Šta je novo?

Telekom Srbija VDSL (FAQ 1. post)

Da, ocigledno to znaci. Sutra idem da jurim nekog sefa ili nekome glavu da otkinem, posto mi je premo glave telekoma i njihovog nacina poslovanja. Dva puta, ne jednom, dva puta sam pitao radnicu da li ako povecam brzinu sa 10 na 50 placam 1799, oba puta mi je potvrdila da je tako samo ne mam 5 meseci za dzabe i danas mi neki mamlaz koji ne zna ni sta je ruter prica kako ja treba da placam 3550 do isteka ugovora, sto mi ne pada na pamet. Videcu sutra da nadjem radnicu sto mi je davala nestrucne informacije i ulozim reklamaciju.

Ovo je van pameti. ako nije neka greska ,a nadam se da jeste ,jer sto rece bane imas super box za taj novac.

Cale, UB je dodatak, bez UO.

Ја сам и написао да је додатак али не знам какав је однос према њему, да ли постоји нешто за шта га везују ... мада сутра могу да га ладно искључе као тренутно непостојећу услугу.

Mislim da o tome niko ne vodi računa i gotovo je sigurno da neće da diraju :)

Ја сам и написао да је додатак али не знам какав је однос према њему, да ли постоји нешто за шта га везују ... мада сутра могу да га ладно искључе као тренутно непостојећу услугу.

Ne dira se ako ne menjas brzinu neta uz koju je podrzan taj dodatak.

Биће штета ако ускоро (стварно) понуде неке екстра повољне бокс и обичне пакете па ће да буде повуци потегни. Или UB по старој цени и старим брзинама или ново без.

Meni vise znaci ovih 5 Mbps uploada nego da mi daju 100/2. Makar placao posle isteka UO i 3000 din ok mi je,ali od ovih 5 Mbps se ne odvajam.

Upload Boost

Nije greška. Meni je nakon isteka ugovora za 20/1 koji sam plaćao 1899 din pa dok nisam prešao na 50/2 stiglo 2 računa od 2399 din za 20/1, iako je u to vreme uveliko postojala promocija 20/2 za 1700 din i 50/2 za 1800. Pretpostavljam da ko ne produžuje ugovor od pre 2 godine nakon što istekne da će ako se prebaci na 50/2 bez sklapanja novog ugovora da plaća po starom cenovniku, a ne 1900 din koliko je sad cena sa novim ugovorom bez ugovorne obaveze minimalnog korišćenja. Ista priča ko ima još X meseci ugovorne obaveze a prebaci se na brži paket. Ključna reč je tu izgleda novi ugovor. Bez toga nema aktuelnih cena.

Znam da kad sam 5 meseci pre kraja ugovora pitao jel mogu da se do isteka ugovora prebacim sa 20/1 na 20/2 su mi odgovori da ne mogu da su mi dostupne dok ne istekne ugovor samo stari Net30 i Net50 paketi koji su bili aktuelni u vreme sklapanja ugovora.

Poslednja izmena:
Ko nema UO, ima nove cene, koje vaze BEZ UO.

Imao sam nekoliko puta, i prosle godine na kratko bez UO, vazila je tadasnja cena bez UO.
Nisam primetio da je ovde neko drugacije rekao? (sem tebe)
Oba slucaja na zadnjim stranama su, kako sami kazu, tokom UO.

Pozdrav svima i bolje vas nasao

Ja bih postavio par pitanja na koja su verovatno vec dati odgovori ali ih nije lako pronaci u temi od 323 strane, nemojte zameriti.

Koristim Box4 paket gde imam internet brzinu DO 10Mbps(znaci 8.5) sto mi nije dovoljno za neke poslove, te sam kontaktirao Telekom i trazio povecanje brzine na 20Mbps na sta su oni odgovorili da to nije moguce u Box paketima, vec samo na 50. Zatim, nakon malo razmisljanja odlucio sam da se isplati nadograditi na Super Box paket, ali mi je objasnjeno da nije moguce izvesti tu nadogradnju zbog prevelike udaljenosti od centrale. Ugovor za Box paket mi istice u julu ove godine.

1. Da li postoje procene/tvrdnje kada mozemo ocekivati bolju mrezu u Srbiji kako bi vecina korisnika moglo da dobije brzinu koju zeli?
2. Da li postoji drugo resenje? Razmisljao sam da predjem na SBB ali su mi izuzetno vazni Arena Sport kanali pa sam odustao od toga, a koriscenje usluga od vise razlicitih provajdera/distributera se finansijski ne isplati kao Box4 paket.

1.Niko nezna ili nece da kaze samo .
2.Mozes uzeti polaris i placati samo arene ,za drugi jefniniji izbor neznam.

Bitno je da je VDSL ultra stabilan, da ne ureknem daleko bilo. Ja sam 100% zadovoljan. :) Kada vidim ono zlopacenje na SBB-u, muka me uhvati.

Ili postpaid tarifa Mix XL plus sa 50% popusta tu se dobije mts tv GO sa svim arenama koje mogu da se gledaju i na računaru i na mobilnom.

Ja sutra potpisujem ,za super box ,jos pre par dana su mi pustili hd paket,zanima me da li je brzima 50 manje tih 8 za iptv ,ili opet to zavisi od daljine ,ja sam na 220 metara.

Ja sam zbog toga raskinuo ugovor pošto je WiFi bio očajan

Ja sam zbog toga raskinuo ugovor pošto je WiFi bio očajan
Zato valjda kupis svoj router a ne raskidas ugovor zbog toga. Provajderi gledaju da opremu kupe što jeftinije i ne obraćaju pažnju na wi-fi domet. Pogledaj koliko samo SBB-ovi korisnici imaju problema sa njihovim Home Gateway-om...

Zato valjda kupis svoj router a ne raskidas ugovor zbog toga. Provajderi gledaju da opremu kupe što jeftinije i ne obraćaju pažnju na wi-fi domet. Pogledaj koliko samo SBB-ovi korisnici imaju problema sa njihovim Home Gateway-om...
Probao sam i sa svojim i to dosta kvalitetnim ali nista nije pomoglo

Čekajte, maksimalna brzina preko wifi-a je 20???
Ne, ovo je zbog zagusenja. Ja imam u prethodnom stanu 50/2 preko Wifi-a u bilo kom delu stana, cak i 2 sprata ispod ide skoro 50. Alu tu nema uopste zagusenja i zidovi unutrasnji su bili knauf, pa skoro da nema zastoja.
U novom stanu, ISTI modem, 100/2 (80-90 realno na speedtestu, oko 8-9MBps DL realni), ne mogu preko 30 na wifi - jer je bezobrazni SBB izmedju ostalog napravio 20 UniFi mreza okolo, srecom dosta njih su pogasili sada stanari.. mada i bez toga ne bi imao vise, jer ima previse wifi rutera okolo.

Probao sam i sa svojim i to dosta kvalitetnim ali nista nije pomoglo

Pa to znaci da nije do WiFi-a njihovog vec do zagsenja? U prevodu i da si kod SBBa ne bi imao vise.

Poslednja izmena:
Vrh Dno