Šta je novo?

Telekom Srbija VDSL (FAQ 1. post)

I meni se Huawei pokvario posle 11 meseci, samo što su meni rekli "Nemoguće da je do modema, on je relativno nov, nismo imali pritužbi na njega", to je bilo krajem decembra, ja do danas nisam dobio novi modem, rekoše da će zvati danas, ali još niko nije zvao, izgleda da opet niko neće doći...

U koju poslovnicu si išao ? Moraš opet, i da ti daju novi. Ja sam menjao, može

Pravac terazije, ima jedna žena sa naočarima... ,) zna posao, uvek idem kod nje, sve može. Novi modemi, novi stb, ugovor na 50 % za televiziju za stare korisnike. (To npr u knezu ne može) 3 minuta odatle sve može

Mene to kod mts-a opasno nervira. U jednoj poslovnici moze svasta, a u drugoj nista.

Pa i mene je nerviralo, dok nisam nasao gde moze sve

Sent from my iPhone using Tapatalk

Izgleda da ću i ja morati da skoknem do Terazija, to mi je poslednja nada. Ako oni ne budu hteli da zamene, neće onda niko ;)

Ponesi sve. Modem, kablove, spliter, kutiju. Kazi pokvario se, ne radi...

Sent from my iPhone using Tapatalk

^ sipaj malo jogurta da pregori za svaki slucaj :D

... a kad se trazi user : pass oni ne daju!

Prilozi

• podrskamts.PNG
    podrskamts.PNG
    39.8 KB · Pregleda: 143
Kad sam razgovarao sa njima, tehnicka podrska koju su aktivirali nakon pozivanja Call centra, rekli su da mogu da uzmem DSL modem i da bi onda neko dosao da to podesi.

Kljucni razlog je njihov slabo upotrebljiv ZTE 168N ruter koji radi samo na 2GHz. Ovo vazi u okruzenju gde ima mnogo WiFi mreza pa nekoliko puta dnevno morate da setate po slobodnim kanalima dok ne nadjete ono sto je upotrebljivo :)

Poslednja izmena:
Idi menjaj to djubre od Zyxela (;)) i menjaj za ZTE ZXHN H168N.

Ispravljena greka u kucanju :) a da je za menjanje, sigurno :)

Danas modem radi normalno, ne znam ko koga ovde ...

U selu imamo ADSL 10/1 Mb/s (box 2). Stvorila se mogućnost sada da imamo brzinu 50/2 Mb/s.
Da bi imali svuda signal pored dobijenog rutera postavili smo dodatni ruter u vidu ASUS RT-N12+ N300 (300 Mb/s).
Da li bi ovaj dodatni uređaj mogao da podrži novu brzinu. Pretpostavljam da može jer piše da podržava brzinu protoka od 300 Mb/s.

Tehničke karakteristike uređaja link http://www.asus.com/rs/Networking/RTN12Plus/specifications/

da, da... bez brige

U selu imamo ADSL 10/1 Mb/s (box 2). Stvorila se mogućnost sada da imamo brzinu 50/2 Mb/s.
Da bi imali svuda signal pored dobijenog rutera postavili smo dodatni ruter u vidu ASUS RT-N12+ N300 (300 Mb/s).
Da li bi ovaj dodatni uređaj mogao da podrži novu brzinu. Pretpostavljam da može jer piše da podržava brzinu protoka od 300 Mb/s.

Tehničke karakteristike uređaja link http://www.asus.com/rs/Networking/RTN12Plus/specifications/

Pazi dzaba mu 300 Mb/s kada mu je brzina (protok) kroz Lan kabl ogranicen na 100 Mb/s!

Prilozi

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    40.5 KB · Pregleda: 105
Da li uopste TS daje rutere sa 2.4 i 5Ghz ili samo sa 2.4?
Hvala.

Bas nisu mogli da se potrude da nabave rutere sa 5Ghz ili combo 2.4 i 5.

Kod mene u zgradi (Nbg) stoji na posteru da Telekom vrši neki modernizaciju kablova i optike pretpostavljam da to znači VDSL ili možda ne?
Pre su mi govorili da sam 500m udaljen od centrale a max je valjda 250m za VDSL.

Itekakko znaci da je jaci ruter, cak bih rekao da i AC750 znaci. To sto je wireless ruter "300Mbps" moze se obicno okaciti macku o rep, cesto ne izvlace ni koliko 100Mbps LAN. Uz to ako se nakace dva kompa recimo, automatski je brze da bude LAN-LAN veza, nece sigurno takva lokalna mreza preko 300Mbps wirelessa biti bolja od LANa.
Tipa ako se kopira sa jednog na drugi racunar, LAN-LAN ce posstici 11.5-12.5MB/s (100Mbps), zavisi od kartica, kablova, rutera, ali danas i najjejftiniji ruteri bez problema izvuku max 100Mbps LANa.
Ako se dva kompa nakace preko 300Mbps wirelessa, cak i u idealnim uslovima, to znaci 150Mbps za svaki od njih (wireless se deli, nije transportni kao LAN), a u praksi wireless nikada ne izvuce ni pola jacine :)
Znaci za povezivanje LANa, to je slabo.

Za sam internet Net50 je vec 150Mbps dovoljno, ali ni mid-range ruteri nece izvuci ni 50Mbps bez 5GHz.

Taman sam mislio da je Telekom daljinski uspeo da reši problem koji imam sa netom, pošto mi se od petka uveče stanje stabilizovalo, tako je bilo sve do jutros, kad ono ponovo gubim konekciju, ponovo se DSL lampica pali-gasi, posle radi lepo par minuta i ponovo ispočetka.. Čudno je samo kako je sve lepo radilo 3-4 dana.

Taman sam mislio da je Telekom daljinski uspeo da reši problem koji imam sa netom, pošto mi se od petka uveče stanje stabilizovalo, tako je bilo sve do jutros, kad ono ponovo gubim konekciju, ponovo se DSL lampica pali-gasi, posle radi lepo par minuta i ponovo ispočetka.. Čudno je samo kako je sve lepo radilo 3-4 dana.

Zasto nisi isao da zamenis ruter?

Zasto nisi isao da zamenis ruter?

Ne znam ni sam (ja jesam išao u jednu poslovnicu,gde su rekli da ne mogu da mi zamene, ali nisam išao na Terazije), mislio sam da je problem rešen, pošto se od petka nije javljao, ali izgleda da nije.

Kod mene u zgradi (Nbg) stoji na posteru da Telekom vrši neki modernizaciju kablova i optike pretpostavljam da to znači VDSL ili možda ne?
Pre su mi govorili da sam 500m udaljen od centrale a max je valjda 250m za VDSL.

Koji net imaš sad?

Ti sa 500m možeš da imaš i 20/2 i 50/2. 100/2 ne možeš.

Napravi screenshot parametara modema sad. (I jedan kad sve bude gotovo.)

Koji bi vDSL paket želeo? Stotku ćeš moći, tj 100/2. Sve ostalo možeš i sad.

I, ako izvođač nije: Logo, Telegroup, Novatel, fotkaj to i okači tamo, da bar skupimo te izvođače. :)

A kad "izvedu", objasni nam i šta je bilo pre a šta posle (ti parametri modema su jedan od dobrih/kredibilnih metoda) tj. kad ti dođu, a ako ti uvode FTTH a ne IPAN u zgradi, pitaj ih sve što želiš + kad Telekom planira da pusti nove (FTTH only) pakete. :)

Poslednja izmena:
Ovih dana U Staroj Pazovi prebacuju korisnike na optiku. Mogu li sa ovim parametrima izgurati 50/2?

prmtrs.png

Vrh Dno