Šta je novo?

Telekom Srbija VDSL (FAQ 1. post)

Da bi imali vise korisnika. Medjutim, mislim da je Plasma generalno u pravu (nebitno sada da li su detalji tacni, ali mislim da jeste Telekomu diktirano da ne koristi ni deo mogucnosti za privlacenje korisnika, jer onda drugi ne bi mogli nista da naplate ;))
Ma neka oni ponude najbolje što mogu, ali neka i drugima omoguće to isto. A onda je na meni da odlučim šta ću i kako. Ovako ja imam izbor između Ptt-a koji je generalno jeftin, ali ipak ne bih da ih komentarišem i Telekoma koji mi je preskup sa sadašnjom ponudom.

Poslednja izmena:
Nisam rekao da moraju biti vlasnici stana ili mi reci gde sam rekao ja sam lepo napisao.
Nisam ni rekao da si to napisao, nego ce MTS mrzovci da se jave i to koriste kao da podstanari ne mogu da uvedu onda Box :) Sto se odmah branis, ne napada te svako :D

A to si u pravu.
Ne nisam ni mislio da me napadas vec da me nisi dobro razumeo.
Poz

Evo kod komsije je 66k a linija je none.
linijaaa.jpg

Inace fina neka parica :D

Da kao i kod mene a mislim i svima sa hg655b ruterima takodje 66 Mbit-a imam.

Ok then ;)

Nego, jel uzeo neko NET 100 5 meseci po dinar ?

Taman pomislih da si napisao 100/5 po dinar:d

Predji na SBB ili IKOM, nebitno, cim ti treba i TV, MTS je retko isplativija opcija (neka kombinacija Box 4/SuperBox zbog mobilnog jeste, ali to je to)

U ovoj temi sam što sam hteo super box, ali MTS nema tehničkih mogućnosti da isti omogući. Super box mi odgovara da ubacim telefon u taj paket, odgovora mi brzina i TV. Ne, nisam ovde da bih reklamirao druge.

Mene, a i svakog novog korisnika koji nema fix, sa akcijom 5 po 1din pakket 50/2 košta:
5 meseci * 660din, plus 19 meseci * 2460din. Toliko košta kod MTS 50/2.

Тј око 2.083 месечно у просеку за 50/2. Имаш ли неку бољу понуду?

Pa sve su mu bolje posto nema uslova za Telekom 50/2 kao ni 90% Srbije! A i da ima eno i SBB i Kopernikus i IKOM za 2600 sa sve televizijom!

Па код СББ-а за тих 2.690 добија 30/2, ем скупље ем спорије. Али ако код њега већ не може нет50, онда и не може много да бира.

Može li neko da pojasni zašto je box neisplativ? Box 2 i 3 ok, sklepani da se i ne uzmu za razmatranje, kao i akcija za net10 i 20. Boxu 4 što kaže Plazma, treba remont, ali i sad kakav je, povoljniji je od konkurencije. Meni lično, jedino treba brži net, a tu mogućnost vidim u mega boxu, sutra. Ne možete reći da je neisplativ zato što neko ne gleda tv ili ne koristi fiksni,pa mu izađe skup sa objedinjenim uslugama. Malo mi sve to razmaženo zvuči tipa "hoću net50, ali bez fiksnog harača". Kod mene se sve koristi i to me zadovoljstvo košta nepunih 30 ojra mesečno, tako da mi se itekako isplati.

Pa eto, svako ima drugačije potrebe i navike, pa se nekome isplati, a drugom ne. Nema tu nikakve razmaženosti i sl.

Dobija 50/3 a ne 30/2,i SBB ima 3 meseca po dinar!
Тако је али то важи једино за нове кориснике а мтс акција важи за сваки нови уговор. А и даље је скупље бар 25% па и није нешто повољније.

Može li neko da pojasni zašto je box neisplativ? Box 2 i 3 ok, sklepani da se i ne uzmu za razmatranje, kao i akcija za net10 i 20. Boxu 4 što kaže Plazma, treba remont, ali i sad kakav je, povoljniji je od konkurencije. Meni lično, jedino treba brži net, a tu mogućnost vidim u mega boxu, sutra. Ne možete reći da je neisplativ zato što neko ne gleda tv ili ne koristi fiksni,pa mu izađe skup sa objedinjenim uslugama. Malo mi sve to razmaženo zvuči tipa "hoću net50, ali bez fiksnog harača". Kod mene se sve koristi i to me zadovoljstvo košta nepunih 30 ojra mesečno, tako da mi se itekako isplati.

