Šta je novo?

Telekom Srbija VDSL (FAQ 1. post)

Skoro veću glupost nisam pročitao.
Pametnjakovicu da ti objasnim malo - na kablu je brzina bila ok 45-50 a na WiFi nije moglo više od 10 i pritom su menjali 3 modema i uvek je bilo isto i probali smo sva moguća podešavanja - stavio sam svoj netgear i opet je bilo isto jedino je bila dobra brzina kada sam prebacio na 5 ghz a pošto ostali uređaji u kući ne podržavaju tu frekvenciju sem mog ti mi nista nije značilo
Ugovor smo raskinuli zbog tehničkih problema kako su naveli - verovatno sa linijom nije nesto bilo u redu ali ni oni ne znaju šta
Vratio sam sbb i sad normalno imam brzinu WiFi isto kao i na kabelu-jesi razumeo ili da ti crtam
Inače mi brzina na kabelu ništa ne znači pošto klinac koristi komp za igrice a meni treba WiFi zbog laptopa i ostalih uređaja

Poslednja izmena:
I dalje mislim da veću glupost nisam pročitao.Kakve veze ima wifi brzina sa tehničkim problemima linije?Problemi su samo do rutera i njegovog wifi dela ili zagušenja etra,smetnje od drugih uređaja itd....Očigledno je da sbb ruter nema problema sa smetnjama pa zbog toga daje punu brzinu preko wifi...Pametnjakoviću...

I dalje mislim da veću glupost nisam pročitao.Kakve veze ima wifi brzina sa tehničkim problemima linije?Problemi su samo do rutera i njegovog wifi dela ili zagušenja etra,smetnje od drugih uređaja itd....Očigledno je da sbb ruter nema problema sa smetnjama pa zbog toga daje punu brzinu preko wifi...Pametnjakoviću...
Pa bilo kakav da je problem u pitanju činjenica je da je postojao i da nisu mogli da otklone problem i zato sam raskinuo ugovor-3 modema su menjali ako nisi pročitao Pametnjakovicu

Ovo jeste glupost. AKo na 3 modema LAN radi, WLAN slabo, a tvoj ruter na 5G isto radi kako treba, ocigledno je problem do etra, a nikako do Telekomove linije.

Kako drugacije da ti objasnimo kada je ovo toliko prosto?

I tvoj ruter kod SBB radi full speed? Kako da ne.... ovo nema fizicke sanse!

uploadfromtaptalk1453902562020.jpg
Još jedan pametnjakovic
Ruter je u drugoj sobi
Kako ovom ne smeta etar? Svi u zgradi imaju sbb i skoro svi su na istim kanalima?
I da dodam da mrzim sbb i zbog toga sam hteo da pređem na telekom ali sam bio primoran da se vratim

Poslednja izmena:
Tvoj ruter je mogao na 5GHz da isporuci 50.
Tvoj ruter ne moze na 2.4 da isporuci >20.

To je cista fizika, ne moze WiFI biti do Telekom parice! Nesto si tu drugo zeznuo, ali tvoja stvar, uzivaj sada.

Tvoj ruter je mogao na 5GHz da isporuci 50.
Tvoj ruter ne moze na 2.4 da isporuci >20.

To je cista fizika, ne moze WiFI biti do Telekom parice! Nesto si tu drugo zeznuo, ali tvoja stvar, uzivaj sada.
Ni jedan ruter nije mogao na 2.4
Inače sad kad sam probao moj ruter bez problema je isporucivao 45-50 ali sad ni nema potrebe da ga stavljam
Čista logika-nešto nije bilo u redu sa telekomom

Do rutera je problem, sigurno. Ali svakako da 2.4GHz ruteri mogu da idu mnogo iznad 20Mbps.

Naravno da je do rutera ali kako to da dokažeš nekome ko je za dve godine spucao 2000 postova na forumu....

Ajd objasnite mi kako na sbb isporučuje u fulu i na 2.4 i na 5 a na telekomu najviše 10-govorim o mom ruteru
A 3 telekomova su se isto ponašala - molim vas ljudi da mi objasnite

Poslednja izmena:
Ovo prvo se odnosilo kad sam imao telekom. A toliko postova imam zato što ima nepismenih pa moram da im crtam
Da ne dužim više - jel može vaša malenkost da mi objasni zašto i kako telekom nije radio - ako znas naravno u šta sumnjam

Ponovicu pitanje.

Dali neko zna zasto gubim konekciju tipa na svaka 2-3 sata.... Iako izgleda sve normalno, dole desno u toolbaru stoji sve kako treba ne pojavi se limited konekcija.... Prosto, ako gledam neki stream filma on zapuca ili ako igram neku igru izgubim konekciju u istoj.

Modulation Type VDSL2
Actual Rate(Up/Down) 2047/51198 kbps
Attainable Rate(Up/Down) 23956/57885 kbps
Noise Margin(Up/Down) 25.7/13.8 dB
Line Attenuation(Up/Down) 21.2/5.6 dB
Output Power(Up/Down) 3.4/14.4 dBm
Data Path(Up/Down) Fast/Fast
Interleave Depth(Up/Down) 1/1
Interleave Delay(Up/Down) 0/0 ms
INP(Up/Down) 0/0 symbols
Profile 17a
LinkEncap G.993.2_Annex_K_PTM
CRC Errors(Up/Down) 188/11298
FEC Errors(Up/Down) 785/230925
HEC Errors(Up/Down) 0/309752

Modem ZXHN H168N

Poslednja izmena:
Parica ti je u jako lošem stanju.
Pozovi korisnički servis da vide gde je zapelo....

A korisnicki servis im je vrh... Ne cekas vise na operatera ako su svi zauzeti, prekine ti odma vezu pa ponovo moras zvati i pritiskati 10 brojeva da dodjes do opcije operatera.

A sta je konkretno na parici zapada za oci?? Laik sam za te podatke, ali koliko sam google-ovao cini se sve ok.

Poslednja izmena:
Line attenuation za download ti je 5.6 sto je malo,sve ispod 6 puca veza.

Line attenuation za download ti je 5.6 sto je malo,sve ispod 6 puca veza.

Line attenuation is a measure of how much the signal has degraded between the DSLAM and the modem. This is largely a function of the distance from the exchange. The lower the dB, the better for this measurement. Attenuation is logarithmic and each 3dB of attenuation halves the strength of the signal power received.

20dB and below is outstanding
20dB-30dB is excellent
30dB-40dB is very good
40dB-50dB is good
50dB-60dB is poor and may experience connectivity issues
60dB or above is bad and will experience connectivity issues

Onda ovaj google laze :D

Jok ja sam se opet presao :D.

Pa jel onda linija problem ? :D

imas veliki broj gresaka, sto dovodi do zakljucka da nesto pravi smetnje na parici... doduse, nisi okacio uptime da vidimo za koji period je ovaj broj gresaka...

A korisnicki servis im je vrh... Ne cekas vise na operatera ako su svi zauzeti, prekine ti odma vezu pa ponovo moras zvati i pritiskati 10 brojeva da dodjes do opcije operatera.
Ovo se ponekad desi, ali obicno ce te tada i sledeci put, ako odmah zoves, prekinuti. Neki bug u sistemu, ili "pauza".
Korisnicka podrska za net kod TSa je inace odlicna, to ako se zapadne neki duduk je redje.

Ovo prvo se odnosilo kad sam imao telekom. A toliko postova imam zato što ima nepismenih pa moram da im crtam
Da ne dužim više - jel može vaša malenkost da mi objasni zašto i kako telekom nije radio - ako znas naravno u šta sumnjam

Nije na nama da ti to objasnimo, ti tvrdis suprotno poznatim cinjenicama.
Nesto je kod tebe zaglibilo slucajno, ali da je zbog TS parice tebi slab WifI, nemoj zbog sebe lupiti drugde :)

Ovo se ponekad desi, ali obicno ce te tada i sledeci put, ako odmah zoves, prekinuti. Neki bug u sistemu, ili "pauza".
Korisnicka podrska za net kod TSa je inace odlicna, to ako se zapadne neki duduk je redje.

Nije na nama da ti to objasnimo, ti tvrdis suprotno poznatim cinjenicama.
Nesto je kod tebe zaglibilo slucajno, ali da je zbog TS parice tebi slab WifI, nemoj zbog sebe lupiti drugde :)
Ja prvo nisam ni tražio samo samo sam pomenuo moje iskustvo a vi ste krenuli sa nekim teorijama i vredjanjem-nije bitno više-pitao sam da neko objasni pošto su se tu neki našli mnogo pametni
Kada nisu mogli da reše problem u telekomu ne vidim kako bi vi mogli znati u cemu je problem

Pozdrav.
Kakva je situacija kod mene, da li bih ja mogao da imam SuperBox?
Zašto mi je DS line attenuation 0?
modem.jpg

Pa jel onda linija problem ? :D

Jeste problem je linija/parica, pogotovo HEC i CRC greške (imaš i more FEC grešaka, ali to su greške koje je ruter uspeo da "ispravi"). Kod mene pri konektovanju gotovo uvek odjednom naroka oko 1000 grešaka u upstream-u i posle za 300 sati konekcije ne skupi ni 50, uz 10-ak CRC i bez HEC grešaka.

A @Apple je mislio na SNR margine kad je rekao da je sve 6 neki minimum, a pogrešio je pa napisao atenuacija ;)

Ovo jeste glupost. AKo na 3 modema LAN radi, WLAN slabo, a tvoj ruter na 5G isto radi kako treba, ocigledno je problem do etra, a nikako do Telekomove linije.

Kako drugacije da ti objasnimo kada je ovo toliko prosto?

I tvoj ruter kod SBB radi full speed? Kako da ne.... ovo nema fizicke sanse!

Cak i da kojim cudom radi full u odnosu na Huawei @telekom, kad krene da zabada SBB-ov tzv. sisko ima da kuka da se vrati na lelekom.

Inace kako objasniti da mu SBB-ov sisko radi bolje - sirina opsega i/ili kanal. Mada jeste cudno ako ni strucnjaci iz telekoma nisu mogli da nadju kompromisno resenje. Da li su uopste menjali kanal? Mozda je neka sugava serija tih novih Huawei-ja. Trebao si da probas sa TP-linkom... ali ajd sad kasno,

Cak i da kojim cudom radi full u odnosu na Huawei @telekom, kad krene da zabada SBB-ov tzv. sisko ima da kuka da se vrati na lelekom.

Inace kako objasniti da mu SBB-ov sisko radi bolje - sirina opsega i/ili kanal. Mada jeste cudno ako ni strucnjaci iz telekoma nisu mogli da nadju kompromisno resenje. Da li su uopste menjali kanal? Mozda je neka sugava serija tih novih Huawei-ja. Trebao si da probas sa TP-linkom... ali ajd sad kasno,
Kažem ti da sam imao sbb i pošto mi je istekao ugovor ja lepo potpisem sa telekomom - ima nekoliko razloga da ne navodim sad sve - jedan je što mrzim sbb
Nisu mogli da mi srede i nadju u cemu je problem - kanali su najmanji problem to zna i moja baba da promeni ali je nešto drugo u pitanju - ko zna možda je neka loša serija modema ili nisu nešto dobro napravili u centrali-ali uglavnom nije bilo dobro
2 nedelje su pokušavali da srede problem - nisu uspeli i na kraju su mi tehničari telekoma preporučili da raskinem ugovor i da se vratim na sbb
Inače što se tiče zabadanja sa tim nisam imam nikad problem na sbb a isporučuje mi full brzinu juče sam postavio evo opet ću
Probao sam i TP link i Netgear i uvek isti rezultati - jedino sam dobio brzinu oko 40 na Netgear ali kada sam stavio na 5 ghz. Na 2.4 nije moglo nikako da se napravi a sve živo smo probali
Isti taj TP link i Netgear sam probao sa sbb i rade normalno samo sto sad nemam potrebe da ih kacimuploadfromtaptalk1453960446875.jpg

Poslednja izmena:
Zvao dam podrsku prijavio sam, rekli su da ce proveriti o cemu se radi.
A sve se nesto razmisljam da nije do win10.... Posto dole desno u uglu ne izgubim konekciju na ikonici, ali realno pukne net na delic sekunde.

Telekom se uvek ogranicava za rad WiFi-a, jer realno i ne moze da ga garantuje.

Ali nemam nameru da coveku objasnjavam nesto aksiomatsko, sam je rekao dovoljno, covek ne shvata da ako NJEGOV ruter ne moze da postigne brzine koje LAN kabl moze, nije do Telekoma.
Moguce da SBBov ruter ima kanal 14 doduse, to bi itekako objasnilo, posto Huawei ne moze da koristi taj kanal (mada ni SBB ne bi smeo da ga koristi kod nas)

Vrh Dno