Šta je novo?

Telekom Srbija VDSL (FAQ 1. post)

Zasto nisi isao da zamenis ruter?

Išao malopre na Terazije, međutim i tamo ista priča, ne žele da daju novi modem, insistiraju da zovem tehničku podršku, jedva sam ih ubedio da oni pošalju zahtev za izlazak ekipe na teren.
Ovo je stvarno ludnica, ne znam više kako da rešim ovaj problem...
Uvek zovem tehničku podršku, oni kažu da ostavim modem uključen da će proveriti,i na tome tako i ostane. Niko ne izađe na teren.

Išao malopre na Terazije, međutim i tamo ista priča, ne žele da daju novi modem, insistiraju da zovem tehničku podršku, jedva sam ih ubedio da oni pošalju zahtev za izlazak ekipe na teren.
Uvek zovem tehničku podršku, oni kažu da ostavim modem uključen da će proveriti,i na tome tako i ostane. Niko ne izađe na teren.

Znaci NE DAJ BOZE da imas neki problem sa VDSL-om, ista prica dakle kao sa SBB-ovom podrskom...

Koristim Box 2 (Net 50 + fix), mesecima unazad wi-fi signal sa Huawei modema/rutera HG 655b,
se na mobilnom telefonu gubi posle 10-20 minuta. Pomislio sam da je problem u mobilnom telefonu,
međutim i supruga kaže da ima isti problem sa njenim mobilnim telefonom.
Juče pozovem call centar i kažem da bih želeo da zamenim ovaj prastari modem koji je kod mene već 3-4 godine.
Oni to evidentiraju, kad danas zovu došli da zamene ruter. Sada su mi dali onaj manji ZTE ZXHN H168N V3.1
Mobilni sada bez problema hvata wifi sa tog rutera, međutim tu su tek nastale muke druge prirode.
Svakih pola sata puca internet konekcija. Doduše rekli su mi da će morati nekoliko puta da se restartuje net,
međutim tih nekoliko puta je bilo više od 10. Nisam ni brojao.
U poslednjih nekoliko meseci nema dana da bar jednom ne pukne veza. Pomislio sam da je do mog telefonskog kabla /parice.
Međutim ova dvojica inženjera koji su bili danas kod mene u stanu kažu da moja infrastruktura iako je matora 100 godina
'ladno može da gura 100 Mb/s.
Problem je sada i fix telefon (koji mi realno nešto i nije potreban, al' ga plaćam uz net u okviru Box 2 paketa).
Ne mogu nikoga da zovem niti mene ko može da poziva.
Kada sam ušao u podešavanja modema video sam da je u VoIP settingsu registrovan neki drugi broj fiksne linije.
Pretpostavljam da je modem bio već kod nekoga.
Doduše oni su mi rekli kada su odlazili da će kada dođu u Zrenjanin (ja živim u malom selu 30 km od Zr) to rešiti sa fiksnim.
Međutim ništa se od toga ne desi.
Oko 19h večeras sam ponovo pozivao 0800100100 da prijavim problem.

Poslednja izmena:

Au Markic...

Ja sam zamenio, u roku od minut i modem i stb... Sve novo

Znaci NE DAJ BOZE da imas neki problem sa VDSL-om, ista prica dakle kao sa SBB-ovom podrskom...

Užas znači, ne sećam se da su bili ovako bezobrazni pre par godina... Nadam se da će sutra zaista neko doći da zameni modem.
@maki22 Ne znam kako si uspeo da zameniš, meni su odmah rekli: "Nažalost, mi ne možemo da menjamo modem"

EDIT: Interesantna stvar je to da sam ih svakodnevno zvao da prijavim problem (zaključno sa petkom), a danas kada sam bio u poslovnici na Terazijama, kažu mi da je zadnja prijava bila 31.1, što znači da su me u tehničkoj podršci bukvalno zaje**vali sa porukom da će neko od kolega zvati i da je prijavljeno tehničkoj službi.

Poslednja izmena:
Pa evo i čovek ovde post iznad zamenio za dan, ali kod njega je neki drugi problem.

Jel bila žena sa naočarima ,)

Ona zna posao...

@Markic
Slican problem sam ja imao na jednoj lokaciji kada je odumirao ispravljac od ADSL rutera. Radi dva dana, pa ne radi par sati, pa... Ako imas ispravljac slicnih karakteristika, mozes probati. U najgorem slucaju, ubices taj ruter :d

@Markic
Slican problem sam ja imao na jednoj lokaciji kada je odumirao ispravljac od ADSL rutera. Radi dva dana, pa ne radi par sati, pa... Ako imas ispravljac slicnih karakteristika, mozes probati. U najgorem slucaju, ubices taj ruter :d

Rado bih probao, ali nemam ispravljač.
@maki22 Ako mislimo na istu ženu sa naočarima, onda je bila.

Možda nisi bio šaramantan :d (dobio si odgovor "Nažalost, mi ne možemo da menjamo modem") A ko ga menja ?:D podrška, onda prijavi kao čovek iznad post, opet, pa nek dodju...

Tu sam menjao modem, stb...potpisavao par ugovora. Pokušao u knezu da potpišem tv na 50% kao stari korisnik, kao iz topa, NE MOŽE :smash:

Prošetah do Terazija, strpljivo ja čekam, čak pustam i preko reda. Gle čuda sve može, za 3 minuta...

Rado bih probao, ali nemam ispravljač.
@maki22 Ako mislimo na istu ženu sa naočarima, onda je bila.
Ako mi se dobro čini isti ispravljač koristi i stb, odnosno sa istom amperazom?

EDIT
Upravo proverio, nažalost nisu isti izlazi....

Poslednja izmena:
Ni danas ništa od zamene modema, jutros je zvao neko iz Telekoma i rekao da je kao menjao neka podešavanja oko modema (bukvalno mi uvek to kažu) i da pričekam par dana, tih par dana su već 2 meseca.

Gledao sam nešto na netu: Vidim da su neki ljudi išli direktno kod Telekomovog servisera i menjali modeme, koliko sam shvatio, taj serviser se nalazi u najbližoj centrali. E sada to je bilo pre par godina, jel zna neko jel još postoje serviseri Telekoma u Poštama?

Poslednja izmena:
Ni danas ništa od zamene modema, jutros je zvao neko iz Telekoma i rekao da je kao menjao neka podešavanja oko modema (bukvalno mi uvek to kažu) i da pričekam par dana, tih par dana su već 2 meseca.

Gledao sam nešto na netu: Vidim da su neki ljudi išli direktno kod Telekomovog servisera i menjali modeme, koliko sam shvatio, taj serviser se nalazi u najbližoj centrali. E sada to je bilo pre par godina, jel zna neko jel još postoje serviseri Telekoma u Poštama?

Uzmi peckalicu od upaljaca i sprzi modem. Tad ce morati da ga zamene!!!

Ja bih ga odavno uništio, već sedam dana ti kažemo šta da uradiš a ti čekaš ove iz telekoma...

Sta mu dodje peckalica?
Izvini mozda glupo pitanje, nisam pusac, nisam zagledao/istrazivao delove nijednog upaljaca a i isti ne koristim gotovo nikad, ni u stanu jer mi sve na struju.
Pa ako moze malo detaljnije da odem i kupim upaljac da vidim sta je peckalica, mozda i znam sta je ali je drugacije zovem.

Sta mu dodje peckalica?
Izvini mozda glupo pitanje, nisam pusac, nisam zagledao/istrazivao delove nijednog upaljaca a i isti ne koristim gotovo nikad, ni u stanu jer mi sve na struju.
Pa ako moze malo detaljnije da odem i kupim upaljac da vidim sta je peckalica, mozda i znam sta je ali je drugacije zovem.

Deo upaljaca koji baca struju pritiskom na taster i tako ga pali. :) Rastavi se upaljac i eto peckalice. :) Upaljac koji pali rotiranjam tockica koristi kremen, dok onaj sa tasterom koristi tzv. peckalicu koja baca struju.

Ja bih ga odavno uništio, već sedam dana ti kažemo šta da uradiš a ti čekaš ove iz telekoma...

Rado bih ga uništio, ali šta ako kret*ni, posle toliko prijava, gde na kraju ja kažem da je modem "rikno" optuže mene za "nestručno rukovanje"?

Za kremen znam, vis za te moderne na dume upaljace nisam nikad rastavljao niti znam sta ima unutra ove s kremenom jesam davno, davno pre vise od 30 god dok sam bio klinac.
Hvala.
E jos jedno samo gde i kako ga "pecnes"?

Pecnes ga tamo gde se ukljucuje adapter za napajanje modema. Sprzice ga sigurno.

Ovih dana U Staroj Pazovi prebacuju korisnike na optiku. Mogu li sa ovim parametrima izgurati 50/2?

Pogledajte prilog 221392
I ja sam na optici ali džabe, džabe ako ne živiš u dvorištu njihove centrale. Iako sam na optici udaljen sam od njihove centrale 800m, ovu brzini aktiviraju samo do udaljenosti 250m. Proveri telefonom koliko si udaljen.

Nije presudno to koliko je udaljen već kakva mi je parica. Podnesi zahtev trebalo bi da ti odobre...

Možda nisi bio šaramantan :d (dobio si odgovor "Nažalost, mi ne možemo da menjamo modem") A ko ga menja ?:D podrška, onda prijavi kao čovek iznad post, opet, pa nek dodju...

Tu sam menjao modem, stb...potpisavao par ugovora. Pokušao u knezu da potpišem tv na 50% kao stari korisnik, kao iz topa, NE MOŽE :smash:

Prošetah do Terazija, strpljivo ja čekam, čak pustam i preko reda. Gle čuda sve može, za 3 minuta...

Možda si dobio novi modem kada si produžavao ugovor?
Jel bih mogao ja da potpišem novi ugovor iako prethodni nije istekao? Tako bih zaobišao njihovu "proceduru" i dobio novi modem u poslovnici.

Da li postoji neki nacin da saznam koju brzinu mts moze da mi ponudi bez toga da se obavezujem telefonskom linijom. Nova zgrada je u pitanju, nemam fiksni, imamo DSLAM na prizemlju znaci njihova optika ulazi u zgradu. Medjutim odbijaju da mi daju odgovor, pre nego sto potpisem ugovor za fiksni.

Da li postoji neki nacin da saznam koju brzinu mts moze da mi ponudi bez toga da se obavezujem telefonskom linijom. Nova zgrada je u pitanju, nemam fiksni, imamo DSLAM na prizemlju znaci njihova optika ulazi u zgradu. Medjutim odbijaju da mi daju odgovor, pre nego sto potpisem ugovor za fiksni.

100Mbps.

Nije presudno to koliko je udaljen već kakva mi je parica. Podnesi zahtev trebalo bi da ti odobre...
Ne može. I da može, trebao bih da uveden fiksni koji bih plaćao 2 god. da to saznam, koji mi u životu ne treba. Šta reći nego *****izam. Ali sam proverio sa komšijom koji ima fiskni, udaljenost ta i ta, sistem ne dozvoljava da se aktivira veća brzina ako si dalje od 250m tj. 50/2.

U zgradi do Super Vera telefonske linije se nalaze na Alcatel 1000 E10 centrali koja se nalazi iza benzinske pumpe u Zarkovu. Dakle, nije u pitanju Ericson IMT IP centrala kao kod mene ili Huawei IP, tako da sumnjam da ide optika do zgrade. Verovatno ide novi bakarni kabl posto je zgrada nova. To je to, oko 800m kabla i to bakarnog. Nikakav istureni stepen u blizini/zgradi i sl.

Poslednja izmena:
@Rock86 @Drakenzen Jel mogu da ga stavim u zamrzivač? Kada ga izvadim, jel treba da čekam ili mogu da ga odmah uključim u struju da vidim jel radi?

U zgradi do Super Vera telefonske linije se nalaze na Alcatel 1000 E10 centrali koja se nalazi iza benzinske pumpe u Zarkovu. Dakle, nije u pitanju Ericson IMT IP centrala kao kod mene ili Huawei IP, tako da sumnjam da ide optika do zgrade. Verovatno ide novi bakarni kabl posto je zgrada nova. To je to, oko 800m kabla i to bakarnog. Nikakav istureni stepen u blizini/zgradi i sl.

Provereno optika!

Vrh Dno