imam kabl od telefona do modema od nekih 9m, kaže da mora kraći kabl, kao veliki je gubitak, u sebi se mislim kako je onda sve lepo radilo do decembra). Posle toga tek kreće šok... Ode on do podruma zgrade, meri kao paricu i kaže da mora SVE DA SE MENJA :shock: :shock: :shock: . Praktično moram celu zgradu da razbucam, jer kao ne valjaju kablovi. (Da podsetim, prvi tehničar je rekao da je sve uredu od centrale do utičnice, a ova sada..)
Ovo postaje tragikomično. Ako ih ponovo budem zvao, sigurno će mi reći ono što je @Rock86 rekao (da menjam sve kablove do centrale) :mad:

Jel zna neko, da li bi mogao da uzmem od komšije Telekomov modem, da vidim da li onda sve radi, jer ako radi tražiću od Telekoma podatke za pristup netu i kupiti neki kršteni VDSL modem.
PS: Mogla bi moderacija da izdvoji sve poruke oko mog problema, pa da otvorim posebnu temu.

Druze, ja imam 15m kabla od uticnice do rutera pa nemam nikakvih problema sa konekcijom, a instalacija u zgradi je stara 37 godina:

parametri_vdsl.JPG

Na dosta lokacija je nastavljana parica u zgradi na svakom spratu, u dozni na svakom spratu se nalaze umotane i izolovane zice, negde to nije dobro odradjeno. Pozovi majstora i nek ti provuce novu paricu u jednom komadu od stana do podruma, ne mora nista da se busi jer je parica provucena kroz crevo. Parica sama po sebi nije skupa, a pitanje je koliko bi majstor uzeo za to. I kad menjas uticnicu, obavezno uzmi Metalka Majur, nikako kinesko smece od 100 dinara.

Druze, ja imam 15m kabla od uticnice do rutera pa nemam nikakvih problema sa konekcijom, a instalacija u zgradi je stara 37 godina:

Pogledajte prilog 221569

Na dosta lokacija je nastavljana parica u zgradi na svakom spratu, u dozni na svakom spratu se nalaze umotane i izolovane zice, negde to nije dobro odradjeno. Pozovi majstora i nek ti provuce novu paricu u jednom komadu od stana do podruma, ne mora nista da se busi jer je parica provucena kroz crevo. Parica sama po sebi nije skupa, a pitanje je koliko bi majstor uzeo za to. I kad menjas uticnicu, obavezno uzmi Metalka Majur, nikako kinesko smece od 100 dinara.

Utičnica jeste Metalka Majur, pogledaću to sa majstorom, ali mi je čudno kako je VDSL radio bez problema više od godinu dana, a sada stalno puca veza.
EDIT: Ja koliko vidim svi kablovi su u cevi koja se nalazi u zidu.

Poslednja izmena:
@Markic: Probaj to sa modemom prvo ali vrlo je moguće da ti je linija u pitanju.

Što se tiče zamene kablova ne znam šta da ti kažem, rekao si da si menjao. Ovo pominjem jer sam imao jednom ranije slučaj da odjednom nema neta.
Išao ADSL preko ISDN tada, lepo krenem od PC-ja svaki kabl, spoj, spliter i tako redom do zida i jedino ne otvorim tu utičnicu u zidu, kontam telefon radi ...
Pa još jednom od zida ka PC-ju i ništa, mrtvo ili kilavo.
Dođe sutra tehničar, pregleda isto redom (onom slušalicom ili tako nečim) i kaže u mrtav ladan zidu je (nema ni vode ni grejanja na tom zidu u hodniku). Skine utičnicu a kontakti i krajevi žica oksidirali urnebes. Skrati na brzinu propale krajeve i radi sve kao podmazano. Zamenio sam i utičnicu odmah sutradan.

Zgrada iz '68 me i koji kilometar od centrale i komotno radi na 20/2 VDSL.

Utičnica jeste Metalka Majur, pogledaću to sa majstorom, ali mi je čudno kako je VDSL radio bez problema više od godinu dana, a sada stalno puca veza.
EDIT: Ja koliko vidim svi kablovi su u cevi koja se nalazi u zidu.

Bitno da su u cevi. Lako majstor provuce novu paricu. Zameni to ako stvarno ne valja, ako je merio covek...

Bitno da su u cevi. Lako majstor provuce novu paricu. Zameni to ako stvarno ne valja, ako je merio covek...

Kaže da u podrumu može max 82MB/S, a u stanu 66MB/S, jel ima neko ideju kako se zovu majstori za menjanje tih kablova? Da potražim na Google-u.
@nesa69 Promenio sam ja sve što sam mogao, pa i utičnicu, ali navodno ne valjaju kablovi od tog ormara u podrumu do stana.

Kaže da u podrumu može max 82MB/S, a u stanu 66MB/S, jel ima neko ideju kako se zovu majstori za menjanje tih kablova? Da potražim na Google-u.
@nesa69 Promenio sam ja sve što sam mogao, pa i utičnicu, ali navodno ne valjaju kablovi od tog ormara u podrumu do stana.

elektricari se zovu :D

mada ima da te oderu za taj izlet.

Trebao si da vidiš sa tim likom što je i bio...A ne da se mlatiš po oglasima

@Markic

Za 1.5h ruter ti je registrovao 22358 HEC gresaka sto ukazuje da postoji problem sa paricom, tek sad vidim u paremetrima sto si okacio... Menjaj to sto ti je covek rekao.

Trebao si da vidiš sa tim likom što je i bio...A ne da se mlatiš po oglasima

Trebao sam, ali sada je kasno. Svakako neću lako naći nekog ko to može da uradi relativno jeftino, olakšavajuća okolnost je ta što sam na prizemlju.
@Rock86 Bilo ih je i više. Danas preko 60000. Svaki dan je sve gore, samo se nadam da će se zamena kablova isplatili, da ne bude ponovo isti problem.

Pa naravno da će rešiti. Jel te zvao na mobilni kad je došao ? imam ja negde broj podrške, kačio sam ga i ovde. Pa da se dogovoriš, najbolje sa njim-njima... Svi oni rade to posle posla

Pa naravno da će rešiti. Jel te zvao na mobilni kad je došao ? imam ja negde broj podrške, kačio sam ga i ovde. Pa da se dogovoriš, najbolje sa njim-njima... Svi oni rade to posle posla
Zvao me je na fiksni, koji broj ti imaš? Jel onaj "zvanični" Telekomov?

Nezvanicni, al negde sam ga zagubio... ovde sam kacio... potrazicu

Sent from my iPhone using Tapatalk

Za početak zameni utičnicu u zidu, moja ti je preporuka da uzmeš schneider electric http://www.razoelektro.com/artikal/prikljucnica-telefonska-dupla-rj11-bela/23965 ili Aling-Conel https://aling-conel.com/sr/proizvodi/prestige-art-611/details/
Ja sam imao situaciju kad sam uveo internet da nije bilo linka a tel. je radio, kada sam otvorio utičnicu u zidu žice na konektoru su bile oksidirale, stavio novu utičnici i sve je radilo bez problema!
Ako budeš i posle toga imao problem onda je najverovatnije problem u instalaciji od ptt razvodne kutije u podrumu do tvog stana.

Nazad
Vrh Dno