Pa sta fali netu 20/2, 4 meseca gratis i ostalih 20 po 1699 din

Ништа, осим што после две године даш скоро исте паре као и они који користе 50/2. Тачније, за две године платиш 202 динара мање или месечно уштедиш 8 динара.
Ако си могла/можеш 50/2, сигурно је бољи избор него 20/2. Ко не може, нема много избора.

Pre oko godinu dana sam podneo zahtev za 50 mbps net i rekli su mi da imam mogucnosti, ali kada sam rekao da hocu i iptv uz to receno mi je da onda ne mogu net od 50 jer bi bio sporoji. E sad hocu da predjem sa box3 na box4 ili super box. Super box je 400 dinara skuplji ali ima prva 3 meseca za dinar, sto mu na kraju ispadne isto... Da li bi meni oni dali da popisem za super box cak i ako bi brzina bila 20mpbs, posto bi meni i to odgovaralo?

Pa sta fali netu 20/2, 4 meseca gratis i ostalih 20 po 1699 din
Pa upravo ovo što je rekao calexx, ništa drugo.

Pa eto, svako ima drugačije potrebe i navike, pa se nekome isplati, a drugom ne. Nema tu nikakve razmaženosti i sl.
Naravno, ali ne treba pljuvati telekom što provlači fiksni svuda i lepiti cenu fiksnog na cenu neta, jer je to usluga kao i svaka druga. Ako hoćeš hoćeš, ako nećeš ne moraš ali sve ima svoju cenu.

Slažem se. Kod telekoma je obavezan fiksni, a kod kablovskih provajdera kablovska TV. Trio ponudu imaju svi, pa onda kako kome odgovara.
Nadam se da ce uskoro biti u ponudi i prepaid fiksni, pa da bude jos širi izbor.

Ja se samo nadam da kvalitet takvog fixnog nece biti isti kao "kvalitet" VOIPa u Americi,pa da se ljudi na to naviknu.. i onda odemo na selo da bi se setitli kako se lepo cula bakarna zica :)

Ништа, осим што после две године даш скоро исте паре као и они који користе 50/2. Тачније, за две године платиш 202 динара мање или месечно уштедиш 8 динара.
Ако си могла/можеш 50/2, сигурно је бољи избор него 20/2. Ко не може, нема много избора.

Rekli su mi da nemam uslova jer je centrala vise od 100 metara od nekog cvorista, mada sam Pariske komune kod hale sportova

@alfa
Sasvim je dobar kvalitet zvuka. Evo već mesec-dva testiram i niko se nije požalio na zvuk. Na mojoj strani je takođe sasvim dobro. Ide preko voip gateway uređaja i koristi G.711 kodek. Sa G.722 bi bilo i još bolje, ali ne vredi ka standardnom fiksnom. Inače, koristim voip za pozive ka inostranstvu otkad sam prvi put uveo adsl i nemam nikakvih primedbi.
Edit: I Telekom u poslednje vreme ponekad daje ljudima voip fiksni uz box, a imaju isto u Bizfon ponudi za pravna lica. Takođe i Sbb telefoni tako rade.

Poslednja izmena:
Kod nas je za sada super, i Skype je ne samo dobar, nego je i odlican.
Ali eto, ima jeftine ponude za VOIP landline u Americi, razgovarao sam skoro poslovno se dve prilicno vece firme tamo, i spustio slusalicu, poslao mail da ne mogu da nastavim razgovor tako, deluju toliko neozbiljno da je to neverovatno, koliko secka, pucka, ne cuje se...
U Koreji je losiji nego kod nas, ali opet je prihvatljiv (nesto na nivou losije 2G mreze kod na, sto opet moze da prodje i da se razume).

Ali kada se poredi zvuk kakav smo imali sa analognim fixnim i pozivima sa Nemackom dok tamo nije zaziveo VOIP - ono su katastrofe! Samo Skype se moze reci da je blizu.

Rekli su mi da nemam uslova jer je centrala vise od 100 metara od nekog cvorista, mada sam Pariske komune kod hale sportova

Napisi molbu da ti puste ipak, ne mora punom brzinom, samo da bude stabilno.
Ako uopste moze VDSL fizicki (a moze verovatno, cim su ti rekli distancu), velika je verovatnoca da ce ti dati.

Za to se isplati cimati se.

Nazad
Vrh Dno