Šta je novo?

Telekom Srbija VDSL (FAQ 1. post)

I neko ce da mi kaze posle da nisam u pravi kakav IQ preferiraju da bi se radio kao operater/salteras? :D

I neko ce da mi kaze posle da nisam u pravi kakav IQ preferiraju da bi se radio kao operater/salteras? :D

Ово је страшно било и слушати, на једно једноставно питање није имала појма да одговори... Једноставно се изгубила у свему томе, емаил поруку је интерпретирала на ко зна који начин, па још убацила да се неко жали на услугу, па после изменила... једноставно волео бих да ако снимају разговоре слободно то пусте у јавност... потписаћу све папире :)

Koliko RATEL-u treba vremena da bi uzeo u razmatranje prigovor na rad operatera?
16.12.2016 poslat prigovor i još uvek ništa!
Screenshot 01.jpg

10ak dana obicno treba da dobijes neki odgovor od operatera ili RATELa. Ali moze i vise.

Ping mi se sa 12ms povećao na 36ms, pre nekoliko dana sam imao problem sa internetom pa su daljinski na portu nešto radili i od tada je ping skočio na 36ms!
Šta može da bude razlog što je sad ping veći nego ranije?

Ping mi se sa 12ms povećao na 36ms, pre nekoliko dana sam imao problem sa internetom pa su daljinski na portu nešto radili i od tada je ping skočio na 36ms!
Šta može da bude razlog što je sad ping veći nego ranije?

Verovatno su te prebacili na Interleave profil.

99% je ovo sto kaze Rock.
U praksi, koliko može da se dobije stabilnija konekcija ako se promeni sa fast profila na interleaved?

Interleaved profil je bio i kada sam imao 12ms, nemam IPTV već 8 meseci i nisam menjao na fast jer je ping bio OK, ne verujem da je to razlog.

Koliko RATEL-u treba vremena da bi uzeo u razmatranje prigovor na rad operatera?
16.12.2016 poslat prigovor i još uvek ništa!
Pogledajte prilog 217978

Treba vremena da stigne magarećom poštom.
Meni su neki odgovori stigli posle 3 i nešto meseca.
Jako su spori i još odgovaraju običnom poštom umesto mejlom.

Da ali efekat tj reakcija onog na koga se žališ je obično oko 2 nedelje od slanja žalbe, od čega pola vremena ode dok se zahtev obradi/zavede.
A pisamce može da plovi narednih 6 meseci baš te briga. Ionako u njemu stoji izjava Telekoma kako oni ništa nisu krivi i kako ih korisnik nije informisao :D

Moj rezultat VDSL Telekoma,uzeo sam opremu u subotu,tj zamenio sa starom opremom ADSL.Samo su mi ruter uzeli i dali drugi koji je skoro isti kao i prethodni.

Kod mene na Speedtest-u izlaci oko 47 Mb/s, paket NET 50. Vidim da nekima izvlaci i 48. Pitam se od cega to zavisi?

test.png

Parametri linije:

linija.JPG

Poslednja izmena:
Pa ne znam stvarno,ja sam jedno selo opština Grocka,40 km udaljen od Bg a od centrale imam nekih 240m.Mogu ti pustiti ove parametre ali ne znam gde da ih nađem.Inače konekcija je stabilna,nema padova za sada.

Telekom Srbija VDSL

Kod mene na Speedtest-u izlaci oko 47 Mb/s, paket NET 50. Vidim da nekima izvlaci i 48. Pitam se od cega to zavisi?

Pogledajte prilog 218097

Parametri linije:

Pogledajte prilog 218096

92ebd6cc2e2c25de9465f2ea3e0cfabc.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Poslednja izmena:
Da ali efekat tj reakcija onog na koga se žališ je obično oko 2 nedelje od slanja žalbe, od čega pola vremena ode dok se zahtev obradi/zavede.
A pisamce može da plovi narednih 6 meseci baš te briga. Ionako u njemu stoji izjava Telekoma kako oni ništa nisu krivi i kako ih korisnik nije informisao :D
Prigovor se odnosi na podneti zahtev za uvođenje fiksnog tel. priključka, radnik telekoma je izlazio na teren sa privatnikom (inače bivšim radnikom telekoma) koji vrši postavljanje podzemnog kabla.
Utvrdili su da ima 120m od voda do kuće (besplatna dogradnja voda do 250m) i da će kabal postaviti kad izvođač završi započete radove na drugoj lokaciji i od tada je prošlo 6 meseci.Nakon toga je taj isti radnik telekoma rekao da telekom trenutno nema sredstava da plati izvođača i da je jedina opcija da lice koje je podnelo zahtev plati izvođaču da iskopa kanal za postavljanje a oni će doći da postave kabal.

Uložen je prigovor preko call centra i taj isti dan iz PJ telekoma Šabac podnosiocu zahteva u telefonskom razgovoru su rekli kako navodno nema slobodnih parica što je laž jer je dobijena informacija od drugog telekomovog radnika da na tom vodu postoje još 4 slobodne parice.
Znači pre 6 meseci je bilo parica i kad nisu uspeli da izvuku pare od budućeg korisnika odgovor je nema teh. mogućnosti zbog nedostatka parica........STRAŠNO

@Rock86
Bolje da ti je Fast profil i limit 47, nego da imaš Interleaved sa limitom 50, ali duplo i više većim pingom.
Kod @maki 22 down rate je setovan na 54270kbps, što ispada tačno 53 Mb/s, i kad se odbije overhead, on pređe 50.

Ma dajte, to je do trenutka, svasta pravi razliku 1mbps.
Uz to mi ne znamo na koliko je port setovan vec modem. Ja sam jedno vreme imao port setovan na 30 a modem na 20. Full 20 sam izvlacio uglavnom ali ne uvek.

A zar je taj 1 mb više bitan toliko da nešto posebno odradi? Najbitnija je stabilna konekcija,a to od Telekoma uvek imam i sa starim ADSL-om i sa novim VDSL-om.Vidim da mnogi ovde muče muku sa nestabilnom brzinom i pucanjem veze.

Meni treba upload booster, kao nekad sto je bio, ako ne i jaci. ovo sad je stvarno primitivno sta je u ponudi za 2017 god.

A zar je taj 1 mb više bitan toliko da nešto posebno odradi? Najbitnija je stabilna konekcija,a to od Telekoma uvek imam i sa starim ADSL-om i sa novim VDSL-om.Vidim da mnogi ovde muče muku sa nestabilnom brzinom i pucanjem veze.

Tako je. :) Za mesec dana koriscenja ni stucnuo nije. :)

Meni ADSL i VDSL kod telekoma su za 6 godina ukupnog koriscenja samo 2x stucnuli. Jednom kada je bio prelazak na VDSL (prvi sam mozda bio u mojoj centrali pa je taj prelazak potrajao cisto), a drugi put je bio neki globalniji kvar u 2 nocu :)
Vise prekida sam imao dnevno u Engleskoj:)

Isti kao i za sve druge vdsl pakete

A ja mislio da daju neki gigabitni. :) Da nije malo to knap za Internet + saobracaj u LAN-u?

Oni ti obezbede uredjaj za net a ti nakaci switch ako ti je malo :D
Meni vise smeta sto nema upload booster, nadam se da ce u nedeljama ispred nas to biti vraceno nama vdsl korisnicima. 2 Mb/s upload je bruka u 2017. godini aman ! Culibrk, citas li ti ovo ljubi te brat ?

Nazad
Vrh Dno