Šta je novo?

Telekom Srbija VDSL (FAQ 1. post)

Cek bre ulogujes se kao admin a da li koristis pass : "tzlkisonpk" ili neki drugi ?

@Pablo: kakav bre repeater mode kad si povezao 2 uređaja LAN kablom, to je kad bi TP-Link se kačio na WiFi signal Telekomovog i takođe emitovao WiFi signal.
WAN ili LAN port zavisi od toga da li možeš i želiš da prebaciš Telekom uređaj u Bridge mode (za to ti trebaju PPPoE username i password), ili to ne možeš (onda moraš LANLAN). Pošto su ti verovatno konfiguracione stranice oba uređaja na istoj 192.168.1.1 adresi treba prvo da promeniš TP-Link da bude na drugoj adresi.

Ja sam AP uređaj (znači ima samo 1 Ethernet port + WiFi da šljaka ili kao client ili kao AP ili kao repeater) povezao na Telekonj ruter mrežnim kablom tako što sam na Telekomovom namestio da DHCP dodeljuje IP adrese počevši od 192.168.1.25 (umesto default 192.168.1.2), promenio adresu konfiguracione stranice AP uređaja na 192.168.1.2 i isključio DCHP ma njemu. Znači uređaji koji se kače na WiFi signal sa AP (koji ima drugačiji SSID u odnosu na Telelomov WiFi signal) dobijaju IP adresu od Telekomog rutera. Tako da mogu sa bilo kod uređaja u mojoj mreži da pristupam konfiguraciji oba uređaja (Telekom modem/ruter + TP-Link AP).

Za LAN2 i LAN3 otvaranje napiši koji ruter imaš, i ostavi ovde screenshot kako izgleda konfiguraciona stranica nakon što si se logovao sa admin nalogom (a ne sa telekom/telekom).

EDIT: Verovatno je nešto na sličan fazon kao kod ADSL Huawei rutera sa tim "crvenim interfejsom". Znači prvo u Bind list sekciji deselektuješ LAN2i LAN3 sa jedne od definisanih WAN konekcija koja se koristi za IPTV (na ADSL-u je to bilo 8_37, na VDSL je valjda VLAN_200) klikneš Submit/Save/šta god a zatim za internet WAN konekciju (na ADSL-u je bilo 8_35, na VDSL je VLAN_300) aktiviraš/štikliraš sva 4 LAN porta, Submit. I to je to.

Ok. Hvala na objašnjenju. Znaci repeater mode otpada pošto u tom ćošku na drugom kraju kuće nemam wifi signala ni sa ovim TPlink-om koji ima dve externe antene a tek sa ovim HG630 nema sanse da bude signala.

Bridge mode je mozda i najbolja opcija. Uz kupovinu nekog range extendera. I ako izvučem nekako username i pass gde ih onda kucam? U TP-link? Pokušaću da izvucem username i pass preko nekih tutorijala ovde pa cu razmisliti.

Poslednja izmena:
Da probas one adapter za LAN kroz struju mozda? Pa povezes TP link u tom delu kuce.

Da probas one adapter za LAN kroz struju mozda? Pa povezes TP link u tom delu kuce.
Skupo i verovatno neće raditi kako treba. Ako uspem staviti HG630 u bridge mode ostavicu konfinguraciju kako jeste.

Nisam ni ja nista pisao. Samo sam podneo zahtev online preko moj mts site-a. Alfa mozda se secas i kad - tad kad sam pisao da ne mogu da se ulogujem na moj mts. Mislim da je to bilo negde u novembru.

I tek sad dobio???

Podneo sam zahtev krajem oktobra:

fa03fedcde929e498a5160fa3495c9fe.jpg

:D Ali nije mi bitno kad sam dobio ili da li bi dobio. Jos uvek imam i kablovski.

Svaka tebi cast na strpljenju,ja bi ih cekao par dana i zdravo! Bolesno su bezobrazni!

Super, ti placaj drugima vise, za manje :D

Sad daju 5 meseci po 1 din na svaki paket cak i 100Mbit.

TOOOOOOOOOOOO !!! PIVO ZA SVE !!! cheerscheerscheers:happy::happy:

Siguran?? Fino!

