Sve to zavisi ko je na drugom kraju. Neko će da odgovori sa "pošalji mi broj porta da otvorim" i neće te skloniti sa CG-NAT (što je ipak bolje nego ništa, naročito kome samo par portova treba), neko čak ni to neće hteti nego deklamuje "plati statičku".
sada skidaju sa Nata, provereno...@stopke: Pa već je bilo ovde na forumu komentara da su nekolicini otvorili port za video nadzor i sl, da ih nisu sklonili sa CG-Nat. Podjednak broj komentara (možda čak i veći) nego onih koji su se javili da kažu da su ih na "molim slatko sa šljagom" skinuli sa CG-Nat. U principu i jedno i drugo su prijavljivali uglavnom pre par meseci, sad većina kao i kad traže PPPoE podatke ne dobiju to što su tražili već dobiju "ne može to tako, platite statičku IP adresu".
Nemam lično iskustvo na tu temu s obzirom da bar za sad (u novembru 2015 sam prešao na VDSL i zamenio ruter) nisam na CG-Nat i da nisam bio u prilici da tražim da mi daju PPPoE podatke pošto nemam svoj ruter pa da mi to treba.
Ono što sam imao prilike je da u nekoliko navrata što telefonom što preko maila pitam koliko sam žično udaljen od centrale/DSLAM i da mi odgovaraju da ne mogu da mi daju tu informaciju pošto je ne daju korisnicima. Dok su istovremeno mnogi ovde pisali kako su istu informaciju dobili prostim pozivom ili mailom.
Meni je na kraju taj info (i mapu sa šemom kuda ide kabl od centrale) dao jedan korisnik ovog foruma.
trebalo bi manje gradove..Jel ima pravila koga NAT-uju? Manje gradove gde nemaju konkurenciju i sl., korisnike BOX paketa, korisnike NET paketa, korisnike sa ili bez UO? Ili nema pravila?
Jel uzeo skoro neko u Beogradu NET paket ili zamenio VDSL ruter? Ako jeste, voleo bih da podeli sa nama da li je natovan ili ne.
@stopke: Pa već je bilo ovde na forumu komentara da su nekolicini otvorili port za video nadzor i sl, da ih nisu sklonili sa CG-Nat. Podjednak broj komentara (možda čak i veći) nego onih koji su se javili da kažu da su ih na "molim slatko sa šljagom" skinuli sa CG-Nat. U principu i jedno i drugo su prijavljivali uglavnom pre par meseci, sad većina kao i kad traže PPPoE podatke ne dobiju to što su tražili već dobiju "ne može to tako, platite statičku IP adresu".
Nemam lično iskustvo na tu temu s obzirom da bar za sad (u novembru 2015 sam prešao na VDSL i zamenio ruter) nisam na CG-Nat i da nisam bio u prilici da tražim da mi daju PPPoE podatke pošto nemam svoj ruter pa da mi to treba.
Ono što sam imao prilike je da u nekoliko navrata što telefonom što preko maila pitam koliko sam žično udaljen od centrale/DSLAM i da mi odgovaraju da ne mogu da mi daju tu informaciju pošto je ne daju korisnicima. Dok su istovremeno mnogi ovde pisali kako su istu informaciju dobili prostim pozivom ili mailom.
Meni je na kraju taj info (i mapu sa šemom kuda ide kabl od centrale) dao jedan korisnik ovog foruma.
Upravo sam uradio seobu VDSLa. Van NATa, ako ti nesto znaci. Bio je van NATa i na novoj adresi prethodni ruter, i na staroj stari ruter (koji sam samo prebacio na novu znaci)
BTW, ping opao sa 12-15ms na 6ms! Samo promenjen ruter na toj adresi, nista vise! Isti paket.
Ukupno manje nego bilo koja usluga u SBBu zasebno, da.Sad imas bolji ping nego SBB-ovci.Za smesne pare imas odlican Internet. Zar ne?
Ovo i mene interesuje, a od telekoma nikad nisam dobio odgovor na pitanje.Ako korisnik uzme statičku IP adresu da li pored PPPoE može da dobije i pass SIP account za BBTF tel. liniju?
Ukupno manje nego bilo koja usluga u SBBu zasebno, da.
Sad znam da nije do lokacije, nego do rutera bio ping! Veceras isprobavam igrice![]()
Da, to je to (npr. jako zgodno za roming)- SIP account tj podaci/parematri za isti = podaci kojima se pravi konekcija preko koje radi "fixni" (=BBTF = broadband telephony?? = IP telefonija tj VoIP) telefon. Pretpostavljam da je ideja/motivacija da se koristi neka aplikacija na smartphone-u i dobije ekvivalent SBB-ove "UniFon" usluge... da "nosiš fixni sa sobom". Kad Telekom to sam nije već ponudio standardno.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari