Šta je novo?

Telekom Srbija VDSL (FAQ 1. post)

Sajt radi, samo je stranica za Internet pakete nedostupna nakon isteka radnog vremena! Cudno jeste, ali je tako!

Sa upload booster-om kao opcija :)
Novogodisnja akcija nikad jaca.

i 2 tableta :D salim se ! logicno! nego oce li biti novogodisnjih popusta na internet?

Proradio je link iznenadjenje je da nemoze vise bez ugovorne obaveze da se uzme net kako vidim oni crni petak bukvalno shvataju :D

Ma evo, samo da ti olade kolu :)

5 meseci za dinar, 1400/mesecno za pakete 10/20/50 ispada, i vi mislite da ce jos nesto ponuditi?:)

Nije bilo danas kada sam klikcao mozda ponude i sendvic uz coca colu :D

Istekao mi je ugovor, pa kakve su sanse da im trazim VDSL paket Net 20 do 20/2Mb/s sa ovim parametrima?:wave:

Prilozi

• ZTE ADSL2.jpg
    ZTE ADSL2.jpg
    167.1 KB · Pregleda: 139
Poslednja izmena:
Kakav vam je ping (za online igre)?
Ja sam na PTT-u i razmišljam o prelasku. I gde može da se raspita o mogućnosti uvođenja?

Jel ima neko ideju kako da se spreči odlazak ZTE rutera u standby nakon određenog vremena od isključivanja računara?

Ako si pod "odlazak u standby" mislio na to da prekida internet (tj PPPoE konekciju) nakon nekog perioda onda ovako:

Internet>WAN> nađeš internet konekciju (HSI, HSI_VD...), klik na ime > klik desno na "Detail" i pojaviće se dodatne opcije i među njima to gde promeniš sa "On demand" na "Always on".

Prilozi

• Always On.jpg
    Always On.jpg
    102 KB · Pregleda: 163
Hm, nemam mogućnost promene ovih parametara, ne nudi mi uopšte kao opciju.Ruter je ZXHN H168N V3.1

Prilozi

• Untitled-1.jpg
    Untitled-1.jpg
    256.2 KB · Pregleda: 163
Poslednja izmena:
Kao sto sam znas sanse su ti male, ali ne gubis nista ako pokušaš.
Ma znam ali ne bih da me prehebu i da kazu moze pa da zakljucim novi BOX a ne dobijem ni 16Mb/s, a posto sam na starom BOX paketu ne mili mi se bas da izgubim zbog roditelja besplatne pozive u fixnoj mrezi!;)

Koliko zapravo ime razlike izmedju interleaved i fast, Data Path po pitanju pinga ? Kada pingujem google ili bilo koji drugi nemacki/holandski server preko kopernikusa imam 20ms medjutim provajder katastrofa na ovom podrucju, dok mts ima 36-39ms konstantno. U pocetku sam siguran da je bilo na Fast ali vec nedelju dana Interleaved. Imam 10/1 medjutim zbog udaljene lokacije to je stabilnih 6/1, tako da mi je tu prioritet ping. Internet nije pukao za 3 meseci ni jednom (bukvalno), medjutim tih 15-20ms visak za moje potrebe apsolutno ne odgovaraju.

Da li postoji sansa da je bas data path problem ? Ne pamtim kako je bilo u pocetku.. Pozvao malo pre, rekao da je to promenjeno i da imam problema sa pingom, navodno sam trebao da ostavim modem upaljen i sacekam na poziv ali znamo kako to ide sa njima.. :(

Btw sad videh na prethodnoj strani da je spomenut Fast profil i da je u tom slucaju ping bolji i od kablovskih operatera. Ja se pitam zasto bi oni to meni promenili ?

Poslednja izmena:
Da sam na tvom mestu u tom slucaju ne bih nista pipao.
To i ja razmisljam, ali 10Mb/s mi je stvarno malo na nas cetvoro ukucana koji delimo tih 10Mb/s! :p
Kopernikus je dovukao optiku da naseg mesta, do nove godina pricaju da bi trebalo da puste i Net pa cu videti sa njima sta nude!?

Poslednja izmena:
Sutra idem da podnesem zahtev na NET 50, ceko sam zadnju nedelju meseca da bih sto manje platio novembarski racun. :) Koliko dana obicno prodje od podnosenja zahteva do podizanja opreme? Sutra prepodne podnosim zahtev.

Mozes i telefonom da podneses zahtev

Sent from my iPhone using Tapatalk

Sutra idem da podnesem zahtev na NET 50, ceko sam zadnju nedelju meseca da bih sto manje platio novembarski racun. :) Koliko dana obicno prodje od podnosenja zahteva do podizanja opreme? Sutra prepodne podnosim zahtev.

Meni su rekli 10-15 dana. Bili su kod mene u sredu,nego mene zanima druga stvar.Dali ce mi se menjati IP adresa ukoliko predjem na net 50? Pitam to zbog nat mreže o kojoj svi ovde pričate.

Vrh Dno