"- Net 10 (do 10/1 Mb/s) – za 1.749 dinara mesečno bez ugovorne obaveze ili 1.549 dinara mesečno uz ugovor na 24 meseca
- Net 20 (do 20/2 Mb/s) – za 1.899 dinara mesečno bez ugovorne obaveze ili 1.699 dinara mesečno uz ugovor na 24 meseca
- Net 50 (do 50/2 Mb/s) – za 1.999 dinara mesečno bez ugovorne obaveze ili 1.799 dinara mesečno uz ugovor na 24 meseca
- Net 100 (do 100/2 Mb/s) – za 2.599 dinara mesečno bez ugovorne obaveze ili 2.399 dinara mesečno uz ugovor na 24 meseca

Iskoristite i pogodnostspecijalnepromotivne ponude, koja traje do 31. decembra 2015. godine, u okviru koje odabrani Net paket može da vas košta samo 1 dinar i to u periodu do 5 meseci."

Protumaci....

To je ova akcija, nista novo. Malo je cudno posto posle popusta svi paketi kostaju isto pa nema razloga zasto bi neko odabrao Net 10 odnosno Net 20 umesto Net 50...

I šta bi radio onda ako si u mestu gde nema kablovske kao alternative? Promenio ADSL provajdera? (kao u inat Telekomu xD)
Ja bih promenio mesto. :)

Poslednja izmena:
Nema u tom linku za Net100 5 meseci po dinar. Pise do 5 meseci, ali i 0 meseci je do 5 :D

To je iz Blica, pre 3 dana su objavili takav tekst. Ne vidim na MTS sajtu tako nešto, osim ovog što je ostavio link @linux.

Ima isti taj tekst na sajtu, pise bas "do 5 meseci", ali takodje pise za 10/20/50 ide do 5, ali nista za 100.

Bas bi me obradovali da moze stotka sa 5x1 dinar, to bi bilo uber kulj ... Saznacu sigurno do 29-og kad idem da potpisem novi ugovor. Bice ili stotka uz 5*1 ako moze, a ako ne moze (moze kod mene stotka glat sto se tice tehnickih uslova, ispod mene je IPAN) onda NET 50 kao i do sada ali uz 5*1, sto mu dodje 1400 din mesecno kad se podeli na 2 godine. :)

"- Net 10 (do 10/1 Mb/s) – za 1.749 dinara mesečno bez ugovorne obaveze ili 1.549 dinara mesečno uz ugovor na 24 meseca
- Net 20 (do 20/2 Mb/s) – za 1.899 dinara mesečno bez ugovorne obaveze ili 1.699 dinara mesečno uz ugovor na 24 meseca
- Net 50 (do 50/2 Mb/s) – za 1.999 dinara mesečno bez ugovorne obaveze ili 1.799 dinara mesečno uz ugovor na 24 meseca
- Net 100 (do 100/2 Mb/s) – za 2.599 dinara mesečno bez ugovorne obaveze ili 2.399 dinara mesečno uz ugovor na 24 meseca

Iskoristite i pogodnostspecijalnepromotivne ponude, koja traje do 31. decembra 2015. godine, u okviru koje odabrani Net paket može da vas košta samo 1 dinar i to u periodu do 5 meseci."

Protumaci....

Da ali niste naveli i 3,4,5 meseca gratis, tj po 1 dinar

To je ova akcija, nista novo. Malo je cudno posto posle popusta svi paketi kostaju isto pa nema razloga zasto bi neko odabrao Net 10 odnosno Net 20 umesto Net 50...

Ja bih promenio mesto. :)
Nije to TA akcija ova je nova od 16.12.2015 ovo sto si ti stavio je od oktobra koliko vidim i nema 100-ke.
Mislim da je ono sto sam postavio prilicno jasno, a jel se secas @MikiSPY sta sam ti rekao dan-dva pre ove akcije da ce biti 100 za 1 din 5 meseci?

To je iz Blica, pre 3 dana su objavili takav tekst. Ne vidim na MTS sajtu tako nešto, osim ovog što je ostavio link @linux.
Ako mislis na ono sto sam postavio NIJE iz Blica i ima takva vest na mts kao i na Mondo, samo treba znati citati...

Ako mislis na ono sto sam postavio NIJE iz Blica i ima takva vest na mts kao i na Mondo, samo treba znati citati...

U Blicu sam video:
http://www.blic.rs/vesti/mts-vesti/nize-cene-kucnog-interneta-i-jos-po-nesto/vqnybgt

I na MTS pronašao:
https://www.mts.rs/privatni/vesti/Privatni-korisnici---vesti/1304

Moje mišljenje, ovo je takva navlakuša, vide ljudi dobar net, zalete se misleći povoljno (i ne računa na pretplatu na Fix, to nigde ne piše). Ko nema Fix kao ja, uvede ga zbog interneta, potpiše ugovor za Fix 24 meseca, onda mu kažu da ne može da dobije Net 50, nego jedva 20 i to ne punih. Ćovek šta će, već kada su ga sjebali za Fix i ugovor na 24 meseca, mora da plaća penale 660din 24 meseca, onda nema kud, ajde da uzme i net.

Poslednja izmena:
Pa zar ne mogu to da kažu (procene) pre potpisivanja ugovora, na osnovu adrese? Ili jednostavno neće?

U Blicu sam video:
http://www.blic.rs/vesti/mts-vesti/nize-cene-kucnog-interneta-i-jos-po-nesto/vqnybgt

I na MTS pronašao:
https://www.mts.rs/privatni/vesti/Privatni-korisnici---vesti/1304

Ovo je takva navlakuša, vide ljudi dobar net, zalete se misleći povoljno (i ne računa na pretplatu na Fix, to nigde ne piše), ko nema Fix kao ja, uvede ga zbog interneta, potpiše ugovor za Fix 24 meseca, onda mu kažu da ne može da dobije ne 50, nego jedva 20. Ćovek šta će, već kada su ga sjebali za Fix i ugovor na 24 meseca, mora da plaća penale 660din 24 meseca, onda nema kud, ajde da uzme i net.
Ne citam nikakve bliceve i ostalo, ja sam ovo postavio za nas ovde a specijalno za @MikiSPY jer se covek zaleteo da potpise 50 za 5 meseci a ja sam mu lepo rekao da ce biti akcija i 100 za 5 meseci niko nije verovao.
To se odnosi na one koji mogu da imaju 100+ kao mki, ja da ne nabrajam dalje.

@desp, ne, mora da se uvde fix da bi ti rekli, što te košta 24 meseca * 660din. Da li je to realno, da ti kažu šta možeš da dobiješ moraš da se zakanališ ugovorom 24 meseca i pretplatom 660din?
Ja sam uradio na sledeći način. Odeš kod nekog u zgradi ko već ima fix, onda zoveš i pitaš za njegov broj koliko je udaljen i šta može da dobije.

@enraged, ne čitaš bliceve a čitaš mondo :d

Prva stvar vezana za paket Net 50, pre svega treba navesti koliki broj ljudi može da dobije Net 50, ne trebaju se ljudi mnogo nadati, osim ako nisu 250m od centrale, smeštno i tužno istovremeno.
Druga stvar vezana za isti paket, Net 50 košta 2460din.
Nemojte da dovedete nekog u zabludu sa paketom Net 50. On ne košta 1400din, toliko neće pisati na uplatnici, niti ga MTS reklamira tako. Po vašem MTS naplaćuje taj paket i prvih 5 meseci po 1400din, i to bez cene Fix. Fer je da navedete uštedu koju ostvarite u toku 24 meseca, u odnosu na onu koju bi ste platili bez akcije.
Fix nije gratis, mora da se stavi u računicu, kao što će MTS isti da stavi na račun da se plati. Prema tome, prvih 5 meseci nema ništa za 1 din kao u njihovoj reklami, već taj internet prvih 5 meseci košta 660din. Preostalih 19 meseci košta 1800din + 660din = 2460din.
Ovo nije uopšte povoljno, obzirom da ovoliko košta samo net, bez TV. Na ovu cifru treba dodati i pretplazu koju plaćate za TV. Da kažemo da je TV 1000din, 2460din + 1000din = 3460din.
Ikom, za 2575din dobija se net 50/2 plus kablovska, za 2642din net 50/2 plus kablovska plus HBO HD. Za 3225din dobija se net 100/3 plus kablovska plus HBO HD.
SBB, za 3000din dobija se net 50/3 + kablovska + UniFi.

Dolazim do zaključka, onaj ko ima izbora, MTS mu se ne isplati.

Poslednja izmena:
Нема попуста за стотку, бар нигде званично не пише.

To što dosta vas kaže "podneo sam zahtev", jel to preko portala podnosite? I kako znate da li ste odbijeni, pretpostavljam da zovu ako može, nego da li zovu i ako ne može? Podneo bih zahtev za mega box, eto da probam da li su malo olabavili jer sam na 450 od centrale.

Vrh Dno