Moze kako hoces jer u sustini za modem ti ne treba spliter,dok pre telefonskog aparata obavezno stavljas spliter!Ja pitam jel' moze ovako:
Pogledajte prilog 187544
Posto po onoj prvoj semi sto je stavio IkaDaka moram da spliter stavljam na tavan i da krimpujem kabal koji nije predvidjen za to.
Ljudi jel stvarno ima veze koliko sam udaljen od centrale, vezano za brzinu interneta, ili to oni malo palamude. Molim da se jave oni sa iskustvom, a ne oni koji rade u Telekomu pa pricaju istu pricu. Po meni nekom logikom nema preterane veze, jer su kablovi u pitanju ali dobro....
I ako ima veze udaljenost, koja udaljenost je potrebna za 20Mb ili 50Mb...
Hvala! Upravo to sam i pitao nekoliko puta ali dok ne nacrtam niko me ne razume.Moze kako hoces jer u sustini za modem ti ne treba spliter,dok pre telefonskog aparata obavezno stavljas spliter!
Ne znam za udaljenost, definitivno utiče i kvalitet parice i daljina. Meni su odbili zahtev za Net50 na jednom telefonskom broju, a na drugom, u istom stanu su mi odobrili.
Nisam imao vezu, niti sam urgirao, mislio sam da će me i ovde odbiti, ali su odobrili u roku od 24 sata od podnošenja zahteva. Znači da se dve parice u istom stanu razlikuju, doduše i brojevi su na istoj lokaciji sa različitim numeracijama (NBG, odbili su Net 50 na broju koji počinje sa 2, a odobrili na liniji koja ima početni broj 3). Koliko mi je poznato, nema isturenog stepena u blizini...
Udaljenost od centrale vazdušnom linijom oko 700 metara, a kablovima još više. Preuzeo HG630 pre 2 dana, Net50, na 24 meseca ugovor, sa kampanjom 5 meseci po 1 dinar.
Linija je osrednjeg kvaliteta, ali je udaljena od centrale:
Downstream line attenuation (dB) 17.1
Downstream line rate (kbit/s) 51179
Upstream line rate (kbit/s) 2047
Downstream max rate (kbit/s) 55696
Upstream max rate (kbit/s) 18718
Pratiću, kako se ponaša, da li puca veza, zbog ovakvih parametara linije.
Inače na ovom ruteru su otvoreni svi portovi koje sam poželeo da otvorim, a kako će biti dalje... videće se...
Linija je osrednjeg kvaliteta, ali je udaljena od centrale:
Downstream line attenuation (dB) 17.1
Downstream line rate (kbit/s) 51179
Upstream line rate (kbit/s) 2047
Downstream max rate (kbit/s) 55696
Upstream max rate (kbit/s) 18718
Internet lampica blinka kada pokusas da pristupis netu, do tada nece blinkatiProradilo je samo od sebe. Otisao sam da rucam i kad sam se vratio internet lampica blika![]()
Ovo skoro identicno kao Pablovi parameteri za rate/max rateInteresantno je da su vama dali, ovo je garantovano daleko od centrale, mnogo vise od 300m (ili je nesto lose u vezi izmedju).
Ili su promenili sada pricu, nakon sto nema prodaje? (ono, dok se ne proda, daj da smanjimo cenu, ne damo svima)
Ma ti ne kapiras neke stvari, tih 250m spominju jer oni ne mogu da stampaju ugovor jer je aplikacija tako odradjena i ne dozvoljava naprosto radniku da to odradi.Pa to je meni interesantno...pricaju o 250m udaljenosti, kako je to maximum za 50Mb, a evo coven ima vise od 700 i ima 50Mb...ko je ovde lud sada....
Ovo skoro identicno kao Pablovi parameteri za rate/max rateInteresantno je da su vama dali, ovo je garantovano daleko od centrale, mnogo vise od 300m (ili je nesto lose u vezi izmedju).
Ili su promenili sada pricu, nakon sto nema prodaje? (ono, dok se ne proda, daj da smanjimo cenu, ne damo svima)
Internet lampica blinka kada pokusas da pristupis netu, do tada nece blinkatiJa skoro podesio net kod druga, vidim ne radi internet lampica, zovem podrsku.. kaze povezite se.. ok... odmah blinka.. wtf? Pa ne blinka dok ne koristite net
(i ne blinka ako ne radi net, naravno, nego cisto da dodam)
Nije ni cudo da ne kapira kad je to ludacko ponasanje! Valjda aplikacija treba da (ne)dozvoljava na osnovu merenja a ne da ona nedozvoljava i da se meri na osnovu molbi!Ma ti ne kapiras neke stvari, tih 250m spominju jer oni ne mogu da stampaju ugovor jer je aplikacija tako odradjena i ne dozvoljava naprosto radniku da to odradi.
E sad ono sto ti mozes je da pises molbu da ti puste ako si na vecoj udaljenosti od te a opet mozes da izvuces 50 sto oni u centrali tehnicari treba da provere.
Ukoliko provere i utvrde da je moguce da dobijes tu brzinu oni ce reci da je moguce i onda ce te zvati iz mts da ti kazu da je odobreno j da dodjes da potpises ugovor. E sad ono sto tebe najvise zanima je na kojoj razdaljini moze 50.
E to zavisi od razdaljine kablovima od dslama, kvaliteta parice, znanja zaposlene u poslovnici...
Ja nisam pisao molbu, podneo zahtev samo. I nisam očekivao da će odobriti, jer mi je zahtev za Net50 na drugom broju u istom stanu, pre toga odbijen.Niste pisali molbe da puste, ili jeste?
Javi kako se bude ponasao u praksi, obojica u stvari, nakon nekoliko dana.
Niste pisali molbe da puste, ili jeste?
Ja nisam pisao molbu, podneo zahtev samo. I nisam očekivao da će odobriti, jer mi je zahtev za Net50 na drugom broju u istom stanu, pre toga odbijen.
Pretpostavljam da je noviji firmware u HG630 daje i ove podatke što su kod tebe označeni sa N/A.....Da li mozda oni imaju neki noviji firmware?...
Jesi kucaoDa li neko zna kako mogu i da li uopste mogu da vidim max attainable rate za down i up speed na Huawei HG630?Vidim da je nekoliko ljudi na poslednjih nekoliko stranica postavilo parametre sa HG630,i svuda postoje parametri za maksimalnu mogucu brzinu.Da li mozda oni imaju neki noviji firmware?Imam Net50,istice mi u maju 2016,pa hocu da probam Net100 kako ce raditi i da li ce uopste raditi jos 5 meseci,pa ako bude ok da produzim ugovornu obavezu.Nije mi tesko da u ponedeljak odem do poslovnice,ali ako postoji neki nacin da okvirno proverim preko rutera bilo bi odlicno
Pogledajte prilog 187593
Ovo ja dobijem kad udjem kao admin
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari