Šta je novo?

Telekom Srbija VDSL (FAQ 1. post)

Izvinjavam se marxista i svi ostali nisam znao da treba dici upload. Drzao ga na 2 ili 5kb/s
Sada je sve OK torrenti idu do 5.7mb/s na ovom VDSL 50/2

Eto vidis, nesto precutis i odmah se sazna.
Salim se, to sto si radio nije bilo kolegijalno jer tako sa vecom brzinom i drugi mogu da skunu sto i ti.
A vis kako si sam zakukao kad ti nije islo full brzinom,a?
No nema veze nije sad ovde ni tema bitno da znas a i da ostali znaju, da procitaju ako su isto radili da nameste korektno 80% od UL brzine i ici ce svima full dl a i ljudi koji skidaju od vas ce brze skinuti.

aj kad budes bio raspolozen pa posalji par screen shotova sa speed testa i torrenta,taman i ostali forum-ovci malo da vide :type: :alo:

sp57.jpg
sp110.jpg
torrenyz.jpg

Svima da pozelim ovako nesto !
Receno mi je 20/2 VDSL + Tablet mogu svi
sebi da priuste bez obzira na daljinu.
Ganjajte ih na 50/2 iako ste dalje...
Promocija traje do 01. Septembra

Poslednja izmena:
Nema zica je zica ljudi,kakav wi fi kakve kablovske.Ovo imas svoju VDSL zicu nit nekome smetas,nit tebi neko gusi protok... Ovo cu i ja da uzmem umesto trenutnog adsl do 20. Hvala brate za screen shotove :type: :alo:

Da li je neko dobio vdsl a da živi u manjem mestu?
Ili je dostupno samo za veće gradove?

vdsl je odlicna stvar i treba pobeci od adsl-a ali posto kod mene u rakovici nece nikada biti vdsl morao sam da promenim provajdera :D

Danas me zovu iz Telekoma i imaju jako primamljivu ponudu.
Ugovor na 36 meseci i tablet za jedan dinar i da nastavim da koristim 10/1. :D
Pre toga se prijavio za 50/2 i rekli ne moze kao ni 20/2 jer nema tehnickih mogucnosti.
Rekoh, neka hvala, uzimam MIK i idem kod drugog provajdera kao kaznu zato sto necete da ulozite u modernizaciju centrale.

Hehe

Nema ni 3 km između naših mesta, a moja centrala nema tehničkih mogućnosti.
Kažu od septembra...

Danas me zovu iz Telekoma i imaju jako primamljivu ponudu.
Ugovor na 36 meseci i tablet za jedan dinar i da nastavim da koristim 10/1. :D
Pre toga se prijavio za 50/2 i rekli ne moze kao ni 20/2 jer nema tehnickih mogucnosti.
Rekoh, neka hvala, uzimam MIK i idem kod drugog provajdera kao kaznu zato sto necete da ulozite u modernizaciju centrale.
Da li znas da ako predjes bilo gde, nema veze, i dalje je Telekomova centrala za ADSL/VDSL? Nijedan ADSL/VDSL provider ti ne moze biti bolji od Telekoma, jer sve to ide preko Telekoma.

Znam, ali zasto da i dalje placam 1550din i obavezujem se na 3 godine kad mogu da predjem na Beotel 20/1 i placam 1690 na 1 godinu ugovora?
Bio sam kod Verata i Beotela i pre i Beotel nije bio nista gori od Telekoma.

Izvinjavam se marxista i svi ostali nisam znao da treba dici upload. Drzao ga na 2 ili 5kb/s
Sada je sve OK torrenti idu do 5.7mb/s na ovom VDSL 50/2
Никако да научимо да будемо колегијални. ;) Код мене торенти имају UL лимит ... на 300KB/s, ипак волим да оставим мало и луфта да не загуши.

Da da. Hvala na upozorenju. Neka budu malo kolegijalni i provajderi kao SBB i Telekom.
Svi u vecim gradovima navikli na raskos u brzinama a vise od pola stanovnistva Srbije nezna sta
je SBB o brzinama vecim od 10mb/s da ne pominjem.

Hehe

Nema ni 3 km između naših mesta, a moja centrala nema tehničkih mogućnosti.
Kažu od septembra...

A kada smo mi u Debeljači ikada i dobili nešto na vreme?

Lokacija mi je Kovačica, "udadoh" se kod komšija :)

Poslednja izmena:
Никако да научимо да будемо колегијални. ;) Код мене торенти имају UL лимит ... на 300KB/s, ипак волим да оставим мало и луфта да не загуши.
Kod mene nema razloga za limitom - 40/40Mbs ...vuku ljudi i po 5MB a ja ni ne osetim ;)

Posto ja imam server 1/1Gbit od mene ljudi vuku koliko njihova brzina dozvoli ja ne ogranicavam nista a plus imam i jedan seedbox sa 100Mbit DL/UL i tu nista nije ograniceno...
Vuku ljudi ja zadovoljan, oni zadovoljni, a ja ni ne osetim....

Kakve veze ovo ima sa Telekom VDSL-om i borbom obicnih korisnika
da imaju nesto mnogo bolje dok traje promocija do 01. septembra.

E ovako, da se predstavim ja sam: (Kopirao sam sa 1 foruma kada sam se uclanjivao) Inace na ovom forumu sam mozda godinu ipo tu i pratim sve teme i desavanja ali nisam "ucestvovao" nego samo citao misljenja drugih)
Vise godisnje iskustvo. (6 godina)
IT Expert ElitE
Programiranje,Video&Audio Editovanje,Dizajn,Modeliranje,HTML,PHP,Java,C,C++
Youtube (3 godine)(https://www.youtube.com/user/NNDTutorials/videos)
Trenutno stopirao zbog lola :p
Poznavanje vise od 1250 programa.
Korisnik linux-a vec 2 godine
Drzim Hosting vec 3 godine (CS,SAMP,MC)
Radio kao Ri0t Support 2 nedelje.
Ukupno svuda radio kao support godinu dana.
Itd...
Ako zelite da znate vise o meni upoznajte me. Ovo je samo ukratko.
Igram lol oko 7 meseci trenutno sam bronza 1 (bio bronza 5)
Pravio sam pauze od 3 meseca.
SN me je doveo na ovaj forum.
I nadam se da cu vam pomoci i da ce mo se zabaviti.
GGHF
SeriousNND
AMD FX 9590 5.0 Ghz (OverClock) 8 Core
128 GB Ram (4x32GB)
HDD: 3TB
SSD: 1TB
GPU: Nvidia Geforce GT630
Net: Kopernikus ISP
System: Svi (stalno ih menjam)

E sada zanima me kako bi mogao da resim problem.
Zeleo bih TS Net+TV za 4000 din 100/2 Paket ali ne znam kako bi to radilo posto od moje kuce do centrale (poste) ima 650M.
Trenutno sam na Kopernikusu (kablovski net) i imam 50/2,5 paket koji je takodje 4000 uz to ide i tv ugovor 2 godine e sad sta je bolje ? Telekom nudi duplo veci DL ali je zato UL jadan (i + mora da se ima telefonska linija). Ja sam 200M (tacno merio) od centrale Kopernikusa i izvlacim 99% brzine znaci 6MB/s DL od mogucih 6250KB/s (50Mb/s) izvlaci 48 do 49.90Mb/s. E sad zanima me kako bi mi radio paket od 100 posto sam 650M od centrale + nemam tel. liniju i kako to ide? Molio bih za vase utiske i predloge.

Odmah da ti kazem: ZABORAVI jer ti ne mozes da imas ni priblizno 100Mbit a da ne pricam da ne mozes jos na to da uzmes TV preko TS.
Poprilicno sam siguran da ni 50Mbit ne bi mogao da izguras, u stvari mogao bi ukoliko ti je parica nova i savrsena plus sto bi se natezao da ti daju taj paket jel si daleko od dslama i to ne znam gde si ako tvoja centrala poseduje vdsl plocu.
Ja sam na nekih 80m od centrale i mogu da imam 98Mbit sad ti vidi na tvojoj razdaljini sta mozes da izvuces.
Dali bi ti odmah bez razmisljanja 20/2 ali tebi koliko kapiram to ne odgovara.
A i da ne znam kako si izracunao da si na 650m od poste, ne gleda se koliko si ti fizicki udaljen od iste vec kolika ti je duzina kablova do dslama u posti.
A kablovi ne idu u 99% pravolinijski najblizom putanjom vec naokolo pa ako si po tvom 650m ja cenim da nisi ispod 800m od dslama kablom.
To sigurno mozes saznati kad u poslovnici zatrazis taj podatak jel bi zeleo adsl/vdsl pa ces tako saznati sta mozes ali ti kazem ne pomisljaj ni 50 da ces moci a kamoli 100 pa jos + i iptv.

Poslednja izmena:
Hvala na brzom i jasnom odgovoru znaci TS za net nikako, nego izracunao sam preko google maps i nije fizicka lokacija vec od mog rutera do VDSL2 kabinet-a TS i da ima VDSL plocu posto sam ja iz Smedereva.
Znaci telefonska linija nikako samo Kablovski NET i TV kao sto sad imam + je brzina 99% dobra i 2% disconnect u roku od 30 dana desi se mozda na 2-5 min da nema net, ali to je samo zbog reseta IP adrese verovatno.
DOCSIS 3.0 Modem Cisco ne znam tacno koji model.(imaju i Motorolu isto)
Ja ostajem sa Kopernikusom jos na dugo dok ne stigne SBB u moj grad. Inace sve pohvale za ISP-a Support u roku od 3 sata od poziva dolazi na adresu i resava problem.Imam signal ovaj sto vidis na slici (reci mi da li je dobar ili ako nije kako da ga pojacam) i takodje reci mi svoje utiske za SBB uzeo bi 60/3 Paket uz TV.signal2.jpg

Nema na cemu.
Nisi nikako mogao preko GM da izracunas tacno jer opet kazem racuna se duzina kablova a GM svakako ne zna kuda idu kablovi pod zemljom zar ne?
Tako je zaboravi varijantu preko TS tebi ne odgovara.
Za signal ne znam jer je to za kablovski tu ne mogu da ti pomognem.
Ne znam kako bi ti rekao za utiske o SjBB-u jer ih ne koristim ali ono sto znam je da su negde super negde uzasni zavisi od toga kako su odradili infrastrukturu i sve ostalo.
Znam slucaj da u jednoj ulici rade savrseno a ulica iza katastrofalno razlika 15m.

Jel ima u tvom gradu Kopernikus ISP? Mogao bi da probas ako hoces i kazi mi utiske o Kopernikusu posto vidim da na ovom forumu mnogo ga vredjaju i svi se zale da nista ne valja samo ne znam sto :D Mozda je do Infrastrukture ili stvarno ovi zezaju ponekad. Ali ako mozes ja bi ti odma preporucio da predjes i vidis razliku imas TV+NET i ne treba ti telefon.
Evo trenutne cene: Obicnih I Profi Paketa

Ih kako ne
Kada bi svi imali ovako dobre vrednosti Margina ...
i blizina ti je odlicna mada proveri sa njima koliko oni kazu do 250m po njihovom mora da si
udaljen. I plus zelim ti srecu kao i vecini koji prolaze kroz golgotu telekoma.
Samo odvazno i napred na 50/2. Daj boze i da produze slicnu promociju.
Evo nova promocija od juce
http://www.open.telekom.rs/home/News.aspx?temp=5&cid=59906
I Tablet sada daju na 50/2 do juce davali samo na 20/2.

Poslednja izmena:
Da samo sad 50/2 kosta 1800 din, a pre je bilo manje 1700 ako se secam dobro.

Nisam uopste pratio u poslednje vreme desavanja. Pod ugovorom sam jos godinu dana za ADSL 20/1. E sad, mogu li ja nekako preci na 20/2 ili jos bolje na 50/2 sada?

Vrh Dno