Šta je novo?

Telekom Srbija VDSL (FAQ 1. post)

i zato će da uvedu kod nas? dobro.

inače, dok sam kucao prekinuo me poziv sa anonimnog broja. tehničar iz telekoma me pitao za lan adrese i portove za svaku od njih. za 5 minuta je sve radilo.

veliki plus za telekom srbije ili mts kako se sad vec zovu.

"Ištite, i daće vam se; tražite, i naći ćete; kucajte, i otvoriće vam se."

prijatno.

Da kucnem u drvo podrška telekoma mi je uvek bila dobra kao i sbb-a,uvek su sve rešili u kratkom roku.
Jedino što sam se malo namučio da mi puste booster kada su ga ukinuli ali sam ipak uspeo posle par prepiski.

Fup nema nikakve veze sa kršenjem autorskih prava skidanjem sa torenata.
Bitno je to da li neka domaća advokatska kancelarija ima ugovor sa nekim od filmskih studija i to je to.
Ranije je dosta eunetovih korisnika dobijalo opomene preko provajdera a provajderi su dobijali od advokatskih kancelarija.

Poslednja izmena:
TS podrska za Net mi je uvek radila bas dobro (OK ja licno sam samo jednom imao primedbu na rad, druga je bila kada su pustali VDSL, ali to ne racunam - moji su koji put zvali, i tehnicari su dosli u NEDELJU).

SBB - mrs.... mesec dana prijavljivao u dve godine zaredom prekide stalne (vidi se, ne moze igra nikada da se odigra), i rekao sam - nikad vise kod vas, makar jeftiniji bili. E to je nesto gde su zivci bitniji.
A nisam jedini koji je imao tih problema, bilo ih je jos u SjBB temi.

Kod SBB-a imam Total tv i D3i.Uvek ali uvek su mi sve resili onako kako treba,problem je očigledno sa kablovskim netom koji su otkupili u krs stanju na nekoj od lokacija.

Poslednja izmena:
Ovo je bilo na vise lokacije, i bilo je pre 2, pa 3, pa 5, pa 6 godina...
Telekom net podrska je i u to doba bila super. Stvarno nisam verovao koja je to razlika naspram uopste bilo koje podrske u Srbiji.

VDSL ne moze na 12 meseci ili nema opcija na portalu? Tvrde da ne mogu da dobijem vise od 20/2 pa ne bih da se "zarobim" na 2 godine ako ne moram.

Moze bez ugovora

Da kucnem u drvo podrška telekoma mi je uvek bila dobra kao i sbb-a,uvek su sve rešili u kratkom roku.
Jedino što sam se malo namučio da mi puste booster kada su ga ukinuli ali sam ipak uspeo posle par prepiski.

Fup nema nikakve veze sa kršenjem autorskih prava skidanjem sa torenata.
Bitno je to da li neka domaća advokatska kancelarija ima ugovor sa nekim od filmskih studija i to je to.
Ranije je dosta eunetovih korisnika dobijalo opomene preko provajdera a provajderi su dobijali od advokatskih kancelarija.

Niko ne kaze da FUP ima veze sa krsenjem autorskih prava vec ima veze sa kolicinom prenetih podataka tj GB.
Ili sve pogresno shvatas ili si zlonameran ili ne znas sta sta znaci i cemu sluzi?!

Kod SBB-a imam Total tv i D3i.Uvek ali uvek su mi sve resili onako kako treba,problem je očigledno sa kablovskim netom koji su otkupili u krs stanju na nekoj od lokacija.
Ja ti rekoh da je SjBB krs znam nebrojano mnogo istih ili slicnih iskustava koje je imao alfa sa SjBB-om i da bas je njihova mreza nije od nekog lokalnog ISP-a.

Mobilni ne daju na 12 meseci, ni u jednom slucaju. 24 meseca ili 36 bez popusta na tarifu, i 24 meseca sa popustom na tarifu. Uz Box isto ide 24 meseca ako uzimas uredjaj min.

Sa ovim novim cenama, skoro da ne vredi UO. Medjutim, sada se dobija onih 2/4/5 meseca po dinar, pa se ipak tu dosta isplati. Skoro 100e za net 50.
Ali dok nemas mogucnost za Net50, ne uzimaj sada sa UO.

Mislio sam na mobilne tarife bez uredjaja. A koliko vidim samo Super Box ne moze na 12 meseci.

I kod mene HG630 premošćava do mikrotika, proverio sam port i otvoren je.
E sad ja nisam skoro menjao IP adresu ali kad se to desi proveriću opet...

Koji maler, nije prošlo sat vremena od ove poruke do nove IP adrese :D

Bila je od tih problematičnih pa sam resetovao do valjda 109ke, nisam imao vremena da testiram jer sam imao posla i još bolestan.
Danas se desilo da sa drugovog NAS servera ne mogu da skinem fajl i kad je resetovao ruter proradilo, nisam ga cimao da mi piše na kojoj je IP ali sledeći put kad se desi, a dešava se, tražiću mu.

Može Telekom još bolje i jače, samo mu fali "ono nešto". Kada je mogao da snizi veleprodajne cene interneta i da parira drugim provajderima, onda može i prema fizičkim licima, ali "ono nešto" ga opasno koči, samo mu fali malo da to pređe i da uzme dobar deo kolača na tržištu... :)

sbb ministar mozda ?

Dobio sam poziv od govornog automata koji kaze da je moj zahtev za VDSL 50mbps realizov pozitivno, da dodjem u najbližu poslovnicu da preuzmem opremu.

Sad sam u dilemi da li da potpisujem ugovor zbog ovih zatvaranja portova pošto mi je torrent bitan a i ponekad odigram koju igricu online?
Prelomio sam i potpisao ugovor na 2god za 50 mbps.
Dobio sam HG630 ali sam ga samo raspakovao nisam nista povezivao pošto nemam kabal za telefon u sobi. Moracu da ga svucem sa tavana a bice tesko da ga uteram u bužir koji je vec u zidu i koji je pun drugih kablova...

Imam samo jedan fiksni telefon u kuhinji pa jel' dovoljno da spliter postavim samo ispred njega a modem spojim direktno na instalaciju?

^ Nije dovoljno. Prekidace ti konekciju.

Mozes privremeno da postavis kako bi video kako radi net i dok ne uzmes kablic.

^ Nije dovoljno. Prekidace ti konekciju.

Mozes privremeno da postavis kako bi video kako radi net i dok ne uzmes kablic.
Kako? Zar neko ovde nije napisao da je spliter dovoljan ispred svakog fiksnog a modem moze direkt na instalaciju?

Sta ce ti spliter ako modem ide direkt u instalaciju uopste?

Spliter na ulaz, iz splitera sa telefonskog izlaza za telefon, drugi kabl vuces iz internet konektora do rutera.

Ljudi jel stvarno ima veze koliko sam udaljen od centrale, vezano za brzinu interneta, ili to oni malo palamude. Molim da se jave oni sa iskustvom, a ne oni koji rade u Telekomu pa pricaju istu pricu. Po meni nekom logikom nema preterane veze, jer su kablovi u pitanju ali dobro....
I ako ima veze udaljenost, koja udaljenost je potrebna za 20Mb ili 50Mb...

Spliter na ulaz, iz splitera sa telefonskog izlaza za telefon, drugi kabl vuces iz internet konektora do rutera.
Da to mi je jasno ali neko je rekao da pre modema ne treba spliter samo pre svakog telefona u stanu.

Ljudi jel stvarno ima veze koliko sam udaljen od centrale, vezano za brzinu interneta, ili to oni malo palamude. Molim da se jave oni sa iskustvom, a ne oni koji rade u Telekomu pa pricaju istu pricu. Po meni nekom logikom nema preterane veze, jer su kablovi u pitanju ali dobro....
Ma jok, nego rade dostavu samo u krugu od 300m :D Bas zato sto su kablovi u pitanju .

Pa naravno da ima veze. Jesi video koji je presek kablova u mm3? Jesi svestan da sto veća razdaljina to je vece slabljenje signala?

Poslednja izmena:
Nisam svestan... A mozete li mi reci koja razdaljina je maximum za 20 odnosno 50Mb.

Nazad
Vrh Dno