Pozdrav svima.
Tek sam se danas regovao na 4um,inace pratim ga duze vreme,kao i sam portal,ali nigde ne videh ono sto mene zanima,pa reko' da pitam dobre ljude,mozda neko ima iskustva i znanja da se uhvati u kostac sa sledecim problemom
Pre nekoliko meseci sam uzeo vdsl 20/2, radi ok, imam i IPTV.. daljina od centrale 352metra,nova parica podzemno,drugar iz telekoma je merio moze max 60-70ak Mbita...no meni je sasvim dovoljno i ovo problem je u PING-u.
Dok sam bio na ADSL radi probe pustili smo 20Mbit uz ugasen IPTV,radilo je super,ali nije moglo da prodje i "slika" te su me tutnuli na VDSL. do tada ping na speedtest 9-10 ms kao godinama u nazad.
Dobio HG630 povezali,brzina sve u fullu fercera,pustili IPTV,sve ok ali speedtest pokazuje za 14ms veci ping (24-25ms) U podesavanjima modema ne pise nista(fast / interlaved)ali zbog veceg pinga zakljucim da je ovo drugo u pitanju. Interlaved momacki 7+7ms taman mu dodje tih dodatnih 14ak sto imam vise nego ranije.
Drugar iz telekoma mi kaze da DLM to sam podesi nakon nekog vremena,te posto imam super liniju vratice na fast i bice sve ok. Proslo nekoliko meseci nista se ne menja..Kolega sa posla uzeo posle mene,isti modem,njemu u startu prebaceno na fast,nema dodatnog pinga,a losija parica od moje + 100m dalji jos.
Jedina razlika kod mene TR-069 pokusava da se konektuje,pendinguje diskonekt i tako u nedogled dok kod kolege je konektovano i to odmah. Da li DLM,ACS ili sta vec koristi TR-069 za daljinsko upravljanje tog modema i linije,samim tim proveru parametara i podesavanje channel patha ili je nesto drugo u pitanju? Zasto 069 nece da se konektuje? Problem u modemu,liniji,ACSu?
Pokusao sam u vise navrata objasniti se sa korisnickim servisom,oni su u fazonu "WTF?" ili "pa radi ti net,sta je problem" Takodje i taj drugar,koji radi na DSLu,ni njemu bas nije najjasnije to oko tr069.
Neko slican problem? hint,iskustva?